Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 358
  • 359
  • 360
  • 361
  • 362
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#7179 Потребителят е офлайн   Арон Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 September 2012 - 07:21 AM

Спрете да им правите реклама.Веднага се вижда,че някакъв багерист се опитва да продава малки от НЯКАКВА кучка.Няма да се учудя ако се навие и някой за член на клубЪ.

#7180 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 12 September 2012 - 12:18 PM

и аз писах,но ме блокираха,гледам имат 11 члена май,силно се надявам да не и се върже някой на простотията.стефан стефанов-отговорник развъдна дейност,дали да не повърна,къв отговорник кви 5лв. :eg_033:

Ей го на: Bulgarian Pitbull Club Ако продължава така ще трябва да има ограничения за red nose-овете :-)
неделя в 22:39 · 1
Stefan Stefanov ‎:)
понеделник в 00:46
Stefan Stefanov като и дойде времето ще и намерим хубав мъжкар(ПИЧ) ;)
понеделник в 06:25
аре,сега ще се пръкнат едни ред ноуз ,та нямам думи.Нищо,че от тази кръвна линия почти не са останали кучета в света.Преди няколко години затвори един от последните развъдници.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#7181 Потребителят е офлайн   mae Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2012 - 01:32 PM

Малко бисери цитирам ''prodavat se 7 chistokruvni pitbulcheta ima 2 sivi a poveche info pishete na lichno '' Аз пиша" Аз търся хем да е сиво хем да е Red noos" И той отговаря "mi she vidime sled 30 40 dena moje i nqkoe ot tqh da e rednos shtoto maikata na taq moita kuchka e rednos"
User's Signature

Качена снимка

#7182 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 12 September 2012 - 04:32 PM

реднос :af_089: :af_089: нереднос(т) :eg_033:

пп. щом чака да види дали ще е "реднос" защо не го намаже с темперна боичка по нослето
User's Signature

Качена снимка

#7183 Потребителят е офлайн   American pitbull terrier Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2012 - 07:53 PM

:ab_041:

#7184 Потребителят е офлайн   American pitbull terrier Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2012 - 08:10 PM

Като дойдеш във Шумен търси Ицо Драговския та да ти прегледам чимберите
:rc_036:

#7185 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 10:41 AM

Показване на мнениетоPredatorX, в 08 January 2012 - 08:18 PM, написа:

mae единственото което ще ми докажеш ако твоят пит е свиреп и го държиш само на повод е това че не знаеш как да възпиташ едно куче а не че твоето куче е повече пит от моето! Или може би си по-голям мъж от мене като ти е озлобено кучето? Всеки може да научи един пит да се бие но колко хора могат да го научат на обратното? Като толкова искаш да гледаш бой и кървища защо не отидеш на един боксов мач а принуждаваш животно да се бие за да ти прави кефа?

П.П. Не знам от къде си си внушил че бултериера не е толкова издръжлив колкото преди.

Качена снимка

Това звучи много добре на думи, но ще е добре наистина да се занимавате с кучето си, защото вие хубаво го пускате от повода, но последствията са, че почти всяко квартално куче е нахапано. Едно от тях дори беше със засегната лимфна течност и доживотна деформация...Попитахте ли стопаните му поне как е? Преди два дни отново имаше инцидент с друго домашно куче. Да не говорим за кварталната кучица, която отнесе толкова много от кучето ви, имаше абцес, който едвам се оправи..Ненахапаните от вашия питбул кучета се броят на пръстите на едната ръка... По форумите и на думи всичко е много хубаво, но действителността е съвсем друга, за съжаление.

#7186 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 08:54 PM

аз хубаво казвам, че това не е френски булдог да си го пуснеш без повод и да си пиеш кафето и призовавайки собствениците на питбули да са отговорни ме изкараха че порицавам породата...не просто пренебрегвайки и историята и инстинктите на това куче ти си един безотогворен намазан с лайна по очите човек. никога не трябва да подценяваш тая кръв...малко му трябва за да се сбие големи чешити са и трябва да имаш едно наум а не да се залъгваш колко е добричък и като утрепа някое куче да викаш "ама той никога не е правил така". В тая връзка ще цитирам пак правилата за собствениците на питове, много добре са формулирани от питбул-бг.орг

Цитат

Златни правила за собствениците на питбул

* Трябва да държите питбула си в безопасно ограден двор или колиба, защитен от дразнещи го деца, случайни животни, и потенциални крадци на кучета
* Трябва да обучите питбула си на послушание - обученият питбул е щастлив питбул (а също и с обучен питбул се живее по-лесно!)
* Трябва всекидневно да предоставяте на своя питбул възможности за упражнение
* Трябва да социализирате правилно своя питбул към широко разнообразие от хора, места и животни
* Трябва да държите своя питбул под контрол във всички случаи, независимо дали е на повод или в обезопасено срещу бягство ограждение.
* Трябва да приемете факта, че питбулът е естествено агресивен към други животни и да не се заблуждавате, че няма да се сбие!

Най-важните причини да НЕ си взимате питбул

Нямате достатъчно време да се посветите на социализацията му от кученце
* Търсите куче с внушителен вид, за да подсилвате егото си
* Само гледката на куче с високо ниво на енергия Ви уморява
* Искате "Пухчо" да бъде добър приятел с всички останали кученца в града
* Не искате куче, което да се разбира с хората по-добре от Вас
* Нямате намерение да издигате висока ограда или да изградите стабилна голяма колиба за безопасност, когато кучето е навън
* Обучение в послушание? Какво е това?
* Искате куче, което да гледате навън
* Искате куче-пазач или "attack dog"

User's Signature

Качена снимка

#7187 Потребителят е офлайн   Ivan_GT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 03:32 AM

Мда,мойто идиотче е едва на 4 месеца и вчера скочи на един 3-годишен пинчер.
То вярно пинчера пред него е като плъх,но все пак е възрастно куче(мислех че има някакво значение за тях) пък и досега не беше правил такива щуротий.Пускал съм го да си играе с кучета на неговата възраст....дори и по-дребни от него и никога не е налитал.
Вече му е време за намордник мисля(когато не е на повод).
User's Signature

Качена снимка

#7188 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 10:27 AM

На въпросните стопани на Ара много хора им говориха и молиха да й сложат намордник, резултат никакъв. Един от отговорите беше - "Ами ако някое куче я нападне, как ще се защити"...Досега не знам тя да е била нападана или пък да има някакви рани и дупки, каквито има едно друго куче, които лично промивах. Една от тях е доста дълбока и нищо чудно да доведе до възпаление.. Най-лошото е, че те не приемат, че кучето им е агресивно. Вината винаги се прехвърля на отсрещното куче. Но това е положението, останалите трябва да се съобразяваме и постоянно да сме нащрек заради подобни разсъждения..

#7189 Потребителят е офлайн   Ivan_GT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 02:32 PM

И аз го мислех това.По принцип има някакъв риск за кучето с наморник(моето).
Дори и да не е нападнато от друго куче,ако той реши да напада...ще бъде нахапан от кучето което е решил да бие.
Но пък ако се случи такова нещо 1-2 пъти може би ще му дойде акъла и ще спре да напада.
User's Signature

Качена снимка

#7190 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2012 - 10:29 AM

Показване на мнениетоIvan_GT, в 14 September 2012 - 02:32 PM, написа:

И аз го мислех това.По принцип има някакъв риск за кучето с наморник(моето).
Дори и да не е нападнато от друго куче,ако той реши да напада...ще бъде нахапан от кучето което е решил да бие.
Но пък ако се случи такова нещо 1-2 пъти може би ще му дойде акъла и ще спре да напада.

Напротив, достатъчно един път да го ухапят "както трябва" - да изпита болка и тогава вече започва да налита и да се бие. Общо взето кавкото и куче да имаш тия пусканици без повод и да не върви до тебе или поне на 5-6 м. пред тебе, а да търчи като гламово из целия парк много ме дразнят. Ама така е по-лесно пуснеш го, единствения контрол който можеш да упражниш върху него е ЕВЕНТУАЛНО да дойде при тебе, но то сбие ли се смятай че няма да дойде и си пиеш кафето...не става така. Като не си го научил как се ходи без повод ще държиш повода. Но хората не приемат на сериозно каква отговорност е да имаш куче...

Колкото повече го нападат и хапят толкова повече инстинкта му да се бие и да мачка се усилва. А когато това става когато е с намордник смятай че ще се озлоби още повече защото дори не може да отвърне.
User's Signature

Качена снимка

#7191 Потребителят е офлайн   mae Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2012 - 08:05 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 13 September 2012 - 10:41 AM, написа:

Показване на мнениетоPredatorX, в 08 January 2012 - 08:18 PM, написа:

mae единственото което ще ми докажеш ако твоят пит е свиреп и го държиш само на повод е това че не знаеш как да възпиташ едно куче а не че твоето куче е повече пит от моето! Или може би си по-голям мъж от мене като ти е озлобено кучето? Всеки може да научи един пит да се бие но колко хора могат да го научат на обратното? Като толкова искаш да гледаш бой и кървища защо не отидеш на един боксов мач а принуждаваш животно да се бие за да ти прави кефа?

П.П. Не знам от къде си си внушил че бултериера не е толкова издръжлив колкото преди.

Качена снимка

Това звучи много добре на думи, но ще е добре наистина да се занимавате с кучето си, защото вие хубаво го пускате от повода, но последствията са, че почти всяко квартално куче е нахапано. Едно от тях дори беше със засегната лимфна течност и доживотна деформация...Попитахте ли стопаните му поне как е? Преди два дни отново имаше инцидент с друго домашно куче. Да не говорим за кварталната кучица, която отнесе толкова много от кучето ви, имаше абцес, който едвам се оправи..Ненахапаните от вашия питбул кучета се броят на пръстите на едната ръка... По форумите и на думи всичко е много хубаво, но действителността е съвсем друга, за съжаление.

Браво,на думи винаги е лесно,а еи такива като тоя ги има много,в този форум също,и така бяха ме награбили че чак профила ми блокираха,но сега вече се видя истината.
User's Signature

Качена снимка

#7192 Потребителят е офлайн   PredatorX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Reptiles

Публикувано: 26 September 2012 - 08:06 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 14 September 2012 - 10:27 AM, написа:

На въпросните стопани на Ара много хора им говориха и молиха да й сложат намордник, резултат никакъв. Един от отговорите беше - "Ами ако някое куче я нападне, как ще се защити"...Досега не знам тя да е била нападана или пък да има някакви рани и дупки, каквито има едно друго куче, които лично промивах. Една от тях е доста дълбока и нищо чудно да доведе до възпаление.. Най-лошото е, че те не приемат, че кучето им е агресивно. Вината винаги се прехвърля на отсрещното куче. Но това е положението, останалите трябва да се съобразяваме и постоянно да сме нащрек заради подобни разсъждения..

Чудно ми е кой ти е казал "Ами ако някое куче я нападне, как ще се защити" защото не съм аз? "Досега не знам тя да е била нападана или пък да има някакви рани и дупки" има достатъчно рани и да нападана е от кучета сигурно щяхте да спите по-спокойно ако го знаехте. Знаеш много добре че кучето ми не го пускам при вашите кучета точно заради факта че няма да се разберат. 90 процента от случаите на нахапани кучета са по време на игра като се скарат (както и редовно се случва с вашите кучета само дето разликата е че не са такава порода и явно на никой не му прави впечатление). Собственичката на кучето от последния случай е била предупредена от баща ми и отговора е бил "Те си играят". Никога не съм твърдял че кучето ми (както и по принцип породата) не е агресивно към други КУЧЕТА. Ара нито напада хора нито търчи от едната поляна към другата да се бие. Аз не я пускам при други кучета (с много малки изключения) затова не виждам смисъл от този намордник. Знаеш че като минавам през поляната кучето ми се движи на повод плътно до мене и почти не обръща внимание на другите кучета. Колкото за "кварталната кучица" естествено че кучето ми ще реагира остро след като друго куче го предизвиква много добре знаеш че моята не отстъпва но мога да те уверя че не ходи специално да се бие с което и да е куче. Аз не мога да контролирам уличните кучета къде да ходят и по кой да лаят... Останал съм с впечатлението че си мислите че аз искам кучето ми да се бие както между другото 90 процента от стопаните на питбули в квартала искат и нарочно си озлобяват кучетата. Мога да ти гарантирам че това не е така.

