Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 04 October 2005 - 10:40 AM
"Но съм имала случаи, когато някой тръгва да бяга при вида на пуснатото куче и то се спуска след него." - това е нещо съвсем нормално. Кучетата са хищници и когато живо същество е с гръб и тръгне да бяга в тях се пробужда инстинкта за преследване на плячката! "Не мисля, че ще го ухапе," - а трабва! Това е инстинкт, като нашия за самосъхранение и колкото и да е добър и послушен и любвеобилен, няма куче което да няма този инстинкт... За това има команди "Стоп", "Място", "Не", които трябва да бъдат научени в ранна възраст... Ако искате опитвайте да го викате и да пляскате с ръце например за да привличате вниманието му докато преследва някой или нещо, ако това се случи отново! После го похвалете, ако се откаже от преследването и дойде при вас докато го викате!"Мисля, че хората постъпват пограшно като бягат."- абсолютно сте права!!! Елементарната култура изисква при идването на куче към човек, който не познава, този човек да замръзне на място с ръце, свободно пуснати до тялото! За съжаление, повечето хора правят точно обратното и иди че им обяснявай!... Можете да опитате да ги вразумите, обяснявайки им, или да сложите намордник на Рот, ако ви правят проблеми, но това също ще е трудно, тъй като кучето трябва да свикне в ранна възраст с намордника!
"На 6-месечна възраст, една седмица след поредната му имунизация, Рот се разболя много тежко от паровироза." - причините за това могат да бъдат много и различни, като започнем от тази, че на 6 месечна възраст организма на кучето е доста слаб и то е предразположено към всякакви болести. Една лека настинка преди имунизация може да е играла важна роля за следимунизационният процес. Имунизацията всъщност представлява инжектиране на вируса, болестта, заразата в количество, в което организма, при положение, че не е затормозен от други болести и условия БИ ТРЯБВАЛО да се справи сам и да изгради имунитет към тази болест, която му е била инжектирана. Моя съвет е да се радвате, че Рот сега е жив и здрав и да не търсите причината, защото тя наистина може да бъде най- различна! А и 5 години след това трудно можем да разберем коя е точно вярната!
За любовта и търпението е природен закон, че винаги остават възнаградени!!! Не мога да ви опиша колко се радвам за вас и семейството ви че живеете във взаимна обич с кучо!!! Желая всичко добро! super
Публикувано: 04 October 2005 - 12:38 PM
С нетърпение очаквах да се освободя от ангажименти за да мога отново да чета и пиша във форума. Радвам се, че всички тук са грижовни и отговорни към кучетата хора и са готови да помагат във всяка ситуация.
От прочетеното във форума разбирам, че не винаги съм постъпвала правилно. Например, когато усетих по поведението му, че има нужда от партньорка, аз пуснах обява в dog.bg, защото смятам, че природата на всяко живо същество изисква то да преминава нормално и естествено през всички фази на развитието си. За това исках Рот да намери партньорка от породата. Наистина, когато купихме кучето, постъпихме неразумно като не поисках от стопаните му родословие и сега се опитвам да ги открия за да ми кажат, защото знам, че така ще ми бъде по-лесно да му намеря партньорка и да създадат качествено поколение. Рот е един много хубав, едър ротвайлер, но смятам, че има малко по-дълга козина от нормалната за ратайлери. До сега само веднъж е имал среща с женска ротвайлерка, но не се получи заплождане, тъй като се оказа, че женската имала проблем с половите органи. Не знам до колко годишна възраст е нормално кучето-мъжкар да се размножава? Не съм привърженик на стерилитета.
Въобще не съм много наясно по този въпрос.
Продължавам да се опитвам да обучавам Рот и понеже е доста послушен, успявам да постигна макар и малко напредък. Например, когато сме сами в двора, където обикновено го извеждам, му поставям препятствия (обръщам две градински пейки) и той по команда ги прескача. В началото не разбираше какво точно се иска от него, но след като му показах и едновременно с това му подавах команда "хоп", той прескача пейката. И естествено - наградка. Това се получи от третия опит. Много съм горда!!! Обича много да играе и с топка. Имаме си малки топки за кучета с големината на топки за тенис на корт и обича да му хвърлям, но не иска да ми я донесе. С повече упоритост и наградки мисля, че ще успея, надявам се. Всички тези неща, обаче задъражт вниманието му за кратко време, не повече от 5-6 пъти. Може би защото е по-голям на години.
А за това, че някои хора се плашат от Рот когато не е вързан, аз понякога му слагам намордник и макар, че не му харесва го понася, но това го правя само когато има много хора около мен и не заради Рот, а заради хората, за съжаление.
Ееееее, стига толкова, май се увлякох, но когато говориш за любимо същество е така.
Разгледах някои снимки, поместени във форума - всички са прекрасни
d)

Вчера е история, утре е мистерия, днес е подарък
Публикувано: 04 October 2005 - 04:00 PM
Нормално е интересът му да не е толкова голям. По принцип за това при бебетата обучението става по-лесно защото нещата се учат на игра, а след пубертета се работи върху това всичко да бъде изпълнявано стриктно!...
Други какви команди освен "хоп", "не", "ела тук" знае? r)
Публикувано: 05 October 2005 - 07:45 PM
Днес нямах възможност да се занимавам с него, но ще наваксвам утре.
А що се отнася до командите, знае и някои други. Например като му кажа "долу" ляга. Не му е много приятно лягането, защото е тежичък, но го прави ако съм по-настойчива. Знае още "дай лапа" - това прави с удоволствие, защото след това има наградка и "дай целувка"- близва ме.
Има определени значими за кучето думи или изрази, които то разбира или свързва с нещо, което следва след думата, например "гладен ли си" събужда веднага интерес у Рот или "хайде на разходка" - още по-голям интерес. d)
Ще продължавам да опитвам.

Вчера е история, утре е мистерия, днес е подарък
Публикувано: 13 October 2005 - 02:21 PM
Публикувано: 13 October 2005 - 08:45 PM
Или линк към подобен материал.

прочети правилата за подписите
Публикувано: 14 October 2005 - 02:21 PM
Морти имаха първо разгонване наскоро-може да разкаже подробности.
Публикувано: 14 October 2005 - 04:59 PM

Публикувано: 17 October 2005 - 04:49 AM
NKR-0595 р.22.03.2002г.
19.04.03 CACIB`03-ASENOVGRAD V 1-BOB-JUNIOR
17.05.03 CACIB`03-Sofia V 1-BOB-JUNIOR
06.09.2003 CAC`2003-Plovdiv V 1,CAC
14.09.2003 CAC LESKOVAC`2003 V
ROMANIA ROTTWEILER CLUB SHOW BUCUREST`2003
SG 1 in klasse 12-18m. and JUNIOR WINNER
27.09.2003 CACIB DOBRICH`2003 CAC CACIB
11.10.2003 BULGARIA ROTTWEILER CLUB SHOW`2003 SOFIA-YOUNG WINNER KJS`2003
18.10.2003 CACIB PLOVDIV`2003 CAC, CACIB, BOB
22.05.2004 CACIB BALKAN SIEGER SOFIA`2004 R-CAC, R-CACIB
29.05.2004 MACEDONIA CACIB BITOLA`2004 R-CAC
13.06.2004 SERBIA and CRNA GORA CACIB KRAGUEVAC`2004 R-CAC
28.11.2004 CAC VARNA R-CAC
11.09.2005 BULGARIA ROTTWEILER CLUB SHOW`2005 SOFIA -CLUB WINNER,CAC, BOB
бе заплодена с
BATHOR "CRNI LOTOS" род. 30.07.2002 HD-free , ED -free, IPO 1 -син на
CHAN VON DER BLEICHSTRASSE - ADRK 101541 род. 16.03.1999, DT/VDH-CHAMP. SChHIII, IPO-III ZTP, BH, AD, HD-frei, D-frei
и татко на на Lukas "Crni Lotos" FCI-EJS'05
Повече подробности за Lukas в Google
http://www.google.co...+Crni+Lotos&lr=
http://www.munanisro...neluxshow05.htm
Snimki na:
rottweilers
Публикувано: 17 October 2005 - 09:22 AM
Публикувано: 23 October 2005 - 07:18 PM
Публикувано: 23 October 2005 - 08:02 PM

Публикувано: 24 October 2005 - 08:05 AM
Публикувано: 17 November 2005 - 11:42 PM
Ротвайлерката се казва Нана и другия месец ще направи 4 год. Испанка е и по рождение и по паспорт. Много е добра и възпитана(но това благодарение на предната и стопанка), защото аз не мога да се похваля с подобни постижения. Имам проблем вмомента с нея, защото смятах да я заплождам преди 3 дена, но един помияр се намукнал в клетката й, и оплескал работата. Само се моля да не е хванала. Как вървят цените тук в Бг на ротвайлерчетата?
Това е за сега от мен - поздрави на всички,

Публикувано: 19 November 2005 - 09:27 PM
Предварително благодаря!
Публикувано: 20 November 2005 - 07:16 PM
клас млади мъжки:
Amar Allegro Divace-отличен ,best Junior,BOB
Lans v.Tishevitsa-отличен
Ali Allegro Divace-отличен
Kargo v.Tishevitsa-отличен
клас млади женски:
Alma Allegro Divace-отличен
клас интермедия:
Jakomo Geriat's Merry Dogs-отличен, САС
клас открит:
Azra Crna Cizmica-отличен,САС
клас шампиони:
Diva v.Haus Zizakov-отличен,САС
ВОВ: Amar Allegro Divace
Честито на всички! bravo cheers
Публикувано: 22 November 2005 - 05:56 PM
Цитат
Опитай като за начало да имаш в себе си винаги парченце кремвирш или друго лакомство,което да му дадеш ВЕДНАГА щом дойде.Пробвай първо това докато кучето е на дълъг повод-извикваш го,ако не дойде сам го дръпваш,за да дойде -страшно много му се радваш и даваш наградата.
От къде си-ако си в София най-добре да отидеш в неделя на поляната зад музея Земята и хората,където да погледаш кучешкото училище-там ще ти дадат отговор на всички въпроси и нагледно ще ти покажат какво да правиш.