Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#2211 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 June 2006 - 07:07 AM

ОФФ.
Мислех да спра с тази история ,но нещо не ми минава- не ми харесва обвинението към тук пишещите ми приятели в лицемерие!
Обобщено.Идва някой си и пита първо почти благо нещо- звучи сякаш въпрос на незапознат.Хората се юрват да му отговарят добронамерено.Питащият обаче набира скорост и вече не пита добронамерено- вече ни нарича лицемери ,защото сме имали кучета с бойно минало.....След нашите пак добронамерени отговори - той плясва снимки на некакви питоподобни и заявява ,че бил в боевете ,но ВЕЧЕ не....(Какво ли щеше да стане ,ако беше започнал писатията си с това - аз имах бойни кучета и учаcтвам в боеве - и я да ви питам....)
След което обвинява като главен лицемер Apbt , защото иска куче от стара линия с бойни предци.Казва му- се човекът иска такова куче ,защото му харесва този екстериор.Ма бил постигнат чрез смъртта на други кучета... и така Apbt "подпомагал" борбите.....Тоест този redy,занимавал се с борби, даже не знае за съществуващите стандарти на породата и от какви основни линии произхождат тези кучета.Все едно притежателите на хъсове например, да са лицемери, защото имат кучета , които стотици години са били впрегатни и да са лицемери за тове ,че понякога стопаните им са ги изяждали - а това от гледна точка на съвременния морал и живот ни изглежда зверство....И имайки сега своите прекрасни кучета са лицемери ,защото в историята на породата хъсовете са умирали и за храна за човеците ...и може би така тези "лицемери" подпомагат кучеядството...
Това нахалството на хората няма спиране!
Край на ОФФ-а.И извинете ме останалите.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#2212 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 June 2006 - 09:19 AM

Цитат

Dog, нямам думи!Твоят коментар е много ЯК! w)
Да ,Питът е оцелявал през цялата гадост и през столетията- това е кучето Победител!Ние безумно обичаме нашите  Победители и това, което искаме е да оцелеят с това качество и за бъдеще!Въпреки миналото .Един истински спортист и Победител!
Да  сме питали Iliev- ми точно той ненавижда екземпляри като новопоявилия се- точно Илиев е човек ,който мрази боевете и не мисли, че бойното минало на кучетата е залог за срам.....
  Вече не ме  интересува, какво иска да си изяснява въпросният новопоявил се redy , който ВЕЧЕ не си пускал кучетатa  на бой-  психоанализата е скъпо нещо пък и тук не и е мястото.Тоест-  не мисля да насърчавам някого в неговите екзистенциални  пътувания !
Мислех да спра с тази история ,но нещо не ми минава- не ми харесва обвинението към тук пишещите ми приятели в лицемерие!
Обобщено.Идва някой си и пита първо почти  благо нещо- звучи сякаш въпрос на незапознат.Хората се юрват да му отговарят добронамерено.Питащият обаче набира скорост и вече не пита добронамерено- вече ни нарича лицемери ,защото сме имали кучета с бойно минало.....След нашите пак добронамерени отговори - той плясва снимки на некакви питоподобни и заявява ,че бил в боевете ,но ВЕЧЕ не....(Какво ли щеше да стане ,ако беше започнал писатията си с това - аз имах бойни кучета и учаcтвам в боеве - и я да ви питам....)
След което обвинява като главен лицемер Apbt ,  защото иска куче от стара линия с бойни предци.Казва му- се човекът иска такова куче ,защото му харесва този екстериор.Ма бил постигнат чрез смъртта на други кучета... и така Apbt  "подпомагал"  борбите.....Тоест  този redy,занимавал се с борби,  даже не знае за съществуващите стандарти на породата и от какви основни линии произхождат тези кучета.Все едно притежателите на хъсове например, да са лицемери, защото имат кучета , които стотици години са били впрегатни и да са лицемери за тове ,че понякога  стопаните им са ги изяждали  - а това от гледна точка на съвременния морал и живот ни изглежда зверство....И  имайки  сега своите прекрасни кучета са лицемери ,защото в историята на  породата   хъсовете са умирали  и за  храна за човеците ...и може би така  тези "лицемери"  подпомагат кучеядството...
Това нахалството на хората няма спиране!
Край на ОФФ-а.И извинете ме останалите.

Миличка много си ми наивна w) !
И само да те поправя оцеляли са само победителите , защото само те са се размножавали.
Всички обичали победителите, ами това е ясно и лесно по-трудно е да обичаш победените.

Не случайно никой друг освен теб не споменава въпросния Apbt , въпреки многократните ми молби за коментар на въпросното му мнение, а ти си ми наивничка и вярвам , че наистина обичаш тези кучета , но за съжаление се движиш само по повърхноста на моята гледна точка.
Съжалявам аз наистина не разбирам от СТАНДАРТА на питбула, но я ми обясни тогава как изглежда екстериора на едно куче с GR CH i ROM родители ( но да уточня макар и с такива родители голяма част от кучетата дори и не се доближават до родителите си по качества!!!) ВЪпросът го задавам и по-скоро към DOG.bg i ILIEV , защото от теб не мога да очаквам компетентен отговор r) .

И също според вас нормално ли е хора абсолютно отричащи борбите да смятат за нормално да искат да имат куче с " бойни родители"?

П.П. А за това дали ми пука за кучетата ми колкото за хлебарките , само ще цитирам жена ми , която все ми казва , че съм се грижел по-вече за кучетата отколкото за децата ( което не е много вярно ама... r) ) За съжаление има и хора изроди, но това е нормално, в смисъл във всяка област има такива хора, дали са лекари, политици , артисти.......

#2213 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2006 - 09:56 AM

Цитат

П.П. А за това дали ми пука за кучетата ми колкото за хлебарките , само ще цитирам жена ми , която все ми казва , че съм се грижел по-вече за кучетата отколкото за децата ( което не е много вярно ама... r) ) За съжаление има и хора изроди, но това е нормално, в смисъл във всяка област има такива хора, дали са лекари, политици , артисти.......

Бях се зарекъл повече да не пиша по въпроса... Радвам се, че се грижиш за кучетата си. Това е похвално. Гледам в профила ти, че си горе-долу колкото мен на възраст. Не смяташ ли, че на нашите години вече е време да назоваваме нещата с истинските им имена? Ти си пускал питовете ти да се бият за ПАРИ, а не заради породата. Това ти го написах в един пост по-назад и не забелязах да реагираш по някакъв начин. Ако някой, който отрича борбите, но има или иска куче от бойни родители има някаква вина, то въпроса ми е твоята не е ли по-голяма? Всъщност в момента какво обсъждаме? Морала? Ами добре, само че нека най-напред тези, които имат най-много грехове се извинят за тях и едва след това да държат сметка на другите. Да се извинят не на форума, а на живите същества, които са страдали заради тях!

#2214 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2006 - 10:02 AM

Цитат

Цитат

Много неудачно сравнение си направил с бомбите над хирошима , и русия и франция  и Англия и Китай имат атомни бомби и реактори , но не са пускали бомби над ничии глави, толкова коментар по този въпрос.

А за кучетата пак ще кажа , че ако ги нямаше борбите нямаше да ги има и питовете, това е само констатация , и не защитавам никоя теза.

Искаш да кажеш едва ли не,че ако един чернокож напуснал Африка,поколенията му след 200 години няма да са пак с черен цвят на кожата,само защото не са живяли по начина по който са живели прадедите им ли?????Занимавам се доста усилено с биология и неможеш да ме обедиш по никакъв начин,че способностите на питбула,отвърдени преди стотици години ще се изгубят само защото боевете са престанали......
Съжалявам,може да изглеждам глупава и наивна в очите ти,но знай че и ти изглеждаш така в мойте. bravoS

super best Хаха сега ти видях мнението, за малко щях да те пренебрегна , а не искам никой да се чувства ощетен. Е не мога да спра да се смея , пишеш за негрите , ами погледни афроамериканците в САЩ и негрите в Африка и сама си отговори за въпроса. А за способностите на питбула .... мога да кажа , че това е една толкова тънка нишка , която често и в ръцете на опитни питмени се прекъсва, но съм сигурен , че ТИ няма да разбереш , какво имам в предвид.

#2215 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2006 - 10:18 AM

Цитат

Цитат

П.П.  А за това дали ми пука за кучетата ми колкото за хлебарките , само ще цитирам жена ми , която все ми казва , че съм се грижел по-вече за кучетата отколкото за децата ( което не е много вярно ама... r) )  За съжаление има и хора изроди, но това е нормално, в смисъл във всяка област има такива хора, дали са лекари, политици , артисти.......

Бях се зарекъл повече да не пиша по въпроса... Радвам се, че се грижиш за кучетата си. Това е похвално. Гледам в профила ти, че си горе-долу колкото мен на възраст. Не смяташ ли, че на нашите години вече е време да назоваваме нещата с истинските им имена? Ти си пускал питовете ти да се бият за ПАРИ, а не заради породата. Това ти го написах в един пост по-назад и не забелязах да реагираш по някакъв начин. Ако някой, който отрича борбите, но има или иска куче от бойни родители има някаква вина, то въпроса ми е твоята не е ли по-голяма? Всъщност в момента какво обсъждаме? Морала? Ами добре, само че нека най-напред тези, които имат най-много грехове се извинят за тях и едва след това да държат сметка на другите. Да се извинят не на форума, а на живите същества, които са страдали заради тях!

Поздрави за честния и открит отговор!
Съгласен съм , че аз имам по-голяма вина от хора като Апбт ouu , но проблема при такива хора е там , че не осъзнават колко близко са до такива като мен , а се мислят за ангелчета. Абсолютно разбирам хора , които гледат стафове или "питбули" , но страшно ме дразнят хора , които се правят на ангелчета angelpik , а искат да гледат куче от "бойни родители".
По въпроса за ПАРИТЕ , ако знаеш колко пари съм хвърлил за кучетата, и мога да ти кажа , че по-вечето от хорат не го правят заради парите, е вчера си говорихме с един приятел , и ми каза ,ч е често стои при кучетата си и просто ги гледа и им се наслаждава ( има 8 кучета).
Единственото ми оправдание може да бъде , че тези кучета наистина искат да се бият. Не се нахвърляйте веднага върху мен. Чувал съм много дивотии от рода на , "кучетата се тренирали по-специален начин и се озлобявали за да се бият", всеки който е малко по-навътре в нещата знае , че кучето шампион се ражда , а не се създава. Но не искам да се отклоняваме и да говорим за борбите.

#2216 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 June 2006 - 10:19 AM

NONE.
User's Signature

#2217 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2006 - 10:30 AM

Цитат

Единственото ми оправдание може да бъде , че тези кучета наистина искат да се бият. Не се нахвърляйте веднага върху мен. Чувал съм много дивотии от рода на , "кучетата се тренирали по-специален начин и се озлобявали за да се бият", всеки който е малко по-навътре в нещата знае , че кучето шампион се ражда , а не се създава. Но не искам да се отклоняваме и да говорим за борбите.

Да, при питовете това е така! Искат да се бият. Тези, които не искат са по-скоро изключение. Моя съм го водил на училище за послушание и защита и никога не е бил озлобяван срещу кучета. В началото беше по-игрив с мъжките и от кокер, но още тогава инструктора ме предупреди, че има доста голяма вероятност на година и няколко месеца гена му да се събуди. Така и стана, но аз не тръгнах по твоя път. Единственото нещо, заради което "се нахвърлям" върху теб са продължаващите ти опити да си търсиш някакви извинения за някогашните ти действия. Разговарял съм и преди с хора като теб. И всички казват горе долу едно и също: "Пита обича да се бие". Това е така, но не е извинение!

#2218 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2006 - 10:39 AM

Цитат

Цитат

Единственото ми оправдание може да бъде , че тези кучета наистина искат да се бият. Не се нахвърляйте веднага върху мен.  Чувал съм много дивотии от рода на , "кучетата се тренирали по-специален начин и се озлобявали за да се бият", всеки който е малко по-навътре в нещата знае , че кучето шампион се ражда , а не се създава. Но не искам да се отклоняваме и да говорим за борбите.

Да, при питовете това е така! Искат да се бият. Тези, които не искат са по-скоро изключение. Моя съм го водил на училище за послушание и защита и никога не е бил озлобяван срещу кучета. В началото беше по-игрив с мъжките и от кокер, но още тогава инструктора ме предупреди, че има доста голяма вероятност на година и няколко месеца гена му да се събуди. Така и стана, но аз не тръгнах по твоя път. Единственото нещо, заради което "се нахвърлям" върху теб са продължаващите ти опити да си търсиш някакви извинения за някогашните ти действия. Разговарял съм и преди с хора като теб. И всички казват горе долу едно и също: "Пита обича да се бие". Това е така, но не е извинение!

Съгласен съм , че не е извинение.
А колеката агилина, защо си изтри мнението, където искаше от админа да ме банва, няма проблем , аз и без това спирам да пиша. Просто исках да ви помогна да погледнете от една друга гледна точка на въпроса, а не да си заравяте главите в земята като щрауси.

#2219 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2006 - 10:43 AM

Цитат

Съгласен съм , че не е извинение.
А колеката агилина, защо си изтри мнението, където искаше от админа да ме банва, няма проблем , аз и без това спирам да пиша. Просто исках да ви помогна да погледнете от една друга гледна точка на въпроса, а не да си заравяте главите в земята като щрауси.

Не знам защо си го е изтрила. Не искам да ти давам тон в живота, но ако в началото беше казал "Едно време се занимавах с борби и сега вече много съжалявам..." разговора може би щеше да протече по друг начин.

#2220 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 June 2006 - 10:44 AM

Потребителят redy освен, че има проблем и иска да ни товари с него и е лъжец.
User's Signature

#2221 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 29 June 2006 - 10:50 AM

обръщам се със зов за помощ - вижте ТУК- ЛИНК това е намерено куче , ако можете да помогнете ще сме ви благодарни

#2222 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2006 - 11:00 AM

Цитат

Потребителят redy освен, че има проблем и иска да ни товари с него и е лъжец.

не исках да пиша по-вече, но да ме наричат лъжец!!!
Беше написала Искам админа да вземе мерки.

#2223 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2006 - 11:10 AM

Бих бил наистина доволен, ако се намери дом с добри стопани за кучката. Нека вземем мерки за това

#2224 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 June 2006 - 11:11 AM

ще поема грижата за женската.Вече се обадих.

Bianko отива да я прибере,че аз съм заета.Отива на хотел засега и лечение.Ще сме благодарни за финансовa помощ и търсене на НОРМАЛЕН стопанин.
User's Signature

#2225 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2006 - 11:16 AM

Цитат

ще поема грижата за женската.Вече се обадих.

Моите поздравления за теб bravoS А за тия дето си губят кучетата, особено питове и после ги блъскат коли и от сложения наопаки строг нашийник аз си вадя едни заключения..... имам едно пожелание, в което много често се използва думата "майката" NNN

#2226 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2006 - 12:09 PM

А аз защо имам чувството,че това куче скоро е раждало bl)
User's Signature

Качена снимкаВсеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]

#2227 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2006 - 12:12 PM

Цитат

А аз защо имам чувството,че това куче скоро е раждало  bl)

И аз това забелязах...
Знае ли се нещо?
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#2228 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 29 June 2006 - 12:25 PM

раждало е но не е скоро - прегледах я

#2229 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2006 - 02:17 PM

Ох,хубаво че няма бебета,защото кой знае как щяха да са a) Но все пак нека не виним собствениците,може да е изтървана...Но както proffit каза

Цитат

от сложения наопаки строг нашийник аз си вадя едни заключения.....

User's Signature

Качена снимкаВсеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]

#2230 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 June 2006 - 03:29 PM

Bianko ми звънна сега.Ходил е да търси кучето, но го е нямало.Ще се обадят като дойде.Но се чудя ако е късно през нощта (хотела ще отвоpи сутринта )- аз не мога да го взема да нощува у нас заради Зорко и той не може ,че Зита ще я сматрафоса...Некви идеи?
User's Signature

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема