Dog.bg Форуми : Здравни проблеми и въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравни проблеми и въпроси

#401 Потребителят е офлайн   IvetoiAlis Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 02 March 2010 - 08:34 AM

Здравейте. За първи път пиша в този форум. От няколко дни имаме мини йоркширски териер. Женска Алис :) Проблема ни е, че не иска да пие вода. Даваме й със капкомер, но едвам едвам я караме.. Така се мръщи и дърпа все едно и даваме нещо много гадно.. От какво може да се дължи това, и какво можем да направим за да може да пие вода?

#402 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 10:30 AM

Цитат(nattali @ May 6 2007, 11:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
здравейте,не знам дали това е точното място,дано темата ми да не е на грешно място.Имам малък Йоркшир от 1 месец,на 4 месеца е.Направени са му всички ваксини,за съжаление не разбирам много от кученца.Това ми е първото кученце,което гледам.Та към проблема.... r)
На няколко пъти вече му става лошо.Не може да стои прав нито да ходи (това трае около половин час),повръща и наостря ушите и не ми дава да го пипам докато е така.Но докато го заведа до ветеринаря и вече му е минало.Първия път се обадих на ветеринаря и той каза да му дам вода със захар.мина му.но втория път не му помогна.някой имал ли е същите проблеми.И знае ли какво трябва да се прави в подобни случаи.Ще съм много благодарна.
Мерси предварително

това по долу е моето сладурче

Започнете да давате на кученцето всеки ден калции и витаминна паста "нутра плюс гел" на "Вирбак" фирмата и двата препарата според указанията !
Проверете също така кога е обезпаразитявано много е важно ч
есто го правят от паразити!!!

Ако имате още въпроси питайте смело ще помагаме!!! ae_085.gif
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#403 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 10:31 AM

Цитат(nattali @ May 6 2007, 11:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
здравейте,не знам дали това е точното място,дано темата ми да не е на грешно място.Имам малък Йоркшир от 1 месец,на 4 месеца е.Направени са му всички ваксини,за съжаление не разбирам много от кученца.Това ми е първото кученце,което гледам.Та към проблема.... r)
На няколко пъти вече му става лошо.Не може да стои прав нито да ходи (това трае около половин час),повръща и наостря ушите и не ми дава да го пипам докато е така.Но докато го заведа до ветеринаря и вече му е минало.Първия път се обадих на ветеринаря и той каза да му дам вода със захар.мина му.но втория път не му помогна.някой имал ли е същите проблеми.И знае ли какво трябва да се прави в подобни случаи.Ще съм много благодарна.
Мерси предварително

това по долу е моето сладурче

Започнете да давате на кученцето всеки ден калции и витаминна паста "нутра плюс гел" на "Вирбак" фирмата и двата препарата според указанията !
Проверете също така кога е обезпаразитявано много е важно ч
есто го правят от паразити!!!

Ако имате още въпроси питайте смело ще помагаме!!! ae_085.gif
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#404 Потребителят е офлайн   bebssii Икона

Публикувано: 13 June 2010 - 12:02 PM

Здравейте!Преди два дена мои близки ми подариха бебе йорки на 55 дена.Оказа се, че не са го купили от легитимен развъдник,а от някаква "лицензирана фирма", която внасяла кученца от Словакия.Веднага взех бебока и отидохме на ветеринар, за да му направят тест за паровироза,който за щастие се оказа отрицателен.Дадоха и паста за вътрешно обезпаразитяване и ми казаха, че е възможно да повърне след това.Няколко часа след това повърна, а по-късно вечерта имаше разстрпйство.Помислих, че е нормално, но тази сутрин малко след като закуси пак повърна.Другото,което ме притеснява е, че няма апетит и хапва много по мъничко.Моля, ако някой се е сблъсквал с такова нещо да пише, защото съм много притеснена.

#405 Потребителят е офлайн   Bari-york Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2010 - 09:30 AM

Вие ме изумявате! Бебе на 55 дена! Не стига, че има нужда все още от майка си, а и е преживяло транспортиране от Словакия! Съжалявам, че си служа с този препинателен знак след всяко изречение, но имате ли представа какво изживява малката душица!? Стискам всички палци да живо и здравичко!

#406 Потребителят е офлайн   bebssii Икона

Публикувано: 14 June 2010 - 10:17 AM

Вече всичко е наред с малката :) Започна да се храни нормално и вече е наред.Наистина и аз съм против цялата тази схема с внасяне и продаване на невръстни бебета, но както споделих в горния пост, кученцето ми беше подарено като изненада.Тъй като доста съм прочела оттук, бях много притеснена за здравето му, след като е с неизвестен произход,нито им бяха казали с какво са го хранили,нито със сигурност не се знае дали има 1-ва ваксина(по-вероятно не)Надявам се всичко с бебока да е наред,иначе сме много игриви,много живи.Благодаря на всички, които пишат в този форум, защото мненията ви и съветите ви са от огромна полза на всеки, който се е сдобил с такова съкровище, като йоркито :)

#407 Потребителят е офлайн   Джиджона Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2010 - 07:03 PM

Проверете в паспорта на кученцето! Там трябва да пише. Качена снимка А и можете да пратите снимки на мъника. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#408 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2010 - 02:29 PM

Здравейте! Имам следният въпрос - бебето ми йорки е на 3 месеца и вчера стана течение вкъщи, при което една от вратите го удари доста силно по задната лява лапичка. Скимтя доста, в последствие се успокои. Оток нямаше, но днес направихме рентгенова снимка и показа счупване на тибията, но без луксация. Аз съм от Пазарджик и ветеринарният лекар ни посъветва утре рано сутринта да отидем в Клиниката за дребни животни към Тракийския университет в Стара Загора. Според него може да се наложи операция за поставяне на игла/пластина, която обаче ще бъде на доста висока цена - 200-300лв. Въпросът ми е някой има ли опит с подобно неприятно изживяване и при положение, че няма луксация на костите, възможно ли е да се разминем само с шиниране/гипсиране. Ситуацията при нас е доста сложна, също защото наскоро изкара трахеит с ларингит, предизвикан от поглъщане на гранулки (на Роял Канин за бебета йоркита) без да ги дъвче, които са надраскали гърлото му и оттам възпалението се е разпространило надолу и още се възстановява. Сега се притеснявам, ако се наложи операция дали е разумно да му бъде поставяна упойка, с оглед на това му състояние.. Моля Ви дайте ми какъвто и да е съвет..умирам от притеснение за животинката ..горкото бебче :dh_188: :dh_188:

Благодаря предварително на всеки, който би бил така отзивчив да помогне дори и само със съвет.
User's Signature

Качена снимка

#409 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2010 - 07:22 PM

Показване на мнениетоDiLqNkaa, в 12 July 2010 - 12:34 PM, написа:

Здравейте! Имам следният въпрос - бебето ми йорки е на 3 месеца и вчера стана течение вкъщи, при което една от вратите го удари доста силно по задната лява лапичка. Скимтя доста, в последствие се успокои. Оток нямаше, но днес направихме рентгенова снимка и показа счупване на тибията, но без луксация. Аз съм от Пазарджик и ветеринарният лекар ни посъветва утре рано сутринта да отидем в Клиниката за дребни животни към Тракийския университет в Стара Загора. Според него може да се наложи операция за поставяне на игла/пластина, която обаче ще бъде на доста висока цена - 200-300лв. Въпросът ми е някой има ли опит с подобно неприятно изживяване и при положение, че няма луксация на костите, възможно ли е да се разминем само с шиниране/гипсиране. Ситуацията при нас е доста сложна, също защото наскоро изкара трахеит с ларингит, предизвикан от поглъщане на гранулки (на Роял Канин за бебета йоркита) без да ги дъвче, които са надраскали гърлото му и оттам възпалението се е разпространило надолу и още се възстановява. Сега се притеснявам, ако се наложи операция дали е разумно да му бъде поставяна упойка, с оглед на това му състояние.. Моля Ви дайте ми какъвто и да е съвет..умирам от притеснение за животинката ..горкото бебче :dh_188: :dh_188:

Благодаря предварително на всеки, който би бил така отзивчив да помогне дори и само със съвет.

Я утре вместо да тръгнете към Стара Загора елате в София. Носете снимката. Вет медикъл асистънс, София, кв Иван Вазов, ул Ярослав Вешин 16 А. От 15 до 20 часа. Какви са тия дивотии. Ще получите професионална помощ и няма излишно да ви взимат пари и да ви говорят на неразбирам език и да се паникьосвате. Кажете, че Лидия ви праща. Те ми гледат кучетата вече 10 години и само за последните 2 години спасиха много йоркита, купени от борси и махленски обяви и спестиха много пари на собствениците. Само не забравяйте ренгеновата снимката. Моя тел е 0888575573 ако нещо не се ориентирате ми звъннете. Ще бъде супер мъника ви и ще скача като за световно.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#410 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2010 - 07:22 PM

Показване на мнениетоDiLqNkaa, в 12 July 2010 - 12:34 PM, написа:

Я утре вместо да тръгнете към Стара Загора елате в София. Носете снимката. Вет медикъл асистънс, София, кв Иван Вазов, ул Ярослав Вешин 16 А. От 15 до 20 часа. Какви са тия дивотии. Ще получите професионална помощ и няма излишно да ви взимат пари и да ви говорят на неразбирам език и да се паникьосвате. Кажете, че Лидия ви праща. Те ми гледат кучетата вече 10 години и само за последните 2 години спасиха много йоркита, купени от борси и махленски обяви и спестиха много пари на собствениците. Само не забравяйте ренгеновата снимката. Моя тел е 0888575573 ако нещо не се ориентирате ми звъннете. Ще бъде супер мъника ви и ще скача като за световно.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#411 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 01:22 AM

Имахме уговорка с доцентите, които са специалисти ортопеди в клиниката и нямаше как да я отменим. Но съм страшно доволна от професионализма, вниманието и компетентността на всички, работещи в тази клиника. Разминахме се само със шиничка, защото не е имало сериозна фрактура, а само фисура без разместване на костите. Отделно обясниха, че 90 % от кучетата, внасяни от чужбина изкарват вирусни инфекции (в нашия случай е Пара Инфлуенца и сега имаме назначени 2 антибиотика - Линкоспектин за крачето и Триприм за вирусното заболяване) и основно напоследък все с такива животни се занимавали. Стана ми много гузно, че приятелят ми се е подлъгал ( вероятно по по-атрактивната цена) и в стремежа си да ми направи изненада, защото уча в Англия и се прибирах за лятото, е взел кученцето от подобно място. Фирмата е Пупи експорт-импорт и пише, че била "единствената лицензирана фирма за внос на кучета в България" ...Както и да е..подобрява ни се състоянието буквално с всеки изминал час, даваме калций на таблетките за крачето. Не знам дали тук е мястото да попитам, но ни посъветваха да даваме извара за подсилване, но той много й се мръщи..Какво да направя по въпроса?
Специални благодарности, Лидия, за отзивчивостта и да чукаме на дърво да нямаме други подобни проблеми оттук нататък, но ако се наложи нещо недай си боже, ще имам предвид клиниката, която ми препоръча. Аз иначе определено искам да похваля Клиниката за дребни животни в Стара Загора..

П.П. ето снимчици от днес да ни видите какви сме герои :rc_036: Тук спинкаме, но иначе и с шината лудува Макси по няколко часа без да спира и ни пълни душата. Много мило ми стана как вече си е свикнал и за ходенето по нужда и си дотичква и с шината до памперса, въпреки че не бих му се скарала сега дори и да не ходи където трябва.. :wub:

Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#412 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 07:31 AM

Показване на мнениетоDiLqNkaa, в 14 July 2010 - 11:27 PM, написа:

Имахме уговорка с доцентите, които са специалисти ортопеди в клиниката и нямаше как да я отменим. Но съм страшно доволна от професионализма, вниманието и компетентността на всички, работещи в тази клиника. Разминахме се само със шиничка, защото не е имало сериозна фрактура, а само фисура без разместване на костите. Отделно обясниха, че 90 % от кучетата, внасяни от чужбина изкарват вирусни инфекции (в нашия случай е Пара Инфлуенца и сега имаме назначени 2 антибиотика - Линкоспектин за крачето и Триприм за вирусното заболяване) и основно напоследък все с такива животни се занимавали. Стана ми много гузно, че приятелят ми се е подлъгал ( вероятно по по-атрактивната цена) и в стремежа си да ми направи изненада, защото уча в Англия и се прибирах за лятото, е взел кученцето от подобно място. Фирмата е Пупи експорт-импорт и пише, че била "единствената лицензирана фирма за внос на кучета в България" ...Както и да е..подобрява ни се състоянието буквално с всеки изминал час, даваме калций на таблетките за крачето. Не знам дали тук е мястото да попитам, но ни посъветваха да даваме извара за подсилване, но той много й се мръщи..Какво да направя по въпроса?
Специални благодарности, Лидия, за отзивчивостта и да чукаме на дърво да нямаме други подобни проблеми оттук нататък, но ако се наложи нещо недай си боже, ще имам предвид клиниката, която ми препоръча. Аз иначе определено искам да похваля Клиниката за дребни животни в Стара Загора..

П.П. ето снимчици от днес да ни видите какви сме герои :rc_036: Тук спинкаме, но иначе и с шината лудува Макси по няколко часа без да спира и ни пълни душата. Много мило ми стана как вече си е свикнал и за ходенето по нужда и си дотичква и с шината до памперса, въпреки че не бих му се скарала сега дори и да не ходи където трябва.. :wub:

Прикачен файл photo 2 (3).jpg

Радвам се, че за сега сте добре. Наистина много хора се лъжат "по атрактивната цена" и когато вече е късно разбират, че съвсем не е "атрактивна". Също така не съм съгласна, че 90% от кучетата внесени от чужбина имат проблеми. Това важи за тези, които не са закупени от легитимните развъдници в чужбина. И в Европа и в САЩ и Канада има развъдници, които създават прекрасни представители на тази порода, но разбира се не само цените отговарят на високото качество, а в много случай трябва да се чака повече от година за да се вземе куче от такав реномиран развъдник. Понятие "лицензиран вносител" не съществува. Използват го за рекламен трик. Всеки, който се интересува истински има къде да прочете и да разбере после, коя реклама е измамна и коя истинска. Не мога все още да разбера психиката на хората, след като толкова много случай има описани, как взимайки си кученце за 500-600 лева, после започва ходенето по ветринари, отрицателните емоции и даването на много пари.
Както й да е дано да нямате повече проблеми с мъничето и да не Ви се налага да посещавате никакви доктори.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#413 Потребителят е офлайн   Xela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:[url=http://www.minidog.info][img]http://www.minidog.info/lines/line_206_beg_427_time_1247342400_col_000000_text_34313732363336383639.gif[/img][/url]
Публикувано: 16 July 2010 - 09:47 AM

Браво, радвам се че куч се оправя :) от сега нататък само хубави н еща да ви се случват, а снимките направо ми напълниха душата като си спомних моя Арчи като беше на възрастта на Макси.
User's Signature

Качена снимка

#414 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2010 - 11:49 AM

От 2 дни Йоли киха и кашля усилено.
Текат и сополки от нослето и кашля сякаш се е задавила с нещо :dh_188:
Вчера трябваше да ни бият ваксината за бяс, но я отложихме, защото се оказа, че е настинала!
Бих искала да ви предупредя - внимавайте с климатиците!!!
Надявам се за вас лятото да мине безпроблемно, а ние да се оправим съвсем скоро :ae_085:

Относно лечението, което ни предписаха - дадоха ни човешки лекарства. По половин пакетче АЦЦ 100 за кашлицата и маз за нослето. Ако някой може да сподели опит, ще сме благодарни!

Поздрави,
Алекс

#415 Потребителят е офлайн   DiLqNkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2010 - 02:55 PM

И ние още лекуваме кашлица и сополи..същата работа като при вашата госпожица, само че при нас дробчетата са засегнати и сме на антибиотик (вече) перорален Синулокс + детски хуманни сиропчета за кашлица - Вентолин и Мукосолван. Дадоха също след като спрем лекарствата пробиотик, за да оправи коремната флора - Фермактив. Лечението дава резултат, но тъй като се проточиха нещата по-дълго отколкото трябва заради първите 2ма "лекари", при които го заведохме Макси, все още покашля от време на време и чисти секрети...
Дано се разминете по-леко от нас и бързо бързо да сте пак във форма :md_064:

П.П. каква мас са изписали за нослето и как се прилага?
User's Signature

Качена снимка

#416 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2010 - 02:56 PM

Показване на мнениетоoddbo kolev, в 22 July 2010 - 09:54 AM, написа:

От 2 дни Йоли киха и кашля усилено.
Текат и сополки от нослето и кашля сякаш се е задавила с нещо :dh_188:
Вчера трябваше да ни бият ваксината за бяс, но я отложихме, защото се оказа, че е настинала!
Бих искала да ви предупредя - внимавайте с климатиците!!!
Надявам се за вас лятото да мине безпроблемно, а ние да се оправим съвсем скоро :ae_085:

Относно лечението, което ни предписаха - дадоха ни човешки лекарства. По половин пакетче АЦЦ 100 за кашлицата и маз за нослето. Ако някой може да сподели опит, ще сме благодарни!

Поздрави,
Алекс

Много съжалявам, че малката сладурана е настинала. Аз също ползвам АЦЦ
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#417 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 12:08 PM

Малко по-добре сме вече, утре отиваме на доктор да си каже и той :md_064:
Мехлема се казва Ринолекс и си има трик как да се прилага. Ако се интересувате, пишете ми на лични.

#418 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2010 - 06:10 PM

Показване на мнениетоoddbo kolev, в 23 July 2010 - 10:13 AM, написа:

Малко по-добре сме вече, утре отиваме на доктор да си каже и той :md_064:
Мехлема се казва Ринолекс и си има трик как да се прилага. Ако се интересувате, пишете ми на лични.

Алекс малко съм учудена, че пишете за този незначителен и съвсем често срщан проблем, които обикновенно се получава по отношение на невнимателност на собственика. Темата е за хора, които се съмняват в компентността на докторите, които посещават ветове на които не вярват и в чиято правлност на диагноза се съмняват. Доклколкото знам вие ходите при докторите с които аз контактувам 11 години. Мисля, че това е изключително показетелно за тяхната компетентност. Тъй като моите кучета едиственното от което "страдат" е неизбежната годишна ваксина и ваксината против бяс. Да можете тук да получите на килограм безсмисленни, ненужни и понякога опасни съвети. Ваша воля, разбира се. Йоли ми е на сърце и аз няма да ви пратя при псевдодо-лечители и печелбари. Аз обичам кучетата и на последно място при мен е колко струва създаването или отглежгдането на едно йорки. Има много хора, които и за парите на целия свят няма да получат йорки от мен, но има и такива, които могат да получат и най-прекрасното йорки подарък. Развъждането и отглеждането на чистопороден йоркширски териер е мисия. Разбира се средствата за тази мисия не идва по Евро фондове и обещания на нашия Примиер. Това е нещо което ние кинолозите-развъдчици плащаме от собствения джоб. Никой не ни е принудил, никои не ни е задълъжен и ние на никому не сме длъжни. Но искаш ли истински представител на дадена порода това струва скъпо, другото е "китайско менте"
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#419 Потребителят е офлайн   veneta1 Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2010 - 04:46 PM

Здравейте,имам йорки на 1 год. казва се Бела ,имаме проблем с дъха и има малко зъбен камак.Опитвам се да й мия зъбите един път на седмица ,но не става и не знам какво мога да направя за да не й мирише устата.Благодаря ви !

#420 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2010 - 06:18 PM

Показване на мнениетоveneta1, в 25 July 2010 - 02:51 PM, написа:

Здравейте,имам йорки на 1 год. казва се Бела ,имаме проблем с дъха и има малко зъбен камак.Опитвам се да й мия зъбите един път на седмица ,но не става и не знам какво мога да направя за да не й мирише устата.Благодаря ви !

Ще трябва да я заведете на ветринар за да изчисти зъбния камък и лошия дъх ще изчезна.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни