Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#821 Потребителят е офлайн   temptation Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 April 2007 - 02:17 PM

Здравейте приятели!

След няколко седмици преговори и безбой опити да се сдобием с кученце от Англия, най - накрая се вижда светлина в тунела и бързам да споделя радостта си с вас! b) Копирам ви мейлът, който получих:

Hello
Many thanks for your email; we have a stunning litter of Chocolates with 1 boy and a couple of girls available at present. Pictures of the puppies and the dam Joy and further information can be found on my website. www.courtmelyn.co.uk

Prices are from Ј550 - Ј850 depending on family pet or breeding.
If you are interested and wish to come and view please do not hesitate to contact me.

Kind regards,

Maureen
COURTMELYN LABRADORS

Можете да видите кучецата и други подрбности на посоченият по-горе уеб сайт.

За съжаление до края на месец май едва ли ще успея да взема кученцето, защото в момента правим основни реконструкции на дома ни и едва ли този хаус и бръмченето на машини ще е най-подходящата среда за малката госпожица. Ние мислехме, че търсенето ще продължи доста дълго и се заехме с ремонта. Както и да е надяваме се съвсем скоро да си имаме нов дом и малка сладка лабрадорка.

Поздрави на всички! w)

#822 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2007 - 05:44 PM

Много неблагоразумно е да ремонтирате къщата преди да пристигне бебето. Обикнвено бебетата лабрадори са големи дистроери през първата си година. Копаят дупки в стената, изглаждат ъглите, префасонират дървенията. Общо взето предричам, че след около година ще ремонтирате основно пак! b)

#823 Потребителят е офлайн   temptation Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 May 2007 - 09:19 PM

Хахахахаха! Ще ремонтираме пак ако трябва, важното е да е живо и здраво кученцето. d) В интерес на истината сегашният ремонт в голяма степен е наложен от котката ни дистроер, тъй че сме свикнали. l)

#824 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 May 2007 - 11:07 PM

temptation, стискаме силно палци и лапи за мома - англичанка! 1super
Разгледах сайта, всичко изглежда ок. super best
Ще ни бъде интересно да споделиш с нас, ако ти пратят снимки на майката и бащата, защото в сайта видях само майката с бебетата. Също, не видях да са дали инфо за родословието на кучилото, но може би уведомяват тези, които се интересуват по мейла. r)

А bushkata е права, че повечето все с мъжки лабове сме се подредили в Бг, ама и при нас така се стекоха обстоятелствата... (но съм се заканила твърдо за следващото да е женско. wink)

Затова много ще се радваме на всяко дамско попълнение... b) .... еле пък на инглизко dribble

#825 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 04 May 2007 - 08:12 AM

Само на мен ли ми се струва странна тази работа? bl)
Досега колко развъдника съм разгледала, било за голдъни, било за лабрадори ми НИКЪДЕ не съм виждала обявена цена на малките?!? a) А в този сайт има сложена цена?!? Освен това в секцията "Our Dog" няма снимки на кучета им, нито резултати от изследвания за дисплазия и катаракта. Как да си сигурен, че снимките на сложените кученца, са техни кучета?!? Има нещо много гнило в цялата работа...според мен това си е "puppy farm". Аз бих се поинтересувала повече преди да взема кученца от тези хора - първо снимки на майката и бащата, направените им изследвания, дали са регистрирани в UK клубът за лабрадори.
Надявам се наистина да проверите тези неща, защото се важни! Просто ще се надявам да поизчакате малко преди да вземете малкото, внимавайте защото в цял свят има хора, които търгуват с кученца! n) Успех и стискаме палци за мома англичанка!

П.С. Да ме извините, че се бъркам в лабрадорските работи! d)

#826 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2007 - 11:10 AM

Валя, напълно си права. Това са нормални неща за проверяване. На мен първото което ми направи впечатление е това, че още на първата страница всичко ми изглежда като реклама за консуматори "ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА, ПОБЪРЗАЙТЕ И НЕ СЕ БАВЕТЕ, ЗА ДА ХВАНЕТЕ ПРОМОЦИЯТА". Може и да се бъркам. Второто - сниманата кучка с малките е с лош пигмент около очите и устата. Самите снимки на другите кучета са с ниско качество и няма снимки в анфас и профил на лицето, както и в стойка - прилича на семеен сайт. Трето - хвалят нулевите показатели от изследванията, които (може наистина) да са направени. Ами - ??? защо се мислят за уникални в това отношение??? Всеки развъдник прави изследвания на кучетата си и публикува резултатите и много от тях са с абсолютна нулева дисплазия. Четвърто - на галерията със снимки не са написани имената на сниманите кучета, дати или събития няма. И най-фрапантното - НИТО ЕДНО РОДОСЛОВИЕ НЯМА bl) bl) bl) Пък за изложбен резултат да не говорим...
Може и да бъркам де, но и на мен ми се стори странно, поне сравнявайки с други развъдници, чиито сайтове съм разглеждала.

#827 Потребителят е офлайн   Anastasiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 May 2007 - 01:00 PM

d) Здравей,temptation!Мога да ти помогна в тьрсенето на кафяво женско лабрадорче и то тук в БГ. r) Пиши ми на адрес: s_georgieva82@abv.bg b)

Допустими са снимки с размер до 500х500 пиксела. Моля, грижете се за тяхната съвместимост с форума и неговите правила.

Мод

Прикачени файлове

#828 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2007 - 01:16 PM

Тези от Роа и Саманта ли са?

#829 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2007 - 01:48 PM

От развъдник Блондфел?

temptation,
Не забравяйте да поискате снимки на родителите за дисплазия!
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#830 Потребителят е офлайн   Anastasiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 May 2007 - 01:48 PM

bgflag Да!!!

#831 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 May 2007 - 02:42 PM

Относно англ. сайт си мисля, че е много възможно да са им такива разбиранията на тези хора и да дават тази допълнителна информация лично. Затова и аз горе деликатно написах на temptation, че ще се радваме да сподели за снимки на майка и татко и родословие на кученцата.
Не всички развъдници публикуват пълна и подробна информация за кучетата, но наистина не е лошо да се поинтересувате повече. На мен ми направи и друго впечатление - там са обявили едни цени, а в писмото са написали други. Но не забравяйте, че за всичко може да има отговор и хората да са правят всичко както трябва, но да не го представят така както ние искаме.
А снимките се фотошопват най-лесно и има сайтове и развъдници дето го правят и там и пигмента им изглежда добър на кучетата и всичко. Има други дето не го правят, но пък не могат да си представят кучетата добре. Диянче, не съм убедена, че по тая снимка можем твърдо да заключим за пигмента на майката.
И хич не ми се искаше да разколебаваме хората, ако нещата са ок да си внесат момиче от Англия!

#832 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 04 May 2007 - 03:01 PM

Alb, никой не иска да разубеждава хората да си вземат куче от Англия! Дай боже повече здрави кучета с хубава английска кръв в България! Всичко което написах беше след като разгледах сайта подробно. Аз лично не бих си взела куче от него, поради причините които изброих. Не може да няма информация за кучета(мъжки или женски), родословия, поколение. Кажи ми подобен сайт на развъдник и ще си върна думите назад.
Когато човек за първи път си взима куче, и разглежда сайтове на посоки не знае за какво да гледа, на какво да обръща внимание. Аз споделям какво ми е направило лошо впечатление. Не давам оценка на кучетата, само че всичко звучи като "примоция". Най-важното е хората да си вземат здраво кученце, от развъдчик, а не от търговци! Единственото, което искам е, да правя е добро, а не да ги разубеждавам, убеждавам, в крайна сметка те си решават!

#833 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 May 2007 - 03:12 PM

да Валя, права си и съм съгласна с повечето неща. Не че искам да си връщаш думите назад, ама ще се опитам да ти дам пример с подобни сйтове по-късно. Само да отбележа (не че това е подходящия пример wink ) че в на Sandylands сайта също няма дадени целите родословия на кучетата. Аз имах предвид, че има "разни хора, разни идеали..." и може пък всичко да си им е ок на тия хора и може в лична кореспонденция да пращат повече инфо. Мисля, че на temptation й стана вече достатъчно ясно, а какво ще се случи от тук натам, ние само можем да стискаме палци за мома-англичанка! b)

#834 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 04 May 2007 - 03:31 PM

Ама това е SANDYLANDS r) Права си, че не са им дадени целите родословие, само майката и бащата.

SANDYLANDS

Като пуснеш едно търсене по име на майката и бащата на кучето и всичко излиза. r)
Ех, че хубави лабрадори имат тези SANDYLANDS, заплеснах се! w)

#835 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2007 - 04:44 PM

Като сме тръгнали по "впечатления", на мен ми направи впечатление нещо друго - Англия, та Англия! Найстина Англия е Голямата работа, но заради Големите развъдници, историята, стандарта, големите изложби и т.н. - ОК, супер. Ама Англия, като всяка друга страна с кинология има добри и лоши развъдници. Дори понякога много големите и известни развъдници, могат да се окажат търгаши (нали, Вале? 1super ). Естествено случаи много в които може да се вземе по-добро куче от другаде по света, от това, което предлага Англия в момента за "теб" (за който и да е). Английско куче, което наистина си струва не може да се вземе за 2-3 месеца или пък да има свободни кученца и да чакат ей така. Е - ОК, понякога може късмета да е на твоя страна и да стане по бързо или да попаднеш на добро куче. Ама този вариант по скоро Не. Аз също много ще се зарадвам да внесат хора момиче от Англия, но да е някое супер куче от добър развъдник (добър не значи най-голям и най-известен!!!). Нека си проверят всичко както му е реда за този развъдник и защо има свободни кученца?! Това по правило не е много надеждно, трябва да има причина за да не са резерве cl)
temptation, ако питате мен (нали е форум и аз да кажа), търсете предстоящи връзки в развъдници и се огледайте още малко. Не се хвърляйте на първото свободно кучило (наистина ме притеснява факта, че са свободно и варианта на Валето за puppy farm ми се струва логичен).

И да завърша с напомняне, че това са само предположения и винаги сме длъжни да мислим И за най-лошото и да не си затваряме очите пред шанса то да се окаже реалност.

Успех!!! cheers

#836 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 May 2007 - 06:28 PM

Брех тази Мила как литературно се изразила... направо за статия l)

#837 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2007 - 08:03 PM

Принципно съм съгласна с Мила, само не разбрах това за големите и извесни развъдници, които се оказвали търгаши. Големите и известни развъдници продават кучетата си на престъпно високи цени, но защото вече са си създали име. Sandylands, например няма как да са търгаши - те са историята, съществуват от 1920 година, от зората на развитието на породата. Развъдници от този ранг са фактор за породата, те диктуват модата, те определят типовете. Те работят с кръв стабилна и проверена много, много поколения назад. Не е логично да са търгаши? bl)

#838 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2007 - 10:11 PM

Estestweno, че не е логично! l) То е смешно!
Развъдници като Carpenny, Oakhouse, Warringah, Rocheby, Lembas, Cambremer, Stajantor и други са достигнали едно съвсем друго ниво, а и са топ 7 в Англия wink
Но има развъдници, които да базата на гореспоменатите имена и други имена не само за Лабрадор ретривър, сдобили се с няколко кучета пускат мъжкари на всякакви женски (например), за да "си избият парите". Може да бъдат продадени кучета пет клас за шоу и брийдинг или вскякакви други измишльотини, които вредят на породата, а собствениците им са заслепени от пачката, заради името.
Иначе за горния ми пост имах в предвид нещо конкретно, което съм срещала, затова казвам, че принципно:

Цитат

Дори понякога много големите и известни развъдници, могат да се окажат търгаши

То е като една империя и най-добре да се разучи всичко подробно!

Албенче, за фотошопа ... r)
то пак опира до факта, че по снимка куче не се избира! Фотошоп - мотошоп (за второто по скоро да търсиш превозно средство l) ) няма значение, защото ако не видиш кучето на живо и родители му, то трябва да имаш голямо доверие на развъдчика.

А пък като цяло, няма какво да си говорим кой е по-добър, кой е по лош и да зяпаме как другите търчат десетки години пред нас, щото нашето е едно голямо нищо е момента и никога не е било нещо особено. Има много да ядем докато ги стигнем западняците и няма да стане със спорове кой развъдник е най-велик и зяпане на сайтове, ами всеки заинтересован да прави нещо по въпроса да отиде на 5-6 големи изложби, да види какво има по света, да се запознае с тоя и онзи па тогава да каже "тоя е по-добър от другия" wink

Ама така си е. Снимките са си снимки. Движението, държанието, ъглите, излъчването, височината, пигмента, очите, зъбите... това трябва да се види drink

и в тоя ред на мисли (много мразя тази фраза) дайте да се огранизираме един път, тия дето ни е*е (с извинение) за породата и да идем да видим кво има по света wink

Въх, много философско стана, ще извинявате angelpik

#839 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 07:23 AM

С това съм съгласна. Навсякъде , независимо какава е държавата има и мърша - тоест развъдници, които искат да с.е напечелят.Но това не са големите и извесни развъдници - те има защо да са извесни. Но в Англия всеки има възможност да развъжда, стига да има родословни кучета. Тази възможност създава конкуренция, а конкурензията ражда качество в това съм сигурна. Би трябвало навсякъде по света да е така!

#840 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2007 - 08:34 AM

Тъй де, ама англичаните са големи националисти, не трябва да забравяме. Най-хубавите кучета си ги въртят помежду си и дори знам, че като се отсеят най-добрите почват да определят "Ето това е за Швеция, това е за Италия..." wink До България едва ли се стига l) Дори някой някога да се вреди за куче, то без връзки сигурно ще му пробутат нещо, дето не става кой знае колко. И както винаги си има изключения! Един приятел си поръча връзка и бебетата се родиха, в края на месеца ще ходи да си избира момиче, което е чудесно, а развъднка е един от водещите и аз много се радвам, че има човек, който работи по въпроса с породата 1super

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни