Американски питбул териер
Публикувано: 08 March 2012 - 11:00 AM
Отново вие!Не спирате да се заяждате въпреки ,че дори не сте си направили труда да прочетете моя пост!Сега за последен път ви връщам на нападките зщото май ще имам по-голям успех с стената да водя разговор отколкото с вас!Вие господине освен да твърдите нищо друг не правите нито с доказателства се подкрепяте нито на въпросите ми отговаряте както твърдите!В поста си съм написала ,че ситуацията с овчарката ми и с доберманката е личния ми опит а с питбулката ми съм нямала никакви проблеми и ситуации който да напиша.Всичко това вие щяхте да разберете ако бяхте ми прочел поста до края.За това което съм прочела в интернет също съм написала ,че когато питбулката ми дойде при мен се постарах да бъда подготвена и прочетох доста.Вие господине нямате никакво право и никакъв опит с мен като стопанин за да ми давате свойте квалификаци и мога да ви уверя ,че вашето мнение е много далеч от истината.
"Всичко ок, обаче тоя бисер дето го изтърси, че не храниш кучето със сурово месо зада не се озлоби направо ме хвърли в оркестара :"Нищо никъде не съм изтърсила господине!Отново ако не бяхте скаран с българския език и с четенето щяхте да разберете ,че аз говоря за кървавото месо а не за суровото.Казах ,че не давам сурово месо защото моето куче не го понася!
С плоската ви шегичка за червената шапцица не показвате нищо добро!Сега господине аз малко да ви образовам незнам дали знаете господине как са гледали каракачаните свойте кучета това са едни от най свирепите кучета когато кученцата са биле малки са им режели ушите и са им гидавали да ги изядъдт и кучетата са биле хранени с кърваво месо .
А ко вие можете да разсъждавате нормално и да се опитате да разсъдите логично ще разберете за какво говоря!
[/quote]
Публикувано: 08 March 2012 - 11:34 AM
Отново вие!Не спирате да се заяждате въпреки ,че дори не сте си направили труда да прочетете моя пост!Сега за последен път ви връщам на нападките зщото май ще имам по-голям успех с стената да водя разговор отколкото с вас!Вие господине освен да твърдите нищо друг не правите нито с доказателства се подкрепяте нито на въпросите ми отговаряте както твърдите!В поста си съм написала ,че ситуацията с овчарката ми и с доберманката е личния ми опит а с питбулката ми съм нямала никакви проблеми и ситуации който да напиша.Всичко това вие щяхте да разберете ако бяхте ми прочел поста до края.За това което съм прочела в интернет също съм написала ,че когато питбулката ми дойде при мен се постарах да бъда подготвена и прочетох доста.Вие господине нямате никакво право и никакъв опит с мен като стопанин за да ми давате свойте квалификаци и мога да ви уверя ,че вашето мнение е много далеч от истината.
"Всичко ок, обаче тоя бисер дето го изтърси, че не храниш кучето със сурово месо зада не се озлоби направо ме хвърли в оркестара :"Нищо никъде не съм изтърсила господине!Отново ако не бяхте скаран с българския език и с четенето щяхте да разберете ,че аз говоря за кървавото месо а не за суровото.Казах ,че не давам сурово месо защото моето куче не го понася!
С плоската ви шегичка за червената шапцица не показвате нищо добро!Сега господине аз малко да ви образовам незнам дали знаете господине как са гледали каракачаните свойте кучета това са едни от най свирепите кучета когато кученцата са биле малки са им режели ушите и са им гидавали да ги изядъдт и кучетата са биле хранени с кърваво месо .
А ко вие можете да разсъждавате нормално и да се опитате да разсъдите логично ще разберете за какво говоря!
[/quote]
Еееех "zangievka" не спираш с вицовете

Опитваш да се измъкнеш като казваш че не си имала предвид сурово месо (въпреки че си написала ТОЧНО това) а измисления от теб термин "кърваво" месо.
Сега ще ти напиша нещо и се опитай да си го набиеш в интелигентната главаица.
Да си представим че живееш до кланница и кучето ти всеки ден се храни с прясно отрязан животински бут.
Суровото непроверено месо крие рискове от различни заболявания , но НЯМА ДА УЗЛОБИ КУЧЕТО!!!
Просто едното няма общо с другото , и нека някой друг от форома да ти го каже ако на мен не ми вярваш
И сега понеже искаш да ме образоваш да ти кажа:
Кой те излъга че кучетат на каракачаните са били много свирепи??? Добри овчари да но свирепи в никакъв случай.
Това за рязането на уши и после даване за храна мисля че го имаше някъде из форома в темите за измислици и легенди. не казвай че го вярваш щото ставаш за смях. Може някой необразован чубанин да се е опитвал да го прави но това е измилен и доказано неефктивен начин като пускането на кръв срещу всякакви болести през средновековието.
На Hera_mp ще отговоря така:
И намен ми се е случвало когато оставя колата на свободна скорост и тя тръгне по инерция да я спра с крак в асфалта.
Но това не значи че така се спира кола
Надявам се да си ме разбрала

Публикувано: 08 March 2012 - 03:42 PM

Ох не знам дали и кой е чел темата на един откраднат куч,но искам да ви помоля всички четящи и пишещи тук,оглеждайте се за него
http://forum.dog.bg/...d0%bb/-това е темата му тук със снимки!
Публикувано: 12 March 2012 - 11:31 AM
ATINA PALADA-DONICHKA, в 08 March 2012 - 12:33 PM, написа:
Точно така ATINA PALADA-DONICHKA това беше първото нещо което написах ,че моето куче има минат изпит при полицай и получи разрешително зален плакет който му позволява да живее до края на живота си в Германия .
Ако някой го интресува мога да покажа снимки на плакета и документите и за хора който искат да си вземат питбула в Германия мога да обясня какво преставля

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES
Публикувано: 12 March 2012 - 11:36 AM
Точно така ATINA PALADA-DONICHKA това беше първото нещо което написах ,че моето куче има минат изпит при полицай и получи разрешително и зален плакет който му позволява да живее до края на живота си в Германия .Като негов ментор в момента е полицая който го изпитваше и на база на неговите впечатления и решения моето куче получи въпросните документи.Като собстевеник на куче със зелен(и без произшестви плакет имам право да си взема още колкото искам питбула стига и те да могат да минат изпита.
Ако някой го интресува мога да покажа снимки на плакета и документите и за хора който искат да си вземат питбула в Германия мога да обясня какво преставля изпитът и в кой градове се провежда

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 12 March 2012 - 11:41 AM
Точно така ATINA PALADA-DONICHKA това беше първото нещо което написах ,че моето куче има минат изпит при полицай и получи разрешително и зален плакет който му позволява да живее до края на живота си в Германия .Като негов ментор в момента е полицая който го изпитваше и на база на неговите впечатления и решения моето куче получи въпросните документи.Като собстевеник на куче със зелен плакет имам право да си взема още колкото искам питбула стига и те да могат да минат изпита.Аз се намирам в провинция Бранденбург в град Берлин това е провинцията с най-много забрани относно породата и със най-много резерви към нея и собствениците.Да уточня всяка провинция си има свой изисквания и забрани и не във всяка провинция примерно добермана е забранен.
Ако някой го интресува мога да покажа снимки на плакета и документите и за хора който искат да си вземат питбула в Германия мога да обясня какво преставля изпитът и в кой градове се провежда

Публикувано: 12 March 2012 - 11:58 AM
pa4anga, в 07 March 2012 - 11:06 PM, написа:
Благодаря за съвета но сега ще обясна каква е ситуацията кучето доде при мен в окаяно състояние само кожа и кости беше.В началото започнахме да се храним с специалното меню на роял канин за кучета след операция по съвет на ветеринаря.Кучето не спираше да има невероятно разтройство каквото и да хапне и ставаше страшно посъветвахме се с няколко ветеринара и ми казаха да пробвам да давам кисело мляко на кучето защото можеби ми липсва някаква бактерия и след всички възможни тестове никой нищо не каза като диагноза дадоха ми някакви специални гранули който да давам с киселото мляко.Така се хранехме в продължение на на 3 месеца и всичко се оправи и решихме ,че сега е момента да пробваме кучето с сурово месо в началото кучето ми не му обърна никакво внимание след коеот малко по малко взехме да си хапваме и пак се започнаха същите проблеми разтройство сам ,че този път 5 дена не се храни изобщо и повръща и пак при ветеринари този път тук в Германия от тук ми казаха ,че кучето ми има нежен стомах и неможе да преработва нормално храната и не трябва да му давам тежки храни посъветвахаме след като толкова искам да му давам месо а не гранули да га варя поне 30 мин и после да го давам на кучето.Това и нправих от тогава ядем по половин кисело мляко на ден и леко сварено месо и няме проблеми.

