И кога е крайният срок за регистрация?
Ваксините
Публикувано: 29 December 2009 - 08:48 PM
И кога е крайният срок за регистрация?
Публикувано: 02 April 2010 - 11:20 AM
по принцип схемата приложена при вас не е стандартна. и да - може смърта на животното да се дължи на постваксинален енцефалит от твърде ранното приложение на RL ваксината. обаче дали е така не може да се каже без аутопсия.
Публикувано: 03 April 2010 - 04:50 PM
по принцип схемата приложена при вас не е стандартна. и да - може смърта на животното да се дължи на постваксинален енцефалит от твърде ранното приложение на RL ваксината. обаче дали е така не може да се каже без аутопсия.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 04 April 2010 - 01:41 PM
Публикувано: 05 April 2010 - 04:23 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 06 April 2010 - 10:38 AM
Постваксиналните реакции не са мит , но не мисля , че са свьрзани само със слагането на бяс на трети месец,по скоро това е определена реакция на организма и никой не може да гарантира , че това няма да се случи ,ако се сложи на 6 или 9-тия...
Публикувано: 15 April 2010 - 11:04 AM
Публикувано: 15 April 2010 - 06:53 PM
Отидохме, куюенцето има диария и този серум вообще не е ваксина а някаква засилващ имунната система серум. Докторът каза че това куче е поне не 6 седмици и слад като му премине диарията след лечението ще се ваксинира...
Публикувано: 16 April 2010 - 11:28 PM
П.С.Клиниката е ОВК Варна.По принцип съм доволна от обслужването до сега, до преди 2 седмици една от докторките спаси котката ми.Но днес ни се падна нощната смяна
Публикувано: 17 April 2010 - 01:33 PM
На следващият ден кученцето се влоши, заведохме го моментално! Доктоеа беше объркан понеже този доктор който уж е сложил серума, не можа да потвърди... бил си дал печата на някакъж зоо магазин ужас гаврата е пълна! Кучето е било почти умряло, но след спешната реакция на доктора приливане на глюкоза и куп други неща успя да издържи ноща за сега е добре днес отново са го водили на преглед, за момента е стабилизирано слава Богу. Започнало е да хапва по малко дори. Срам и позор за хората които си играят така с беззащитен живот. Дано не излязаъ осложнения...
Публикувано: 17 April 2010 - 01:33 PM
На следващият ден кученцето се влоши, заведохме го моментално! Доктоеа беше объркан понеже този доктор който уж е сложил серума, не можа да потвърди... бил си дал печата на някакъж зоо магазин ужас гаврата е пълна! Кучето е било почти умряло, но след спешната реакция на доктора приливане на глюкоза и куп други неща успя да издържи ноща за сега е добре днес отново са го водили на преглед, за момента е стабилизирано слава Богу. Започнало е да хапва по малко дори. Срам и позор за хората които си играят така с беззащитен живот. Дано не излязаъ осложнения...
Публикувано: 17 April 2010 - 02:21 PM
Сори, че се включвам в темата - ама това наистина ли е вярно??!!!
Какъв серум, какъв печат, какъв зоомагазин.... боже мили!
VlaDko_, съветвам те най-приятелски да заведеш кучето си ВЕДНАГА на друг ветеринарен лекар и незабавно да му направите тестове за изброените болести, които могат да вкарат куче-бебе в гроба, докато се умува кой, какво и как му е слагал. Ако - не дай боже, кученцето е болно - трябва да се лекува веднага. Не се успокоявайте от временно подобрение - тези болести са ужасни и ако не се вземат мерки навреме - после е късно.
Най-искрено се надявам на кучо да му няма нищо сериозно и бързо да се възстанови напълно.
Но поне аз на ваше място не бих чакала само с вяра и молитви това да се случи...
Стискам палци!
Публикувано: 17 April 2010 - 05:32 PM
Сори, че се включвам в темата - ама това наистина ли е вярно??!!!
Какъв серум, какъв печат, какъв зоомагазин.... боже мили!
VlaDko_, съветвам те най-приятелски да заведеш кучето си ВЕДНАГА на друг ветеринарен лекар и незабавно да му направите тестове за изброените болести, които могат да вкарат куче-бебе в гроба, докато се умува кой, какво и как му е слагал. Ако - не дай боже, кученцето е болно - трябва да се лекува веднага. Не се успокоявайте от временно подобрение - тези болести са ужасни и ако не се вземат мерки навреме - после е късно.
Най-искрено се надявам на кучо да му няма нищо сериозно и бързо да се възстанови напълно.
Но поне аз на ваше място не бих чакала само с вяра и молитви това да се случи...
Стискам палци!
Направени са снощи по спещност човека дойде специално заради нас, кучето е било почти умряло казал е че сме хванали болесата в началото. Аз не писъствах понеже не съм в града. Веднага е действал и е започнал с лечение! Днес отново беше на преглед бебо, докторът е казал че е кучето е стабилно за момента прелята му е глюкоза отново мисля и се бият инжекции. Надявам се всичко да се оправи и да не се налага повече да изпадаме в такива меко казано ужасни ситуации, защото това е един невинен живот...
rimela, за жалост наистина е вярно кучето е отбито (продадено на мен) от майката на 35 дена с бит Serum DHP, с печат на доктор който си го дал да си подпечатват профилактично... пари трябва да се изкарват все пак!!! Нашия доктор каза че по новите европейски наредби куче трябва да се продава сле 60 ден, понеже до този период бебето ползва имунитета на майката, ужаса е пълен може би и аз имам вина, но исках да зарадвам брат си а не разполагах с 600лв. за куче от квалифициран развъдник. Няма значение за мен най важното за момента е бебока да е здрав нищо друго не ме вълнува, а този доктор да му мисли аз паспорта го пазяс печата и подписа му...
Публикувано: 17 April 2010 - 05:38 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 17 April 2010 - 06:04 PM
Искам да знам че кучето ми е възтановено и ще взема мерки няма да с разминем така!
Публикувано: 10 May 2010 - 03:14 PM
А сега към въпроса. Той е следния : Ще си вземаме малко ротвайлерче на около 40 дни. Между ваксините може ли да излиза на разходка навън.(Съжалявам ако върпоса е глупав, но изчетох достатачно противоречива информация). Надявам се да не досаждам на никого с въпроса си, защото все още съм нова.
Благодаря за отделеното време!
Публикувано: 10 May 2010 - 03:32 PM
ДеSиHka, в 10 May 2010 - 01:19 PM, написа:
Абсолютно е забранено.Разходки поне седмица след трета ваксина.

Вход

Горе
Цитиране +