Американски питбул териер
Публикувано: 29 June 2006 - 07:07 AM
Мислех да спра с тази история ,но нещо не ми минава- не ми харесва обвинението към тук пишещите ми приятели в лицемерие!
Обобщено.Идва някой си и пита първо почти благо нещо- звучи сякаш въпрос на незапознат.Хората се юрват да му отговарят добронамерено.Питащият обаче набира скорост и вече не пита добронамерено- вече ни нарича лицемери ,защото сме имали кучета с бойно минало.....След нашите пак добронамерени отговори - той плясва снимки на некакви питоподобни и заявява ,че бил в боевете ,но ВЕЧЕ не....(Какво ли щеше да стане ,ако беше започнал писатията си с това - аз имах бойни кучета и учаcтвам в боеве - и я да ви питам....)
След което обвинява като главен лицемер Apbt , защото иска куче от стара линия с бойни предци.Казва му- се човекът иска такова куче ,защото му харесва този екстериор.Ма бил постигнат чрез смъртта на други кучета... и така Apbt "подпомагал" борбите.....Тоест този redy,занимавал се с борби, даже не знае за съществуващите стандарти на породата и от какви основни линии произхождат тези кучета.Все едно притежателите на хъсове например, да са лицемери, защото имат кучета , които стотици години са били впрегатни и да са лицемери за тове ,че понякога стопаните им са ги изяждали - а това от гледна точка на съвременния морал и живот ни изглежда зверство....И имайки сега своите прекрасни кучета са лицемери ,защото в историята на породата хъсовете са умирали и за храна за човеците ...и може би така тези "лицемери" подпомагат кучеядството...
Това нахалството на хората няма спиране!
Край на ОФФ-а.И извинете ме останалите.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 29 June 2006 - 09:19 AM
Цитат
Да ,Питът е оцелявал през цялата гадост и през столетията- това е кучето Победител!Ние безумно обичаме нашите Победители и това, което искаме е да оцелеят с това качество и за бъдеще!Въпреки миналото .Един истински спортист и Победител!
Да сме питали Iliev- ми точно той ненавижда екземпляри като новопоявилия се- точно Илиев е човек ,който мрази боевете и не мисли, че бойното минало на кучетата е залог за срам.....
Вече не ме интересува, какво иска да си изяснява въпросният новопоявил се redy , който ВЕЧЕ не си пускал кучетатa на бой- психоанализата е скъпо нещо пък и тук не и е мястото.Тоест- не мисля да насърчавам някого в неговите екзистенциални пътувания !
Мислех да спра с тази история ,но нещо не ми минава- не ми харесва обвинението към тук пишещите ми приятели в лицемерие!
Обобщено.Идва някой си и пита първо почти благо нещо- звучи сякаш въпрос на незапознат.Хората се юрват да му отговарят добронамерено.Питащият обаче набира скорост и вече не пита добронамерено- вече ни нарича лицемери ,защото сме имали кучета с бойно минало.....След нашите пак добронамерени отговори - той плясва снимки на некакви питоподобни и заявява ,че бил в боевете ,но ВЕЧЕ не....(Какво ли щеше да стане ,ако беше започнал писатията си с това - аз имах бойни кучета и учаcтвам в боеве - и я да ви питам....)
След което обвинява като главен лицемер Apbt , защото иска куче от стара линия с бойни предци.Казва му- се човекът иска такова куче ,защото му харесва този екстериор.Ма бил постигнат чрез смъртта на други кучета... и така Apbt "подпомагал" борбите.....Тоест този redy,занимавал се с борби, даже не знае за съществуващите стандарти на породата и от какви основни линии произхождат тези кучета.Все едно притежателите на хъсове например, да са лицемери, защото имат кучета , които стотици години са били впрегатни и да са лицемери за тове ,че понякога стопаните им са ги изяждали - а това от гледна точка на съвременния морал и живот ни изглежда зверство....И имайки сега своите прекрасни кучета са лицемери ,защото в историята на породата хъсовете са умирали и за храна за човеците ...и може би така тези "лицемери" подпомагат кучеядството...
Това нахалството на хората няма спиране!
Край на ОФФ-а.И извинете ме останалите.
Миличка много си ми наивна w) !
И само да те поправя оцеляли са само победителите , защото само те са се размножавали.
Всички обичали победителите, ами това е ясно и лесно по-трудно е да обичаш победените.
Не случайно никой друг освен теб не споменава въпросния Apbt , въпреки многократните ми молби за коментар на въпросното му мнение, а ти си ми наивничка и вярвам , че наистина обичаш тези кучета , но за съжаление се движиш само по повърхноста на моята гледна точка.
Съжалявам аз наистина не разбирам от СТАНДАРТА на питбула, но я ми обясни тогава как изглежда екстериора на едно куче с GR CH i ROM родители ( но да уточня макар и с такива родители голяма част от кучетата дори и не се доближават до родителите си по качества!!!) ВЪпросът го задавам и по-скоро към DOG.bg i ILIEV , защото от теб не мога да очаквам компетентен отговор r) .
И също според вас нормално ли е хора абсолютно отричащи борбите да смятат за нормално да искат да имат куче с " бойни родители"?
П.П. А за това дали ми пука за кучетата ми колкото за хлебарките , само ще цитирам жена ми , която все ми казва , че съм се грижел по-вече за кучетата отколкото за децата ( което не е много вярно ама... r) ) За съжаление има и хора изроди, но това е нормално, в смисъл във всяка област има такива хора, дали са лекари, политици , артисти.......
Публикувано: 29 June 2006 - 09:56 AM
Цитат
Бях се зарекъл повече да не пиша по въпроса... Радвам се, че се грижиш за кучетата си. Това е похвално. Гледам в профила ти, че си горе-долу колкото мен на възраст. Не смяташ ли, че на нашите години вече е време да назоваваме нещата с истинските им имена? Ти си пускал питовете ти да се бият за ПАРИ, а не заради породата. Това ти го написах в един пост по-назад и не забелязах да реагираш по някакъв начин. Ако някой, който отрича борбите, но има или иска куче от бойни родители има някаква вина, то въпроса ми е твоята не е ли по-голяма? Всъщност в момента какво обсъждаме? Морала? Ами добре, само че нека най-напред тези, които имат най-много грехове се извинят за тях и едва след това да държат сметка на другите. Да се извинят не на форума, а на живите същества, които са страдали заради тях!
Публикувано: 29 June 2006 - 10:02 AM
Цитат
Цитат
А за кучетата пак ще кажа , че ако ги нямаше борбите нямаше да ги има и питовете, това е само констатация , и не защитавам никоя теза.
Искаш да кажеш едва ли не,че ако един чернокож напуснал Африка,поколенията му след 200 години няма да са пак с черен цвят на кожата,само защото не са живяли по начина по който са живели прадедите им ли?????Занимавам се доста усилено с биология и неможеш да ме обедиш по никакъв начин,че способностите на питбула,отвърдени преди стотици години ще се изгубят само защото боевете са престанали......
Съжалявам,може да изглеждам глупава и наивна в очите ти,но знай че и ти изглеждаш така в мойте. bravoS
super best Хаха сега ти видях мнението, за малко щях да те пренебрегна , а не искам никой да се чувства ощетен. Е не мога да спра да се смея , пишеш за негрите , ами погледни афроамериканците в САЩ и негрите в Африка и сама си отговори за въпроса. А за способностите на питбула .... мога да кажа , че това е една толкова тънка нишка , която често и в ръцете на опитни питмени се прекъсва, но съм сигурен , че ТИ няма да разбереш , какво имам в предвид.
Публикувано: 29 June 2006 - 10:18 AM
Цитат
Цитат
Бях се зарекъл повече да не пиша по въпроса... Радвам се, че се грижиш за кучетата си. Това е похвално. Гледам в профила ти, че си горе-долу колкото мен на възраст. Не смяташ ли, че на нашите години вече е време да назоваваме нещата с истинските им имена? Ти си пускал питовете ти да се бият за ПАРИ, а не заради породата. Това ти го написах в един пост по-назад и не забелязах да реагираш по някакъв начин. Ако някой, който отрича борбите, но има или иска куче от бойни родители има някаква вина, то въпроса ми е твоята не е ли по-голяма? Всъщност в момента какво обсъждаме? Морала? Ами добре, само че нека най-напред тези, които имат най-много грехове се извинят за тях и едва след това да държат сметка на другите. Да се извинят не на форума, а на живите същества, които са страдали заради тях!
Поздрави за честния и открит отговор!
Съгласен съм , че аз имам по-голяма вина от хора като Апбт ouu , но проблема при такива хора е там , че не осъзнават колко близко са до такива като мен , а се мислят за ангелчета. Абсолютно разбирам хора , които гледат стафове или "питбули" , но страшно ме дразнят хора , които се правят на ангелчета angelpik , а искат да гледат куче от "бойни родители".
По въпроса за ПАРИТЕ , ако знаеш колко пари съм хвърлил за кучетата, и мога да ти кажа , че по-вечето от хорат не го правят заради парите, е вчера си говорихме с един приятел , и ми каза ,ч е често стои при кучетата си и просто ги гледа и им се наслаждава ( има 8 кучета).
Единственото ми оправдание може да бъде , че тези кучета наистина искат да се бият. Не се нахвърляйте веднага върху мен. Чувал съм много дивотии от рода на , "кучетата се тренирали по-специален начин и се озлобявали за да се бият", всеки който е малко по-навътре в нещата знае , че кучето шампион се ражда , а не се създава. Но не искам да се отклоняваме и да говорим за борбите.
Публикувано: 29 June 2006 - 10:30 AM
Цитат
Да, при питовете това е така! Искат да се бият. Тези, които не искат са по-скоро изключение. Моя съм го водил на училище за послушание и защита и никога не е бил озлобяван срещу кучета. В началото беше по-игрив с мъжките и от кокер, но още тогава инструктора ме предупреди, че има доста голяма вероятност на година и няколко месеца гена му да се събуди. Така и стана, но аз не тръгнах по твоя път. Единственото нещо, заради което "се нахвърлям" върху теб са продължаващите ти опити да си търсиш някакви извинения за някогашните ти действия. Разговарял съм и преди с хора като теб. И всички казват горе долу едно и също: "Пита обича да се бие". Това е така, но не е извинение!
Публикувано: 29 June 2006 - 10:39 AM
Цитат
Цитат
Да, при питовете това е така! Искат да се бият. Тези, които не искат са по-скоро изключение. Моя съм го водил на училище за послушание и защита и никога не е бил озлобяван срещу кучета. В началото беше по-игрив с мъжките и от кокер, но още тогава инструктора ме предупреди, че има доста голяма вероятност на година и няколко месеца гена му да се събуди. Така и стана, но аз не тръгнах по твоя път. Единственото нещо, заради което "се нахвърлям" върху теб са продължаващите ти опити да си търсиш някакви извинения за някогашните ти действия. Разговарял съм и преди с хора като теб. И всички казват горе долу едно и също: "Пита обича да се бие". Това е така, но не е извинение!
Съгласен съм , че не е извинение.
А колеката агилина, защо си изтри мнението, където искаше от админа да ме банва, няма проблем , аз и без това спирам да пиша. Просто исках да ви помогна да погледнете от една друга гледна точка на въпроса, а не да си заравяте главите в земята като щрауси.
Публикувано: 29 June 2006 - 10:43 AM
Цитат
А колеката агилина, защо си изтри мнението, където искаше от админа да ме банва, няма проблем , аз и без това спирам да пиша. Просто исках да ви помогна да погледнете от една друга гледна точка на въпроса, а не да си заравяте главите в земята като щрауси.
Не знам защо си го е изтрила. Не искам да ти давам тон в живота, но ако в началото беше казал "Едно време се занимавах с борби и сега вече много съжалявам..." разговора може би щеше да протече по друг начин.
Публикувано: 29 June 2006 - 11:16 AM
Цитат
Моите поздравления за теб bravoS А за тия дето си губят кучетата, особено питове и после ги блъскат коли и от сложения наопаки строг нашийник аз си вадя едни заключения..... имам едно пожелание, в което много често се използва думата "майката" NNN
Публикувано: 29 June 2006 - 12:09 PM

Публикувано: 29 June 2006 - 12:25 PM
Публикувано: 29 June 2006 - 02:17 PM
Цитат

Публикувано: 29 June 2006 - 03:29 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !