Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#101 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 02 September 2005 - 09:27 AM

Аз лично си мисля, че не е много хубаво. Нямам опит с ротвайлери, но на синджир от 2месечна възраст...
Несъм сигурна какво може да стане, но според мен на тази възраст кученцето все още се нуждае от "родители" и от "близки", а синджирът ще го "отдели" от близките.
Може да съм абсолютно грешна, нека по-опитните да ме поправят ако е така.
r)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#102 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 02 September 2005 - 09:49 AM

Totti, ако мога да ти дам съвет - опитай се да му заградиш малко дворче около къщичката. Така той ще се чубства по добре и ще си има неговото място. По често го пускай да се разхожда из двора. Иначе рискуваш като порасне да имаш едно несоциализирано куче, което може да ти създаде проблем.

#103 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2005 - 07:27 PM

Цитат

Здравейте отново!Благодаря ви първо че сте ми отговорили на предишния пост!Беше ми много от полза!Сега обаче ще трябва да ви задам още един от "глупавите" вапроси..

Понеже моят ротвайлер го гледаме в къща с много голям двор и е вече на 2 месеца и малко..нали няма да се отрази лошо на кученцето като е вързано до къщичката си на синджир като имате предвид че го разхождам 3 пъти на ден.. d) s)

Абсолютно щЕ СЕ ОТРАЗИ.Ротвайлерът спокойно може да живее целогодишно на двор,но В НИКАКЪВ СЛУчАЙ вързан на верига.Ти знаеш ли какъв звяр става ротвайлер дето живее на верига n)
Абе теб ако някой те върже цял ден на верига как ще се чувстваш,а?Я,че се ядосах a)
Направете си му негово заградено място както Дог каза по-горе ако има някакъв проблем в двора,иначе защо да не си е пуснат на него и да си има къщичка,в която спи?какъв е проблема?

лелеее,добре,че случихме на стопани на бебетата и до сега не се е появил някой да ми зададе подобен въпрос... l)
User's Signature

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   gogdelb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2005 - 10:24 PM

Цитат

Ти знаеш ли какъв звяр става ротвайлер дето живее на верига n)

И да не е на верига пак ще стане звяр ако не се възпитава правилно. Може и да е на верига, и да си социализиран и кротък. Всичко зависи от подхода на стопанина. Ако го разхождаш три пъти на ден и го обучаваш правилно ,няма да имаш никакви проблеми, дори през останалото време да е вързан. Въпроса е ,че едва ли кучето ще се чувства комфортно по този начин. Повтарям останалите, но наистина е най-добре да му направиш някакво дворче до къщата. Но нужно ли е? Какъв е проблема? Копае, гризе, чупи, какво? Това са поправими неща така, че какъв е смисъла? Щом можеш да го отучиш, защо трябва да го ограничаваш в някакво пространство?

#105 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2005 - 11:01 PM

Преди седем години имахме ротвайлер ...красавеца Арес !!! Едър атлетичен невероятно красив и умен ! Живееше на вилата с немската ни овчарка ...добрата жива охрана ...макар че бяха по добри и от комарите във въздуха ! Дойде зимата и овчарката се разболя взехме я в апартамента ...а Арес остана да пази . Момчето беше като Аполон здрав и силен ....до деня в които гледача ни се обади и каза ....Арес е мъртъв!
Предната вечер си играл и радвал на живота ....спряла червена кола пред вилата и попитала гледача дали продава кучето ...той казал за нищо на света няма да го дадът ...и по типично български начин когато нещо не можеш да имаш доброволно по добре никой да го няма ...отровили го!!!
До ден днешен се питам защо не го направих злобен агресивен и безмилостен а го карах да уважава негово величество човека -звяр!!!
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#106 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2005 - 12:05 AM

r) d)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  SC_0096.jpg (28.23K)
    Брой сваляния: 182

#107 Потребителят е офлайн   Kingto Икона

Публикувано: 10 September 2005 - 01:42 PM

От скоро запо4нах да извеждам кучето си навън и бих искал да попитам как да го накарам да разбере да си свършва работите по време на разходка, защото веднага след като го прибера той се изхожда...

