Dog.bg Форуми : Здравни проблеми и въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравни проблеми и въпроси

#201 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 May 2009 - 10:57 PM

Показване на мнениетоstella_16, в May 27 2009, 08:10 PM, написа:

Момичета имам питане.Колко време след последната ваксина мога да извеждам малкото ми сладурче? И кога да направя обезпаразитяването преди или след ваксината?
Благодаря предварително :ae_085:

Мисля,че поне 10-12 дни след последната трета ваксина може спокойно да се разхождате навън,тогава бебо ще е изградил пълен имунитет /то никога няма 100% гаранция де,но все пак/
А относно обезпаразитяването,не става ясно вътрешно или външно,но най-добре се консултирай със ветеринар и нека той да го направи.
User's Signature

Качена снимка

#202 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 11:01 PM

Показване на мнениетоDonika.Baleva, в May 27 2009, 05:34 PM, написа:

здражеите,всички!имаме проблем които на повечето от вас вероятно ще се стори маловажен,но мен ме притесни сериозно!вапроса е там,че моята Бианка е на 9 месеца и досега никога не е боледувала!от вчера обаче е малко отпаднала и почти отказва да се храни,днес след като я заведох на вет се оказа,че е пневмония!това може ли да крие някакжа опастност?усложнения?риск за кученцето?а да очаквам ли спазми,затруднено дисхане?благодаря ви преджарително! : :rc_036:

Доктора как точно установи, че е плевмония?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#203 Потребителят е офлайн   stella_16 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 11:02 PM

Лелеее.....толкова много ли...? Аз си мислех че 3-4 дни след това......вече нямам търпение да го изведа на разходка

#204 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 11:12 PM

Показване на мнениетоstella_16, в May 27 2009, 07:10 PM, написа:

Момичета имам питане.Колко време след последната ваксина мога да извеждам малкото ми сладурче? И кога да направя обезпаразитяването преди или след ваксината?
Благодаря предварително :ae_085:

Ако кучето е обезпаразитено вътрешно 3 пъти преди всяка от ваксините (всяко обезпарязитяване става минимум 5 дни преди поставяне на ваксина). Поставени са трите ваксини (качествени), можете да рискувате и да го изведете. Аз лично обаче не бих рискувала преди да му се сложи и ваксината за бяс, която се слага 3 седмици след 3-та ваксина. В първата година от живота си кучето има 4-ри ваксини. В следващите по 2 - една годишна и една против Бяс, но може да се наложи и ваксина против гъбички, ако кучето живее в рискова среда, примерно съвместно с котки. Нормално е да се обезпаразитява на 2,5 - 3 месеца вътрешно, ако околната среда налага по-кратък период на кучето целогодишно му се дават таблетки за предпазване на черния дроб и бъбреците. Това са органите, които с годините се увреждат от приема на обезпаразитяващите таблетки. За съжаление в медицината е така, едно лекуваш, друго разболяваш.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#205 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2009 - 01:12 PM

Благодаря на всички за вниманието.
Искам да се похваля,че малкото зверче вече е напълно добре,спря да повръща,няма разтройство ... явно напълно се е изчистила от шоколадчето което хапна :ab_041:
Вчера сменихме храната,минахме на Юкануба пъпи за дребни породи и малката си я хапва с голям апетит.
Благодаря и на Владозоо,че се разкара специално заради нас и ни донесе пакети,иначе нямаше да вечеряме :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#206 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2009 - 02:23 PM

Показване на мнението**БИЖУ**, в May 28 2009, 12:12 PM, написа:

Благодаря на всички за вниманието.
Искам да се похваля,че малкото зверче вече е напълно добре,спря да повръща,няма разтройство ... явно напълно се е изчистила от шоколадчето което хапна :ab_041:
Вчера сменихме храната,минахме на Юкануба пъпи за дребни породи и малката си я хапва с голям апетит.
Благодаря и на Владозоо,че се разкара специално заради нас и ни донесе пакети,иначе нямаше да вечеряме :ab_041:

Браво на малкото зверче. Видя ли, че не трябва много да му се връзваш на вета. А Владо си е по принцип невероятен. вярвам, че сега техния клуб ще се нареди на едно от челните места.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#207 Потребителят е офлайн   Donika.Baleva Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 May 2009 - 03:19 PM

[quote name='lidiya' date='May 27 2009, 09:01 PM' post='630069']
[quote name='Donika.Baleva' post='629971' date='May 27 2009, 05:34 PM']здражеите,всички!имаме проблем които на повечето от вас вероятно ще се стори маловажен,но мен ме притесни сериозно!вапроса е там,че моята Бианка е на 9 месеца и досега никога не е боледувала!от вчера обаче е малко отпаднала и почти отказва да се храни,днес след като я заведох на вет се оказа,че е пневмония!това може ли да крие някакжа опастност?усложнения?риск за кученцето?а да очаквам ли спазми,затруднено дисхане?благодаря

Доктора как точно установи, че е плевмония?

ами преслуша я,направи снимка!сега сме на антибиотик веднъж дневно!малката обаче не е игрива,но апетита е запазен!през повечето време си поспива!

#208 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2009 - 03:24 PM

:bm_008:
Много сте мили, ама аз просто изпълних поръчка на магазина, дори не знаех, че е за БИЖУ.
User's Signature

Качена снимка

#209 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2009 - 01:30 PM

Показване на мнениетоvlado zoo, в May 28 2009, 02:24 PM, написа:

:bm_008:
Много сте мили, ама аз просто изпълних поръчка на магазина, дори не знаех, че е за БИЖУ.

Аз това имах впредвид, че ти принципно си мил, а не като някои само към определени хора. Въобще целия ви е кип сте супер. Аз съм възхитена от всички ви. Да му напомниш на шефа ти, че трябва да направи нещо за да си задържи добрия екип. :md_064:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#210 Потребителят е офлайн   stella_16 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 May 2009 - 08:51 PM

Помощ!Много съм притеснена! Вчера бихме трета ваксина на малкия и му дадоха и хапче за обезпаразитяване(не ние а лекари)....Беше си много добре , не загуби апетит и постоянно си играе.....Тази сутрин намерих повърнато,обадих се на лекаря и попитах дали не е от хапчето и дали е подействало изобщо....казах ми само да го наблюдавам и ако пак се повтори да се обадя.Ами сега преди малко пак повърна два пъти в интервал о 15 минути....Какво да правя?Още утре сутрин ще го заведа на лекар.......

#211 Потребителят е офлайн   stella_16 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 May 2009 - 10:39 PM

oще веднъж повърна :zz_020: трети път за тази вечер :ud_009: страх ме е да не се обезводни нещо :dh_188:

#212 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2009 - 11:07 PM

Стела,доколкото съм запозната по някой път е нормално да има такова неразположение след вътрешно обезпаразитяване и ваксина.Това са крехки същества и за тях всичко ново е стрес,а и до колкото знам също не е добре да се парви ваксина и обезпаразитяване в един и същи ден,поправете ми ако бъркам.
Консултирайте се още утре със ветеринар.
User's Signature

Качена снимка

#213 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2009 - 11:09 PM

Показване на мнениетоstella_16, в May 29 2009, 07:51 PM, написа:

Помощ!Много съм притеснена! Вчера бихме трета ваксина на малкия и му дадоха и хапче за обезпаразитяване(не ние а лекари)....Беше си много добре , не загуби апетит и постоянно си играе.....Тази сутрин намерих повърнато,обадих се на лекаря и попитах дали не е от хапчето и дали е подействало изобщо....казах ми само да го наблюдавам и ако пак се повтори да се обадя.Ами сега преди малко пак повърна два пъти в интервал о 15 минути....Какво да правя?Още утре сутрин ще го заведа на лекар.......

Я да видим дали съм разбрала правилно: първо са ваксинирали кучето и след това са му дали хапче за обезпаразитяване? Ако е така попаднали сте на пълни идиоти дето просто ги застреляйте. Абе кой им дава дипломи? Наскоро някакъв беше сложил мускулно годишна ваксина на едно йорки.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#214 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 May 2009 - 11:22 PM

Абе хора аз не съм кинолог нито специалист,но номрално ли е да се ваксинира и веднага след това да се обезпаразити??

Извинете ме ама нашите ветеринари ни казаха че трябвало да и се бие бяс на 4 месеца,но ние не се съгласихме,защото това е много тежка ваксина.Та може ли да ни дадете съвет?Тя вече е на 5 месеца.Какво да правим?Някои ни казват че е много малка за тази ваксина а други казват че е нормално сега да и я сложа,може ли да ми отговорите.
User's Signature

Качена снимка

#215 Потребителят е офлайн   bente Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:http://www.facebook.com/profile.php?id=100002295794598

Публикувано: 30 May 2009 - 01:00 AM

правилно са ти казали трябва вече да я биеш.

#216 Потребителят е офлайн   stella_16 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 May 2009 - 09:17 AM

Леле.....миличкото ми!!! Направиха му ваксина и хапче за обезпаразитяване на веднъж, като аз изрично ги попитах дали така трябва, а те ми казха,че няма проблем.....
И аз си мислех,че заради хапчето му се е раздразнило стомахчето...... Сега го прегледаха пак тази сутрин....нямаше температура и го преслушаха...беше си добре,но му дадоха друго хапче да му успокои стомахчето и ми дадоха още 2 хапчета да му дам едно утре и едно в други ден....Та се чудя дали избщо да му ги давам или ако видя,че до утре сутрин не повръща повече и да не трувя допълнително :dog:

#217 Потребителят е офлайн   kary_v Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 May 2009 - 05:55 PM

Zdraveite,predvaritelno se izviniavam za latinicata,no v momenta niamam shriftove.
Imame bebe na 62 dni,ot vchera e tujno,otpadnalo i zapochna da povrushta.Dnes polujenieto izleze izvun kontrol,povrushtane,rastroistvo,ne moje da stane gorkoto ;( diagnozata e paroviroza! okaza se ,che ne mu e napravena 1va vaksina(niamam sili da komentiram razvudnika)...
Sega malkata e e shto gode stabilna,davame i vuglen s kiselo mliako,slgame i sistemi s gliukoza i antibiotik
Vaprosa mi e shtom e spriala da povrushta i raztroistvoto sushto,povod li e za radost,makar,che vse oshte ne moje da stava????

#218 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2009 - 07:54 PM

Това е ужасно,болестта е в едно 95% от случаите неизлечима и с фатален край.Съжалявам.
Следете я внимателно,дано сте случили и на добър ветеринар.
User's Signature

Качена снимка

#219 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2009 - 08:07 PM

Показване на мнениетоkary_v, в May 31 2009, 04:55 PM, написа:

Zdraveite,predvaritelno se izviniavam za latinicata,no v momenta niamam shriftove.
Imame bebe na 62 dni,ot vchera e tujno,otpadnalo i zapochna da povrushta.Dnes polujenieto izleze izvun kontrol,povrushtane,rastroistvo,ne moje da stane gorkoto ;( diagnozata e paroviroza! okaza se ,che ne mu e napravena 1va vaksina(niamam sili da komentiram razvudnika)...
Sega malkata e e shto gode stabilna,davame i vuglen s kiselo mliako,slgame i sistemi s gliukoza i antibiotik
Vaprosa mi e shtom e spriala da povrushta i raztroistvoto sushto,povod li e za radost,makar,che vse oshte ne moje da stava????

Кой е дал диагноза парвовироза?
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#220 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2009 - 08:10 PM

Бих ви посъветвала да обезпаразитите горкото животинче мога да ви дам пълна гаранция че говорим за паразити а не за ПАРВОВИРОЗА!!! ОТ ТОВА ПОНЕ РАЗБИРАМ ! :tb_195:
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13