Цитат
Цитат
За мен това е все едно да си вземеш лабрадор или друго подобно куче, но ловна/работна линия и да го гледаш в къщи. Сигурно много добре знаете,че работните кучета доста се различават от изложбените такива.
С една дума исках да кажа , че взимайки си питбули, па макар и за домашни любимци вие подпомагате хората, които се занимават с борби.
Поздрави.
Общо взето като гледам си си отговир сам на въпроса защо някой хора предпочитат питбула.А относно добрия питбул-незнам какво разбираш под добър.Има доста добри екземплиари от тази порода,без да е имало кучета заплатили с живота си или здравето си.Поинтересувай се малко повече просто....Само това мога да ти кажа.
А че има селтаци които са за "тестване" или к`вото и да е-АМИ ДА ИМА ГИ,но ние не сме от тях.
Цялото ти мнение е пропито от толкова наивност , че чак ми домилява. Ами единствената разлика между пит и стаф е , че единият се ползва за борба и е развил съответните качества, а другия се развъжда според определен стандарт. Под добър питбул нормално се разбира не във всеки случай да е добър по-душа, като овца на пример b) . Ако ти заради това му качество харесваш по-вече питбула това е друг въпрос. Какво разбираш под добър екземпляр пит, това е много важно, защото всяка порода си има качества , които трябва да затвърждава, примерно овчарското куче да пази и води овцете, птичара да търси и вдига птици, гончето да търси и гони дивеч към ловците, има и кучета които задържат дивеча и т.н. А вие какви качества търсите у питбула??? Някои от вас държат на агресивноста му , а други не , това е все едно някой да иска безстрашно овчарско куче , но да не държи да пази овцете и да гони вълците, е мислите ли си , че след подобно развъждане след време това куче ще бъде същотот, което сте харесвали, ако ги нямаше хората , които се занимават професионлно с това да създават куче водачи пазач на овце-> това е само един нагледен пример.
А иначе " ние не сме от тях" NNN .
Честно не ви разбирам............, всъщност разбирам ви , че вътрешно сте гузни , но не искате да си признаете.
Не знам дали сте ме разбрали за основното противоречие за привържениците на породата питбул.
Виж за феновете на стафа нямам забележки( е там може да се каже това онова , но те са откъснали опашката на гущера така да се каже bravoS )