#108 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2005 - 02:00 PM

Аз ще споделя личния си опит:))Алма w) когато започнах да я извеждам на разходки в продължение на седмица, та дори и две неискаше да ходи на тоалетна вън:((Разхождали сме се по цял ден,едва устискваше милата:))и като се приберем първото нещо е да се изпишка и "Избуфка" l) Първо се притесних,но ми казаха, че това е нормално;)))И после започна по малко да опознава външния свят и да пишка:))Разбира се като пишка или ака следваше огромна радост,похвали,наградки,за да разбере,че това е много хубаво bravo И така:))Сега не прави бели в къщи, а само навън,но се иска търпение и много похвали:)))И най-вече дъъъъълги разходки навън angel Успех:)

#109 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2005 - 08:39 PM

Алма, брат и Али и Карго с купите в тревата b) От клуб Сириус bravo
Качена снимка

Алма на награждаването cheers
Качена снимка

Алма в стойка w) , аз също n)
Качена снимка

Алма в ринга d)
Качена снимка

#110 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2005 - 10:36 AM

Браво на вас ! Морти, разкажи повече ... колко кучета бяха, как премина изложбата, кой стана клубен шампион ? Твойте впечатления ... съжалявам, не успях да дойда. Трябваше да дойде един приятел при вас да снима, но нещо станало и той не успял ... така че разказвай r) d)

#111 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2005 - 11:21 AM

ланс от тишевица - перспективен 1 място с купа
алма алегро диваче - перспективна 1 място с купа
ая алегро диваче - перспективна 2 място
али алегро диваче - перспективен 2 място
карго от тишевица - отличен 1 място с купа
джоко от тишевица - отличен 3 място
дива ф. хаус жижаков - отличен 3 място
cheers
Това са от наща "тайфа",за това ги помним:))Другите се надявам да ги видя от НКР:))
Иначе много добре беше организирана изложбата:))Имаше страхотни кучета:))А съдията специално похвали класа , в който се яви дива- женските :))И четерите били страхотни представителки на породата:))Браво на Дива bravo :))и всички победители cheers

#112 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2005 - 08:14 AM

Поздравления и от мен за Алма и Рени
Много сме горди с тях!Също така благодарности на всички приятели от клуб Сириус,които ни помагаха и викаха за нас!Видя се,че който тренира там се представи чудесно в ринга- и кучетата,и стопаните им бяха в супер кондиция!
Ето още снимки

Пълните резултати можете да прочетете
тук

w) angel w)
User's Signature

Качена снимка

#113 Потребителят е офлайн   ARON Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 October 2005 - 04:31 PM

Искам да си закупя малко мъжко кученце ротвайлер, предлагат ми с родословие за 400 евро, и без родословие за 270 лева. Посаветвайте ме първо норамално ли е 400 евро за чистокръвен!!! ротвайлер и риска ако си закупя такъв от 270 лева, какво ще отгледам?

#114 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2005 - 04:44 PM

Здравейте! Мога да Ви кажа че 400 евро е нещо съвсем човешко... Има ротвайлери които струват 2000 евро например... Всичко зависи от стриктно подбраното родословие!!! Важно е да знаете какви са били родителите му, техните родители, с какво са допринесли на породата и да сте спокоен, че при правилно отглеждане и развитие можете да имате поколения - още повече да допринесете за породата в България! Въобще няма какво да му мислите!... Проучете родословието на кучето си и ще знаете че имате ротвайлер! Сигурна съм че тук има хора които ако им кажете имената от родословието ще ви кажат какво куче си вземате, а и снимки могат да ви публикуват!

Ако вземете този от 270 лв който е без родословие, колкото и да ви прилича на ротвайлер, като порасне, може да се, че сте гледали куче което само прилича на ротвайлер. И е напълно вероятно или структурата да му е кофти, или краката къси, или главата несъразмерна! Рискувате много!!! Аз самата имам куче което уж трябваше да бъде доберман... Уви, само прилича на такъв по структура но няма нищо общо!

От вас зависи! Зависи от това какво искате! Помислете! Не бързайте! Все пак парите се дават еднократно и от вас зависи дали ще имат възвращаемост! Не пренебрегвайте това!!! Желая успех!

#115 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2005 - 05:18 PM

Цената на едно куче зависи от много неща -родители,потенциал на кучилото и на самото кученце и се определя единствено от развъдчика.При всички положения ако искате да си вземете ротвайлер,а не някакво куче приличащо на тази порода трябва да търсите куче с родословие.Нормално е то да бъде по-скъпо от това,чиито произход не е доказан.Разходите на един развъдчик са много по-големи-като започнем от подбирането на подходящ мъжкар,заплождане,раждане,отглеждане на кученцата(изобщо не слагам даже разходите по изложби,изпити и т.н. преди това)Ако цената от 400 евро ви се струва висока,потърсете друг развъдник,проучете,помислете,разговаряйте с развъдчика-ако не търсите куче шоу-класа,може да ви предложат по-евтина цена за не толкова перспективно куче,но също ротвайлер.цените в България варират,но при всички случаи са от 200 евро нагоре.А за куче от чужбина-наистина Mad_Max има право колко струват d)
Пожелавам ви успех в намирането на ротвайлерче!
User's Signature

Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   irina51 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 October 2005 - 11:27 AM

Здравейте любители и приятели на породата Ротвайлер!
Нова съм във форума и с интерес чета всички публикации. Интересът ми е провокиран от това, че съм стопанка на 6-годишен Ротвайлер, мъжки с име Рот. Действително породата е уникална и който е имал удоволствието да стане стопанин на такова куче се е убедил в това. Още на 45 дни, когато го купих, се прояви като спокойно и уравновесено кученце. На тези, които сега започват да отглеждат куче от тази порода, искам да кажа, че колкото сте по-любвеобилни към кучето си, толкова по-добър характер ще има. Спокойната среда във вашия дом ще се отрази и върху спокойствието на вашето куче. Съжалявам само, че не отделих достатъчно време за дресировка на моето куче и не знам сега дали вече не е късно, а и аз нямам достатъчно опит. r)
User's Signature

Вчера е история, утре е мистерия, днес е подарък

#117 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2005 - 11:46 AM

Цитат

Здравейте любители и приятели на породата Ротвайлер!
Нова съм във форума и с интерес чета всички публикации. Интересът ми е провокиран от това, че съм стопанка на 6-годишен Ротвайлер, мъжки с име Рот. Действително породата е уникална и който е имал удоволствието да стане стопанин на такова куче се е убедил в това. Още на 45 дни, когато го купих, се прояви като спокойно и уравновесено кученце. На тези, които сега започват да отглеждат куче от тази порода, искам да кажа, че колкото сте по-любвеобилни към кучето си, толкова по-добър характер ще има. Спокойната среда във вашия дом ще се отрази и върху спокойствието на вашето куче. Съжалявам само, че не отделих достатъчно време за дресировка на моето куче и не знам сега дали вече не е късно, а и аз нямам достатъчно опит. r)

Здравейте Ирина и добре дошла! b) Минавам към въпроса Ви... Жоел Дьоас, човек посветил живота си на етологията и възпитанието на кучетата казва, че за да бъде дресирано и обучено едно куче клетките му запаметяващи команди и работещи с тях (командите) трябва да бъдат стимулирани между третия и петия месец от живота на кучето. Причината е, че тогава светкавично се изграждат връзки между работещите клетки и се полага основа на по нататъшното обучение. Неработещите клетки и тези клетки, на които не им е било "загатнато" в тази възраст, че трябва да работят по някакъв начин - умират в петия месец... След като шест години не е работено с кучето, ако сега започнете да изграждате тези клетки ще стане много много трудно (според него не е невъзможно това да стане в по-късен етап, но процеса става много по-дълъг и сложен)... А и щом нямате нужните знания при вас ще е още по-трудно и още по-сложно! Не искам да ви обизсърчавам и да губите надежда, но ако решите ще трябва да имате много много търпение и ще става много по-бавно : не очаквайте перфектни резултати в никакъв случай! Наистина съжалявам ако това ви наранява, но просто така е устроен организма на клетъчно ниво за възприятието на заобикалящия го свят и нещата които трябва да научи и които може да научи... Въпреки всичко не се обезсърчавайте! Поне опитайте! Желая много много успех!

#118 Потребителят е офлайн   irina51 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 October 2005 - 12:20 PM

Благодаря за бързата отзивчивост! Допусках, че ще бъде трудно да се започне дресировка на куче на такава възраст, но аз все пак се опитвам понякога да събудя интереса на моето куче към някои неща и ще продължавам да го правя. Не се обезсърчавам напълно, защото виждам, че понякога има интерес.
Ще продължа да следя форума с интерес.
User's Signature

#119 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2005 - 03:07 PM

Ирина, тъй като вашият успех, за който всички стискаме палци, може да се окаже много важен за историята на породата, ще споделяте ли с нас как върви и какво е поведението на Рот - как реагира, добре ли се държи, в какво се изразява интереса му, давате ли му наградки... Изобщо ще се радвам много ако споделяте всичко по начина по който го правите, а и евентуално можем да помогнем със съвети, или с каквото можем!!! Стискам палци и се прекланям пред подвиза Ви!!! super best

#120 Потребителят е офлайн   irina51 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 October 2005 - 06:24 PM

Разбира се! Дори ще ми бъде много приятно, защото всеки, който има домашен любимец обича да говори за него. А пък аз с голям интерес чета побликуваното във форума.
Ето накратко някои подробности за моя Рот: Подариха ми го моите деца за един мой рожден ден, но аз отидох с тях да го избера. Много ми е скъп този момент, тъй като бях изпаднала в депресия поради смъртта на баща ми и брат ми едновременно и това куче ми помогна да преодолея стреса. Но както и да е, това е едно малко тъжно отклонение и все пак е много показателно за положителното влияние на домашните любимци върху здравето на човека.
У дома аз и двете ми деца (които вече са големи) много обичаме животни и най-вече кучета, а в последствие и съпругът ми също много се привърза към кучето. Отделяхме му много време и искам да споделя, че още през първия ден, прекаран у дома се прояви като много спокойно кученце. И така продължи като растеше. Основно аз се занимавам с възпитанието му и мога да кажа, че много бързо възприе основните команди (без да съм специалист в областта,бях чела за някои възпитателни методи) да не влиза там, където не му е позволено, да не досажда с подскачане на хората и на нас. Малко по-трудно беше с ходенето редом, но сега вече няма проблем. Но навън по улицата не го пускам от каишката, тъй като много често някои хора се страхуват от него. Без каишка го пускам в двора на блока, в който живея (голям вътрешен двор) и там съседите го познават и той е дружелюбен към тях. Но съм имала случаи, когато някой тръгва да бяга при вида на пуснатото куче и то се спуска след него. Не мисля, че ще го ухапе, но аз винаги съм наблизо и предотватявам контакт с такива хора. Мисля, че хората постъпват пограшно като бягат.
Искам още нещо да споделя с вас, относно имунизациите. На 6-месечна възраст, една седмица след поредната му имунизация, Рот се разболя много тежко от паровироза. Изживяхме, ние и кучето, много тежки дни. Упорито се борихме и успяхме да го спасим, най-вече с помоща на една лекарка от ветеринарна клиника близо до нас. Носихме го цяла седмица на системи при нея. Тогава лекарите ми казаха, че е възможно болестта да е от имунизацията, ако не е била качествена. Възможно ли е да е така? Това изживяване ни сближи още повече с Рот, пък и аз научих доста неща по отношение грижите за болно животно. Сего дори давам съвети на мои приятели.
Аз мисля пък и от собствени наблюдения виждам, че когато кучето се отглежда с любов, без агресия към него, то възприема всяка среща с хората с любопитство, не е настроено агресивно и съм забелязала, че ако аз имам приятелско отношение към хората и Рот започва да върти опашка със задоволство. Но пък не обича да се изнасят едри предмети от къщи, дори аз да ги изнасям, усещам недоволството му. Сигурно това е вроденият му инстинкт за пазач.
За сега толкова за да не ви отегчавам, но имам доста неща, които бих могла да споделя.
User's Signature

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена