Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#301 Потребителят е офлайн   dpgeorg Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 December 2005 - 06:43 PM

МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ BLAZY!!! w) BEER BEER ДЪЩЕРЯ МИ МНОГО ЩЕ СЕ РАДВА АКО ИМА И ТЯ ХЪСКИ! w)

#302 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2005 - 12:18 AM

На всички приятели,фенове на дог.бг и приятели на кучетата желая здраве,късмет и киноложки успехи през 2006г. super
Качена снимка

#303 Потребителят е офлайн   dpgeorg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 December 2005 - 03:49 PM

БЛАГОДАРЯ ТИ BLAZY!!!АЗ СЪЩО ИСКАМ ДА ВИ ПОЖЕЛАЯ ВЕСЕЛА КОЛЕДА И УСПЕХИ ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА!!! BEER BEER BEER drink d) w)

#304 Потребителят е офлайн   kostov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2005 - 07:35 PM

Привет на всички!
Аз и моята приятелка си взехме хъски вчера, което в момента е на 5м. Притесняваме факта, че още ходи по нужда в апартамента, все ни хапи ръцете, качва се на масата докато се храним. Интересува ме какви са начините да бъде отучен от тия навици, какво трябва да направим за да бъде възпитан както подобава за едно сибирско хъски

#305 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2005 - 09:20 PM

Цитат

Привет на всички!
Аз и моята приятелка си взехме хъски вчера, което в момента е на 5м. Притесняваме факта, че още ходи по нужда в апартамента, все ни хапи ръцете, качва се на масата докато се храним. Интересува ме какви са начините да бъде отучен от тия навици, какво трябва да направим за да бъде възпитан както подобава за едно сибирско хъски

Здравей и добле дошъл на форумите на dog.bg super
За хапането и възпитанието отново беше станало дума съвсем наскоро. Съветвам те да разгледаш целия форум на хъскито и ще откриеш много отговори d)
А възможно е още да не се е ориентирало с новия дом и затова да се изпуска особено ако е живяло преди това на двор а не в апартамент.

#306 Потребителят е офлайн   kostov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2005 - 10:48 PM

Благодаря BLAZY!
Имам още няколко въпроса към теб. Има ли значение дали ще бъде шляпнато с ръка или с вестник? Как мога да разбера дали родословието му е автентично и случайно името BOND AT VABANK говори ли ти нещо? Впрочем кученцето досега е живяло в апартамент, но по-често е прекарвало времето си на терасата

#307 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2005 - 11:25 PM

Цитат

Благодаря BLAZY!
Имам още няколко въпроса към теб. Има ли значение дали ще бъде шляпнато с ръка или с вестник? Как мога да разбера дали родословието му е автентично и случайно името BOND AT VABANK говори ли ти нещо? Впрочем кученцето досега е живяло в апартамент, но по-често е прекарвало времето си на терасата

Да кучето ти е с легитимно родословие даже май имам някакъв спомен,че негови братчета бяха в Пловдив на клубната изложба на БКК " Северни кучета "
п.с. Vabank също пише тук super
аз лично нямам винаги под ръка вестник и се карам и с ръка но по скоро моите кучета само с повишаване на тон си знаят работота d) но при нас е друго

#308 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2005 - 08:41 AM

Да, Бонд е от "нашите"... Но защо имам спомен, че беше даден на приятели на съсобствениците на таткото някъде в Русе? bl) Даже именно той участваше на клубната изложба на БКК "Северни кучета" на 29.10 - не са ли ви дали и оценителния лист при продажбата?
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#309 Потребителят е офлайн   kostov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2005 - 01:16 PM

Здравейте на всички!
Да точно така, ние сме от Русе. Като взехме кученцето ни дадоха родословно свидетелство, оценителен лист от изложбата в Пловдив, диплома от изложбата и паспорта му. Има ли нещо особено при храненето му, каква трябва да му бъде дажбата на ден. Сигурно ще ни е трудно, но ще направим всичко по силите ни да го възпитаме добре. Може ли някой да ми обясни как да ви изпратя снимка за да ви го покажа

#310 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2005 - 01:18 PM

http://dog.bg/f/inde...=ST&f=35&t=2586
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#311 Потребителят е офлайн   BaiTosho Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 December 2005 - 08:09 PM

Здравейте всички любители на Хъскита.Преди два дни си взех един горд представител на тази порода и в момента имам толкова много въпроси към по опитните,че ако седна да ги пи6а вси4ките няма да ми стигне нощта.Затова ще питам само за най-наложителното.
1.Кученцето е почти на два месеца.И като го слагам в кашон много скимти и все иска да седи при мен или някой от родителите ми.Може ли да го държа на терасата,при положение че е зима и е доста студено навън.
2.За храненето може ли да ми кажете на колко горе долу време да го храня.Аз знам че за неговата възраст трябва да го храня по 4 пъти на ден.
3.Евентуално ако го държа при мен в леглото ще спи ли през цялото време и дали ще имам проблем с факта че още не е научено на хигиенни навици.
4.Относно 3,аз прочетох една книга и разбрах основните неща,но може ли някой с опит да ми каже какво точно е правил,за да научи кутрето да се изхожда навън.

Аммм засега толкова ,моля ви да ми отговорите възможно по-бързо,защото през нощта става много досасно да скимти и лае и не мога да спя.Предварително благодаря.

#312 Потребителят е офлайн   kostov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2005 - 08:52 PM

Zdravei BaiTosho!
I az imam haski ot 3 dni i se pitam za sa6tite vaprosi,samo deto moeto e ve4e na 6est meseca!Men glavno me interesuva kak da go nau4a da ne pi6ka v ka6ti za6toto predi da go vzema e jivqlo na terasata i nikoi ne mu se e karal,a az iskam da si go gledam v ka6ti i sega mi e malko trudno r)

#313 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 23 December 2005 - 09:02 PM

Моля, пишете на български !!!

#314 Потребителят е офлайн   kostov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2005 - 09:29 PM

d) Добре вече ще пиша на български d)

#315 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 December 2005 - 10:02 PM

Цитат

1.Кученцето е почти на два месеца.И като го слагам в кашон много скимти и все иска да седи при мен или някой от  родителите ми.Може ли да го държа на терасата,при положение че е зима и е доста студено навън.
2.За храненето може ли да ми кажете на колко горе долу време да го храня.Аз знам че за неговата възраст трябва да го храня по 4 пъти на ден.
3.Евентуално ако го държа при мен в леглото ще спи ли през цялото време и дали ще имам проблем с факта че още не е научено на хигиенни навици.
4.Относно 3,аз прочетох една книга и разбрах основните неща,но може ли някой с опит да ми каже какво точно е правил,за да научи кутрето да се изхожда навън.

Аммм засега толкова ,моля ви да ми отговорите възможно по-бързо,защото през нощта става много досасно да скимти и лае и не мога да спя.Предварително благодаря.

Няма нужда такова кученце да се слага в кашон, то вече е достатъчно голямо. По добре да му се отдели едно кътче, където да си лежи спокойно, може и на постелка. Макар че докато е малко, тази постелка то ще се използва предимно за разнасяне из къщата l) защото така по интересно. Принципно кученцата на тази възраст могат да стоят на вън, стига да имат заслон на сухо и завет. Не зная защо искаш да го държиш на балкона, все пак кучето не се взима у дома, за да стои на вън изолирано. Поне аз не разбирам така нещата.
За храненето правилно си разбрал, трябва да е 4 пъти и през интервал от около 3-4 часа.
Ако го държиш при теб в леглото няма да може да спи през цялата нощ. Още е малко и трябва поне веднъж два пъти да върши нуждите си. С времето започва да спи през цялата нощ. В такъв случай трябва да определиш едно място където да може да върши нуждите си, и да го водиш там след сън и след хранене (например баня или балкон) и така то постепенно свиква да си върши работите там. Ако направи белята на друго място му се скарваш, така че да разбере, но трябва да го хванеш в момента на действието и да го пресечеш. След това също така постепенно, започва да се учи да ходи на вън, но това след поставянето на ваксините. И трябва да се извежда примерно след сън, преди да е успяло да се изпишка у дома, и да се извежда през няколко часа. Един вид не му се дава възможност да го прави в къщи. Става постепенно, ако нямате достатъчно време - за това трябва да има и разрешено място, на което да може да се изходи и съответно ще е по - лесно да се почиства само там от тези неща.

Хъскито не обича да е само, в същност никое куче не обича. Така че ще скимти, когато сте у дома, а го изолирате от себе си, като го затваряте някъде само. Това също може да се преодолее постепенно, но не бива животното да страда и да няма контакт с хората.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#316 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 December 2005 - 10:04 PM

Цитат

Zdravei BaiTosho!
I az imam haski ot 3 dni i se pitam za sa6tite vaprosi,samo deto moeto e ve4e na 6est meseca!Men glavno me interesuva kak da go nau4a da ne pi6ka v ka6ti za6toto predi da go vzema e jivqlo na terasata i nikoi ne mu se e karal,a az iskam da si go gledam v ka6ti i sega mi e malko trudno  r)

По същия начин става постепенно. Хъски на шест месеца още не може да се сдържа и да не се изпуска от време на време и у дома, още повече, че до сега никой не го е учил и не му се е карал за това.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#317 Потребителят е офлайн   kostov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2005 - 12:31 PM

Благодаря много за съвета b) Дано да успее да се научи дивачето d) Ако се сетя да ви питам нещо друго ще ви пиша r)

d) ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ НА ВСИЧКИ СЛАДУРКОВЦИ И ТЕХНИТЕ СТОПАНИ d)

#318 Потребителят е офлайн   BaiTosho Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 December 2005 - 03:32 PM

И аз благодаря :) . А и един въпрос относно храната.Аз имам гранулирана и питането ми е дали да го заучавам от малко на нея или засега да карам на по мека храна за корема,като яйца,ориз,картофи,попара и т.н.'

П.С. Весели празници на всички.

#319 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2005 - 04:09 PM

Цитат

И аз благодаря :) . А и един въпрос относно храната.Аз имам гранулирана и питането ми е дали да го заучавам от малко на нея или засега да карам на по мека храна за корема,като яйца,ориз,картофи,попара и т.н.'

П.С. Весели празници на всички.

Здравейте и от мен r)
Още от малко го свиквайте само с гранулирана храна!!! Картофи не се дават на кучетата!!!
А гранулираната храна съобразее с месеците на вешето куче ако е малко вземете гранула за млади кучета super

#320 Потребителят е офлайн   kostov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2005 - 07:38 PM

d) Здравейте отново на всички d)
Имам още едно важно въпросче - ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ДЕН ЛИ ТРЯБВА ДА ИМА КУПИЧКА ПЪЛНА С ВОДА ИЛИ ТРЯБВА ДА МУ ДАВАМ ВОДА САМО КОГАТО ГО ХРАНЯ??? защото пие вода през 15min и не знам дали е нормално!!!
b) Моля някой който знае да ми пише!!!Благодаря предварително и ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ НА ВСИЧКИ b)

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни