Американски питбул териер
Публикувано: 22 January 2006 - 10:25 PM
http://www.apbtconfo...apbt_colors.htm
А ина4е имам грешка-разликата е около 0,5см, а не 1-1,5 както съм писала горе.
Про ку4ета, на които стандарта им не позволява обратна захапка се смятат за деформирани.Не се допускат нито на изложби, нито на разплод.

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!
Публикувано: 23 January 2006 - 10:31 AM
После- не е задължително проблемът с челюстта да е от инбридинга.Виждала съм прекрасни кучета заченати така.Тава се прави понякога.Но не трябва да е практика.Обаче при питовете за съжаление е доста често - те затова и родословията се крият и фалшифицират- дори и в Америка.Оправданието е точно както ти го каза- за ценната кръв.Не ми се говори каква простотия.
За това каква линия е кучето -не мога да кажа такива тънкостти- знам повече за АСТ.При питовете е много сложно- различни федерации и многобройни вариации на екстериор- там се търси като резултат на селекция повече нрав и възможности за работа.Поздрави.
P.S.Това, че е прогнат е очевидно . Не можеше да не се види.А дали е 0,5 или 1 см -все не е добре.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 23 January 2006 - 04:04 PM
Цитат
Агалина какво мислиш.И двамата знаем че такава захапка се предава генетично или понякога дава откат от инбриидинг.Според теб като се получи инбриидинг куче с обратна захапка ползва ли се за разплод?Аз мисля че се ползва особено ако кръвта е ценна.Затова казах че не е дефект.Проблемите на ръкава и висенето ще дойдат ако обратната захапка е твърде голяма т.е ако долното чене е доста напред от горното.Така ще се получи един вид щипане вместо хапане просто няма да се прави плътно и здраво захапване.Убеден съм че Роби този ПРОБЛЕМ НЯМА ДА ГО ИМА.
Exact очите са му добре.Това което виждам аз е един екземпляр от ......... (помислете).Този екземпляр е по особена глава цвят,очи костна система,по-едро е.Според мен тази специфика го определя като куче с еди какви с кръв?Вие нещо като го гледате?Разгледайте линиите след това вижте Роби и кажете към коя спада?Стига толкова подсказни.
Агалина забравих да те питам според теб абе какво е твоето мнение дали това куче е резултат от инбриидинг?Сподели си мнението бих се радвал да го чуя също така се обоснови.Като цяло няма как да разберем дали ти или аз сме прави и все пак бих прочел твоите разсъждения в крайна сметка само ти видя обратната захапка.
поздрави
super

Публикувано: 23 January 2006 - 04:12 PM
С каквато и да е захапка мисля , 4е няма да има много проблеми с упражненията, ако са съобразени с проблема му.
Така, 4е не може да се каже защо Роби има проблеми със захапката, тъй като не се знаят прародителите му, както и това дали са имали някакви проблеми.Мисля, 4е ку4ето е много хубаво, не смятам, 4е е гигантско.Сега няма смисъл пак да обясняваме за кръвните линии и питовете от Европа, и питовете от САЩ.
Важното е, 4е това ку4е се гледа много добре(ли4и си просто) и стопанина много си го оби4а, и го взима на сериозно.В смисъл не гледа на него като на -Е тва е пит бул, ку4ето убиец и т.н.

Публикувано: 23 January 2006 - 06:40 PM
Цитат
Цитат
В природата правилната захапка е ножица, а не клеща! Извинявам се, ако говорите за друго.
Поздрави!
Някой ще ми обясни ли какво представляват и двата вида захапки и как да разбера какъв вид е на моя Сет :) и има ли други видове и какви са те ?
Публикувано: 23 January 2006 - 07:23 PM
Цитат
а защо ми изглеждат доста пожълтяли зъбките на това куче
Това е зъбен камък. Организмът му го образува, колкото и често да ги мием. Почиства се при ветеринарният лекар! Хубаво е да се почиства, защото иначе разрушава защита и структурата на зъба..
Публикувано: 23 January 2006 - 07:41 PM
В природата правилната за пит е клеща.Ножица идва от вълците и тем подобни.Затова НОК например е с ножица.
Но за мене колкото и недостатъци да има клещата е най-силна.В смисъл, ако сравниме пит с клеща и пит с ножица, кое според теб ще надделее?
При клещата горната 4елюст не е по напред, всъщност ако има снимки на клеща ще е по-ясно.. b)

Публикувано: 23 January 2006 - 07:47 PM
Цитат
та тоя зъбен камък не се ли получава от непривична за кучето храна - като сладко например
всички кучета дето съм имал са били луди по сладко
Всяко ку4е има зъбен камъ к.По-то4но той се образува от организма му, по-то4но слюнката.Не е при4ината само в храната, а и в ред още при4ини.Затова е необходимо да се дават такива профилакти4ни неща-като кокали за 4истене на зъби, понякога 4истене с оцет.Но най-4есто решението е посещемие при вета.
Виж във Ветеринарен кабинет, там имаше тема за зъбния камък.

Публикувано: 23 January 2006 - 07:57 PM
Цитат
В природата правилната за пит е клеща.Ножица идва от вълците и тем подобни.Затова НОК например е с ножица.
Но за мене колкото и недостатъци да има клещата е най-силна.В смисъл, ако сравниме пит с клеща и пит с ножица, кое според теб ще надделее?
При клещата горната 4елюст не е по напред, всъщност ако има снимки на клеща ще е по-ясно.. b)
Така може. Както предполагах, просто не съм разбрала! b) cheers
Клещовидната захапка е когато горната и долната челюст съвпадат до милиметри. Между зъбите няма въздух, разположени са шах-матно. За съжаление нямам снимка под ръка за пример..