Публикувано: 07 January 2008 - 10:30 PM
Изумително.
Ще отговоря, само защото се споменава ника ми, принципно за всичко съм писала сто пъти, вкл.че съм пускала статистиката , само в тази тема - 2 пъти- на Американската темперамент тест асоциация , както и Американската статистика по години и по породи за фатални инциденти от кучета.И въпреки прочетеното там - никога няма да поискам забрана на породите в челните места на списъка и то не е защото бул кучетата не са там ,а защото ,слава на Бога, още съм с ума си.Разбираемо или май не е- в Бг нямаме статистика - за нищо свързано с кучетата.
Абсолютно изумително !Това ,че се зове за забрана на породи.Последният път, в който го обсъждахме - да видим...в темата За или против боевете ли беше? Искате предложения и разум ,ми писала съм, друг е въпросът ,ако не отговарям на критериите на някого за разум.
Проблемна порода ?Да .Голяма част са агресивни към кучета от своя пол.За което има изпитани мерки - като повод ,намордник ,възпитание ,законови мерки срещу кретени, които го правят ,развъдниците на кучета ,които са гейм и прочее- да не го пиша пак за милионен път ,че ми се драйфа вече от себе си заради това безмислено явно повторение ...
Какво ще стане след забраната - пак милион пъти..Въпросът май е дали наистина си говорим за ефективност на мерки срещу лоши кучета и агресия или
за лесна ,удобна ,но затова пък и точно толкова абсолютно безмислена
дискриминация??
Клуб ли нямаме, не правим карнавални паради, нямаме и не сме събрали информация и заради това няма да ги спасим ?Моля те - нека не ти пускам броя на клубовете за пит кучета (небойни) в Америка, нито сладки снимки от карнавали от типа пит с шапка или с лъвска грива, нито колко и какво събирали хората тамо за пит кучета герои от война или спасили хора ,или помагащи на инвалиди ,или просто част от семейства ,които ,както каза ти в друга тема имат обща диагоза -там к`во беше фанатизъм - това спаси ли ги ,а ??- на сто такива неща излиза една простотия за пит и една за нелегални боеве за кръвожадните убийци ..и край!!
Щом нямаме праволинейна комсомолска организация, не значи ,че няма хиляди нормални хора с такива кучета, които са против насилието и против бовете.Клубче - моля - регистрирайте си АБПТ в ЮКС, участвайте зад океана в екстериори изложби и развъждайте.Или ожидайте признание от МКФ, за по близко.Или Клубче ,което да генерира идеи и да се бори срещу боеправещите - мутри, митничари, спортисти, да не казвам за по-високо..Само, че тук няма онази американска лигня "защита на свидетелите" ..Пък и НПО-тата даже са запушили очи, уши и усти за това, че всеки ден в Родината мила мрът в мъки десетки кучета след боеве..Прокуратурата - тоже...Депутатите - тоже ...Да изреждам ли още Клубчета и Организации ,които са си запушили тез отвърствия за кошмара на бойците ?
Да показвам ли бг сайтове, клипове , обяви и прочее гнусотии ,които се вихрят безпрепядствено в огромно количество наоколо? Какъв Клуб ще излезе насреща им ? Знаеш ли колко боклука ми звънят да ми кажат да млъквам? На общият фон от изродщини и тотална корупция- кой Клуб на правещите паради ще застане като морозов и ще викне?Не е оправдание- действителност е. И сто социализирани кучета пит да изскараме - това поне може - какво? Ей го - от тези дни - четем пак в мноого четен и добре продаван бг седмичник -" боевете с кучета са доходоносни и чудесен източник на печалба".Не се казва за това как изглежда после участващо куче, казва се, че на местото на тук чудно събитие спирали скъпи джипове ...
Аз може да имам куче пит като слънце - да ме разбира и изпълнява от поглед ,да не напада, да е отлично слъчево същество, може да сме много ,но добрите не са интересни в таз мила родна действителност .Даже и в този форум- за стотен път пишем пак същото .Боевете са онова ,което насажда в тъпите тикви на тийнове и откачалки ,че ще е супер да имат по-така куче.За стотен път - и ако има забрана за отглеждане - боевете пак ще ги има.Верно няма да виждате по улиците некъв чичко, момче или мен, да кажем, с пит , но забравяте ,че ще остане Смъртта ,пак ще умират в мъки кучета ..Ма това май не ви интересува толкова? .Кръстоносците ще успеят.И ще настане рай в парка.Защо не? Викам да ви дам отсега Джес, кръстоносци - че да не се налага сама да я водя да я приспят след Забраната.
PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !