Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#2508 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 July 2006 - 05:48 PM

Eто пак- с болни деца.

Прикачени файлове

User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#2509 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 July 2006 - 05:50 PM

И пак- с възрастни

Прикачени файлове

User's Signature

#2510 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 July 2006 - 05:51 PM

w)

Прикачени файлове

User's Signature

#2511 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 July 2006 - 05:56 PM

Качена снимка
User's Signature

Качена снимкаВсеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]

#2512 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2006 - 08:07 PM

Цитат

Цитат

Nqmam kirilica da se izwinq pyrvo.
Gledam Atanasov pishe tuka a e zabravil temata si ta da go pokanq da vleze ,che interes ima i dori i ot ne priwurjenici na profesiqta im
i wypros :
nqkoi moje li da mi kaje neshto poweche za pitterapiqta che ne namerih nishto po vyprosa.kakvo i kak lekuva ima li stranichni efekti i ima li pochva u nas

moderatora, molq te ako mojesh da mi prevedesh posta.Blagodarq i .....da ne go iztriesh ei

Пет терапия.Това е психоложка терапия (лечение), което се прилага на хора с психически проблеми - главно аутизъм при деца, тежки депресии и т.н.Впоследствие понятието е придобило по-широко значение - кучета се водят и при инвалиди ,възрастни хора ,тежко болни.Животните им носят радост в тежките дни, общуването с тях ги връща в "нормалния" живот и им дава сили.
За питоподобните- тяхната особена благост която излъчват , както и чувството за закрила, което внущават тези силни кучета - изключително успешно се използват като therapy dog при деца аутисти и жертви на насилие.

Мда,благодарско на Розалия за точния превод,а Агалина пак ме разбрала погрешно (тя кога ли ме е разбирала)Значи пет терапията е дно от всичките онези нещица които обичаш да изтъкваш които едва ли не ги може само пита и е ако не наи то поне една от наи подходящите породи за това,неща присъщи за кучетата въобще.Иначе за ПИТтерапията ставаше въпрос виж за нея е почти наложащо да е пит или подбно .
Тя има сходни лечебни качества за депресиики комплекси за психично болни става.Значи да вземе за пример едно момче във трудна възраст(като голяма част от собствениците на питоподобните).Неразбран от околните и затворен в себе си човек ,без приятели с пъпки по лицето и решава да си вземе пит защото ....еми виж колко много работи може ,как да не го харесаш а нищо лошо неможе да се каже за него щото ще има бан, все пак насилието е забранено доснимката със бебето не може да постнеш и боини снимки .нали та се спира на пит ИДЕАЛНИЯТ домашен любимец.И изведнъж то се променя -на кучето не му пука от пъпките му
нито му се подиграва за фалцета в гласа то винаги е готово да го оближе за ралика от девоиките тръгва по улицата и забелязва огромна промяна в отношението на околните .преди якия чичка го буташе когато се разминават сега лекичко го заобикаля и без резки движения,отива в парка и вижда как неговото куче предизвиква суматоха,става му малко приятно-та преди дори не го забелязваха.Останалите се посдръпват по накрая се пак техните не са питове ,а нали тои всичко може ,може и да им нападне пинчера,пук на него колко му трябва,но една част остава това са хора с питове за кво да бягат наи мноо са схапят предварително .Тои има вече и приятели .Маика му се чуди на удивителните резултати .Тои е излекуван от депресията и комплексите момчето което не излизаше по цели дни от стята си сега не се прибира по цели нощи.Започват страничните ефекти.Но тя е спокоина все пак е по добре от преди пари не иска значи не се друса и пие ,сигурно разхождат кучетата с новите си приятели ,защото през деня ги сочели с пръст само защото гледали такива.Но една нощ тои се връща без първия си приятел........нататъче няма да пиша опитаи да продължиш сама .....лековити кучета са да
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2513 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2006 - 08:32 PM

Петко не всички са такива. Освен това с поста си не казваш нищо ново. Ако си направиш труда да прочетеш цялата тема от 160 страници ще видиш, че много пъти е дискутирано, че пита не е куче за всеки.

#2514 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2006 - 08:40 PM

Цитат

Петко не всички са такива. Освен това с поста си не казваш нищо ново. Ако си направиш труда да прочетеш цялата тема от 160 страници ще видиш, че много пъти е дискутирано, че пита не е куче за всеки.

..но пък кои го рабира- това прекрасното куче само за вас ли ще е или абе нали и аз това разправях всъщност.остана си част от въпроса има ли пит терапията почва у нас?
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2515 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2006 - 08:50 PM

Цитат

остана си част от въпроса има ли пит терапията почва у нас?

Ако правилно съм те разбрал - дразнят те хората, които по един или друг начин избиват комплекси с кучетата си? Не си единствения, когото го дразнят - мен също, а и останалите от форума предполагам. Заради такива се носи лоша слава на породата. Всъщност едва ли има сериозен човек, който е писал в тази тема и да отрича че питбул, попаднал в лоши ръце е проблем. По-точно проблем е собственика му. Сега и аз да те питам нещо - как не каза поне една добра дума за породата?

#2516 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2006 - 10:21 PM

Цитат

Цитат

Gledam Atanasov pishe tuka a e zabravil temata si ta da go pokanq da vleze ,che interes ima i dori i ot ne priwurjenici na profesiqta im
i wypros :
nqkoi moje li da mi kaje neshto poweche za pitterapiqta che ne namerih nishto po vyprosa.kakvo i kak lekuva ima li stranichni efekti i ima li pochva u nas

moderatora, molq te ako mojesh da mi prevedesh posta.Blagodarq i .....da ne go iztriesh ei

Пет терапия.Това е психоложка терапия (лечение), което се прилага на хора с психически проблеми - главно аутизъм при деца, тежки депресии и т.н.Впоследствие понятието е придобило по-широко значение - кучета се водят и при инвалиди ,възрастни хора ,тежко болни.Животните им носят радост в тежките дни, общуването с тях ги връща в "нормалния" живот и им дава сили.
За питоподобните- тяхната особена благост която излъчват , както и чувството за закрила, което внущават тези силни кучета - изключително успешно се използват като therapy dog при деца аутисти и жертви на насилие.

bravoS
Изразяваш се така, не защото просто го можеш, но и го знаеш, знаеш, че това , което казваш е така, без излишни приказки и коментари worthy
super best

#2517 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2006 - 10:44 PM

ех petko ти не обичаш нашите кучета, за жалост или за радост- хора като теб никога няма да усетят, да почувстват невероятната любов, която те дават, невероятната връзка човек-куче, която се осъществява на ниво равен с равен..ама в момента ми е чудно дали ти самия не избиваш някакъв комплекс, или поне правиш опити за това...Живи и здрави...но досега във форума не видях напдаки към други породи освен нашите...АСТ и АПБТ.
Или си прекалено предубеден, или не си имал контакт с породата, мненията ти тук са отчайващо некомпетентни...
Въпросите са определено провокативни за човек, който само е виждал питбул отстрани, който може би е искал такова куче, но не имал смелстст да се справи, хайде стига толкова , Лека Нощ

#2518 Потребителят е офлайн   Exact Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2006 - 10:57 PM

Цитат

ех petko ти не обичаш нашите кучета, за жалост или за радост- хора като теб никога няма да усетят, да почувстват невероятната любов, която те дават, невероятната връзка човек-куче, която се осъществява на ниво равен с равен..ама в момента ми е чудно дали ти самия не избиваш някакъв комплекс, или поне правиш опити за това...Живи и здрави...но досега във форума не видях напдаки към други породи освен нашите...АСТ и АПБТ.
Или си прекалено предубеден, или не си имал контакт с породата, мненията ти тук са отчайващо некомпетентни...
Въпросите са определено провокативни за човек, който само е виждал питбул отстрани, който може би е искал такова куче, но не имал смелстст да се справи, хайде стига толкова , Лека Нощ

Няма какво да му обясняваш , той никога няма да те разбере , никога няма да го усети , той дори не ни вярва на това, което говорим , да , ние си измисляме ! n) oo

#2519 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 July 2006 - 08:37 AM

Petko, виж сега - въпреки твоите иронии и подмятания съм се опитала да ти отговоря нормално.За "рет терапията".За "пит терапия "- не знам ,реших ,че си попуснал грешка при писане.
Намирам за простотия да пишеш иронично "депресийки" , защото това е толкова сериозно нещо - знаеш ли какво е да не ти се живее ,да няма смисъл нищо и душата ти да е тежко ранена?
А помощта с животни не е да си "вземеш пит", както пишеш за момчето.Пет терапията се прави от специалисти лекари и кинолози и се изразява в сеaнси по определено време.А кучетата, които участват са минали специфично обучение ,придобиват сертификат ако издържат изпит.Това се прави безплатно и за собствениците на такива кучета е въпрос на чест и морал да го правят.В Америка е почти традиция кучета ,които са в края на кариерата си на изложбения и са ветерани ,да служат като терапи дог.Всички сериозни кенъли, които знам например за АСТ - имат такава дейност ,както и се занимават с помощ на животни в беда.Това важи и за други породи ,естествено.
И вече не ме интересува какво мислиш за пит, стаф, бул .И не смятам да ти доказвам какви са.Нито да ти казвам ,че има идиоти ,които се занимават не само с тези кучета ,но и c другите.

п.п.Има над десетки породи, които имат бойно минало.Сега са екстериорни и се вписват в съвременния живот.Попаднали в лоши ръце- става лошо.
Аз не разбирам аборигенните кучета и в частност овчарските.Далече са от моя свят и моите предпочитания за куче.НО - и през ума ми не е минало да вляза в темите за тях и да разправям на феновето им - а бе, к`ви са тези кучета ,за к`во са ви тези да ги отглеждате ,те да си пазят добитъка само ,я как нападнали девойката 5-6 песа в Банкя и не я убили едва.На ума ми идва ,че тиквата ,която е допуснала това ,требе да ходи на прокурор и да не пипа повече куче.Песовете не са виновни...
User's Signature

#2520 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2006 - 08:41 AM

Цитат

Цитат

Цитат

i wypros :

Мда,благодарско на Розалия за точния превод,а Агалина пак ме разбрала погрешно (тя кога ли ме е разбирала)Значи пет терапията е дно от всичките онези нещица които обичаш да изтъкваш които едва ли не ги може само пита и е ако не наи то поне една от наи подходящите породи за това,неща присъщи за кучетата въобще.Иначе за ПИТтерапията ставаше въпрос виж за нея е почти наложащо да е пит или подбно .
Тя има сходни лечебни качества за депресиики комплекси за психично болни става.Значи да вземе за пример едно момче във трудна възраст(като голяма част от собствениците на питоподобните).Неразбран от околните и затворен в себе си човек ,без приятели с пъпки по лицето и решава да си вземе пит защото ....еми виж колко много работи може ,как да не го харесаш а нищо лошо неможе да се каже за него щото ще има бан, все пак насилието е забранено доснимката със бебето не може да постнеш и боини снимки .нали та се спира на пит ИДЕАЛНИЯТ домашен любимец.И изведнъж то се променя -на кучето не му пука от пъпките му
нито му се подиграва за фалцета в гласа то винаги е готово да го оближе за ралика от девоиките тръгва по улицата и забелязва огромна промяна в отношението на околните .преди якия чичка го буташе когато се разминават сега лекичко го заобикаля и без резки движения,отива в парка и вижда как неговото куче предизвиква суматоха,става му малко приятно-та преди дори не го забелязваха.Останалите се посдръпват по накрая се пак техните не са питове ,а нали тои всичко може ,може и да им нападне пинчера,пук на него колко му трябва,но една част остава това са хора с питове за кво да бягат наи мноо са схапят предварително .Тои има вече и приятели .Маика му се чуди на удивителните резултати .Тои е излекуван от депресията и комплексите момчето което не излизаше по цели дни от стята си сега не се прибира по цели нощи.Започват страничните ефекти.Но тя е спокоина все пак е по добре от преди пари не иска значи не се друса и пие ,сигурно разхождат кучетата с новите си приятели ,защото през деня ги сочели с пръст само защото гледали такива.Но една нощ тои се връща без първия си приятел........нататъче няма да пиша опитаи да продължиш сама .....лековити кучета са да

Петко, човек когато иска да изложи дадена своя теза се изразява малко по-ясно. Затова били разяснил за някои по-бавно включващи като мен , своята идея! Иначе , четейки поста ти стигам до извода , че само пъпчиви зле изглеждащи комплексари без приятели си взимат питове. Поправи ме ако съм те разбрал погрешно. Ей сега станах и се гледам в огледалото и нито виждам пъпки, нито изглеждам зле b) е девойките не ми обръщат внимание колкото бих искал, но това може би се дължи и на ангажиментите ми ..... под формата на жена и две деца w) . Може и да има и такива хора избиващи комплекси, но те са по-скоро изключение и ако не пречат на околните всичко е ОК , пита/кучето просто им помага да завържат социални контакти, няма нищо лошо в това нали.
Но не искам да философствам по-вече, защото може да съм тръгнал в грешна посока и пак да съм те разбрал погрешно.

RozaLiq: Mоля ви, въздържайте се от такива огромни цитати. Няма смиъл да се товари форума r)

#2521 Потребителят е офлайн   Exact Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2006 - 01:10 PM

petko Най-официялно, ще те помоля да спреш да пишеш в темата ! Мисля, че не само на мен ми е неприятно да чета постовете ти ! Агалина го каза - НИКОЙ от нас не е влезъл при овчарските породи, или при породите, които той не намира за нещо кой знае какво и да почне да разправя глупости. Изкарваш, че всички с питове са на 13-17 години и са пъпчиви и грозни, абсолютно съм съгласен с теб, но забележи, всички с овчарки са на всякаква възраст, красиви и интелигиентни със много приятели, ехх какъв кеф дай и ние с овчарки от утре...

#2522 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2006 - 03:35 PM

Така наречената "Пет терапия" или по-точно "Канис терапия":

Качена снимка
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#2523 Потребителят е офлайн   Admin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2006 - 03:49 PM

Цитат

petko Най-официялно, ще те помоля да спреш да пишеш в темата !

Хубаво е, че сте си спретната група от любители на породата, но не прекалявайте с "официалните" молби.

Всички имат право да пишат във "вашата" тема.
Ако оценявате някой пост като провокация, съвсем не е нужно да му обръщате внимание.

#2524 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2006 - 04:10 PM

Ааааааааа,ама как да не обръщаме внимание на провокациите! Не само ще им обръщаме, ами и подобващо ще им отговорим! b)
Петко,ако те е яд,че не си горд собственик на питбул - това е поправимо!Пък,ако не можеш да се справиш - свиркай, ще помагаме! b)
П.С. Моля да ме извинят любителите на други породи....уважавам всички породи, но когато някой се изказва неподготвен за неща, с които не се е сблъсквал, лекичко се дазня b)

#2525 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2006 - 04:52 PM

Здравейте,

Във вашия форум се включих за пръв път преди няколко дни. Аз не съм от хората, които се занимават с кучета от вашата порода и познянията ми са на дилетантско ниво. Може би причината е била във факта, че почти винаги съм се сблъсквал със собственици, които са в категорията на разнасящи лоша слава на питовете, а така също и на бултериерите. И както казва народа "Покрай наш Иван намразих и Свети Иван". Е, аз не мразя нито една порода кучета и по принцип обичам кучето като цяло - без значение неговата породност (а и безпородност). И същевременно винаги съм имал малко резервирано мнение именно заради примитивни собственици, с ограничено мислене и изродена ценностна система.

Тъй като тук се заговори за т.н. "пет терапия", позволявам си да поместя две снимки на кучета, които са на мой приятел от Чехия. Едното е НОК (женска), а другото Леонбергер (също женска). И двете работят по програмата "Канистерапия". Моят приятел посещава с тях болници, старчески домове, но най-често един дом за деца с умствена изостаналост. Неговата Луеонбергерка толкова се прослави, че бе издадена пощенска марка на нея заедно с брат й.

И може би най-интересното е, че немското овчарско куче, което участва в програмата "Канистерапия" същевременно продължава да работи и като... пазач на обект нощно време. Звучи невероятно, нали. Но е факт.

Качена снимка

Качена снимка

Николай Атанасов
http://www.cynology.info
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#2526 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2006 - 05:17 PM

b) b) b) да се изкаже и виновника.Ще отговарям на всички ви обръщаики се към агалина.Първо да се запознаем,понеже не сме се канили по "нашите си теми"въпреки че сме се срещали.Гледам си кученца и аз и си ги обичам не по малко от вас .Моите са по "лоши и от вашите"за да ги защитя съм ял шамари ,ама наистина подпирали са ми 12 калибър ловна пушка заплашвали са ме с ......но винаги съм ги защитавал от човешка "справедливост",НО и винаги съм казвал истината за тях.Подразни ме загриженоста на Агалина относно "издевателствата"върху любимите ми породи пастирските ,а тя има толкоз да работи по лщбимите и че .....аз и казах бориме се за мъртвородени идеи .ти(вие ) имате шанс да промените нещо.И вместо това агалина....маина казах ти че ми се "лее спора" с теб защото може да си спорим цяла година - с други хора не мога .Имаш уникална дарба за прокурор от текста ми вадиш подходяща дума ,слагаш я в кавички и следва два реда твои мисли и питанка(демек аз тъи сум рекъл)и така ми отива целия пост дето съм се опитал да и обясня (иначе тя разбира всичко).постовете и привличат участниците като магнит(как да не защитиш това момиче бореща се с борбите)следва протестиране от "прокурора" към "съдията".абе "подмолно" виках на това агалина.
Подразни ме и представянето на породата от вас -е вярно е но не всичко което може да се каже, има и много недостатъци а тях ги прикривате за вас те са табу,а плюсовете преувеличавате, за пет се юрнахте да ми обяснявате много и всичко подплатено със снимки ,а за пит????ех петко ох петко.а тя си съществува в бг,за пет аз поне незнам .За борбите като споменавате честичко пише за бок и нок иначе се "срещат" и питове нали ?За нок -царя на породите -това е универсалното куче за мен ,помислете коолко от това което казвате че го прави пита за нея е игра колко от кучешките професии са заети от тази порода и наче и тя като всяко куче може да се бие ,пук и нали е универсалист ,пита е специалист ,не забравяите специалноста му . Аз просто ви балансирах така бяхте литнали в хвалебствия че ако не споменете името на породата човек ще си помисли че говорите за немец бре хора .и агалина да не си помислиш че почвам с "мазненето" всичко казано до момента си е вярно
Ексакт .......влез тогава и пак ела да потвърдиш думите си и лошо няма ама да е вярно
User's Signature

#2527 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 July 2006 - 05:21 PM

Ма какво е това? Нищо не разбирам. bl)
"майна, прокурор ,мазнене ,подмолно ,царят на породите......"- некакви китайски гловоблъсканици.... oleeee

Сега да ти кажа - много готино нещо имаше в подписа на Mad Max -" Злобата - тя се ражда от целувките на другите""... Да - луди сме по нашите кучета и ще си леем хвалебствия!А тебе к`во те интересува?Я се виж ти в темата за вашите там КК ли бяха или Бок, или Горан ,или не знам как ги наричате- хвалебствията не се ли леят там? На мен това не ми пречи.И не ме интересува.ТАЗИ тема е за АПБТ- тук пишат хора, който харесват тези кучета или хора ,които се интересуват от тях.И са толерантни към всички породи и обичат ВСИЧКи кучета.Я виж подписите на юзерите тук- и се замисли ако можеш ...
User's Signature

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема