Лабрадор ретривър
Публикувано: 20 April 2007 - 05:19 PM
Относно докарването, да ви кажа при нас как стана.
Има 2 варианта - да го пратят с карго или да отидете да си го вземете. (понякога цената да пратят кученцето с карго излиза приблизително на цената на двупосочен самолетен билет за 1 човек) Много по-добре е, ако можете да отидете до там. Аз се страхувах да пътува в багажното, макар че много практикуват така. Лабрадорите не са от тези, които лесно се стресират, но не мога да си представя в багажното как ще се чувства горкото. Мисля, че вече е забранено и да ги упояват.
Ние отидохме и си го взехме. Пътува с нас в кабината на самолета, даже и на седалките до нас в специален бокс. (можем да услужим с най-голямо удоволствие, тъкмо размера му е такъв, какъвто го искат авиокомпаниите) Първо трябва да проучите с някоя агенция кои авиокомпании позволяват да пътува с вас. Ние пътувахме с Луфтханза, като имахме предварително потвърждение от тях за кученце с нас в кабината (до еди-колко си кг в pet-box с еди-какви си размери).
Пишете ми моля на лични за подробности (или на мейла даден в профила ми)
Иначе той изобщо не се стресира. Тъй като нямаше директен полет Стокхолм - София, ние даже летяхме с 2 полета и престой поеече от 4 часа във Франкфурт. Е, там на летището малкия си отигра и събра погледите на служители и пътници. То не бяха снимки, то не бяха въпроси... l) , а и доста по-благосклонно и усмихнато минахме през всички секюрити-чек и митници на връщане. l)
Вие само стигнете до там w) , а съвети от нас - с най-голямо удоволствие... и ще помогнем с каквото можем 1super
Публикувано: 20 April 2007 - 05:33 PM
Публикувано: 20 April 2007 - 05:42 PM
Хм, наистина може да се замислим за пренасяне на туй-онуй ... l) n)
И още нещо да добавя за temptation. Имайте предвид, че и при най-добрите родители и в най-престижните развъдници, не всички кученца са т.нар. шоу-клас. Споменете на развъдчика, че искате кученце за "showing and breeding". Тези, които държат на репутацията си, няма да Ви подведат.
За Valia & Kara. Валя, не винаги клубът играе решаваща роля. Повечето развъдчици МНОГО държат на личния контакт и на това ТИ самата как ще се представиш. Да, препоръката от клуба ще помогне, но мисля че на първо място е дали теб ще те харесат. Независимо дали си председател на клуб, собственик на развъдник или най-обикновен човек. b)
Когато се решиш на такава стъпка, трябва да си готов, че можеш да чакаш с години, а може и веднага да стане. Каквото е писано. Искрено желая много много късмет и скоро да се видим с кучовците! w)
Публикувано: 20 April 2007 - 09:45 PM
Първо да ви кажа, че ми е адски приятно да влизам тук да чета всичко, което сте писали! Поддържате еуфорията ми на макс!
Получих отговор от Sandylands Labradors. За съжаление те нямат шоколадковци s) . Аз естествено бих се радвала и на една черна принцеска, но ще изчакам отговорите и на другите развъдници.
Един въпрос имам отново, сигурно е супер лаишки, но какво означават показатели : Hip Score Total 0 and Elbow Score Total 0 ?
Alb, аз също смятам да отида лично да си взема кученцето когато му дойде времето. Не бих го оставила да пътува самичко в никакъв случай. Луфтханза явно са много толерантни в това отношение, защото последният път когато ходихме на екскурзия с моя приятелка в Германия, в самолета пътуваше едно пинчерче и целия самолет му се радвахме.
Както и да е, първо да се намери кученце, после ако се наложи ще отида и с велосипед l)
Публикувано: 20 April 2007 - 09:50 PM
А ти от силвър на шоколадов, сега черен, накрая те виждам с жълт l)
Публикувано: 20 April 2007 - 10:03 PM
Хахахахха l) Нищо чудно. Все пак кафявките са ми на сърце, но това не означава, че бих обичала по-малко всяко друго кученце, което ми е на късмет.
Публикувано: 20 April 2007 - 10:31 PM
Цитат
Тази порода е сред предразположените към тазобедрена дисплазия. Тежко заболяване на костите. Всяка порда е предразположена към някакви заболявания, кожни, костни, различни. За това и при развъждане е изключително важно предварително да се направят всички необходими изследвания на двете кучета. В случая тези показатели означават, че са изследвани (правени са снимки на) тазобедрените и лакътните стави и те са с нулеви показатели. Което е чудесно. Обикновено се изследват и очите за заболявания. Би трябвало да пише нещо и за очите.
Публикувано: 21 April 2007 - 09:52 AM
Публикувано: 21 April 2007 - 10:06 AM
Цитат
Когато се решиш на такава стъпка, трябва да си готов, че можеш да чакаш с години, а може и веднага да стане. Каквото е писано. Искрено желая много много късмет и скоро да се видим с кучовците! w)
Alb, знам че най-важното е личният контакт. Не казвам, че ще разчитам на клуба да ми свърши работата. Знам, че АЗ трябва да убедя развъдчика, че ще съм добър стопанин на неговото кученце. Но в определени случаи развъдчика иска препоръки...тогава мога да помоля хора от клуба, които ме познават, да му пишат и да кажат дали аз заслужавам това куче. Това имах предвид b)
Аз също с интерес следя темата. Дано се стигне до етапа с питане за цената, ще бъде полезно да знаем колко струва един лабрадор там от реномиран развъдник . Поздрави!
Публикувано: 22 April 2007 - 05:49 PM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 22 April 2007 - 05:55 PM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 29 April 2007 - 11:03 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 30 April 2007 - 09:03 AM
Навсякъде е така, за съжаление!!!
Публикувано: 30 April 2007 - 09:04 AM
Цитат
Навсякъде е така, за съжаление!!!
А защо е така?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 30 April 2007 - 09:04 AM
Публикувано: 30 April 2007 - 09:12 AM

Публикувано: 30 April 2007 - 10:08 AM
Отдавна не съм писала,но имах много работа и все не ми оставаше време.Добре че е Горди да ме успокоява Толкова е мил,а понякога прави такива щуротии w) Но главно,когато е сам,иначе не.Всъщност искам да ви го похваля...излизаме на разходка от 1 месец,а той от околко 2 седмици не е пишкал или акал вкъщи!Направо невероятно кученце b) Винаги си чака разходката..дори да му я забавим!Голям сладур е!Пожелавам ви весели почивни дни и наистина да си починете!
Публикувано: 30 April 2007 - 10:13 AM
Цитат
Това е защото женските имат цикъл.
Аз когато се чудих мъжко или женско куче (за Тед), питах приятели какво мислят и всички казваха мъжко, та мъжко, "за какво ти е женско, само проблеми да ти създава с цикъл, ако я изтървеш ще има кученца" и дрън дрън глупости! Всъщност аз си бях за женско, ама като отидох в развъдника, то просто ми грабна сърцето това момче и така имам си едно момче.
После пак се чудих за Танго и пак питах приятели. Казаха ми, че щяло да ми е по-лесно с 2 мъжки. Абсолютно невярно, ама както и да е - послушах ги и сбърках! Тъй че общото схващане е тотално неправилно! wink
Публикувано: 30 April 2007 - 11:34 AM
Цитат
Цитат
Това е защото женските имат цикъл.
Аз когато се чудих мъжко или женско куче (за Тед), питах приятели какво мислят и всички казваха мъжко, та мъжко, "за какво ти е женско, само проблеми да ти създава с цикъл, ако я изтървеш ще има кученца" и дрън дрън глупости! Всъщност аз си бях за женско, ама като отидох в развъдника, то просто ми грабна сърцето това момче и така имам си едно момче.
После пак се чудих за Танго и пак питах приятели. Казаха ми, че щяло да ми е по-лесно с 2 мъжки. Абсолютно невярно, ама както и да е - послушах ги и сбърках! Тъй че общото схващане е тотално неправилно! wink
М да, абсолютно съгласна съм.