Цитат
Не смятам, че тези, които се интересуват от боеве са прави. Вярно е, че генетично породата е силно агресивна към себеподобни. Това не означава автоматично, че непременно кучето трябва да се бие и да се лее кръв. Все едно да си купиш оръжие и непременно да се налага да убиеш някой, защото то за това служи. Или да си купиш мощна кола и да караш с 200 км/ч по бул. Витоша. Аз предпочитам да си тренирам кучето с тичане, отколкото да вземе кученце от бойни родители и да пуша трева, вместо да бягаме заедно, както правят много хора. Тъпо е да избиваш комплекси с кучето или с колата си. Куче с бойна кръв няма да направи един пикльо мъж или едно грозно момиченце супер секси мадама. Една от причините обществото да е толкова предубедено и настроено срещу породата е факта, че пита не е куче за всеки, но пък всеки може да си го позволи. Не знам дали отговорих на въпроса ти? Аз имам пит и си го обичам много. При родителите ми имам два помияра, които ги имам преди пита. Нито едно от трите кучета не бих го заменил и за най-великия пит на света. Моето гадже е най-хубаво b)
Ами с тебе съм напълно съгласен "почти" , но пак да те попитам , защо си си взел пит , а не стаф , като стафа има почти всички качества на пита , за които харесвате породата , а и е по-красив. Та въпросът ми е защо някои хора предпочитат пибул. Също казваш, че не е задължително като си купиш пистолет да стреляш с него -> , но за да се произведе един добър питбул , доста кучета трябва да заплатят за това с живота/здравето си.
За мен това е все едно да си вземеш лабрадор или друго подобно куче, но ловна/работна линия и да го гледаш в къщи. Сигурно много добре знаете,че работните кучета доста се различават от изложбените такива.
С една дума исках да кажа , че взимайки си питбули, па макар и за домашни любимци вие подпомагате хората, които се занимават с борби.
Поздрави.