Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#4468 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 November 2007 - 03:15 PM

И все пак понеже исках да погледна и от вашата гледна точка,реших да се поразровя малко за хубави български кученца  ;) Попаднах на някакъв "развъдник" неискам изобщо да обидя собсвеника,защото той има вашата гледна точка и развъжда определен тип питбули  :P
Та така реших да си копна няколко снимки от въпросния развъдник  :->)
Качена снимка ето я първата госпожица,какво ли и е на очичките се питам аз  :P
Качена снимка пак тя,пред "хубавата" и най-вече уютна къщичка ...странно защо е с къса опашка....
Качена снимка ето едно нейно приятелче,което явно не е посещавало вет които да се погрижи за ноктите му или просто не е пускан от синджирчето
Качена снимка ето още един хубавец които няма да коментирам  ;)
Качена снимка пак той ама в по близичък план  :blink:

И понеже ние българите,винаги трябва да подръжаваме на някой посетих и линковете които бяха на страницата на българския развъдник ;D и познайте на какво попаднах ...
Ето към какво трябва да се стремим за да запазим породата ...
Качена снимка идеални условия за живот,но защо кучето има вид все едно живее в кочина ...
Качена снимка задължително намордник,които би му похлупил цялата глава  ;) и по скоро е за санбернар
Качена снимка перфектното тяло
Качена снимка още едно кученце от НЕбългарския развъдник,което наистина има много добре оформени ,(опс замалко да кажа мускули) ....ребра

И сега да ви попитам усещате ли РАЗЛИКАТА
Качена снимка

П.П ПАК КАЗВАМ НИЩО ЛИЧНО СПРЯМО СОБСТВЕНИЦИТЕ,ВСЕКИ ИМА ВКУС И НАЧИН ПО КОИТО ОТГЛЕЖДА СВОЯТА ПОРОДА ;)
User's Signature

Качена снимка

#4469 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2007 - 04:44 PM

а бе ти си много зле!Сори и знам че мода ше ми трие поста.
Това което си пуснала от бг развъдници са кучета гледани за бой, кучета пит копито собствениците не гледат стандрата а развъждат по гейм, а на предишния ми пост, който пoстнах, сравани ти с тези твоите гелдани кучета, които нямат много общо със стнадарта..т.е имат общо но със стандарта на една друга порода - булдог.
И стига с тия дебели  - не са дебели тия кучета просто с по друга костна система, не са толкова атлетични..но аз за какво да говоря, тя цялата тема прилича на голям бъркоч!

#4470 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2007 - 04:52 PM

Всеки си има индивидуално менния за красотата, и аз харесвам един определен тип АСТ и си падам по потивете от УКЦ.
Но йкогато става дума за красота, вие не може да говорите кой е по красив, акой на вас ви харесва повече, защото има стандарт.
Много моля тези, които развъждат по гейм да не ми отгповарят нищо на поста.
Искам да уточня, че у нас няма развъдници и не може да има - породата не е призната, ако се развъжда се прави от хора, които бият и развъждат само по гейм /демек ъдндърграунд/ или по съседски.

айде успех.

и не си мислите, че за два дена във форумите много знаете.

не можах да си едитна поста от някакъв времеви лимит и за това е флъъда.

#4471 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2007 - 05:06 PM

И защо да съм зле бе човеко ;) аз откъде да знам за какво се развъждат точно тея питове които пуснах,говорим за външен вид и за това ги пуснах ....незнам кой защо и за какво ги развъжда :blink: а и не ми пука ....а и казах нищо лично относно собственика на развъдника  ;D ;)
И можете преспокойно да си затваряте очите,пред истината ...хаххаа или може би имаш нужда от очилца,щото аз не виждам нищо което дори и малко да мяза на булдог в питчетата които аз пуснах,просто са отгледани с любов  ;) и внимание,обаче да нормално е да се завижда защото тук в Бг едва ли ще се появи подобен "булдог" но е факт,че броя на ония "другия" вашия тип,ще става все по голям ;D  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#4472 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2007 - 05:13 PM

а ти въобще прочете ли ми поста, виж кучетата които снимки съм приложил това е моят тип.
а за това, че тези, които ти си сложила никой не е казал , че не са гледани с любоив, опросто малко се избягали от представата и на двете опргазнизции за АПБТ.

#4473 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2007 - 08:38 PM

Цитат

а ти въобще прочете ли ми поста, виж кучетата които снимки съм приложил това е моят тип.
а за това, че тези, които ти си сложила никой не е казал , че не са гледани с любоив, опросто малко се избягали от представата и на двете опргазнизции за АПБТ.
Да видях ти поста и защо да съм зле само не те разбрах ..... за това че не харесвам твоя тип питове ли ... ;D ;) сори,не те карам да харесваш това което аз,ти също недей да го правиш  :blink: И пак казвам затваряйте си очите,няма лошо!!! ;) Хубаво погледни черно-бялото куче с НЕкупираните уши което съм пуснла и ми кажи какво по точно ти заприлича на булдог в него  ;D Все едно ((( въпрос на вкус
User's Signature

Качена снимка

#4474 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 November 2007 - 08:44 PM

Цитат

Еми аз така и не разбрах какво му е на кучето  :blink:

Нищо му няма, но просто не е АПБТ.
А този по-долу, за който си писала "перфектното тяло"  е добро куче.За съжаление - бойно.
  insomnia, би ли пуснала превода на стандарта на UKC,  моля те , знам ,че го имаш , че не ми се прави наново..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4475 Потребителят е офлайн   Lion77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2007 - 09:04 PM

И да кажа и аз нещо :blink:според мен всичко тук,което става не е въпрос на вкус,а на завист ;)И искам да кажа,че кучетата,които къниган е пуснала са не само хубави,а перфектни.И недейте да казвате на бялото-черно,просто не ви отива за хора,които гледат тази порода или поне проявяват интерес и любопитство към нея.И пак да кажа мойто мнение това,ако не АПБТ,то тези на повечето от форума още повече не са или поне немогат да стъпят на малкият пръст на ''болонките'' ;DИ казвам някой,не всички,да не вземете да се обиждате.Но това не е само мнение,то си е и факт ;)
User's Signature

Качена снимка

#4476 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 November 2007 - 10:17 PM

Цитат

И да кажа и аз нещо :blink:според мен всичко тук,което става не е въпрос на вкус,а на завист ;)И искам да кажа,че кучетата,които къниган е пуснала са не само хубави,а перфектни.

Кое  те кара да мислиш така ??Защото е доста просто- една порода има стандарт и той е водещият.Па на кой к`во му харесвало - ми са ...да си спретнатнат нова породица.Не е  въпрос на вкус - има Правила.
Да отбележа - не че за  някой от замазващите има сми ,но  все пак - какво ли значи  Порода ?  защо ли е таз суматоха- ако ви се струва безмислено ,-че едни кучета трябва да изглеждат по определен начин - ми тогава що мажете  точно тук??
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4477 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2007 - 10:34 PM

Да точно щото има стандарт,не мисля че чернобялото и сивобялото куче което пуснах не отговарят на стандарта,първото куче което пуснах може и да не отговоря но е факт,че е адски красиво и ако беше 10кг по малко щеше да влиза в стандарта...
Тук обаче в БГ явно е наложен някъв нов стандарт на породата,както си личи от едно 95% от кучетата ..на снимки и не само а именно да са с 10 кила под нормата...
И незнам кой маже по темата,вие колко сте я омазали сами незнаете от 300стр 260 са спорове,лицемерие и рогатни и когато влезе някой с различно мнение от вашето ....естествено следват нападки ;)
User's Signature

Качена снимка

#4478 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2007 - 11:39 PM

agalina и още нещо да кажа,това куче което ти е на профила,също много ми харесва.Незнам от кой разъдник е и на кой,но е много красиво и мисля,че стопаните на питт в БГ трябва да гледат от някой други,кучета които са гледани с любов и много грижи.Дори тези да са над нормата,си личи че е уникално куче и доста добре гледано,защото дори повечето тук,да си отговарят в няква степен на стандарта,не ми изглеждат добре гледани с любов ;)

#4479 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 01:16 AM

Слагам най-общата част от стандарта, че ще стане дълго, за целия - ЦЪК

ОБЩ ВЪНШЕН ВИД

UKC
АПБТ е средноголямо късокосместо куче със солидна структура и с заоблена, добре дефинирана мускулатура. Тази порода е едновременно мощна и атлетична. Тялото е леко по-дълго отколкото високо, това е по-изявено при женските. Дължината на предния крак (измерена от лакътя до земята) е приблизително равна на половината от височината на кучето (измерено отпред между лопатките). Главата е среднодълга, с широк плосък череп и широка дълбока муцуна. Ушите са малки до средни по големина, високо поставени, естествени или купирани. Сравнително късата опашка е поставена ниско и изтънява към съвсем тънък край. АПБТ обединява сила и атлетичност с грация и подвижност и никога не трябва да изглежда прекалено обемист, с възлести мускули или кокалест и дългокрак.

И да питам kunigan къде ги видя тия питове по 10тина кила, че пък и 95% :o Щото според UKC е желателно 14-22кг за женски и 16-27кг за мъжки. Или пък те нещо са се объркали? Пиши им, може да се поправят ;D

П.П-За кучетата, дето били 3500$ :blink: Ми пазарна икономика, като има балами да им ги дават...иначе казано - старата приказка за лудия и баницата....
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#4480 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 01:21 AM

Ами извинявай много  ;D ама никъде не съм писала за питове по 10 кила  ;D ;D ;D поне чети внимателно,писах че едно 95% са с около 10 кила ПОД нормата,а не ПО 10 кила
User's Signature

Качена снимка

#4481 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 01:24 AM

Ми виж нормата и смятай ;D ако предлагаш друга норма казах - пиши на UKC, че грешат ^_^
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#4482 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 01:27 AM

Обаче спорът ви е леко безсмислен, защото в момента се опитвате да излезете на глава, а и двете страни сте прави. Просто защото всеки сам си гледа кучето и си решава със своите действия- тренировки, ядене, разходки,- как да изглежда то. А и естествено че "моето гардже е най- хубавото гардже". Не вярвам някой да каже, че мусколестото му атлетично куче е по- зле изглеждащо от по- пълничкото, защото просто това е неговото виждане за отглеждането на това куче. Това е все едно да спорите за любимо ястие или любимо място, картина, песен и всичко в рамките на относителното и свързано с личните предпочитания. Примерно тези, които твърдят че харесват по- пълните кучета- как да ги накараш да предпочитат по- слабите (защото вие едва ли не се отпитвате да си наложите мнението над другата група), като просто тва е стандарта за тях, а и ако кучето е щастливо и обичано кво значение имат стандартите, нима някой ще ти отнеме кучето ако то е с 5-6-10 кила над нормата или си е точно в нормата, а просто на някой не му харесва това, а предпочита друго. Просто има 2 страни на монетата, а монетата е 1, тя има стойност само цяла, така че и 2та ватианта ги има и 2та са добри и 2та спорят кой е по- красив, ама те са неразривно заедно и съществуват. Така че единственият начин да разбереш кой е по- добрия вариант от 2та е да питаш самото куче  :blink: а то макар и много интелигентно не е в състояние да говори, така че гледайте си ги както счетете за добре, а щом те са щастливи кво значение има как изглеждат ПОЗДРАВИ  ;)

#4483 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 01:29 AM

Цитат

Ми виж нормата и смятай ;D ако предлагаш друга норма казах - пиши на UKC, че грешат ^_^
Виж сега,чувала ли си за груба цифра ... ;) просто ако трябваше да изчисля на всяко едно куче килата ....грубо казвам че има доста кучета ПОД нормата явно и направо си личи от километри че са слаби ...дори и пуснах снимки на някой от тях,ако ми кажеш че са в стандарта ок.. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#4484 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 01:53 AM

roughdog, спорът не е от типа "мойто е по-хубаво от твойто" или "кое е по-добре гледано", съжалявам ако така изглежда...По-скоро се опитваме да изясним каква трябва да е структурата на един пит, защото много хора очевидно си мислят, че трябва да е едър и масивен, а истината е друга - не според мен, според стандарта - водещото при всяка една порода, за да бъде изобщо порода. А тези сините кучета,  дори и да ги уморят от глад - структурата им е друга - изкуствено постигната, с цел да всява радост сред незапознатите с породата и да им взима парите. Иначе и аз харесвам масивни кучета - булмастиф примерно, но при пита трябва да се гледа неговия стандарт, а не лични предпочитания на който и да е.
Лека нощ на всички!
User's Signature

#4485 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 01:58 AM

insomnia сори ама баш на тва прилича, никой не казва защо е добре кучето да изглежда така и така, а просто твърди кое повече харесва. Точно кат кучета за кокал, секи си дърпа към себе си и кат казах кокал, колко ли кокали е добре да яде кучето, че да изглежда добре сложенп    :- (ей ся ще си проличи всищност за кво спорите, дали как трябва да изглежда кучето или как предпочита всеки индивидуално то да изглежда  ;D )

#4486 Потребителят е офлайн   pitbulldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 03:55 AM

...

Прикачени файлове

User's Signature

|Y|

www.voininatangra.org

#4487 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 10:04 AM

..............без коментар съм,кучето не е слабо,но не изглежда и здраво,особено главата,очичките му не изглеждат добре.Това куче или е пускано да се бие или не е виждал вет.Може ли да попитам нещо,аз ще намеря е такива нашийници и ще ви ги сложа,а пък вие ще кажете дали ви отива или пък ви обива,а може би направо неможете да дишате.Но кой ли го пита кучето :--никой!Понякога трябва да се интересуват хората дали на кучето му е добре,и какво желае то!И друго да кажа,толкова е развалена породата и не само тази да не кажа почти всички,че никой не го забелязва.И за Всичко е ВИНОВЕН ЧОВЕКЪТ,от не добро гледане,от не добро развъждане със съседтската мивкарка(за която пак човекът е позволил създаването).Ако всеки си гледа добре,кучето,подбира женското или мъжкото за разплод и ги дава после на добри хора,които ще е сигурен,че ще се грижат за него,а не да кажат аууу немога да се грижа за него,много яде и иска много разходки и разходи,и къде се озовава кучето на УЛИЦАТА!Ето че не всеки си гледа кучето добре,ако го правеше,замислте се,нямаше да има бездомни кучета(непородисти),защото ето тея кучета да не съм ги раждала аз и да ги хвърля като боклук-НЕ,тези кучета все се получили от няква порода куче,и с друго,което не е породисто,никой няма да ги купи,човекът неможе да ги гледа,няма на кой да ги даде и ето до кофата.Половината ще умрат,другите може би ще оживеят и така с времето се е стигнало до тук!Така че моля замислете се върху последните ми няколко изречения :blink:Никой не ви казва,как да си гледате кучета,но се замислйте преди да го вземете и дали наистина ще го гледате или ще се озоът на улицата.И не става въпрос на кой какво му по-харесва,а дали единият вариянт е гледан с любов и грижи(как изглежда) или другият(БГ) е гледан е така,я да му даде да яде,я не,а за вода да не говорим.Аууу а за любов за кво му,то е куче :angry:за бой са такива хора!Дано най-накрая има и тука Зоополиция,както в Америка,тогава ще има доста осъдени,няма да има бездомни и болни кучета по улицата,всеки ще си гледа кучето добре и с Любов ;)надявам се наистина да го прочетете,нищо че е толкова дълго.Дълго,но изчерпателно ;)До скоро и надявам се спора да спре,защото както каза къниган 90% от страниците са караници,дано вече не е така,да има помирие и да гледаме за породата,отколкото как ни по-харесва :blink:

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни