Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#4661 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 January 2008 - 09:23 PM

Мда, показателна, истински илюстративна реакция. Ето какво можете да направите вие, за да ви е по вкус: да им сложите от онези така любими на питаджиите нашийници с по сто шипа, да ги насъсквате едно срещу друго и да леете кетчуп за повече драматизъм, прав си, ще има по-голям ефект за заздравяване на доброто име на породата.

ТЪПОТИЯ ЗА ЛИГЛЬОВЦИ:
Качена снимка

ГЛЕДКА ЗА ИСТИНСКИТЕ МЪЖЕ:
Качена снимка

Кво ли приказвам и аз... Забравих, че аз съм овцата с пуделите, смешните не-кучета, мдаам.
User's Signature

Качена снимка

#4662 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 January 2008 - 09:30 PM

Браво Инсулт,много добре казано :angry: ...
А ти питмен,какво странно намираш в това да сложиш костюм на кучето си :huh: ..ми моето в подписа какво му има например като е с шапка и дрешка.
Онзи ден видях на Попа един питбул,беше облечен с зелен суитшър(не знам дали така се пише) с качулка,няма да ти казвам колко готина гледка беше,жалко,че не си взех фотоапарата да го снимам да видите какъв сладур е.
Такова куче като видиш ти се приисква да го гушнеш веднага,а не както каза Инсулт да им окичите металните нашийници с по сто реда зъбци ...

п.п Инсулт може да си всякаква,ама проблем с твоята порода няма нали  :huh: при тях е проблема!
User's Signature

Качена снимка

#4663 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 09:31 PM

Имам си съображения защо пита не бива да се представя в смешни костюми и съм ги споделял и с агалина и с инсомния и с други. Няма нищо илюстративно в тях, а чист практицизъм. На мястото на "Гледка за истинските мъже" бих сложил снимка не на биещи се кучета, а на състезание по уейтпулинг или дърпане на въже, но твоята реакция просто обезмисля всичко... Желая ти приятна вечер!

#4664 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2008 - 09:33 PM

Лошо няма - не искаш костюми - направи състезание по уейтпулинг, направи състезание по аджилити, направи надбягване, надяждане, надскачане с питове - направи каквото и да е. Но не ми се прави на борец за правата на пита, когато нищо не правиш.
Аре.
User's Signature

Качена снимка

#4665 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 09:38 PM

Цитат

Имам си съображения защо пита не бива да се представя в смешни костюми и съм ги споделял и с агалина и с инсомния и с други. Няма нищо илюстративно в тях, а чист практицизъм. На мястото на "Гледка за истинските мъже" бих сложил снимка не на биещи се кучета, а на състезание по уейтпулинг или дърпане на въже, но твоята реакция просто обезмисля всичко... Желая ти приятна вечер!
Оооо боже нали,ще му падне реномето на пита  :rolleyes: ...леле леле не думай,ужас.
Ако го видят хората с дрешки,туку виж си помислили колко кротко,спокойно и сладко куче е пита ...  как на човек ще му се прииска да го погали и да му се порадва.. :-
Заминавайте тогава пред НДК и почвайте да се дърпате с въжета и да си подмятате гуми ...
User's Signature

Качена снимка

#4666 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 09:41 PM

Лека нощ и на теб :samoubiec:

#4667 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 January 2008 - 10:30 PM

Изумително.
Ще отговоря, само защото се споменава ника ми, принципно за всичко съм писала сто пъти, вкл.че съм пускала статистиката , само в тази тема - 2 пъти- на Американската темперамент тест асоциация , както и Американската статистика по години и по породи за  фатални инциденти от кучета.И въпреки прочетеното там - никога няма да поискам забрана на породите в челните места на списъка и то не е защото бул кучетата не са там ,а защото ,слава на Бога, още съм с ума си.Разбираемо или май не е- в Бг нямаме статистика - за нищо свързано с кучетата.
Абсолютно изумително !Това ,че се зове за забрана на породи.Последният път, в който го обсъждахме - да видим...в темата За или против боевете ли беше? Искате предложения и разум ,ми писала съм, друг е въпросът ,ако не отговарям на критериите на някого за разум.
Проблемна порода ?Да .Голяма част са агресивни към кучета от своя пол.За което има изпитани мерки - като повод ,намордник ,възпитание ,законови мерки срещу кретени, които  го правят ,развъдниците на кучета ,които са гейм и прочее- да не го пиша пак за милионен път ,че ми се драйфа вече от себе си заради това безмислено явно повторение ...
Какво ще стане след забраната - пак милион пъти..Въпросът май е дали наистина си говорим за ефективност на мерки срещу лоши кучета и агресия или
за лесна ,удобна ,но затова пък и точно толкова абсолютно безмислена
дискриминация??
Клуб ли нямаме, не правим  карнавални паради, нямаме и не сме събрали информация  и заради това  няма да ги спасим ?Моля те - нека не ти пускам броя на клубовете за пит кучета (небойни) в Америка, нито сладки снимки от карнавали от типа пит с шапка или с лъвска грива, нито колко и какво събирали хората тамо за  пит кучета герои от война или спасили хора ,или помагащи на инвалиди ,или просто част от семейства ,които ,както каза ти в друга тема имат обща диагоза -там к`во беше фанатизъм -  това спаси ли ги ,а ??- на сто такива неща излиза една простотия за пит и една за нелегални боеве  за кръвожадните убийци ..и край!!
Щом нямаме праволинейна комсомолска организация, не значи ,че няма хиляди нормални хора с такива кучета, които са против насилието и против бовете.Клубче - моля - регистрирайте си АБПТ в ЮКС, участвайте зад океана в екстериори изложби и развъждайте.Или ожидайте признание от МКФ, за по близко.Или Клубче ,което да генерира идеи и да се бори  срещу боеправещите - мутри, митничари, спортисти, да не казвам за по-високо..Само, че тук няма онази американска лигня "защита на свидетелите" ..Пък и НПО-тата даже са запушили очи, уши и усти за това, че всеки ден в Родината мила мрът  в мъки десетки  кучета след боеве..Прокуратурата - тоже...Депутатите - тоже ...Да изреждам ли още Клубчета и Организации ,които са си запушили тез отвърствия за кошмара на бойците ?
Да показвам ли бг сайтове, клипове , обяви и прочее гнусотии ,които се вихрят безпрепядствено в огромно количество наоколо? Какъв Клуб ще излезе насреща им ? Знаеш ли колко боклука ми звънят да ми кажат да млъквам? На общият фон от изродщини и тотална корупция- кой Клуб на правещите паради ще застане като морозов и ще викне?Не е оправдание- действителност е. И сто социализирани кучета пит да изскараме - това поне може - какво? Ей го - от тези дни - четем пак в мноого четен и добре продаван  бг седмичник -" боевете с кучета са доходоносни и чудесен източник на печалба".Не се казва за това как изглежда после участващо куче, казва се, че на местото на тук чудно събитие спирали скъпи джипове ...
Аз може да имам куче  пит като слънце - да ме разбира и изпълнява от  поглед ,да не напада, да е отлично слъчево същество, може да сме много ,но добрите не са интересни в таз мила родна действителност .Даже и  в този форум- за стотен път пишем пак същото .Боевете са онова ,което насажда в тъпите тикви на тийнове и откачалки ,че ще е супер да имат по-така куче.За стотен път -  и ако има забрана за отглеждане - боевете пак ще ги има.Верно няма да виждате по улиците некъв чичко, момче или мен, да кажем, с пит , но забравяте ,че ще  остане Смъртта ,пак ще умират в мъки кучета ..Ма това май не ви интересува толкова? .Кръстоносците ще успеят.И ще настане рай в парка.Защо не? Викам да ви дам отсега Джес, кръстоносци - че да не се налага сама да я водя да я приспят след Забраната.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4668 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2008 - 11:10 PM

agalina права си, в момент в който назрява нужда от изкупителна жертва "кучетата убийци" са пред погледа на всички- и независимо какво се предприема ако е речено забрана ще има и това няма да спре организираните боеве.По празниците даваха "Белия зъб"- малко по-различна екранизация от приказката. Там за бой се използваха вълци и вълкоподобни, пита или така наречения булдог във филма беше нова порода, ново куче- какво искам да кажа с това- дали ще има пит или не, боеве ще има- те са продиктувани  от човешки страсти (макар и долни), стремежи и търсене на лесни начини за изкарване на пари. С или без бул породи боеве ще има.
Също така ще има и агресивни кучета- винаги ще се намери порода, която комплексарите могат да превърнат в агресивна и немислеща машина.
Питали са ме вече щом не търся агресията защо имам пит а не стаф- ами извинете собственици на стафове, но аз особено голяма разлика не виждам в двете породи- има да, но за мен са особенно близки, харесвам силните и в същото време любвеобилни кучета и имам такова. И да превърнала съм моето в лигав и глезен пит и извинете всички които биха си помислили, че вървя срещу природата и породата- да така е! Превръщам един пит в стаф според много, но по- добре срещу породата отколкото срещу човешкото и хуманизма!
И по- скоро наличието на зоозакон и зоополиция биха имали ефект, отколкото забраните!
Ако трябва да сме откровени в много страни е измислено- нападение от куче- глоба или затвор за собственика и ефтаназия след тест за агресия, при доказана такава. Има много по- голям смисъл, макар да е друг въпроса какво става с попадналите в ТВУтата и в затворите- боевете и кучешката агресия се оказват най-малкият им проблем- или стигаме до същитана- никога приблема не е в животното, корени се в човека.
В природата животните следват съвсем други правила на поведението.
Е стига съм прескачала по темите, лека вечер!
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#4669 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 January 2008 - 11:21 PM

Честно, аз само не разбрах - щом не помагат клубове, щом не помагат закони, паради, говорене - тогава какво?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4670 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 January 2008 - 11:23 PM

Цитат

agalina п
Питали са ме вече щом не търся агресията защо имам пит а не стаф- ами извинете собственици на стафове, но аз особено голяма разлика не виждам в двете породи- има да, но за мен са особенно близки, харесвам силните и в същото време любвеобилни кучета и имам такова. И да превърнала съм моето в лигав и глезен пит и извинете всички които биха си помислили, че вървя срещу природата и породата- да така е! Превръщам един пит в стаф според много, но по- добре срещу породата отколкото срещу човешкото и хуманизма!

Аз съм една от Абсолютно и Тотално, и Завинаги Ам Стаф зависими-  и твърдя, че тази порода не е ментално и темпераментно  стерилизирана и много моля да не сравнявате двете породи.Особено не харесвам ,че пишете ,че стъфът е лигав и глезен!Има стандaрт и там пише за характера.Но тук темата е АПБТ или за другите пит кучета.Придържайте се към нея ,iyp.
User's Signature

#4671 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 January 2008 - 11:25 PM

Цитат

Честно, аз само не разбрах - щом не помагат клубове, щом не помагат закони, паради, говорене - тогава какво?

Ми аз си мислех за закони срещу бовете и срещу идиотски собственици - помагат - факт - даже съм ти пускала какво стана  след приемането на  федералният щатски закон за боевете.Другото е фон.Ма и  предното е лукс пример.Но го има.И работи.
User's Signature

#4672 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 January 2008 - 11:27 PM

Сама казваш: ако има забрана на порода - пак ще има и боеве и кучета. Защо мислиш, че един Закон ще имапо-голяма сила? Дефакто и двете са закони.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4673 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 January 2008 - 11:47 PM

И да забранят за отглеждане кучета пит- ще има боеве.Тез работи  са тайни, тихи и конспиративни.Но аз или стопаните на Бруто, или на Зита ,или на Бруно ,или на Зоро ,или на Тайра ,или на Марс, или на Джъмбо или ,или на .....кой ли не нормален човек ще се подчинят на тез забрани .Кримките - няма - ще си ги гледат по балканите и махалите  ,ще си ги  борят.Там полиция не влиза принципно.И да влезе - просто взимат каквото им дали.Kъм момента имаме глоба от 500 до 1000 лева за боеправещи- според ЗВМД.ОБАЧЕ - ако имаме - от пробация до 1 до 3 години ефективно и то по бързата процедура - иска ми се да видя дали и кой, и как ще се замисли да си създава главоболия.При хората - в един по-друг свят и географски ширини - работи.Не работеше преди т`ва породната забрана  и не работеше глобата.Само дето избиха стотици хиляди кучета.И разплакаха толкова, че и повече в пъти хора.
User's Signature

#4674 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 January 2008 - 12:30 AM

Цитат

п.п за чау-чау без коментар.Това са кучета които не обичат да бъдат пипани,не обичат деца .. и също най-малко непознати хора.Много недоверчиви,волеви и упорити ..съвсем нормално усетило заплаха напада и дори може да ухапе сериозно някой.

Демек - точно обратното на омразните ти пит кучета.Не познавам пит - а познавам стотина  - който да навреди на  човек - па  и чак да го хапеее!!!!!Ми сега- какво ще правим - щом чау може сериозно да ухапе някого, а питът не??.Пък и  НЕ обичат тез мили рошльовци чау  да ги пипаат, също и ДЕЦА НЕ ПОНАСЯТ......Пък и напада!!!!И то може да УХАПЕ някого  сериозно!!.... ИСКАМ ЗАБРАНА на така описаните кучета ЧАУ - при това положение и опасност!!!.Не искам да ги срещам в паркове ,по улиците и изобщо се чувствам застрашена от тях ,особено, ако са  в ръцете на момчета със смъкнати гащи и кърпи на главата!!.Ще е добре да ги забранят щом може сериозно някой да бъде наранен.
User's Signature

#4675 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 01:21 AM

Цитат

Цитат

п.п за чау-чау без коментар.Това са кучета които не обичат да бъдат пипани,не обичат деца .. и също най-малко непознати хора.Много недоверчиви,волеви и упорити ..съвсем нормално усетило заплаха напада и дори може да ухапе сериозно някой.

Демек - точно обратното на омразните ти пит кучета.Не познавам пит - а познавам стотина  - който да навреди на  човек - па  и чак да го хапеее!!!!!Ми сега- какво ще правим - щом чау може сериозно да ухапе някого, а питът не??.Пък и  НЕ обичат тез мили рошльовци чау  да ги пипаат, също и ДЕЦА НЕ ПОНАСЯТ......Пък и напада!!!!И то може да УХАПЕ някого  сериозно!!.... ИСКАМ ЗАБРАНА на така описаните кучета ЧАУ - при това положение и опасност!!!.Не искам да ги срещам в паркове ,по улиците и изобщо се чувствам застрашена от тях ,особено, ако са  в ръцете на момчета със смъкнати гащи и кърпи на главата!!.Ще е добре да ги забранят щом може сериозно някой да бъде наранен.
Искай си :P
Първо оправете вашата порода после искай ;D ;) ...по-горе казах,че има проблем с бул кучетата,а не с другите породи.
Така,че спрете да ги намесвате и да зяпате в чуждата паница.Всяка една порода може да има агресивни представители,но в случая проблем има с вашата!
Да чау-чау са такива,недоверчиви към непознати,волеви и упорити.Това си го пише навсякъде и в стандарт и изобщо,а и все пак говоря от личен опит с две.Тея рошльовци просто не им харесва да се закачаш с тях и да ги мачкат като плюшковци,кучета с характер са.И смятам всяко едно куче усетило заплаха е готово да нападне в случая за по горния ми пост имах предвид ветовете.
User's Signature

Качена снимка

#4676 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 January 2008 - 01:26 AM

Цитат

!
Да чау-чау са такива,недоверчиви към непознати,волеви и упорити..

Мдааа...пък за питовете пише в стандарта им, че са супер доверчиви с непознати, волеви и упорити... И ТЕ СА ТАКИВА.Ми сегааа??? :'(

п.п.Можеш да ми говориш и пишеш на ТИ . :blink:
User's Signature

#4677 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 01:32 AM

Цитат

Цитат

!
Да чау-чау са такива,недоверчиви към непознати,волеви и упорити..

Мдааа...пък за питовете пише в стандарта им, че са супер доверчиви с непознати, волеви и упорити... И ТЕ СА ТАКИВА.Ми сегааа??? :'(
Казах не знам,това е проблем с породата която вие гледате ...
Аз не съм пряко свързана с проблема,включвам се като страничен наблюдател.
Проблем с нашата порода няма.
За съжаление и да искам нямам възможност и начин да помогна,ако има нещо което все пак мога да направя ще го направя с удоволствие.
User's Signature

Качена снимка

#4678 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 January 2008 - 01:38 AM

[quote author=**БИЖУ** link=topic=7922.msg323062#msg323062 date=1199748762]
[quote author=agalina link=topic=7922.msg323060#msg323060 date=1199748412]
[quote author=**БИЖУ** link=topic=7922.msg323057#msg323057 date=1199748069]

Аз не съм пряко свързана с проблема,включвам се като страничен наблюдател.

[/quote]
Вернооо :o :rolleyes:- ти се включваш в коя ли не тема в тоз форум-по същият начин...та ти си Страничният наблюдател .видно е.Аре лека и стига с теб. :huh:
User's Signature

#4679 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 01:46 AM

Не разбирам защо се дразниш.
Имах предвид,че не е правилно постоянно да хвърляте вината на другите породи и да правите безумни сравнения ....било то чау,рот,нок,сао и т.н
Нямате ли с какво друго да оборите всяко едно "безумие" казано от такива като мен,та единствено и само нок,та нок и рооот и пудел и голден и какво ли още не.Само това ви е в устата ...
Вземете изтъкнете положителните качества на вашата порода вместо да плюете по другите и да давате примери и сравнения.Накарайте хората да погледнат с други очи на тези кучета,пак казвам вемсто да висите по форума и да се опитвате да сипете огън и жупел срещу всеки който ви се изпречи на пътя.

МОД: Темата е отново отворена. Не подновявайте заяждането, защото ще бъде заключена за по-дълго.
User's Signature

Качена снимка

#4680 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 04:58 PM

Цитат

...ако има нещо което все пак мога да направя ще го направя с удоволствие.

Можеш да не споменаваш за забрани, като решение на проблема с която и да е порода. Това е достатъчна помощ. За останалото като му дойде времето...

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни