Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#2191 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 June 2006 - 11:15 AM

Цитат

Цитат

Ами с тебе съм напълно съгласен "почти" , но пак да те попитам , защо си си взел пит , а не стаф , като стафа има почти всички качества на пита , за които харесвате породата , а и е по-красив. Та въпросът ми е защо някои хора предпочитат пибул. Също казваш, че не е задължително като си купиш пистолет да стреляш с него -> , но за да се произведе един добър питбул , доста кучета трябва да заплатят за това с живота/здравето си.
За мен това е все едно да си вземеш лабрадор или друго подобно куче, но ловна/работна линия и да го гледаш в къщи.  Сигурно много добре знаете,че работните кучета доста се различават от изложбените такива.
С една дума исках да кажа , че взимайки си питбули, па макар и за  домашни любимци вие подпомагате хората, които се занимават с борби.

Поздрави.

Общо взето като гледам си си отговир сам на въпроса защо някой хора предпочитат питбула.А относно добрия питбул-незнам какво разбираш под добър.Има доста добри екземплиари от тази порода,без да е имало кучета заплатили с живота си или здравето си.Поинтересувай се малко повече просто....Само това мога да ти кажа.
А че има селтаци които са за "тестване" или к`вото и да е-АМИ ДА ИМА ГИ,но ние не сме от тях.

Цялото ти мнение е пропито от толкова наивност , че чак ми домилява. Ами единствената разлика между пит и стаф е , че единият се ползва за борба и е развил съответните качества, а другия се развъжда според определен стандарт. Под добър питбул нормално се разбира не във всеки случай да е добър по-душа, като овца на пример b) . Ако ти заради това му качество харесваш по-вече питбула това е друг въпрос. Какво разбираш под добър екземпляр пит, това е много важно, защото всяка порода си има качества , които трябва да затвърждава, примерно овчарското куче да пази и води овцете, птичара да търси и вдига птици, гончето да търси и гони дивеч към ловците, има и кучета които задържат дивеча и т.н. А вие какви качества търсите у питбула??? Някои от вас държат на агресивноста му , а други не , това е все едно някой да иска безстрашно овчарско куче , но да не държи да пази овцете и да гони вълците, е мислите ли си , че след подобно развъждане след време това куче ще бъде същотот, което сте харесвали, ако ги нямаше хората , които се занимават професионлно с това да създават куче водачи пазач на овце-> това е само един нагледен пример.
А иначе " ние не сме от тях" NNN .

Честно не ви разбирам............, всъщност разбирам ви , че вътрешно сте гузни , но не искате да си признаете.

Не знам дали сте ме разбрали за основното противоречие за привържениците на породата питбул.
Виж за феновете на стафа нямам забележки( е там може да се каже това онова , но те са откъснали опашката на гущера така да се каже bravoS )

#2192 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2006 - 11:22 AM

red

#2193 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2006 - 11:27 AM

Ред.

#2194 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2006 - 11:28 AM

Нещо се обърка горе ouu .

Прикачени файлове

#2195 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2006 - 11:30 AM

Още една

Прикачени файлове

#2196 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2006 - 11:31 AM

Първото ми куче......вече го няма s)

Прикачени файлове

#2197 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2006 - 11:32 AM

angelpik

Прикачени файлове

#2198 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2006 - 11:33 AM

Цитат

Не знам дали сте ме разбрали за основното противоречие за привържениците на породата питбул.
Виж за феновете на стафа нямам забележки( е там може да се каже това онова , но те са откъснали опашката на гущера така да се каже bravoS )

Аз не те разбрах. За какво да съм гузен? Ти прехвърляш нещата вече към философстване от рода на кое е първично? Кокошката или яйцето? Аз доказвам вече 6.5 години, че имам силно и агресивно куче, но никой не съм убил. Имал съм възможност на ей така безхаберно пуснати кучета от всякакви породи да му проверя "гейма" (ненавиждам тая дума), но не съм го направил. Имал съм възможност на нахакани собственици на всякакви породи, които не си викат кучетата след моя молба, като ги заключи за врата да им зашия по един шамар и да гледам "гейма" му, вместо да му отварям устата. Не съм го направил. От това ли да съм гузен?

#2199 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 June 2006 - 11:47 AM

Еми...требе да си гузен!Априори!
Щото имаш ПИТ, не друго ,което се мота наоколо и хапе к`вото докопа!!!И имайки пита си ,ти подпомагаш боевете и к`во беше!Лицемер такъъъъв...
Този redy-то , нещо показва снимки на питоподобни- к`во пък ли е това....Ако е имал такива животни - които показва - какво иска...Пишем му и отговаряме на въпросите му- ми не го задоволяват.Ми О.К.- със здраве!Какво да му отговоря - да избием питовете ли бе!!!!Идва казва ,че сме лицемери, не чете отговорите на лицемерите и пуска снимки на свои питове ...А сега де...

