Американски питбул териер
Публикувано: 13 January 2009 - 02:46 PM
Мани, то нали се вижда квото трябва,
а пък и мойта дума на две не става, мисля
знаеш? Така, че майната му на доброто минало...
Живота продължава с или без тия които се мислят
за по-големи тарикати от другите. Аз съм ги отстранил
от моя живот и от заниманията си с кучета като цяло, пък
те ако съумеят да постигнат нещо сами - евалата им правя!!!
Само дето братко, то се вижда какво беше преди и какво е сега! B)
Публикувано: 13 January 2009 - 03:49 PM
основно храня с най-висок клас гранула от марките Про план или Еукануба, като сменям различните им видове в зависимост от това дали тренирам кучето или не... когато тренираме давам гранула с по-високо съдържание на протеин, а когато не- с по-малко. За разнообразие храня и с домашно приготвена храна- сурово телешко, пилешко(но не сурово), варени яйца, овесени ядки с кисело мляко, ябълки, моркови, извара. задължително веднъж седмично му давам консерва риба тон или рибено масло по 1 супена лъжичка( като добавка в гранулата).. това е което се сещам сега... но основна роля при мене си играе гранулата. Ще се радвам да споделите малко опит относно зимното хранене. Кучето ми е мъжко и тежи 25 килограма. Гранулата му ми излиза около 1и30 на ден, но я взимам на складови цени, които са доста по-ниски от тези в магазините.
Поздрави!
п.п. а да забравих да отговоря и на още един въпрос... кучето ми не е злоядо, понеже не съм допуснал да стане такова, яде с голям апетит както гранулата така и готвеното, но определено що се отнася до вкусови рецептори според мен храната която им се услажда най-много това е мръвката и всичко в което има мръвка.. колкото повече мръвка има, толкова по-вкусно
Публикувано: 13 January 2009 - 07:39 PM
Цитат
Цитат
точно този "вид" или айде "подвид" на Пит Бул Териера! :blink:
Щом съм ги сложил в кавички, значи не съм имал в предвид буквалното им значение. Исках
да кажа, че това е един от ВАРИЯНТИТЕ на едната и съща порода Американски Пит Бул Териер!
Тази порода е регистрирана в три различни организаций под две различни имена. В двете си е със
първоначалното и изходно име Пит Бул Териер, а в трета е със малко ИЗМЕНЕНОТО - Ам Стаф Териер.
В най-старата от тези три организаций разглежданата порода си има две направления в развъждането.
Едното наподобява и даже почти съвпада със развъждането на най-известната организация, а другото е
на база тъй наречените ПЪРПЪЛ РИБЪН кучета, които са само със червена окраска и червена носна гъба!
Публикувано: 13 January 2009 - 08:45 PM
Ето и пост ваден от американски форум: Purple Ribbon isn't an award. All it means is that a dog has had 3 generations behind it registered with the UKC.
Публикувано: 13 January 2009 - 09:26 PM
Цитат
Ето и пост ваден от американски форум: Purple Ribbon isn't an award. All it means is that a dog has had 3 generations behind it registered with the UKC.
Може и да си прав човеко, но до момента не бях срещал "ПР" кучета с различен цвят от червения... :( :( :(
Публикувано: 13 January 2009 - 09:45 PM
Честно да си призная не бях се замислял какво точно означава
един пит да е носител на "ПР" пред името си. Знаех, че е съкращение
от Пърпъл Рибън, но понеже съм го виждал само пред имената на ред ноуз
UKC питове и съм се самозаблудил. Въпреки това, явно пак има нещо вярно в
логиката ми защото 100 % от червените носове са регистрирани в UKC, a другите
цветови окраски в повечето случай са или двойно регистрирани кучета или плод на
кръстосване между стафове от AKC и питове от UKC. Сега вече си обясних защо някой
красавци не са носители на ПУРПУРНИ ПАНДЕЛКИ. Явно всичко си зависи от регистрацията...
Публикувано: 13 January 2009 - 10:21 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Исках
да кажа, че това е един от ВАРИЯНТИТЕ на едната и съща порода Американски Пит Бул Териер!
Тази порода е регистрирана в три различни организаций под две различни имена. В двете си е със
първоначалното и изходно име Пит Бул Териер, а в трета е със малко ИЗМЕНЕНОТО - Ам Стаф Териер.
Нали наистина не казваш, че АКС ам стафовете (третата организация, според твоите разсъждения) са питове, но регистрирани с малко "ИЗМЕНЕНОТО" име?? Доста срамно подвеждане.
И то по повод на киноложката организация въвела първоначалния стандарт в матерната държава по произход на породата АСТ. :o
Не съм чела друг път подобна простотия .

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 13 January 2009 - 10:51 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Исках
Нали наистина не казваш, че АКС ам стафовете (третата организация, според твоите разсъждения) са питове, но регистрирани с малко "ИЗМЕНЕНОТО" име?? Доста срамно подвеждане.
И то по повод на киноложката организация въвела първоначалния стандарт в матерната държава по произход на породата АСТ. :o
Не съм чела друг път подобна простотия .
Никой не те кара да се съгласяваш с мен, само дето човекът е постнал родословие на един UKC Pit Bull
в което ако се загледаш по внимателно ще видиш, че в четвърти пояс двоен прапрадядо му е AKC Am Staf!
Айде кажи ми ти сега, според тебе тогава този пит мелез ли е или не е, че аз нещо не разбрах кво става тука?
Обясни ми щом като мислиш че всико е простотия, от къде са се взели първите регистрирани през 1936 година в
АКС кучета? От небето ли са паднали или са пререгистрирани от UKC в АКС пит бул териери? Върни се само няколко
генерации назад в родословията на Ам Стаф териерите и сама ще видиш до къде ще стигнеш. Направи го и после пак
ела да кажеш че е глупост. В темата за Ам Стаф териера съм постнал инфо и снимки как един Сръбски пес, син на Дон
успя да стане едновременно шампион и на АКС и на UKC. Ако в UKC не мислеха като мен щяха ли да допускат Ам Стаф
териери да се регистрират при тях като Пит Бул териери и да стават шампиони на изложбите им как мислиш? Поздрав!
Не безизвестният Ам Стаф - Уайт Рок ДЖЕТ БОМБЕР: http://www.apbt.onli...amp;dog_id=5648
Синът му, двойно регистриран в АКС и UKC: http://www.apbt.onli...mp;dog_id=15193
И праправнукът "PR' UKC Пит Бул Териер: http://www.apbt.onli...mp;dog_id=68594
Публикувано: 13 January 2009 - 11:07 PM
ще се върнем назад във времето и в базата данни от родословия, която
ще ни покаже дали Ам Стаф териера на кръв си е Пит Бул Териер или не е такъв!
За да сме по-точни взимаме за изходна точка отново родословието на Джет Бомбер и се
вглеждаме в имената и регистрациите на дедите и прадедите му, та чак до прапрадедите му!
AKC CH WHITE ROCK JET BOMBER: http://www.apbt.onli...amp;dog_id=5648
Намиращият се в 4 генерация на родословието му AKC. CH. JOLLYSCAMP BLUEGUARD: http://www.apbt.onli...mp;dog_id=15288
Намиращият се в 4 генерация на БЛУГАРД - MARTIN'S TRAMP: http://www.apbt.onli...mp;dog_id=15180
Намиращият се в 4 генерация на ТРЪМП - TUDOR JACK II: http://www.apbt.onli...mp;dog_id=15115
И най-накрая стигнахме кулминацията на търсенето, бащата на Тюдор'с ДЖАК 2 -
GR CH TUDOR'S BLACK JACK (16XW). Много известно куче в началото на миналият век!
http://www.apbt.onli...mp;dog_id=15094
Всеки който също като теб не му се ще да вярва в приказките на този или онзи, избира си един
известен Ам Стаф Териер и почва да върви назад по родословието му за да види до къде ще стигне... ;)
Публикувано: 13 January 2009 - 11:19 PM
Цитат
Добре бе колега, аз ли нещо недовиждам или има някаква друга врътка тука? B)
Виж това родословие, тo e на куче което е 'PR" пит бул, а двоен дядо и по майка и по баща
му е двойно регистриран Ам Стаф териер. Може би не е задължително за да е 'PR' едно куче, да
е селектирано в три поколения назад само от UKC питове, а да е самото то трето поколение UKC пит...
родословието: http://www.apbt.onli...p;dog_id=278389
Публикувано: 14 January 2009 - 04:07 PM
Цитат
основно храня с най-висок клас гранула от марките Про план или Еукануба, като сменям различните им видове в зависимост от това дали тренирам кучето или не... когато тренираме давам гранула с по-високо съдържание на протеин, а когато не- с по-малко. За разнообразие храня и с домашно приготвена храна- сурово телешко, пилешко(но не сурово), варени яйца, овесени ядки с кисело мляко, ябълки, моркови, извара. задължително веднъж седмично му давам консерва риба тон или рибено масло по 1 супена лъжичка( като добавка в гранулата).. това е което се сещам сега... но основна роля при мене си играе гранулата. Ще се радвам да споделите малко опит относно зимното хранене. Кучето ми е мъжко и тежи 25 килограма. Гранулата му ми излиза около 1и30 на ден, но я взимам на складови цени, които са доста по-ниски от тези в магазините.
Поздрави!
п.п. а да забравих да отговоря и на още един въпрос... кучето ми не е злоядо, понеже не съм допуснал да стане такова, яде с голям апетит както гранулата така и готвеното, но определено що се отнася до вкусови рецептори според мен храната която им се услажда най-много това е мръвката и всичко в което има мръвка.. колкото повече мръвка има, толкова по-вкусно
Прав си за мръвката мой човек ;)
А колкото до зимното хранене наблягаш малко по-вече на мазнините особено ако си гледаш кучета навън.

А сега да направя една разбивка на храненето:
Това което виждате на снимката са 7кг. пилешко х 1.5лв= 10.50лв
4кг. пат.фенери х 1лв = 4лв
2кг. ориз х 1.5лв= 3лв
2-3кг моркови или зеле х 2лв
7 хляба за една седмица 7 х 0.5лв = 3.50лв
Хлябовете давам по един на всяко хранене
Или общо 23лв за 7- 8 дена за 5 кучета или средно около 61ст. на ден на куче. Като едно куче получава на ден по около 300гр. храна под формата на истинско месо и мазнини. Общото количество храна е около 36кг. , получава се около 1кг. на ден на куче + около 300мл вряла вода , с която им заливам иначе замръзналата храна се получава дажба около 1.3кг на ден .
Това е зимното общо хранене, лятото са на сурово месо и тогава ползвам и среден клас гранула.
Публикувано: 14 January 2009 - 06:57 PM
Публикувано: 14 January 2009 - 08:13 PM
значи можеш да постнеш снимки на "сини" кучета АПБТ! ;)
На мен лично би ми било интересно ако публикуваш фотоси на
някой сини питове. Интересува ме как изглеждат най-добрите им
екземпляри в момента, а и защо не най-известните сини като цяло!
От сини пит були съм се интересувал малко до този момент, за това давай... :blink: