Американски питбул териер
Публикувано: 27 June 2006 - 11:39 AM
Цитат
Цитат
Така си е.Щом човек поеме по лошия пьт....
Аз познавам най-извистните хора от града,уадето се занимават с боеве.Признавам си искам чистокрьвен пит бул (боен от боини родители).Но не да го използвам за бои хем,че мраза боеве,хем че немога.Това са ми принципите,а те са железни
Здравейте, четейки вашите мнения в мен изникна следният въпрос , няма ли голяма доза лицемерие във вашата обич към тези кучета!? Въпреки че сте против кучешките борби , много от вас искате да имате точно такова куче , а дори и да е от доказани "бойни родители" NNN ? Е как може да си против борбите и същевременно да искаш такова куче, нали така и ти ставаш съучастник в цялата работа.....
И още нещо , защо много от вас искат точно Питбул ( като се знае , че това не е в прекия смисъл на думата порода) , а не да речем Стаф !? ( може би за да могат да се гордеят с факта, че имат куче със славна бойна кръв)
Пиша всичко това не с цел да се заяждам , а просто да намеря някои отговори за себе си, защото съм сигурен , че всеки за себе си е прав, дори и тези , които използват кучетата за борби.
С приятелски поздрави!
Публикувано: 27 June 2006 - 12:30 PM
Цитат
Мисля,че всички които пишем в темата сме се обосновали защо имаме Питбул....Много от тук пишещите имат Стафове ..... Е,и?????????
Аз лично не съм избрала тази порода заради "славната бойна кръв" ......Тези кучета имат и много други качества....Ако аватара ти е твоето куче ,предполагам че го знаеш.Никой от тук не си е взел кучето за газария,тъй като сме на мнението(поне аз r) че кучето не е вещ)

Публикувано: 27 June 2006 - 01:47 PM
Публикувано: 27 June 2006 - 03:13 PM
Цитат
Ами с тебе съм напълно съгласен "почти" , но пак да те попитам , защо си си взел пит , а не стаф , като стафа има почти всички качества на пита , за които харесвате породата , а и е по-красив. Та въпросът ми е защо някои хора предпочитат пибул. Също казваш, че не е задължително като си купиш пистолет да стреляш с него -> , но за да се произведе един добър питбул , доста кучета трябва да заплатят за това с живота/здравето си.
За мен това е все едно да си вземеш лабрадор или друго подобно куче, но ловна/работна линия и да го гледаш в къщи. Сигурно много добре знаете,че работните кучета доста се различават от изложбените такива.
С една дума исках да кажа , че взимайки си питбули, па макар и за домашни любимци вие подпомагате хората, които се занимават с борби.
Поздрави.
Публикувано: 27 June 2006 - 03:30 PM
Цитат
За мен това е все едно да си вземеш лабрадор или друго подобно куче, но ловна/работна линия и да го гледаш в къщи. Сигурно много добре знаете,че работните кучета доста се различават от изложбените такива.
С една дума исках да кажа , че взимайки си питбули, па макар и за домашни любимци вие подпомагате хората, които се занимават с борби.
Поздрави.
Общо взето като гледам си си отговир сам на въпроса защо някой хора предпочитат питбула.А относно добрия питбул-незнам какво разбираш под добър.Има доста добри екземплиари от тази порода,без да е имало кучета заплатили с живота си или здравето си.Поинтересувай се малко повече просто....Само това мога да ти кажа.
А че има селтаци които са за "тестване" или к`вото и да е-АМИ ДА ИМА ГИ,но ние не сме от тях.

Публикувано: 27 June 2006 - 03:35 PM
като каза селтаци се сетих за един шкембелия в нашия квартал дето си води пита с една огромна сопа...как няма кой да обърне сопата по него NNN

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!
Публикувано: 27 June 2006 - 03:35 PM
Публикувано: 27 June 2006 - 03:41 PM
Цитат
като каза селтаци се сетих за един шкембелия в нашия квартал дето си води пита с една огромна сопа...как няма кой да обърне сопата по него NNN
В близък квартал имаше една възрастна жена,чийто внук и беше оставил "малкия" си питбул да го гледа(така и не си го взе май) и тя неможе да го удържи и тя така със сопа си го разхождаше,ама немога нищо да и кажа на жената.....

Публикувано: 27 June 2006 - 03:54 PM
това е друга ситуация...тя просто няма избор. А тоз ръб гордо и бавно разхожда кучето си , радва му се като се зъби и вечно се навира където има и други кучета....не разбирам що за удоволствие е това и за стопанина и за кучето bl)

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!
Публикувано: 27 June 2006 - 05:50 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1151423768.jpg (18.03K)
Брой сваляния: 53

Публикувано: 27 June 2006 - 08:28 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1151432911.jpg (27.03K)
Брой сваляния: 50

Публикувано: 28 June 2006 - 08:01 AM
Цитат
Цитат
Ами с тебе съм напълно съгласен "почти" , но пак да те попитам , защо си си взел пит , а не стаф , като стафа има почти всички качества на пита , за които харесвате породата , а и е по-красив. Та въпросът ми е защо някои хора предпочитат пибул. Също казваш, че не е задължително като си купиш пистолет да стреляш с него -> , но за да се произведе един добър питбул , доста кучета трябва да заплатят за това с живота/здравето си.
Поздрави.
Здравей и добре дошъл от мен!
Искам да кажа, че моята страст са ВСИЧКИ кучета от типа бул.Твърдението ,че амстафа е по-красив от АПБТ е малко странно .Така обикновено твърдят собственици на стафове предвид ,че изхождайки от общ корен се е постигнал екстериор за изложби и по- строг стандарт от този на пита.Обаче и двете породи имат СВОЯТА красота!
Нито един от пищещите тук не е лицемер .Всички ненавиждаме боевете с кучета.Един истински питмен ще доказва чудесните физически качества на своето куче чрез спорт и занимания ,ще владее добре животното и ще се бори с всички сили против насилието.Няма да изброявам другите причина за това ,ще ти кажа една основна- обичаме кучетата си!Чудесно казано от Лука Петров ;"....като един колекционер на скъпо оръжие - гледаш го, радваш му се прокарваш, с любов ръка по него и не го използваш за убиване..".Тези кучета са особени.Най- мразените и най- обичаните!Най- измъчените и най- глезените.Та да имаш луксозно оръжие, да не го използваш по предназначение, а за красота- това трудно се разбира от незапознати.
За работните качества.Тенденцията в Америка е да се работи в посока спорт- теглене, аджилити и т.н.Разбира се, така след поколения ,ще се стигне до селекциониране на неагресивни кучета ,но екстериора няма да се промени ,защото тренировките са също така интензивни.
А отглеждайки питове за любимци не само ,че не подпомагаме боевете напротив- доказваме ,че тези кучета са членове на семействата ни.А никой не иска роднините му да умират в мъки ,нали ?Пример малко елементарен , но- чужденци осиновяват ромче и го поставят в дом с обич и грижи- детето става нормален човек и разбива всички расистки теории за "лошите" качества да етноса си.
Поздрави.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 28 June 2006 - 08:49 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Поздрави.
Здравей и добре дошъл от мен!
Искам да кажа, че моята страст са ВСИЧКИ кучета от типа бул.Твърдението ,че амстафа е по-красив от АПБТ е малко странно .Така обикновено твърдят собственици на стафове предвид ,че изхождайки от общ корен се е постигнал екстериор за изложби и по- строг стандарт от този на пита.Обаче и двете породи имат СВОЯТА красота!
Нито един от пищещите тук не е лицемер .Всички ненавиждаме боевете с кучета.Един истински питмен ще доказва чудесните физически качества на своето куче чрез спорт и занимания ,ще владее добре животното и ще се бори с всички сили против насилието.Няма да изброявам другите причина за това ,ще ти кажа една основна- обичаме кучетата си!Чудесно казано от Лука Петров ;"....като един колекционер на скъпо оръжие - гледаш го, радваш му се прокарваш, с любов ръка по него и не го използваш за убиване..".Тези кучета са особени.Най- мразените и най- обичаните!Най- измъчените и най- глезените.Та да имаш луксозно оръжие, да не го използваш по предназначение, а за красота- това трудно се разбира от незапознати.
За работните качества.Тенденцията в Америка е да се работи в посока спорт- теглене, аджилити и т.н.Разбира се, така след поколения ,ще се стигне до селекциониране на неагресивни кучета ,но екстериора няма да се промени ,защото тренировките са също така интензивни.
А отглеждайки питове за любимци не само ,че не подпомагаме боевете напротив- доказваме ,че тези кучета са членове от семействата ни.А никой не иска роднините му да умират в мъки ,нали ?Пример малко елементарен , но- чужденци осиновяват ромче и го поставят в дом с обич и грижи- детето става нормален човек и разбива всички расистки теории за "лошите" качества да етноса си.
Поздрави.
Цитат
Цитат
Така си е.Щом човек поеме по лошия пьт....
Аз познавам най-извистните хора от града,уадето се занимават с боеве.Признавам си искам чистокрьвен пит бул (боен от боини родители).Но не да го използвам за бои хем,че мраза боеве,хем че немога.Това са ми принципите,а те са железни
Разбирам вашето мислене, но ако наистина стоите зад него би трябвало да се разграничавате от такива мнения ( горе). Също така примера с поглаждането на оръъжието без неговото използване ми се струва хм неадекватен -> не осъзнавате ли , че за да притежава тези качества , за които го харесвате поколения питбули са преминали през жестоки изпитания и дефакто борбите са го формирали . Разбирам , че е гъдел да притежаваш такова куче войн, но да се пишеш за противник на борбите и въпреки това да гледаш питбул worthy . Както и вие пишете питбула и амстафа са една и съща порода , която преди около 50-60 години е тръгнала по различни пътища, стафа се е развъждал според екстериор и определен стандарт , а питбула единствено според желанието му за борба и така постепенно се е получила тази разлика в "породите". Така че не виждам логика да гледаш питбул при положение , че си против борбите, та нали именно преди години същите тези фенове на АПБТ и същевременно противници на борбите са поели по този по различен път за развитие на породата, за да могат да се наслаждават на това куче като на домашен любимец , а не да го ползват за борби.
Не мислите ли , че в момента вие се опитвате да тръгнете по техния път с разликата , че те са го направили професионално. Пак се опитвате да направите от питбула стаф s) , това не е нужно понеже вече е направено. И не бързайте да ме обвинявате като краен фен на стафа, нека уточня, че нямам стаф -> Искам да ви задам един въпрос : Гледайки питове вие също ги развъждате , По какъв критерий заплождате , това е много важно за всеки човек по навътре в нещата!!! Защото с всяко заплождане се преследва някаква цел за постигане от поколението, нека сега да се изразя и по-просто за хората , които не ме разбират, по какъв критерий ще изберете кучето с което ще заплодите вашето , по цвят, големина , стойка , глава, агресивност......
И като споменах агресивноста, пак се сещам за сравнението на питбула с оръжие , което гладите но никога няма да използвате, а същевременно искате да се изкорени агресивноста на породата, не виждате ли тук голямо противоречие!!!!! Значи хем се радвате , че притежавате едно потенциално оръжие ,което никога няма да използвате bravoS , хем искате да се изкорени агресивноста му......
Поздрави на всички и пак уточнявам , че не се заяждам , а просто искам да си изясня , а и вие да се замислите над мотивите накарали ви да изберете точно тази порода.
П.П. Чакам с нетърпение вашите отговори cheers .
Публикувано: 28 June 2006 - 09:24 AM
Аз говоря само от свое име, както може би всички се досещат. С някои от нещата, казани от agalina не съм съгласен. Не мисля, че е необходимо да се изкорени агресията от пита. Няма смисъл от това. Всъщност агресията при пита никога не е била проблем. Проблем е собственик, който просто не е за такова куче. Човекът, като по-висше създание от четириногото носи отговорност за последното. В този смисъл и сравнението с манекенка, която има джип за 100 000 лв. и не може да кара или малоумник с разрешително за оръжие е напълно удачно. Когато аз използвам моя за разплод на първо място се интересувам от морала на стопаните на женската. Наркомани, пубери, безделници, пияници, мутри, глупаци, комплексари, неграмотни и въобще всякакви такива събуждат у мен неприкрито подозрение, че за тях кучето в най-добрия смисъл е една вещ. Това мен изобщо не ме удовлетворява и ги отсвирвам. След това гледам кучката - ако имам някакви съмнения за чужда кръв също ги отсвирвам. Не приемам в никакъв случай аргумента "Ама тя е много хубава". Независимо, че пита се "движи" в широки граници, понякога е очевадна чуждата кръв. Виждал съм пит напр. с прави уши, като на немска овчарка b) Колкото до агресията, да си призная честно не съм срещал женска, която да си стои мирно и тихо, докато друга женска и се зъби, особено ако не е познат квартален помияр. Каквото и да си говорим генетично на породата са заложена някои неща. Те в някои случаи и при някои екземпляри са притъпени, но това са изключения. Агресивния пит също може да се използва за лов на едър и опасен дивеч напр. Всъщност дори и да стане това, за което говори agalina, т.е. питовете след време да запазят екстериора си, но да се отърват от агресията, тези които им създават лош имидж в обществото пак ще го правят, но с нещо друго. Не знам дали поста ми не стана прекалено объркан ;) Нека има агресивни питове - всички разбират кога един пит е агресивен и без да го пускат да се бие. Нека обаче има строги правила - не само за питове, а за всички кучета от кокер нагоре. Докажи, че си човек и тогава гледай каквото искаш super best
П.П. Забравих да кажа само, че отсвирвам и такива, които след като ми се обадят питат най-напред за цвета NNN
Публикувано: 28 June 2006 - 10:16 AM
За това, че Apbt иска определено куче от определени родители- в прав текст то значи ,че иска кучето му да ИЗГЛЕЖДА ПО ОПРЕДЕЛЕН НАЧИН.Пример- мой приятел си взе ягд териер от родители чистокръвни с доказани ловни качества, защото такива му харесват, но го гледа у дома си и не ловува с него.Просто е.
За развъждането.Никой от нас не развъжда питове.С малки изключения.Но ако аз съм на техно място - ще искам също куче от стара линия.Вече обясних защо.
Не става изобщо въпрос за това, че отричайки боевете ,искаме да направим от пита стаф ,а то вече е сторено.Ма, моля - вижте стандарта на 2-те породи- ИЗГЛЕЖДАТ РАЗЛИЧНО!Аз лично оглеждах стаф 12 години и бяхме заедно неотлъчно.Интересувам се от породата от над 14 години и познавам много излючителни кучета, развъдчици и стопани.Моят избор е стафа- но АЗ харесвам този външен вид.malkia и Apbt пък харесват вида на сухия пит с издължена мускулатура и определена глава,bagira пък харесва външния вид на другия стандарт на пита - по -мощен и съразмерен ,но не стаф.
Ние не мислим, че е ГЪДЕЛ да имаме силно и борбено куче и да не използваме силата му за гнусотии!Това е ваша трактовка.
Даже повече- да наричаш страданието на стотици хиляди кучета ,подложени на невероятни зверства и борбата на хората да се противопоставят на това ,ГЪДЕЛ ,ми се струва цинизъм.То значи ли- да се премахнат питовете и да останат "облагородените" стафове...Казвате ,че искаме да се "изкорени" агресивността- просто искаме да се пренасочат чудесните енергия, мощ ,смелост ,артистичност, интелегентност ,борбеност , невероятното желание за победа на пита в ДРУГА ПОСОКА- спорт ,игри , състезания .Просто е.
Според вашата логика какво остава- да премахнем породата Пит бул териер ,която има определен вид и качества ,за да сме НАИСТИНА против борбите ли?И като спрем да отглеждаме питоподобни в къщи ,ще спрем ненормалниците ли според Вас?Съществува термин брейдизъм- то е да си расист.Обратното е - агресивни кучета има във всяка порода и то е плод на множество фактори, от които породата е не основния.
Да ,ПИТ кучета!И не на садистите- това ли е лицемерие?
Да - колекционерството на оръжие не е необходимо да е разпространено. Не е и за всеки.И по- важното в случая е да е безопасно!
Вижте в темата колко пъти сме писали- не взимайте пит ,ако не можетe да ......
Сега за себе се- ДА от всички други кучета предпочитам стафа или пита- ДА имат гени на воин - никога няма го да разберете, ако не сте го имали до себе си- тези гени на боец правят възможно кучето да иска да е първо във всичко и да прави всичко с хъс, който е невероятен, да не се предава никога - моeто момче не се даваше и на рака и не се уплаши и от него !!!Никого и пред никакво предизвикателство не клекна и беше изключителен през всеки сантиметър от своя път- гледаше всичко и всеки право в очите и никога не отстъпи на косъм от лоялността си към мен и моите близки.Той можеше да даде живота си за нас!Това тук наричаме "сърце на пит" и то е защото в кръвтта им има гени на боец!
Проектирано в съвременността ни - кучето, потомък на бойци НЕ ТРЯБВА да е боец- то е наследило качества и те са ни любими!Ей т`ва НЕ Е ЛИЦЕМЕРИЕ.
Поздрави.
п.п.Не съм казала никъде, че е необходимо да изкорени агресията на пита- казах само, че при съвременното му отглеждане с друга цел ,неминуемо ще се стигне до намаляването и след поколения-просто реалности.И ,Боже - благодаря ти ,че съществуват питоподобните!

Публикувано: 28 June 2006 - 10:51 AM
Цитат
За това, че Apbt иска определено куче от определени родители- в прав текст то значи ,че иска кучето му да ИЗГЛЕЖДА ПО ОПРЕДЕЛЕН НАЧИН.Пример- мой приятел си взе ягд териер от родители чистокръвни с доказани ловни качества, защото такива му харесват, но го гледа у дома си и не ловува с него.Просто е.
За развъждането.Никой от нас не развъжда питове.С малки изключения.Но ако аз съм на техно място - ще искам също куче от стара линия.Вече обясних защо.
Не става изобщо въпрос за това, че отричайки боевете ,искаме да направим от пита стаф ,а то вече е сторено.Ма, моля - вижте стандарта на 2-те породи- ИЗГЛЕЖДАТ РАЗЛИЧНО!Аз лично оглеждах стаф 12 години и бяхме заедно неотлъчно.Интересувам се от породата от над 14 години и познавам много излючителни кучета, развъдчици и стопани.Моят избор е стафа- но АЗ харесвам този външен вид.malkia и Apbt пък харесват вида на сухия пит с издължена мускулатура и определена глава,bagira пък харесва външния вид на другия стандарт на пита - по -мощен и съразмерен ,но не стаф.
Ние не мислим, че е ГЪДЕЛ да имаме силно и борбено куче и да не използваме силата му за гнусотии!Това е ваша трактовка.
Даже повече- да наричаш страданието на стотици хиляди кучета ,подложени на невероятни зверства и борбата на хората да се противопоставят на това ,ГЪДЕЛ ,ми се струва цинизъм.То значи ли- да се премахнат питовете и да останат "облагородените" стафове...Казвате ,че искаме да се "изкорени" агресивността- просто искаме да се пренасочат чудесните енергия, мощ ,смелост ,артистичност, интелегентност ,борбеност , невероятното желание за победа на пита в ДРУГА ПОСОКА- спорт ,игри , състезания .Просто е.
Според вашата логика какво остава- да премахнем породата Пит бул териер ,която има определен вид и качества ,за да сме НАИСТИНА против борбите ли?И като спрем да отглеждаме питоподобни в къщи ,ще спрем ненормалниците ли според Вас?Съществува термин брейдизъм- то е да си расист.Обратното е - агресивни кучета има във всяка порода и то е плод на множество фактори, от които породата е не основния.
Да ,ПИТ кучета!И не на садистите- това ли е лицемерие?
Да - колекционерството на оръжие не е необходимо да е разпространено. Не е и за всеки.И по- важното в случая е да е безопасно!
Вижте в темата колко пъти сме писали- не взимайте пит ,ако не можетe да ......
Сега за себе се- ДА от всички други кучета предпочитам стафа или пита- ДА имат гени на воин - никога няма го да разберете, ако не сте го имали до себе си- тези гени на боец правят възможно кучето да иска да е първо във всичко и да прави всичко с хъс, който е невероятен, да не се предава никога - моeто момче не се даваше и на рака и не се уплаши и от него !!!Никого и пред никакво предизвикателство не клекна и беше изключителен през всеки сантиметър от своя път- гледаше всички и всеки право в очите и никога не отстъпи на косъм от лоялността си към мен и моите близки.Той можеше да даде живота си за нас!Това тук наричаме "сърце на пит" и то е защото в кръвтта им има гени на боец!
Проектирано в съвременността ни - кучето, потомък на бойци НЕ ТРЯБВА да е боец- то е наследило качества и те са ни любими!Ей т`ва НЕ Е ЛИЦЕМЕРИЕ.
Поздрави.
п.п.Не съм казала никъде, че е необходимо да изкорени агресията на пита- казах само, че при съвременното му отглеждане с друга цел ,неминуемо ще се стигне до намаляването и след поколения-просто реалности.
Значи нека не задълбаваме по-вече темата, всеки си вярва в своята истина.
Само ще коментирам последно този цитат: "ДА имат гени на воин - [span style='color:red']никога няма го да разберете, ако не сте го имали до себе си- тези гени на боец правят възможно кучето да иска да е първо във всичко и да прави всичко с хъс, който е невероятен, да не се предава никога - моeто момче не се даваше и на рака и не се уплаши и от него !!!Никого и пред никакво предизвикателство не клекна и беше изключителен през всеки сантиметър от своя път- гледаше всички и всеки право в очите и никога не отстъпи на косъм от лоялността си към мен и моите близки"[/span]
Само ще кажа , че всички тези качества и гени на войни са сформирани от суровите и жестоки условия на ринга, питбула е рожба на точно тези питмени, които всички НИЕ днес хулим и наричаме жестоки , а се възхищаваме от тяхното творение bash , е това ако не е лицемерие. Нека се замислим ако навремето когато е започнало формирането на породата стаф, е било спряно използването на питбула за борби щеше ли днес да има питбули.
Пак ще наблегна на това , че за да се развива една порода и да се запазват ценните и качества трябва да се следва някаква посока , толкова ли сте наивни да си мислите , че питбула което е това в момента, ще се запази в този си вид след като няма правила и стандарт за развъждането му.
Ето колегата горе има едни критерии за добро куче пит, но има много хора които имат кореннопротивоположните критерии за това, е как мислите , че ще се запази породата при такова аматьорско отношение. Официални развъдници на тази порода НЕ МОЖЕ да има поради простата причина , че питбула се развъжда само според "гейма" му, а такова развъждане може да стане само използвайки и ринга, всичко друго си идва от само себе си.
А за това че Apbt иска кучето му да изглежда по определен начин ще кажа правиш ГРЕШКА , той много ясно каза , че иска кучето му да бъде от бойни родители, а не да изглежда по определен начин, едно куче имайки "добри" бойни родители нямате си на представа колко различно може да изглежда и колко далече е това от "определения начин"
А за това дали мога да разбера за гените му на войн angelpik
Публикувано: 28 June 2006 - 10:59 AM
Не знам защо решихте, че няма правила за развъждане и стандарт.Не знам дали е аматьорско , но защо да се развъжда спрямо, както нещо пишете "гейма " му-----------------Моля ,има ужасно много инфо в мрежата за това- можете да го видите сам.
Не се възхищаваме от стотиците поколения развъждачи за битки.Няма начин- това се прави от над 300 години!Опитваме се да пренесем доброто в съвремието!Какво повече да Ви пиша... bl)