Хора - сори, че се впрегнах- стори ми се , че някой пита и чака разумни отговори.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#2200 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2006 - 12:14 PM

Цитат

Еми...требе да си гузен!Априори!
Щото имаш ПИТ, не друго ,което се мота наоколо и хапе к`вото докопа!!!И имайки пита си ,ти подпомагаш боевете и к`во беше!Лицемер такъъъъв...
Този redy-то , нещо показва снимки на питоподобни- к`во пък ли е това....Ако е имал такива животни - които показва - какво иска...Пишем му и отговаряме на въпросите му- ми не го задоволяват.Ми О.К.- със здраве!Какво да му отговоря - да избием питовете ли бе!!!!Идва казва ,че сме лицемери, не чете отговорите на лицемерите и пуска снимки на свои питове ...А сега де...

Хора - сори, че се впрегнах- стори ми се , че някой пита и чака разумни отговори.

Не чета ви отговорите много добре, но явно вие моите не, защото ако сте чели по-добре моите постове , щяхте да усетите нюнса в който се усеща това , че аз защитавам питовете.
Не съм лицемер понеже се интересувам от борби от 11-12г. и съм пускал моите кучета . Също искам да спомена , че лошата слава на тези кучета се носи не от организаторите на борби , а от безотговорни хлапаци или тъпаци които си разхождат гордо кучетата из градинките и ги изпробват на улични кучета. Много пъти ми се е случвало да ми казват : " Имам един авер страшен пит има , шампион worthy . И когато го разпитам научавам , че си тренира кучето като го пуска да се бие с глутница улични кучета bash , много добре знаете , че човек който се занимава сериозно с породата няма никога да си пусне кучето да се бие с улични по ред причини.
Та мисълта ми е , че ако не бяха тези хора , които гледат по 10-20 кучета и се занимават с тези "долни " борби вие нямаше сега да имате породата питбул, просто нямаше от къде да си го вземете!
И да си продължа мисълта , има явна тенденция на забраната на борбите , това значи , примерно след 20-30-50г. питбула няма да е същия какъвто е днес, за добро или за лошо.
Също искам да уточня , че от известно време 5-6г. не се занимавам с това.
И сега просто съм на кръстопът и размишлявам над този проблем. Като ви задавам тези въпроси аз търся отговор и за себе си. Но вие явно не гледате по-далеч от носа си. Не разбирате , че без планова развъдна дейност никоя порода няма бъдеща, това не може да бъде правено от различните собственици на такива кучета ей така безразборно. Имайки това куче вие го имате благодарение на тези хора , които са отдадени наистина на тази порода( сега да уточня , че както навсякъде и тук има хора изроди - виждал съм лично такива bash ) Аз в момента не вярвам да мога пак да пусна мое куче на сериозна борба.......

Но това е реалноста суровите изпитания на които е подложено това куче през годините , са го създало такова, каквото е в момента.................

#2201 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 June 2006 - 12:24 PM

Боевете с кучета са забранени в Бг със закон от 1998 година.Значи сте били активно в боевете ,както казвате, но от "известно време 5-6 години" не се занимавате.......Аз Ви отговарях до тук.

В ТОЗИ ФОРУМ НЕ СЕ ТОЛЕРИРАТ БОЕВЕТЕ С КУЧЕТА!!!
Моля новорегистрираните да се съобразяват с това.
Ние тук игнорираме участниците в такива битки и ги презираме ,и да - лицемери сме.....щото не си пускаме кучета на бой....
User's Signature

#2202 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2006 - 01:00 PM

Цитат

Боевете с кучета са забранени в Бг  със закон от 1998 година.Значи сте били активно в боевете ,както казвате, но от "известно време 5-6 години" не се занимавате.......Аз Ви отговарях до тук.

В ТОЗИ ФОРУМ НЕ СЕ ТОЛЕРИРАТ БОЕВЕТЕ С КУЧЕТА!!!
Моля новорегистрираните да се съобразяват с това.
Ние тук игнорираме участниците в такива битки и ги презираме ,и да - лицемери сме.....щото не си пускаме кучета на бой....

И аз не си пускам моите ...вече! А сега просто разсъждавах над проблема с породата, който вие явно не разбирате .
Нека попитам "Илиев" , доколкото съм разбрал се занимава професионално с кучета, дали разбира проблема , който съм зачекнал.
А аз никъде не агитирам за борбите с кучета просто пуснах една тема , с която внесох малко смут, за което се извинявам, но все пак съм сигурен, че всеки ще се замисли над проблема.

А и никой не пожела да отговори съгласен ли е с мнението на този съфорумец , понеже лично познавам много такива хора , които си взимат такива кучета с "бойни родители" и не ги пускат на борби.

Цитат

Цитат

да!живота е гаден!за пари всичко сеправи! NNN  ама не е спаведливо!

Така си е.Щом човек поеме по лошия пьт....
Аз познавам най-извистните хора от града,уадето се занимават с боеве.Признавам си искам чистокрьвен пит бул (боен от боини родители).Но не да го използвам за бои хем,че мраза боеве,хем че немога.Това са ми принципите,а те са железни

С тези железни принципи ставаш смешен, но възраста не е порок ( в твоя случай малката възраст).

Пак питам вие как толерирате подобни изисквания за "бойни родители" , това просто е сериозно. Не си мислете , че пиша тук да се заяждам, ако наистина мислите така, просто няма да пиша по-вече. s)
А всички собственици на стафове нека ме извинят , че ги занимавам с това тук , което не ги касае.

#2203 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2006 - 01:31 PM

Не знам дали правилно съм разбрал, но ако трябва да съм благодарен на някого, по-точно на някаква общност от хора за селекцията на породата, от която е кучето ми, то въпроса вече става доста сложен. А нима всички ние не трябва да сме "благодарни" за избиването на жителите на Хирошима и Нагасаки? Пуснати са бомбите и после са създадени ядрените реактори, благодарение на които имаме ток. Всяко добро на този свят е доведено с помощта на злото - това е факт. Не мисля обаче, че е много редно в един форум да търсиш оправдание за някогашните си постъпки или някакви отговори. Отговорите не се намират по форумите. Всеки, който гледа съвестно такива или подобни породи трябва сам да достигне до тях. Всеки, който е пускал куче да се бие го е правил ЗА ПАРИ, а не за да имат питове такива като agalina или като мен или като някой друг. Това е истината - ЗА ПАРИ. Освен това айде да кажеш колко от загубилите кучета са заебани да умрат от раните си или от дехидратация? Колко пъти боя не е прекратяван, независимо от явното тотално превъзходство на едното куче? Каква е разликата между една борба в САЩ, организирана от професионалисти и една в България, организирана от наркомани? Има и други въпроси... Аз не съм ти съдник. Щом питаш за такива неща, вероятно съжаляваш за някогашните си действия и сега по съвсем друг начин гледаш на кучетата си. Нямаш право обаче индиректно да намекваш, че трябва да съм благодарен на някой, на когото му пука за кучето му, колкото на мен за хлебарките.

П.П. По изказването, за което казваш, че няма коментар всъщност има и ти си го направил.

#2204 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2006 - 02:48 PM

Много неудачно сравнение си направил с бомбите над хирошима , и русия и франция и Англия и Китай имат атомни бомби и реактори , но не са пускали бомби над ничии глави, толкова коментар по този въпрос.

А за кучетата пак ще кажа , че ако ги нямаше борбите нямаше да ги има и питовете, това е само констатация , и не защитавам никоя теза.

#2205 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2006 - 05:11 PM

Цитат

Много неудачно сравнение си направил с бомбите над хирошима , и русия и франция и Англия и Китай имат атомни бомби и реактори , но не са пускали бомби над ничии глави, толкова коментар по този въпрос.

А за кучетата пак ще кажа , че ако ги нямаше борбите нямаше да ги има и питовете, това е само констатация , и не защитавам никоя теза.

Искаш да кажеш едва ли не,че ако един чернокож напуснал Африка,поколенията му след 200 години няма да са пак с черен цвят на кожата,само защото не са живяли по начина по който са живели прадедите им ли?????Занимавам се доста усилено с биология и неможеш да ме обедиш по никакъв начин,че способностите на питбула,отвърдени преди стотици години ще се изгубят само защото боевете са престанали......
Съжалявам,може да изглеждам глупава и наивна в очите ти,но знай че и ти изглеждаш така в мойте. bravoS
User's Signature

Качена снимкаВсеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]

#2206 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 June 2006 - 05:58 PM

redy,
ще ти кажа моята гледна точка.

Някога, в древния Рим е имало гладиаторски борби. Днес имаме Олимпиада, при които чрез спорта човешкия дух показва своето желание и възможности за победа. Давам този пример, за да разбереш, че спорта е нещо много повече от кървавата игра, в която залога е живота на участника.

Да, вярно е че питбула е селектиран за бой с кучета. Но тази целенасочена селекция чрез оцеляване е изградила в кучето качества, неприсъщи на други породи. Пита е роден победител, куче с непоколебим нрав и желание да се доказва. Къде е бъдешето на породата ? Зная, че и ти, както и всички, които обичат тази порода не вярвате, че нейното бъдеще е в боя и в ямите. Напротив - бъдещото на породата е в спорта, където питбула може да разгърне своя потенциал на прекрасно спортно куче, с което можеш да тренираш и да се забавляваш, да разчиташ на него и да знаеш, че и там той ще даде всичко от себе си и пак ще иска да бъде победител, защото той е роден такъв, той е питбул.
Това е бъдещето на породата, друго бъдеще няма. 1super

Прикачени файлове

#2207 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 June 2006 - 06:03 PM

1super

Прикачени файлове

#2208 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 June 2006 - 06:05 PM

Dog, нямам думи!Твоят коментар е много ЯК! w)
Да ,Питът е оцелявал през цялата гадост и през столетията- това е кучето Победител!Ние безумно обичаме нашите Победители и това, което искаме е да оцелеят с това качество и за бъдеще!Въпреки миналото .Един истински спортист и Победител!
Да сме питали Iliev- ми точно той ненавижда екземпляри като новопоявилия се- точно Илиев е човек ,който мрази боевете и не мисли, че бойното минало на кучетата е залог за срам.....
Вече не ме интересува, какво иска да си изяснява въпросният новопоявил се redy , който ВЕЧЕ не си пускал кучетатa на бой- психоанализата е скъпо нещо пък и тук не и е мястото.Тоест- не мисля да насърчавам някого в неговите екзистенциални пътувания !
User's Signature

#2209 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2006 - 09:14 PM

Чета, чета и не знам дали да започвам да пиша...искам нещо малко да си събера мисълта...не искам поста ми да избие на емоционална основа, хиляди пъти вече съм се спирал...не знам как го постигам...
По принцип ибягвам дългите писания, защото мисълта изпреварва ръцете....и освен бързописните грешки b) не знам дали ще бъда ясен, но....и аз имам, няк'во мнени, позиция тук...
единствено мога да подкрепя redy в това, че хосрата, които са създали породите, занимаваши се с боеве имат заслуга, която лично аз не отричам, такива били времената на хората...такова им било мисленето, така изкарвали парите си, такива им били ценностите тогава...
Порода, създадена от имигранти, затворници и общо взето няква нисша /ниска/ класа...
Времената се, промянат, ценности, морал..
Много от хората пишещи тук, agalina, proffit, постинга на dog.bg, се прикориват с това , което мисля, и съм на тази позиция и мнение...
Вие знаете, че аз ненавиждам гейминг, боеве, залози, тестове...глупости, та нима собствениците на северноте породи, в бих казал южната част на Европа ги водят да им теглят шейните в Алпите, Пирин или Рила..айде не моля ви се, или санбернарите вадят хора, затрупани от лавини..тук- не!
Е, да някой ще каже за тва направиха стаффа, но не!
Сатфовете са не по-малко бойци от техните братовчеди питовете, питайте собствениците им, които от тези тук никога не са ги пускали на такова извращение в това вярвам! 1super
Та в по-горняи ред на мисли, никой от нас не взел кучето пит или стаф или там питободобно с такава цел...явно някои не разбират, това е любов...как започва тя...не се знае при всеки е различно, всеки е минал през влечения и е открил кучето си...аз като бях малък, нямаше питое и стафове, увличал съм се по различни породи, кокери, далматинци, дакели, шар пей, бях на крачка от бостън, бртиш булдог и френч, но накрая избрах стаффа ..
питобобните за мен са изключителни, както за всеки друг притежател на любимата си порода и няма как да е иначе...
Born bad, the dog who loves too much

redy, много ми е интересно теб как те "плени" породата?
п.п.
Значи нещата се развиват-едни гледат и чакат, други правят те/нещата, да се стават/
п.п.п
Александър Бел е измислил телфона май че...Джон Атанасов първия компютър-ние признаваме тяхното, на тази осниова денс имаме gsm-gprs--супре мощни машини и Internet.
....
malkia respect, u still missing here, boy!

#2210 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2006 - 09:42 PM

ох, изивнете, не исках да се отплесвам при некви научни постижения, ама...

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни