Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#2501 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 July 2006 - 12:50 PM

Цитат

Nqmam kirilica da se izwinq pyrvo.
Gledam Atanasov pishe tuka a e zabravil temata si ta da go pokanq da vleze ,che interes ima i dori i ot ne priwurjenici na profesiqta im
i wypros :
nqkoi moje li da mi kaje neshto poweche za pitterapiqta che ne namerih nishto po vyprosa.kakvo i kak lekuva ima li stranichni efekti i ima li pochva u nas

moderatora, molq te ako mojesh da mi prevedesh posta.Blagodarq i .....da ne go iztriesh ei

Питтерапия- това са глупости на организации , които не разбират и грам от психика на животни, да се убиват кучета за това , че си пазят храната bash , това ли е питтерапия?! Кучета използвани за борби НЯМАТ НИКАКВИ проблеми в отношенията си с хората, само с други животни , но това няма голяма връзка с това, че имат примерно 5-6 борби зад гърба си. Мисля, че и вие не си пускате вашите питове ей така свободно на поляната с други кучета.

#2502 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2006 - 01:50 PM

Цитат

Mitaksi ,ти ще се включиш ли с превод?

Бих желал , при първа възможност, разбира се!Стига даима време!

#2503 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2006 - 02:14 PM

реди мен ли блъскаш с този чук бре .недеи така аз само питах и не си разбрал какво точно даже.
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2504 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2006 - 03:44 PM

Цитат

реди мен ли блъскаш с този чук бре .недеи така аз само питах и не си разбрал какво точно даже.

Разбира се , че не теб b) !
А тези, които ей така решават , че щом кучето си пази храната трябва да се убие.

#2505 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 July 2006 - 05:15 PM

Цитат

Gledam Atanasov pishe tuka a e zabravil temata si ta da go pokanq da vleze ,che interes ima i dori i ot ne priwurjenici na profesiqta im
i wypros :
nqkoi moje li da mi kaje neshto poweche za pitterapiqta che ne namerih nishto po vyprosa.kakvo i kak lekuva ima li stranichni efekti i ima li pochva u nas

moderatora, molq te ako mojesh da mi prevedesh posta.Blagodarq i .....da ne go iztriesh ei

Пет терапия.Това е психоложка терапия (лечение), което се прилага на хора с психически проблеми - главно аутизъм при деца, тежки депресии и т.н.Впоследствие понятието е придобило по-широко значение - кучета се водят и при инвалиди ,възрастни хора ,тежко болни.Животните им носят радост в тежките дни, общуването с тях ги връща в "нормалния" живот и им дава сили.
За питоподобните- тяхната особена благост която излъчват , както и чувството за закрила, което внущават тези силни кучета - изключително успешно се използват като therapy dog при деца аутисти и жертви на насилие.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#2506 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 July 2006 - 05:20 PM

Например това.
А и да не забравя - по въпроса ти - няма странични ефекти пет терапията...И не е смешно.Страхотно е !!!Тези хора и техните кучета ,които помагат на болните са Велики.

Прикачени файлове

User's Signature

#2507 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2006 - 05:47 PM

http://www.deltasociety.org/
User's Signature

Качена снимкаВсеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]

#2508 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 July 2006 - 05:48 PM

Eто пак- с болни деца.

Прикачени файлове

User's Signature

#2509 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 July 2006 - 05:50 PM

И пак- с възрастни

Прикачени файлове

User's Signature

#2510 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 July 2006 - 05:51 PM

w)

Прикачени файлове

User's Signature

#2511 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2006 - 05:56 PM

Качена снимка
User's Signature

Качена снимкаВсеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]

#2512 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2006 - 08:07 PM

Цитат

Цитат

i wypros :

Пет терапия.Това е психоложка терапия (лечение), което се прилага на хора с психически проблеми - главно аутизъм при деца, тежки депресии и т.н.Впоследствие понятието е придобило по-широко значение - кучета се водят и при инвалиди ,възрастни хора ,тежко болни.Животните им носят радост в тежките дни, общуването с тях ги връща в "нормалния" живот и им дава сили.
За питоподобните- тяхната особена благост която излъчват , както и чувството за закрила, което внущават тези силни кучета - изключително успешно се използват като therapy dog при деца аутисти и жертви на насилие.

Мда,благодарско на Розалия за точния превод,а Агалина пак ме разбрала погрешно (тя кога ли ме е разбирала)Значи пет терапията е дно от всичките онези нещица които обичаш да изтъкваш които едва ли не ги може само пита и е ако не наи то поне една от наи подходящите породи за това,неща присъщи за кучетата въобще.Иначе за ПИТтерапията ставаше въпрос виж за нея е почти наложащо да е пит или подбно .
Тя има сходни лечебни качества за депресиики комплекси за психично болни става.Значи да вземе за пример едно момче във трудна възраст(като голяма част от собствениците на питоподобните).Неразбран от околните и затворен в себе си човек ,без приятели с пъпки по лицето и решава да си вземе пит защото ....еми виж колко много работи може ,как да не го харесаш а нищо лошо неможе да се каже за него щото ще има бан, все пак насилието е забранено доснимката със бебето не може да постнеш и боини снимки .нали та се спира на пит ИДЕАЛНИЯТ домашен любимец.И изведнъж то се променя -на кучето не му пука от пъпките му
нито му се подиграва за фалцета в гласа то винаги е готово да го оближе за ралика от девоиките тръгва по улицата и забелязва огромна промяна в отношението на околните .преди якия чичка го буташе когато се разминават сега лекичко го заобикаля и без резки движения,отива в парка и вижда как неговото куче предизвиква суматоха,става му малко приятно-та преди дори не го забелязваха.Останалите се посдръпват по накрая се пак техните не са питове ,а нали тои всичко може ,може и да им нападне пинчера,пук на него колко му трябва,но една част остава това са хора с питове за кво да бягат наи мноо са схапят предварително .Тои има вече и приятели .Маика му се чуди на удивителните резултати .Тои е излекуван от депресията и комплексите момчето което не излизаше по цели дни от стята си сега не се прибира по цели нощи.Започват страничните ефекти.Но тя е спокоина все пак е по добре от преди пари не иска значи не се друса и пие ,сигурно разхождат кучетата с новите си приятели ,защото през деня ги сочели с пръст само защото гледали такива.Но една нощ тои се връща без първия си приятел........нататъче няма да пиша опитаи да продължиш сама .....лековити кучета са да
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2513 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2006 - 08:32 PM

Петко не всички са такива. Освен това с поста си не казваш нищо ново. Ако си направиш труда да прочетеш цялата тема от 160 страници ще видиш, че много пъти е дискутирано, че пита не е куче за всеки.

#2514 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2006 - 08:40 PM

Цитат

Петко не всички са такива. Освен това с поста си не казваш нищо ново. Ако си направиш труда да прочетеш цялата тема от 160 страници ще видиш, че много пъти е дискутирано, че пита не е куче за всеки.

..но пък кои го рабира- това прекрасното куче само за вас ли ще е или абе нали и аз това разправях всъщност.остана си част от въпроса има ли пит терапията почва у нас?
User's Signature

#2515 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2006 - 08:50 PM

Цитат

остана си част от въпроса има ли пит терапията почва у нас?

Ако правилно съм те разбрал - дразнят те хората, които по един или друг начин избиват комплекси с кучетата си? Не си единствения, когото го дразнят - мен също, а и останалите от форума предполагам. Заради такива се носи лоша слава на породата. Всъщност едва ли има сериозен човек, който е писал в тази тема и да отрича че питбул, попаднал в лоши ръце е проблем. По-точно проблем е собственика му. Сега и аз да те питам нещо - как не каза поне една добра дума за породата?

#2516 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2006 - 10:21 PM

Цитат

Цитат

i wypros :

bravoS
Изразяваш се така, не защото просто го можеш, но и го знаеш, знаеш, че това , което казваш е така, без излишни приказки и коментари worthy
super best

#2517 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2006 - 10:44 PM

ех petko ти не обичаш нашите кучета, за жалост или за радост- хора като теб никога няма да усетят, да почувстват невероятната любов, която те дават, невероятната връзка човек-куче, която се осъществява на ниво равен с равен..ама в момента ми е чудно дали ти самия не избиваш някакъв комплекс, или поне правиш опити за това...Живи и здрави...но досега във форума не видях напдаки към други породи освен нашите...АСТ и АПБТ.
Или си прекалено предубеден, или не си имал контакт с породата, мненията ти тук са отчайващо некомпетентни...
Въпросите са определено провокативни за човек, който само е виждал питбул отстрани, който може би е искал такова куче, но не имал смелстст да се справи, хайде стига толкова , Лека Нощ

#2518 Потребителят е офлайн   Exact Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2006 - 10:57 PM

Цитат

ех petko ти не обичаш нашите кучета, за жалост или за радост- хора като теб никога няма да усетят, да почувстват невероятната любов, която те дават, невероятната връзка човек-куче, която се осъществява на ниво равен с равен..ама в момента ми е чудно дали ти самия не избиваш някакъв комплекс, или поне правиш опити за това...Живи и здрави...но досега във форума не видях напдаки към други породи освен нашите...АСТ и АПБТ.
Или си прекалено предубеден, или не си имал контакт с породата, мненията ти тук са отчайващо некомпетентни...
Въпросите са определено провокативни за човек, който само е виждал питбул отстрани, който може би е искал такова куче, но не имал смелстст да се справи, хайде стига толкова , Лека Нощ

Няма какво да му обясняваш , той никога няма да те разбере , никога няма да го усети , той дори не ни вярва на това, което говорим , да , ние си измисляме ! n) oo

#2519 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 July 2006 - 08:37 AM

Petko, виж сега - въпреки твоите иронии и подмятания съм се опитала да ти отговоря нормално.За "рет терапията".За "пит терапия "- не знам ,реших ,че си попуснал грешка при писане.
Намирам за простотия да пишеш иронично "депресийки" , защото това е толкова сериозно нещо - знаеш ли какво е да не ти се живее ,да няма смисъл нищо и душата ти да е тежко ранена?
А помощта с животни не е да си "вземеш пит", както пишеш за момчето.Пет терапията се прави от специалисти лекари и кинолози и се изразява в сеaнси по определено време.А кучетата, които участват са минали специфично обучение ,придобиват сертификат ако издържат изпит.Това се прави безплатно и за собствениците на такива кучета е въпрос на чест и морал да го правят.В Америка е почти традиция кучета ,които са в края на кариерата си на изложбения и са ветерани ,да служат като терапи дог.Всички сериозни кенъли, които знам например за АСТ - имат такава дейност ,както и се занимават с помощ на животни в беда.Това важи и за други породи ,естествено.
И вече не ме интересува какво мислиш за пит, стаф, бул .И не смятам да ти доказвам какви са.Нито да ти казвам ,че има идиоти ,които се занимават не само с тези кучета ,но и c другите.

п.п.Има над десетки породи, които имат бойно минало.Сега са екстериорни и се вписват в съвременния живот.Попаднали в лоши ръце- става лошо.
Аз не разбирам аборигенните кучета и в частност овчарските.Далече са от моя свят и моите предпочитания за куче.НО - и през ума ми не е минало да вляза в темите за тях и да разправям на феновето им - а бе, к`ви са тези кучета ,за к`во са ви тези да ги отглеждате ,те да си пазят добитъка само ,я как нападнали девойката 5-6 песа в Банкя и не я убили едва.На ума ми идва ,че тиквата ,която е допуснала това ,требе да ходи на прокурор и да не пипа повече куче.Песовете не са виновни...
User's Signature

#2520 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2006 - 08:41 AM

Цитат

Цитат

Цитат

i wypros :

Мда,благодарско на Розалия за точния превод,а Агалина пак ме разбрала погрешно (тя кога ли ме е разбирала)Значи пет терапията е дно от всичките онези нещица които обичаш да изтъкваш които едва ли не ги може само пита и е ако не наи то поне една от наи подходящите породи за това,неща присъщи за кучетата въобще.Иначе за ПИТтерапията ставаше въпрос виж за нея е почти наложащо да е пит или подбно .
Тя има сходни лечебни качества за депресиики комплекси за психично болни става.Значи да вземе за пример едно момче във трудна възраст(като голяма част от собствениците на питоподобните).Неразбран от околните и затворен в себе си човек ,без приятели с пъпки по лицето и решава да си вземе пит защото ....еми виж колко много работи може ,как да не го харесаш а нищо лошо неможе да се каже за него щото ще има бан, все пак насилието е забранено доснимката със бебето не може да постнеш и боини снимки .нали та се спира на пит ИДЕАЛНИЯТ домашен любимец.И изведнъж то се променя -на кучето не му пука от пъпките му
нито му се подиграва за фалцета в гласа то винаги е готово да го оближе за ралика от девоиките тръгва по улицата и забелязва огромна промяна в отношението на околните .преди якия чичка го буташе когато се разминават сега лекичко го заобикаля и без резки движения,отива в парка и вижда как неговото куче предизвиква суматоха,става му малко приятно-та преди дори не го забелязваха.Останалите се посдръпват по накрая се пак техните не са питове ,а нали тои всичко може ,може и да им нападне пинчера,пук на него колко му трябва,но една част остава това са хора с питове за кво да бягат наи мноо са схапят предварително .Тои има вече и приятели .Маика му се чуди на удивителните резултати .Тои е излекуван от депресията и комплексите момчето което не излизаше по цели дни от стята си сега не се прибира по цели нощи.Започват страничните ефекти.Но тя е спокоина все пак е по добре от преди пари не иска значи не се друса и пие ,сигурно разхождат кучетата с новите си приятели ,защото през деня ги сочели с пръст само защото гледали такива.Но една нощ тои се връща без първия си приятел........нататъче няма да пиша опитаи да продължиш сама .....лековити кучета са да

Петко, човек когато иска да изложи дадена своя теза се изразява малко по-ясно. Затова били разяснил за някои по-бавно включващи като мен , своята идея! Иначе , четейки поста ти стигам до извода , че само пъпчиви зле изглеждащи комплексари без приятели си взимат питове. Поправи ме ако съм те разбрал погрешно. Ей сега станах и се гледам в огледалото и нито виждам пъпки, нито изглеждам зле b) е девойките не ми обръщат внимание колкото бих искал, но това може би се дължи и на ангажиментите ми ..... под формата на жена и две деца w) . Може и да има и такива хора избиващи комплекси, но те са по-скоро изключение и ако не пречат на околните всичко е ОК , пита/кучето просто им помага да завържат социални контакти, няма нищо лошо в това нали.
Но не искам да философствам по-вече, защото може да съм тръгнал в грешна посока и пак да съм те разбрал погрешно.

RozaLiq: Mоля ви, въздържайте се от такива огромни цитати. Няма смиъл да се товари форума r)

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни