Публикувано: 12 July 2006 - 08:37 AM
Petko, виж сега - въпреки твоите иронии и подмятания съм се опитала да ти отговоря нормално.За "рет терапията".За "пит терапия "- не знам ,реших ,че си попуснал грешка при писане.
Намирам за простотия да пишеш иронично "депресийки" , защото това е толкова сериозно нещо - знаеш ли какво е да не ти се живее ,да няма смисъл нищо и душата ти да е тежко ранена?
А помощта с животни не е да си "вземеш пит", както пишеш за момчето.Пет терапията се прави от специалисти лекари и кинолози и се изразява в сеaнси по определено време.А кучетата, които участват са минали специфично обучение ,придобиват сертификат ако издържат изпит.Това се прави безплатно и за собствениците на такива кучета е въпрос на чест и морал да го правят.В Америка е почти традиция кучета ,които са в края на кариерата си на изложбения и са ветерани ,да служат като терапи дог.Всички сериозни кенъли, които знам например за АСТ - имат такава дейност ,както и се занимават с помощ на животни в беда.Това важи и за други породи ,естествено.
И вече не ме интересува какво мислиш за пит, стаф, бул .И не смятам да ти доказвам какви са.Нито да ти казвам ,че има идиоти ,които се занимават не само с тези кучета ,но и c другите.
п.п.Има над десетки породи, които имат бойно минало.Сега са екстериорни и се вписват в съвременния живот.Попаднали в лоши ръце- става лошо.
Аз не разбирам аборигенните кучета и в частност овчарските.Далече са от моя свят и моите предпочитания за куче.НО - и през ума ми не е минало да вляза в темите за тях и да разправям на феновето им - а бе, к`ви са тези кучета ,за к`во са ви тези да ги отглеждате ,те да си пазят добитъка само ,я как нападнали девойката 5-6 песа в Банкя и не я убили едва.На ума ми идва ,че тиквата ,която е допуснала това ,требе да ходи на прокурор и да не пипа повече куче.Песовете не са виновни...
PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !