Американски питбул териер
Публикувано: 26 February 2006 - 08:20 AM
Malkia,имам питане - не ти пиша на ЛС, защото може би и на други ще е от полза.Та дай съвет- какво може да се направи за куче участвало в боеве- как да го върнем към нормалния живот? Или поне как да се опита...

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 26 February 2006 - 12:50 PM
n) Мисля, че малкия е на 100% прав.Агалина и ти знаеш, че веднъж отключи ли се агресията е завинаги.най-добре е за всички,когато познаваш кучето, в твоя случай е по-сложно.Доста, доста се съмнявам , че някога такова куче ще се оправи.Дори и да има някаква промяна, тя ще е частична.И както каза малкия незнаеш дали да му вярваш.
.П.С. това е много кофти s)
.П.С. това е много кофти s)

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!
Публикувано: 26 February 2006 - 04:33 PM
А аз да ви попитам.Моят пит е на близо 8 месеца и вече на 2 пъти му се случва да напада. Обикновенно е кротичка, но ако друго куче му изръмжи и налита, как да го спра да не напада? Изкарвах го доста пъти с един две годишен женски пит на карелка. Нейния пит по време на игра си ръмжи, но без никакви лоши чувства просто на игра, а моята се плаши от ръмженето и налита супер озлобената. Как да я спра?
Публикувано: 26 February 2006 - 08:31 PM
Цитат
А аз да ви попитам.Моят пит е на близо 8 месеца и вече на 2 пъти му се случва да напада. Обикновенно е кротичка, но ако друго куче му изръмжи и налита, как да го спра да не напада? Изкарвах го доста пъти с един две годишен женски пит на карелка. Нейния пит по време на игра си ръмжи, но без никакви лоши чувства просто на игра, а моята се плаши от ръмженето и налита супер озлобената. Как да я спра?
За да има ефект дресировката трябва да знаем принципите.
Първо ку'енцето от малко трябва да знае забранителната команда.
След всяка забранителна команда,ако тя не бъде взета под внимание от кучета следва корекция.
Ако кучето и след това продължава,следва още по силна корекция.
Няма куче и порода която да не може да бъде подчинена от човек.
http://amstaf.hit.bg
Публикувано: 28 February 2006 - 10:59 AM
Колко е сладкоо... d) d) d)

Публикувано: 28 February 2006 - 10:52 PM
Извинявайте, че се намесвам на тази тема за агресията на пита. Преди няколко години съм гледала два представителя на тази порода - мъжки и женски. Оттам имам претенции, че малко или много им познавам психиката . Кучетата ми имаха агресия към себеподобни и преди да са пускани на пробен бой ( ролка ). Тази агресия, според мен или я има или я няма. Ако я има или се развива или остава на едно и също ниво. Но и аз съм на същото мнение, че куче започнало веднъж ( с ролка или просто изтървано в игра ) няма шанс да си играе по-нататък като нормалните кучета. Не знам, може да се дублират изказвания във форума на темата, но според мен хората, които отглеждат тази порода трябва да са изключително внимателни, търпеливи, отговорни, и веднъж завинаги да се простят с мисълта, че това са кучета като всички останали. Те са преди всичко бойци. И аз съм се измъчвала от мисълта, че кучето не мога да го оставя ей така в градинката да си потича с останалите, но това съм го приела преди да поема отговорността да отглеждам тази порода. Другото, което е строг нашийник, намордник не съм ползвала, но нагръдника беше двойно уплътнен, защото аз не искам кучето ми да нарани дете, човек или друго куче. Никога не са проявявали агресия към хора, но доверие на 100 % аз не само на пита, но и на никое куче не мога да гласувам. Първо трябва да се замислим за нашата отговорност, за това хора, които немогат да осъществят контрол даже и върху една болонка, не мисля, че трябва да се доказват, че могат да отгледат и възпитат питбул. Винаги човешката отговорност е на 1-во място, че ние даже сме отговорни пред закона за действията на нашето куче.... Желанието на всички ни е кучетата ни да са живи и здрави, да не наранят никого и самите себе си. А познавачите на породата, смятам знаят какво могат да причинят тези кучета и че някои индивиди не спират да се борят до смърт.