#7193 Потребителят е офлайн   mae Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2012 - 09:18 PM

Аве виж по горе какво си написъл ве,моето що така не напада кварталните кучета ве умник,нали твоето беше кротко,а пък моето убиец,кажи на бащати първо да ти купи плюшено кученце че след 2 години чак тогава истинско,ще ми вика те кварталните кучета си го просили,до вчера беше против тези работи
User's Signature

Качена снимка

#7194 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2012 - 09:50 PM

Показване на мнениетоPredatorX, в 26 September 2012 - 08:06 PM, написа:

Показване на мнениетоmarin4eto, в 14 September 2012 - 10:27 AM, написа:

Чудно ми е кой ти е казал "Ами ако някое куче я нападне, как ще се защити" защото не съм аз? "Досега не знам тя да е била нападана или пък да има някакви рани и дупки" има достатъчно рани и да нападана е от кучета сигурно щяхте да спите по-спокойно ако го знаехте. Знаеш много добре че кучето ми не го пускам при вашите кучета точно заради факта че няма да се разберат. 90 процента от случаите на нахапани кучета са по време на игра като се скарат (както и редовно се случва с вашите кучета само дето разликата е че не са такава порода и явно на никой не му прави впечатление). Собственичката на кучето от последния случай е била предупредена от баща ми и отговора е бил "Те си играят". Никога не съм твърдял че кучето ми (както и по принцип породата) не е агресивно към други КУЧЕТА. Ара нито напада хора нито търчи от едната поляна към другата да се бие. Аз не я пускам при други кучета (с много малки изключения) затова не виждам смисъл от този намордник. Знаеш че като минавам през поляната кучето ми се движи на повод плътно до мене и почти не обръща внимание на другите кучета. Колкото за "кварталната кучица" естествено че кучето ми ще реагира остро след като друго куче го предизвиква много добре знаеш че моята не отстъпва но мога да те уверя че не ходи специално да се бие с което и да е куче. Аз не мога да контролирам уличните кучета къде да ходят и по кой да лаят... Останал съм с впечатлението че си мислите че аз искам кучето ми да се бие както между другото 90 процента от стопаните на питбули в квартала искат и нарочно си озлобяват кучетата. Мога да ти гарантирам че това не е така.

В интерес на истината от тримата, които разхождате Ара, ти я контролираш най-много. Нахапванията се случват най-често когато я разхожда майка ти. С нея е говорено за поставяне на намордник и то съвсем нормално, без разправии и скандали. Тя обаче отказва под някакъв лично за мен странен предтекст. Това ще е едно успокоение както за вас, така и за нас. Сбиването с последното куче е било когато майка ти е разхождала Ара. Лично мое мнение е, че тя не може да се справи и да я контролира както трябва. Не знае какво да направи когато захапе и не може да пусне. Ще дам и примери - Хера(маламут) преминава през поляната. Единият път репликата е била: Нея я е страх и по този начин ще предизвика Ара, вторият път - Хера е много смела и наперена( или нещо подобно) и затова ще предизвика Ара...Изводът е, че при всички положения Ара ще се подразни и ще се стигне до сбиване.. Друг случай - Ара се спуска през улицата, устремила се към Хера. Стопанинът на Хера хваща Ара, благодарение, на което не се стига до ухапване. Майка ти стои на поляната и наблюдава, без да реагира...а човекът едвам удържа Ара.. Трети случай - бездомно куче преминава покрай поляната, друг човек предупреждава майка ти да върже Ара, отговорът е: А това куче какво търси тук, не я връзва, Ара подгонва кучето..Не знам продължението, защото човекът си е тръгнал по най-бързия начин. Има и още неща, но спирам дотук. Говорено е многократно по въпроса, резултат няма.
Колкото до кварталното куче - много се извинявам, но не мога да си представя как тя ще предизвика Ара, при положение, че с месеци избягваше поляната когато видеше какъвто и да било питбул там. Ако под предизвикване се има предвид подкана за игра или преминаване, подушване...не знам какво да кажа.
Аз лично избягвам 90% от стопаните с питбули в квартала. И не заради породата, а заради хората. Повечето или си нямат понятие какво куче са си взели( а именно - изискващо много добро обучение, контрол, корекции на нежелано поведение, с една дума - опит), а другите - умишлено насърчават агресията, радвайки се на резултатите.
Неприятно е човек да излиза да разходи кучето си и постоянно да е нащрек. Факт е, че ми е най-спокойно когато видя, че ти си извел Ара. Съобразяваш се, като изключим вчера когато я пусна на 2 метра от нас, а знаеш, че с Кара вероятността да се сбият е доста голяма. И определено няма да спя по-спокойно като разбера, че и Ара има рани от сбивания, но виждам какви са последствията за другите кучета. Някои от тях се въстановяваха месеци...
Смятам, че за всички ще е добре да се стигне до някакъв консенсус, но не ми се струва възможно.

#7195 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 September 2012 - 10:16 PM

Като страничен наблюдател/читател искам да попитам как въпросния питбул е нападнал бездомната женска като уж рядко се пуска и стои на повод плътно до стопанина?
А и щом има толкова инциденти с това куче включително и на домашни отивате в общината в отдел Екология и подавате оплакване.Веднага ще проверят случая,хубаво е да има 2-3 собственика на пострадали кучета и след проверката ако установят нарушение ще бъде изготвено предписание за поставяне на намордник на агресивно куче.
Преди няколко месеца ми се аложи да подавам жалба срещу подобен собственик и институциите реагираха светкавично.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7196 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2012 - 10:39 PM

ShiBumi_GirL, нали знаеш, че всички сме силни на думи, стигне ли се до действия - се покриваме. Хората не смеят да подадат жалба. Аз самата нямам основание да подам, защото кучето ми не е нахапвано от Ара(надявам се така да си остане). Повечето дори не искат да говорят със стопаните, за да не се конфронтират. Разбирам ги донякъде, аз също се притеснявам за кучето си, но и мълчанието не е решение. Даже заради това, че съм писала тук, някои хора ми казаха, че съм си вкарала автогол...прави си изводите. Принципно ще е най-добре да се разберем, без да се стига до жалби...това ми е целта.

#7197 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 September 2012 - 10:53 PM

Разбирам те,но недай Боже ако се случи нещо веднага на вет да Ви напише епикриза и да снима нахапаното и с документите беж в Екото.Като не става с добро става по законовия начин и повярвай става.Институциите реагират вече много бързо със зачестилите случаи на нахапани хора,особено като се спомене и конкретна порода още същия ден сигурно ще му спретнат проверка.
Ако откажат да носят намордник има и парична глоба.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7198 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2012 - 11:20 PM

Това, че има ефект от жалбите е успокоително. Говорила съм на тази тема с познати, които твърдят, че няма закон и институция, която да защитава безопасността на кучето му. Тоест дори друго куче да го разкъса, няма значение...някак си не ми се щеше да го повярвам и се радвам, че казваш всичко това. Дано да нямате вече подобни случки и поздравления за смелостта, че си реагирала!

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 358
  • 359
  • 360
  • 361
  • 362
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни