С каква храна е необходимо да се храни котето ви?
Публикувано: 29 December 2009 - 12:35 PM
Публикувано: 29 December 2009 - 07:29 PM
На родителите ми им се свиди да дават пари за храна по-хубава от Уискас.
Честно казано, те мразят котката ми. Цялото ми семейство я мрази, който я види крещи и посяга да я удря и рита.
Дядо ми веднъж щеше да я убие. Даже братовчедката ми, която е 2 годишна, като види котката, крещи "ЕТО Я МРЪСНАТА КОТКА!" и я рита. Е, бати хората, да си научат така детето >_<*
Но както и да е, сега съм заклещена с Уискас и няма с какво по-добро да храна котката си. Направо не знам какво да правя, и не знам изобщо защо пиша, защото едва ли може някой да ми помогне

Публикувано: 29 December 2009 - 11:14 PM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 05 March 2010 - 10:48 PM
Ще ви бъда много благодарна, ако ми помогнете със съвет.
Едно много сладко улично коте си осинови мой приятел и започна да му ходи редовно на гости с преспиване и пр. Предполагам, че в едно близко бъдеще ще заживеят даже заедно

Имам две питания: някой от вас сблъсквал ли се е с подобно пристрастяване към храна или специално към този Китикат, , защото котето по описание го докарва на заклет пушач, който се опитва да откаже цигарите и около него размахват кутия - мяука, скача по масата, постоянно търси от нея? Инак си яде гранулите, но не толкова охотно.
Другото питане е - знаете ли къде в София има по-богат избор от качествена храна? Моят съвет бе да се насочи към Роял Канин или Премиум клас на Пурина или като цяло възможно най-високия клас, който може да се намери и по възможност без царевичен или пшеничен глутен. Отворени сме към всякакви предложения!
Публикувано: 05 March 2010 - 11:01 PM
Съвършено правилно си го посъветвала

Публикувано: 08 August 2010 - 12:59 AM

Публикувано: 23 August 2010 - 07:26 PM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 13 September 2010 - 11:27 AM
Публикувано: 14 September 2010 - 11:35 AM
Публикувано: 12 February 2011 - 12:21 AM
Публикувано: 16 February 2011 - 03:11 PM
Публикувано: 16 February 2011 - 03:21 PM

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!
Публикувано: 12 August 2012 - 02:09 PM

И естесвено пак има неща дето не разбрах. Въпросите са ми следните:
Каква е разликата от вареното и суровото месо?
Питам защото имам известни притеснения да давам сурово. Знам, че трябва да преседи минимун 48ч. замръзено и т.н. но все пак задължително ли трябва да е сурово?
Също така на какви порции се разделя, тоест по колко се дава? Знам, че зависи от килограмите и възрастта на котето, но как да го преценя. Не е като със сухата храна да има табличка по която да се ориентирам.
Имайки предвит, че моя малък змей още няма мярка за ситост, ме е страх да не и се разшири коремчето

И съответно въпросът за 100 000лв. е в крайна сметка коя храна е най-предпочитаната и добрата на БГ пазара... РК, Хилс или Юкануба ???

Казвам тези марки, защото от прочетеното на тях се спирам, като с времето ще видя принцесата коя ще предпочете, но искам да знам каква е разликата между тях, коя е по добрата и коя е "добра" благодарение на многото реклама, примерно.
Вълнуваме също така мнението ви за паучовете от съответните изброени марки, каква е разликата между тях и сухите им храни. Тоест от коя е препоръчително да не се дават мокри храни (като имам предвит, че дажбата няма да е дневната порция, а лакомство 1-2 пъти седмично) а само от гранулите и коя е с достатъчно добро качество И на паучовете???

Гръмна ми главата като прочетох всичко и установих, че не съм толкова добре запозната със съставките в храната на любимците си. Имам бебе на 2 месеца и просто искам да го захраня както трябва, за големия котарак е ясно, че след кастрацията минава на храна за "не мъжествени котаци"

Благодаря предварително и се извинявам ако накарам някой да се повтори, защото не съм разбрала правилно.
Публикувано: 13 August 2012 - 11:43 AM
От гранулите Хилс в момента мисля, че никой не я внася у нас, значи отпада. РК отдавна не е това, което беше, а и аз лично никога не съм й била фен. За да сте наясно със съставките едно от най-важните неща, които трябва да знаете, е че на етикета, където пише състав на първо място седи съставката с най-голямо количество. Където е месо /ама не месо и месни субпродукти/ е добре, където е царевица - зле.
Аз като състав, формула и цена харесвам Юкануба и Ямс, като аз лично храня с Ямс...
Бебе на 2 месеца бих захранила с Юкануба за подрастващи, до 1вата му година може да расте и да се развива прекрасно само на нея. Без добавки, витамини и т.н.
Паучове и консерви само ако са с над 70% месо /100% най-добре/ и то само за десерт /рядко/ или по празници. Иначе излиза скъпо да се хранят само с такива.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 13 August 2012 - 12:54 PM
Другото което ме притеснява е, че бях попаднала на информация за въпросната храна на Ямс, че се тества върху животни. А сега като се разрових да видя къде беше, споменават и за Юкануба

Някой запознат ли е с това като информация или е някакъв опит за саботаж на марката. Наистина няма да ми е приятно да си храня любимеца с храна заради която са били измъчвани и убивани други животинки.