Публикувано: 12 March 2012 - 02:41 PM

Опитваш да се измъкнеш като казваш че не си имала предвид сурово месо (въпреки че си написала ТОЧНО това) а измисления от теб термин "кърваво" месо.
Сега ще ти напиша нещо и се опитай да си го набиеш в интелигентната главаица.
Да си представим че живееш до кланница и кучето ти всеки ден се храни с прясно отрязан животински бут.
Суровото непроверено месо крие рискове от различни заболявания , но НЯМА ДА УЗЛОБИ КУЧЕТО!!!
Просто едното няма общо с другото , и нека някой друг от форома да ти го каже ако на мен не ми вярваш
И сега понеже искаш да ме образоваш да ти кажа:
Кой те излъга че кучетат на каракачаните са били много свирепи??? Добри овчари да но свирепи в никакъв случай.
Това за рязането на уши и после даване за храна мисля че го имаше някъде из форома в темите за измислици и легенди. не казвай че го вярваш щото ставаш за смях. Може някой необразован чубанин да се е опитвал да го прави но това е измилен и доказано неефктивен начин като пускането на кръв срещу всякакви болести през средновековието.
На Hera_mp ще отговоря така:
И намен ми се е случвало когато оставя колата на свободна скорост и тя тръгне по инерция да я спра с крак в асфалта.
Но това не значи че така се спира кола
Надявам се да си ме разбрала

[/quote]
Преди всичко искам да се извиня на останалите членове на форума за разразения конфликт между мен и господина и пълненето на темата с безмислени постове.Моля да ме извинете за последен път но просто немога да се сдържа да не отговоря на безмислените обвинения отправени срещу мен.
Сега господине пак почвате да твърдите и да си измисляте разни неща!Понеже както казах и в предния си пост ,че вие не искате или не можете да четете ще ви копирам кааво точно съм казала и този път дано разберете !!!!
Това е моя пост към весела в който съм обяснила всичко много преди вашите безмислени нападки и твъдения!
Мисля ,че ясно съм се изразила ,че това са мой мисли наблюдения .Попринцип сте права но не сте ме разбрала правилно не съм казала да бъде съвсем опечен или сварен а да бъде алангле сега ще ви обясня и защо месото нетрябва да бъде кърваво защото при една създала се ситуация където има кръв животното което е хранено с кърваво месо ще налети и ще стане.....Аз съм напълно съгласна ,че това е естествената храна на кучето но 'Vesela_5" мисля ,че може да се съгласите ,че кучетата много отдавна не се ползват по-предназначение и селектираност и не се хранят с нормалната за тях храна.Кучето е хищник но много отдавна навиците им са се променили коренно.Защото ако трябва да гледате кучето и следвате неговите инстинкти то вие трябва да пускате всеки ден по един жив заек,кон ,кокошка и др. който ,кучето само да умъртви и изяде.И запоследно да уточня защото забелязах ,че не съм се изразила много правилно в последния си пост аз съм за суровото месо но не и за кървавото.Обясних и логиката която следвам.
Пак се връщаме на бългаския език с вас незнаех ,че словосъчетанието на съществително и прилагателно е равно на термин и то измислен от мен!Тук вие ставате за смях!

Относно месото обясних ,че моят приятел има приятел в кланица който ни носи прясно месо.
"Кой те излъга че кучетат на каракачаните са били много свирепи??? Добри овчари да но свирепи в никакъв случай.
Това за рязането на уши и после даване за храна мисля че го имаше някъде из форома в темите за измислици и легенди. не казвай че го вярваш щото ставаш за смях. Може някой необразован чубанин да се е опитвал да го прави но това е измилен и доказано неефктивен начин като пускането на кръв срещу всякакви болести през средновековието"
Ха ми значи само вас да питам хората който векове на ред са правили проучвания и са писали книги какво да ги правим и те сигурно като мен само" бисери са ръсели" сигурно и д-р Тодор Гайтанджиев е "необразован чубанин"!!!
Нямам намерение повече да споря с вас вие сте неумолим просто!Ще ви помоля най-учтиво и вие да престанете темата е за Американския Питбул териер а не за споровете между членове на форума а и скоро най-вероятно и двамата ще получим па един бан!Аз бях до тук със споровете!

Публикувано: 12 March 2012 - 04:16 PM
ATINA PALADA-DONICHKA, в 12 March 2012 - 12:08 PM, написа:
Благодаря.Ето така изглежда зеления плакет който задължително трябва да бъде сложен на нашиника или нагръдника ,той се получава след успешно положен изпит.Изпита се състой в няколко изпитания 1-во кучето се разхожда на вън със стопанина си и полицая който провежда изпита ходи до вас като чука на метал, бута кучето и посяга към него имитира ситуаций как хора без да искат се блъскат или без да искат леко подритват кучето кара колело до кучето ако кучето не успее да мине тази задача, много трудно би могло да си вземе изпита тъй като задачата е решаваща.При .2-та задача кучето се води при група деца и се наблюдава как реагира на топки ,обръчи играчки и как регира когато дете се засили към него ,също много важна задача.Ако двете задачи минат успешно кучето се води на 2-ри кръг ,където запознава със други кучета и се гледат реакции и агресия.След това се води и се запознава с кокошки,крави,коне и др.и когато мине и тази част на изпита се води в зала там те карат да накарш кучето да седне дават му храна и бъркат в купичката за да се види дали е агресивно.Дават му и играчки и пак по същата система както и със купата с храната.Пропуснах да споделя че в първата част на изпита освен всичко друго посягат и към стопанина за да видят дали кучето реагира .Преди кучето да влезе на изпита ти задават въпроси дали кучето е кастрирано ,каква храна яде по -колко часа се разхожда на ден и др.Изпита срува 200 евро и 26 евро струва зеления плакет отделно си плащам данъците който са с 10 евро по високи от нормалните на година тоест 25 евро на година .Това е в общи линии целия изпит. Пропуснах да соподеля ,че плакета и изпита важи до живот и също така важи за всички държави имащи този закон а и полицая подписал се отдолу отговаря на равно със собственика при възникнала ситуация.В момента обмисляме да си вземем и един син питбул от Щатите и се обадих на полицая който е ментор на Зина отговори ми ,че няма проблем да си взема и още 10 стига да минат изпита и ако си взема питбулче изпита ще ми струва 50 евро тъй като ми се води 2 -ро куче.
Пс:Забравих още да споделя ,че преди да си получи всеки своя плакет идва жена от приюта и от службата по реда за да огледат къде жвее кучето , каво яде, къде спи ,колко е голяма къщата с кого живее (кучета .котки ,рибки,хора и др.)Добре е всеки който иска да си вземе питбула или друга от забранениете породи да си направи специална застраховка, която застрахова и стопанина и кучето при нанесени щети.
Ако има зайнтресовани мога да дам линкове и сайтове в който можете да разбере кой породи са задължени да минат изпит и къде можете да изкарате изпита .Моя трябваше да го карам в Берлин но нямаше кой да ме вземе за това го изкарахме на 100 км от Берлин. Надявам се ,че информацията е била и ще бъде полезна.Ако някой има въпроси да се чуства свободен да ги зададе.

Публикувано: 12 March 2012 - 07:36 PM
ATINA PALADA-DONICHKA, в 12 March 2012 - 04:58 PM, написа:
Има няколко варианта.1-Кучето минава терапия която собственика трябва да плати ако не успее да мине терапията или собственика няма желание да плати има 2-възможности ако си чужденец имаш право до 3 месеца да изнесеш кучето от държавата или да го оставиш в Германия като ще има червен плакет и вместо 26 евро ще плащаш от 300-500 евро годишен данък .Когато куче има червен се забранява разхождането му в градове и населени места .влизането в магазини,и усиновяването ,купуването на други животни.Ако куче с червен плакет убие,нарани или нанесе щети на човек.куче ,котка и др. животното бива ефтаназирано.Ако кучето има минат изпит но не е могло да мине успешно някой от задачите собственика ще бъде принуден на всеки 5 месеца ако не се лъжа да го води отново докато психола и полицая решът ,че кучето се е поправило и е заслужило зеления плакет.Кучета под една година немогат да се явът на изпит.Когато куче със зелен плакет изпадне в ситуация збие се или убие друго живо същество бива прибрано в кучкарник за 10 дена след което полицая който и изпитвал животното и друг полицай идват и правят изпита наново с цел да се прецени агресията на кучето и дали то е започнало боя как е било предизвикано и др. Тоес зеления плакет дава втори шанс на животното . Куче което има зелен плакет неможе да бъде изгонено от недоброжелателни съсед от блок,къща и др защото то не представлява опасност и е преминало обучение.
Toва е линк в който може всеки да види кой породи са забранени и в кой общини.http://www.hunderunde.de/themes/hvo_land.pdf

Публикувано: 14 March 2012 - 04:33 PM
ATINA PALADA-DONICHKA, в 14 March 2012 - 01:50 PM, написа:

Кучицата ти е сладурана.
ПП. А въпроса с кастрацията как стои?
Благодаря

Кастрацията не е задължителна но Зинка претърпя много лоша операция при която за малко да я загубя.Имаше паднала и много възпалена матка за това се наложи да я кастрирам иначе нямах никакво желание да го правя.
Не съм сигурна какви са точно условитя за кастрацията относно зеления плакет тъй като Зинка беше вече кастрирана.Но не мисля ,че някой тук би направил проблем при положение ,че кучето мине всички задачи.
Ако има някой който се интресува по-конкретно мога да прочета или да се обадя и попитам.
Поздрави