Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#441 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 February 2009 - 06:04 PM

Привет, Betunka! Още една кукла, като Шърли  :wub: :wub:
Снимки можеш да качваш от бутона "допълнителни опции" - "прикачи", има и указания за големината на файловете. Ние обаче ви разгледахме снимките на линка и можем да кажем, че много си приличаме, дори и по луничките на муцунката :blink:
Хайде, разкажете ни вашата история (как се взехте, случаен ли беше избора на тази порода и т.н.), че ние май се поизчерпахме откъм истории...

тониTO, къде зачезнахте? Много готино замислена снимка до играчка-куче, наистина бебораните от нашата порода, сякаш най-много приличат на детски играчки!

#442 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2009 - 07:56 PM

:blink:
Търсих си кавалерче повече от 8 месеца. Държах точно на тази порода, защото имат страхотен нрав. Следях всички възможни обяви, защото нямях желание да го взема от зоомагазин или борса. Точно щях да се откажа, когато попаднах на частна обява. Беше страхотно съвпадение, защото исках малко по голямо кученце, а Бетунчик беше на 3 месеца, държах и да е бленхаймче  :blink:
Ужасно се зарадвах и звъннах веднага, но жената малко се беше разколебала, защото вече се беше привързала. За моя радост тя реши, че 3 кученца ще й дойдат множко и ми продаде Бети. И така, Бети е родена в Челопечене от мургавия татко Чарли и светлата мама Глория. Имала е и братче, което може също да е някъде из форума  :blink:
Утре ще пиша и за здравословното състояние, защото отскоро има малко проблеми :(

#443 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2009 - 08:21 PM

...и малко снимки

#444 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2009 - 08:29 PM

...последно за днес, обещавам  :blink:

#445 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2009 - 08:53 PM

Прелестна е! Как ви завиждаме, че си тичате в гората и в снега  :blink:

Бубе, скоро не съм я снимала, но специално ще и направя една фотосесия  ;)

Cavalier Spaniel, забравих да кажа, колко много ми хареса Бари пред тавата (и не само)! При нас работата също върви на изпускане, аз винаги съм се надувала, че моето куче (другото) е в перфектна форма, обаче тук започнахме да даваме от масата, а Шърли и без това е голяма душевадка - не минава отваряне на хладилник без нейното светкавично появяване (дори да спи дълбок сън ;D), та такиви ми ти работи!

#446 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2009 - 09:29 PM

Здравейте на всички :P
Много ама много се радваме,че се увеличаваме толкова бързо :yahoo:Купонът на общата среща ще бъде голям :yahoo: :yahoo: :yahoo: И като казах обща среща,кажете кога да бъде тя? ние сме на линия по всяко време,ако сме си в София.Чакаме идеи
Ние познаваме Бети от една обява в www.zoomania.bg,наистина е много сладка.Изобщо момиченцата са си момиченца,не че нашите момченца не са хубави,ама някак си момиченцата имат по-мили физиономийки :wub:
Разказвайте всякакви истории,ние наистина се изчерпахме,както казва Тодура.
Тодура,това с яденето и с отварянето на хладилника и при нас е същото и не знам какво ще правим,голям лакомник си имаме :P Но ние си го обичаме такъв какъвто си е :blink:А вие какви килограми сте в момента?
Поздрави на всички от мен и Бари

#447 Потребителят е офлайн   Ришар Икона

Публикувано: 03 February 2009 - 07:41 AM

Здравейте, благодаря за идеите с кокалите, ще му взема. А относно лакомията, една приятелка, която си взе йоркшир териер, което също е много лакома порода, докторът и казал да му даде 1-2 пъти да преяде с много храна и после само щяло да си нормализира храненето.
И аз се чудя, ако дам на Ришар да яде много дали няма да му стане нещо. Вие дали сте пробвали този метод?
чао засега  :blink:

#448 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2009 - 09:30 AM

Cavalier Spaniel, за последен път ни мериха преди месец и половина и бяхме 3,900, но мисля, че положението сега е различно, доста се е поналяла в "талията". Обаче ми прави голямо впечатление, колко бързо сваля и качва (видимо)-когато я храня за 2-3 дни с месо с ориз или месо с жито, веднага наддава :prase:. В общи линии, засега още се опитвам да налучкам, от коя манджа, по колко да давам.

Ришар, нашите лекари не спират да ме смайват  ^_^! От опит мога да кажа, че няма куче, което да откаже храна след преяждане (е, разбира се не съм видяла всичко на този свят). Преди години гледах кучето на моя приятелка, което (бяха го взели други приятели на село) беше бутнало чувал с кокали от овца(приготвени за него, но с намерение да се дават дълго време) и ги беше изяло всичките. После три дни лежа и само ставаше да пие вода, но тази случка по никкакъв начин не повлия на апетита му  :meche:
Сега без майтап - преяждането, доколкото ми е известно (пак от нашите доктори) е доста опасно.

#449 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2009 - 10:37 AM

Здравейте, сладури  :blink:
Аз много си падам по лакоми кученца, но за жалост Бети не е от тях. В момента е 8кг. и няма тенденция да качи още. Тя яде веднъж и то, ако е в настроение, по 400гр. чисто пилешко месо, малко морковче, ябълка или краставичка. В добрите дни хапва и по малко сух черен хляб. Никак не е лакома. Върти се около масата, но, като й дам нещо, демонстративно го изплюва. В началото се тревожех, но теглото й е стабилно, здравичка е и вече не се притеснявам. Като беше по-малка страдаше от извратен апетит и ядеше това, което другите кученца са яли  :Бляк!: Вече го израсна  :blink:
Знам, че кавалерчетата по принцип си похърквах, но понякога Бетинка получава пристъпи на задух. След рентгенова снимка се установи, че ларингсът и не е симетричен и затова е леко стеснен. Днес пак ще ходим на доктор. Стискайте ни палци  :namigam:

#450 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2009 - 10:43 AM

ААААА искам да помоля да ми препоръчате някаква суха храна, която вашите бебоци ядат, защото Бети нещо не си пада по гранулите, а ми се иска да си хапва по няколко чат-пат :blink:

#451 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2009 - 11:43 AM

Здравейте :blink:
Тодура,мисля,че за месец и половина Шърли е качила поне 1 кг.Бари като разстеше качваше на месец по 1 кг,докато навърши 8 месеца,след това по мъничко всеки месец и сега сме 10кг и е на 1г.и 1 месец.Не мисля,че повече ще качваме.Мъжките е нормално да са по-едрички,нали са си мъжкари ;)Казаха ми,че женските са с около 1/4-1/3 по-леки от мъжките.Но това според мен е толкова индивидуално и най-важното е да са здрави.
Бетунка,стискаме палци всичко да е наред с Бети,кажете как е минало.А за храната,най-добрата според всички е Роял Канин или Про план джуниър,защото вие сте си бебета още :P а и съдържа уж всички витамини,необходими за пълноценен разстеж.Хубаво е да им се дава по малко гранули за зъбите,иначе няма проблем да си хапват готвенко,а и им е най-вкусно то,но да е без подправки.Бари като мъничък също беше злояд :angry:гонех го с лъжицата да хапне малко....но всичко се промени като започнахме да даваме витамини на прах и да готвиме пиле с ориз :palec:
Чакаме новини от Ати,Оззи,Одри и малките Блеки и Гари,какво става с вас :(
Целувки на всички :wub:

#452 Потребителят е офлайн   lisa_9 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2009 - 06:16 PM

Здравейте на всички  :blink:Много се извинявам,че толкова много време не съм писала,но поради здравословни проблеми  :'(
Много се радвам,че се множиме все повече и повече  :yahoo: :wub: :wub: :wub:
всички сте много ама много красиви  :wub: :izcherven:
saab какво става,намерихте ли легалце за Оззи  :blink:
та като говорите за храна,Блекчо си хапва абсолютно вс.което му попадне ;Dмебели,някой друг крак :klati:,килими,но най му е кеф като гризе цветята....даже вече няма и следа от някой ;Dне е хубаво знам,но какво да го правиме като е още малък...преди няколко дена даже повръща от едното цвете,но немога да го заключа в стаята нали :kisel:такаче сега е под-непрекъснато наблюдение,за да направи някоя щуротия  :namigam:
ето малко нови снимчици  :blink:
целувки на всички  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#453 Потребителят е офлайн   lisa_9 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2009 - 06:54 PM

...
User's Signature

Качена снимка

#454 Потребителят е офлайн   king4arlz Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2009 - 08:12 PM

Мерси ще чакам снимки. ;)
User's Signature

Качена снимкаbonbon=)

#455 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2009 - 10:02 AM

:blink: Добре дошли на Лейди, Бети, Роки - леле, започнах да се обърквам! Не се сърдете, ако пропусна някой - ставаме все повече и много се радвам. Невероятни сладури са всички.  :wub:
:rolleyes: По повод килограмите и храната на бебоците - е няма такова нещо като натъпкване с храна. Това е много опасно - в най-добрия случай ще повръща много и след това пак ще иска да яде. Одри умира за домашна храна и направо полудява, но не й давам - само по някое месце или кашкавалче - но по мъничко. Основно е на гранули, на VOBRA. Вчера я премерих - 8 кг е. Сега основно се бори за бисквитки, по всяко време е до пликчето. Само да влезе някой вкъщи и веднага го води в мойта спалня при бисквитките и не чака - вдига скандал и погледа й сочи какво иска. Много е сладка и смешна - всъщност като всички кавалерчета.  :P Целувки и до скоро!  :wub:
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#456 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2009 - 10:16 AM

Бети е добре. Лекарите решиха да не предприемаме никакво лечение и се надявам да не получава повечи пристъпи. Може би е било някаква алергична реакция. 
  В началото забравих да спомена, че Бари и Одри бяха основните вдъхновители на упоритото ми търсене на кавалерче.
  Дори в Стара Загора му се носи славата на Бари....Разхождах Бетинка и случайно срещнахме Нерон и собстеникът му ни разказа за много забавни ситуации:kuchence:
  Някой има ли опит с разгонване на кавалерче, защото Бети вече 15дни кърви и то здраво. Лекарят каза, че е нормално, но нямям идея кога би трябвало да спре гащатата епопея  :blink:

#457 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2009 - 12:12 PM

Здравейте,
Бетунка,много се радвам,че сме те вдъхновили да си вземеш и ти кавалерче :yahoo:Собственикът на Неро ни каза за вашата среща,колко е малък света :P,а аз преди това ви бях разгледала снимките в интернет,и веднага се сетих за кое кавалерче говори той ;)радваме се,че Бети е добре :palec:от това по хубаво няма,най-важното е да са здрави,защото иначе и ние сме болни заедно с тях :(Бари все още е на лекарства заради гастрита,но поне сега е добре и се надявам като ги спрем да продължи да е така :blink:
а за разгонването,аз съм гледала женски кученца и знам за какво става въпрос,кървенето продължава около 20 дни,може и повече,така че спокойно,всичко е в рамките на нормалното.Сега дори има специални гащички за такива случаи ;)казаха ми,че са много удобни.Вие къде живеете,в Стара Загора или в Пловдив?Ние доста често пътуваме до Пловдив и може да се срещнеме някой път :blink:ако имате желение,разбира се да се запознаете с Бари.
Оззи,Ати къде сте?Липсвате ни!
Целувки на всички :wub: :wub: :wub:

#458 Потребителят е офлайн   тониTO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2009 - 09:56 AM

Цитат

Здравейте  :blink:
Много се радвам, че почитателите на тази невероятна порода стават все повече. Моето кавалерче се казва Бети, кореняк софиянка, завлечена в провинцията  ;D. Живеем в Пловдив и досега не сме срещали друго кученце от "нашата" порада.
Бети е на 8 месеца, има невероятен характер и просто е прекрасна. Пълен лаик съм в тази област и не знам как да кача снимки тук, но може да ни се порадвате на
http://picasaweb.goo...nitzapeeva/BETI

И ние с Лейди сме от Пловдив, може би ще се видим по разходките, когато направим всички ваксини. Макар, че нашия доктор ни каза да избягваме да я разхождаме навън, защото е много мръсно и масово не се чисти след кучетата. Засега разходките сме ги ограничили до терасите и много рядко навън и то под стог контрол. Наистина е ужасна мръсотия. Чак се чувствам виновна, че замъкнах Лейди чак от Чехия в ......... България.

А относно храненето, аз съм много доволна, че спазих съветите на нашата развъдничка, да я храня по режим -  два пъти на ден само с гранули - Purina ProPlan или Arden Grange. Нищо друго не й давам, освен бисквитките за обучение. Така мога да я следя кога спира да яде и да разбера по-бързо дали не е болна.

#459 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2009 - 12:44 PM

Аз също имам гастрит и съм солидарна със сладкия Бари. Относно среща съм с двете ръце ЗА  :blink: От Стара Загора съм, но уча и живея в Пловдив. През седмица-две и то само в събота и неделя си пътувам до вкъщи с Бети....Само да й мине разгонването, непременно трябва да я срещнем с Бари.
...И с Лейди ще се радвам да се видим. Живея в Тракия, точно до гората, където не е чак толкова мръсно, пък и може да ми дойдете на гости вкъщи, за да си поиграят. Къде ходите на ветеринар? Мисля, че след като направите ваксините няма проблем да я разхождаш навън. Тя сама ще си изгради имунитет и ако я миеш хубаво след разходките няма да има опасност и за всички вкъщи.
Знам, че масово не се препоръчва, но аз къпя Бети на 2-3 седмици с хубав шампоан и мисля, че дори й действа добре. След баня спи като къпана  :blink: по 5-6 часа. Какво казва вашата практика с къпането?

#460 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2009 - 02:44 PM

Бетунка,задължително ще се видиме при следващото ни ходене в Пловдив :yahoo:ще се уточниме допълнително.Ох,как ще се зарадва Бари на Бети :P то ще са едни целувки и прегръдки :wub:
А за къпането,аз също къпя Бари на около 25-30 дена и нямаме никакъв проблем,а иначе всяка сутрин и всяка вечер след разходка миеме лапичките.Вярно е,че навън е ужасно мръсно,но нали за това са ваксините.Няма как да затвориш кавалерчетата,защото те обожават големите пространства,където могат да тичат на воля и да си намират нови приятели :drugarche:Бари е страшно дружелюбен и контактен,но и малко се притеснявам,че не се страхува от никой,защото не всички са добронамерени като него.Но поне в нашия парк всички се познаваме и знаем от кого да се пазиме :blink:
Целувки на всички сладури :wub:

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема