Цитат
Agalina, как можем да помогнем.. :'( Много ме натъжи това, което прочетох.. Представям си ако в България стане същото..ще бъде просто ужасно. Хората в Онтарио - Канада не са се предали и ще се борят.
Нека всички любители на породите Бул (АПБТ, АСТ, АБТ и т.н.) да помогнем...
Радвам се ,че задаваш този въпрос.Питам се от години.Мога да плача до утре и да изреждам ужаси...Но настрани сантимента, важното е да схванем , че забраните и породната дискриминация не касаят само кучетата, които са ни близки или харесваме .Че тази идиотщина лесно ще почука на всяка врата.Че ако днес някой друг плаче ,то той има нужда от подкрепа .Че истерията е заразна...Че забраната на породи няма да реши ничии проблем с лоши кучета.Нито драстично ще намали боевете и зверствата с тях.
Аз си живеех с мисълта, че когато обичаш кучетата такова нещо ще те разтърси изоснови и накара да се замислиш, дори и да не си много навътре в проблематиката.Когато открих този сайт бях в ужасна дупка - бях загубила любимото си куче.В болката си реших да си взема пак бебе и когато започнах да си пиша и да се чувам вече по-често с американците - стовари ми се огромна вълна от мъката на тези хора !Бях потресана от солидарността на всички- с питове ,със стафове ,булове ,с всякакви други породи ,на ветеринари ,на треньори, на природозащитници.Никой не казваше "не ме интересува" или "тези кучета са лоши", или "моите са добри" ..Невиждано число хора се обединяваха и питаха какво могат да направят, за да помогнат .Не успяха в Онтарио, но пък успяха в Албърта.И борбата продължава.
Какво можем да направим.Мисля- две основни неща. Законодателство , насочено срещу боевете ,както и срещу собствениците на кучета причинили проблем и разбира се- образоване .Първото се оказа засега в задънена улица.Депутатите ни не желаят да криминализират боевете с кучета ,както и умишлените им убийства.Не им било обществено значимо.Нищо ,че в страните на Стара Европа това е станало в някои преди век в други и по-отдавна.Нищо ,че В Америка има нов федерален закон за затвор от 1 до 5 години за това.А в Бг ,освен сульо и пульо ,с таз прекрасна дейност ,боевете де, се занимават хора от властта, мутри ,лекари призвани да дават живот, членове на БРФК ...кой ли не!!!Eдин такъв Член ми беше писал колко съм била смешна с моите призиви срещу боевете ,щото то първо кучкарите щели да ми се смеят...Оттам и второто - нека си пиша как няма лоши кучета ,как боевете са виновни за имиджа ,как трябва просто да има ограничения за притежаване от непълнолетни, кримки и зависими ,а за всяко лошо куче да е отговорен стопанинът му пред закона ...па както ме уверяваше онзи Член Кинолог - "донкихотовци са смешни на всички , просто другите ще са солидарни с мен , не с теб"!Все едно аз печеля пари от нещастните бойци, а не той.....
Както и да е - писано е много пъти тука - нищили сме го ,знаем се почти всички кой какво мисли за това ..Просто пуснах линка ,защото видях подписа на Valia And Kara и се почувствах добре -някой ,който няма куче бул го е грижа ..Благодаря ти .