Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#121 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 October 2005 - 10:40 AM

От начина по който разказвате наистина личи, че държите на Рот и той е много важен за вас и че го обичате много! Това е прекрасно!

"Но съм имала случаи, когато някой тръгва да бяга при вида на пуснатото куче и то се спуска след него." - това е нещо съвсем нормално. Кучетата са хищници и когато живо същество е с гръб и тръгне да бяга в тях се пробужда инстинкта за преследване на плячката! "Не мисля, че ще го ухапе," - а трабва! Това е инстинкт, като нашия за самосъхранение и колкото и да е добър и послушен и любвеобилен, няма куче което да няма този инстинкт... За това има команди "Стоп", "Място", "Не", които трябва да бъдат научени в ранна възраст... Ако искате опитвайте да го викате и да пляскате с ръце например за да привличате вниманието му докато преследва някой или нещо, ако това се случи отново! После го похвалете, ако се откаже от преследването и дойде при вас докато го викате!"Мисля, че хората постъпват пограшно като бягат."- абсолютно сте права!!! Елементарната култура изисква при идването на куче към човек, който не познава, този човек да замръзне на място с ръце, свободно пуснати до тялото! За съжаление, повечето хора правят точно обратното и иди че им обяснявай!... Можете да опитате да ги вразумите, обяснявайки им, или да сложите намордник на Рот, ако ви правят проблеми, но това също ще е трудно, тъй като кучето трябва да свикне в ранна възраст с намордника!
"На 6-месечна възраст, една седмица след поредната му имунизация, Рот се разболя много тежко от паровироза." - причините за това могат да бъдат много и различни, като започнем от тази, че на 6 месечна възраст организма на кучето е доста слаб и то е предразположено към всякакви болести. Една лека настинка преди имунизация може да е играла важна роля за следимунизационният процес. Имунизацията всъщност представлява инжектиране на вируса, болестта, заразата в количество, в което организма, при положение, че не е затормозен от други болести и условия БИ ТРЯБВАЛО да се справи сам и да изгради имунитет към тази болест, която му е била инжектирана. Моя съвет е да се радвате, че Рот сега е жив и здрав и да не търсите причината, защото тя наистина може да бъде най- различна! А и 5 години след това трудно можем да разберем коя е точно вярната!
За любовта и търпението е природен закон, че винаги остават възнаградени!!! Не мога да ви опиша колко се радвам за вас и семейството ви че живеете във взаимна обич с кучо!!! Желая всичко добро! super

#122 Потребителят е офлайн   irina51 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 October 2005 - 12:38 PM

Здравейте отново!
С нетърпение очаквах да се освободя от ангажименти за да мога отново да чета и пиша във форума. Радвам се, че всички тук са грижовни и отговорни към кучетата хора и са готови да помагат във всяка ситуация.
От прочетеното във форума разбирам, че не винаги съм постъпвала правилно. Например, когато усетих по поведението му, че има нужда от партньорка, аз пуснах обява в dog.bg, защото смятам, че природата на всяко живо същество изисква то да преминава нормално и естествено през всички фази на развитието си. За това исках Рот да намери партньорка от породата. Наистина, когато купихме кучето, постъпихме неразумно като не поисках от стопаните му родословие и сега се опитвам да ги открия за да ми кажат, защото знам, че така ще ми бъде по-лесно да му намеря партньорка и да създадат качествено поколение. Рот е един много хубав, едър ротвайлер, но смятам, че има малко по-дълга козина от нормалната за ратайлери. До сега само веднъж е имал среща с женска ротвайлерка, но не се получи заплождане, тъй като се оказа, че женската имала проблем с половите органи. Не знам до колко годишна възраст е нормално кучето-мъжкар да се размножава? Не съм привърженик на стерилитета.
Въобще не съм много наясно по този въпрос.
Продължавам да се опитвам да обучавам Рот и понеже е доста послушен, успявам да постигна макар и малко напредък. Например, когато сме сами в двора, където обикновено го извеждам, му поставям препятствия (обръщам две градински пейки) и той по команда ги прескача. В началото не разбираше какво точно се иска от него, но след като му показах и едновременно с това му подавах команда "хоп", той прескача пейката. И естествено - наградка. Това се получи от третия опит. Много съм горда!!! Обича много да играе и с топка. Имаме си малки топки за кучета с големината на топки за тенис на корт и обича да му хвърлям, но не иска да ми я донесе. С повече упоритост и наградки мисля, че ще успея, надявам се. Всички тези неща, обаче задъражт вниманието му за кратко време, не повече от 5-6 пъти. Може би защото е по-голям на години.
А за това, че някои хора се плашат от Рот когато не е вързан, аз понякога му слагам намордник и макар, че не му харесва го понася, но това го правя само когато има много хора около мен и не заради Рот, а заради хората, за съжаление.
Ееееее, стига толкова, май се увлякох, но когато говориш за любимо същество е така.
Разгледах някои снимки, поместени във форума - всички са прекрасни

d)
User's Signature

Вчера е история, утре е мистерия, днес е подарък

#123 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2005 - 04:00 PM

Пратете ми снимки на krismateva@abv.bg , за да ги публикувам тук във форума, ако желаете!!! r) d)

Нормално е интересът му да не е толкова голям. По принцип за това при бебетата обучението става по-лесно защото нещата се учат на игра, а след пубертета се работи върху това всичко да бъде изпълнявано стриктно!...

Други какви команди освен "хоп", "не", "ела тук" знае? r)

#124 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2005 - 06:49 PM

Ето го и Рот - irina51 !!! super best d)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   irina51 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 October 2005 - 07:45 PM

Е, много, много се радвам, че харесвате моя Рот! r)
Днес нямах възможност да се занимавам с него, но ще наваксвам утре.
А що се отнася до командите, знае и някои други. Например като му кажа "долу" ляга. Не му е много приятно лягането, защото е тежичък, но го прави ако съм по-настойчива. Знае още "дай лапа" - това прави с удоволствие, защото след това има наградка и "дай целувка"- близва ме.
Има определени значими за кучето думи или изрази, които то разбира или свързва с нещо, което следва след думата, например "гладен ли си" събужда веднага интерес у Рот или "хайде на разходка" - още по-голям интерес. d)
Ще продължавам да опитвам.
User's Signature

Вчера е история, утре е мистерия, днес е подарък

#126 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2005 - 02:21 PM

Да, това е нормално. Те се приобщават към езика ни и свикват с дадени думи, изрази, дори изречения! Някъде бях чела, че могат да разбират над две хиляди думи и то в различен контекст, но влагат в тях първоначалният смисъл - този, който стопанина е изградил в кучето.

#127 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2005 - 08:45 PM

Моля за кратка информация за разгонването при женски ротвайлер - колко дена трае, кога трябва да се пази кучето, кога може да се заплоди.Моя приятелка има женско ротвайлерче на 8 месеца, което от 3 дена не играе с нас /мъжки лабрадор и самоед/поради тези причини. w) d)
Или линк към подобен материал.
User's Signature

прочети правилата за подписите

#128 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2005 - 02:21 PM

разгонването при женския ротвайлер по нищо не се различава от разгонването при което и да е друго куче.моят съвет е 25 дни кучето да се разхожда само на повод и да избягва срещи с други кучета.
Морти имаха първо разгонване наскоро-може да разкаже подробности.
User's Signature

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2005 - 04:59 PM

Аз никога не съм имала женско куче и познанията ми в това отношение са съвсем бегли. Жалко, че почти цял месец ще се лишим от най-добрата ни партньорка за игри. Но иначе явно има опасност да се получат някакви лабро-ротове! r) w) d)
User's Signature

#130 Потребителят е офлайн   geriats Икона

Публикувано: 17 October 2005 - 04:49 AM

На 26.09.2005 - IZZI GERIAT`S MERRY DOGS - HD-frei, ED-frei, BH, ZTP, BG.CH.
NKR-0595 р.22.03.2002г.

19.04.03 CACIB`03-ASENOVGRAD V 1-BOB-JUNIOR

17.05.03 CACIB`03-Sofia V 1-BOB-JUNIOR

06.09.2003 CAC`2003-Plovdiv V 1,CAC

14.09.2003 CAC LESKOVAC`2003 V

ROMANIA ROTTWEILER CLUB SHOW BUCUREST`2003

SG 1 in klasse 12-18m. and JUNIOR WINNER

27.09.2003 CACIB DOBRICH`2003 CAC CACIB

11.10.2003 BULGARIA ROTTWEILER CLUB SHOW`2003 SOFIA-YOUNG WINNER KJS`2003
18.10.2003 CACIB PLOVDIV`2003 CAC, CACIB, BOB

22.05.2004 CACIB BALKAN SIEGER SOFIA`2004 R-CAC, R-CACIB

29.05.2004 MACEDONIA CACIB BITOLA`2004 R-CAC

13.06.2004 SERBIA and CRNA GORA CACIB KRAGUEVAC`2004 R-CAC

28.11.2004 CAC VARNA R-CAC

11.09.2005 BULGARIA ROTTWEILER CLUB SHOW`2005 SOFIA -CLUB WINNER,CAC, BOB
бе заплодена с

BATHOR "CRNI LOTOS" род. 30.07.2002 HD-free , ED -free, IPO 1 -син на

CHAN VON DER BLEICHSTRASSE - ADRK 101541 род. 16.03.1999, DT/VDH-CHAMP. SChHIII, IPO-III ZTP, BH, AD, HD-frei, D-frei
и татко на на Lukas "Crni Lotos" FCI-EJS'05
Повече подробности за Lukas в Google
http://www.google.co...+Crni+Lotos&lr=

http://www.munanisro...neluxshow05.htm

Snimki na:

rottweilers

#131 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2005 - 09:22 AM

Алма като се разгони я държа точно 21 дни:))И аз през цялото време я изкарвах на повод и я пазех, въпреки, че ми казаха,че след 8-10 ден кучето започва да дава и е много опасно:))След като и свърши разгонването още известно време я душеха кучетата,но аз я изкъпах, за да не мирише чак толкова и чак 2-3 дена след като й мина я пуснах без повод на разходка:))

#132 Потребителят е офлайн   s_i_d Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 07:18 PM

100 пъти предупрдих съседа да внимава и да си пази котето ,а тои само се смее и ми вика спокоино.Ку4ето нямало ни6то да му направи само 6тяло да си играе с него.Онзи ден белята стана,от къде се 6мугна това коте покраи мен и Акси как го видя в тъмницата.Само за 2 секунди го разкъса по наи жестокия на4ин ,които съм виждал.Горкото ,нему даде никъв 6анс.С Ротваилерите 6ега не бива ,непро6тават на никои ,които влезе в двора.

#133 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 08:02 PM

Много ми е мъчно за котенцето, но мисля, че това е нормална реакция за кучето, особено ако живее в този двор. Просто стопанинът на котето е трябвало да се погрижи да не го пуска да ходи навсякъде. Не знам, кога хората ще разберат, че са отговорни за животинките, които гледат. d) d) d)
User's Signature

#134 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 08:05 AM

Според мен зависи и от това как е възпитано кучето.Дали са му правени корекций когато види котката и се гласи да я нападне(например когато е на повод и види котка).Аз лично нямам проблем в това отношение с Алма, спуска се като стрела като види котка,но като я наближи иска да си играе с нея.Друг е въпроса,че котката не иска:))Но си признавам,че заслуга за това има една котка в двора ни,която не се плаши много от кучета и като не бяга от Алма, тя смята,че е нормално и я подканва на игра:))И съответно получава наколко котешки шамарчета:))Но и корекций доста е отнесла де:) super

#135 Потребителят е офлайн   Nana Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 11:42 PM

Zдравейте и то мен. Днес се включих във форума и вече се разписах в няколко клуба. Имам 3 кучета - ротвайлер, шар пей и мини пинчер b)
Ротвайлерката се казва Нана и другия месец ще направи 4 год. Испанка е и по рождение и по паспорт. Много е добра и възпитана(но това благодарение на предната и стопанка), защото аз не мога да се похваля с подобни постижения. Имам проблем вмомента с нея, защото смятах да я заплождам преди 3 дена, но един помияр се намукнал в клетката й, и оплескал работата. Само се моля да не е хванала. Как вървят цените тук в Бг на ротвайлерчетата?
Това е за сега от мен - поздрави на всички,
User's Signature

Качена снимка

#136 Потребителят е офлайн   mucarelka Икона

Публикувано: 19 November 2005 - 09:27 PM

Здравейте! Искам да попитам дали има някакъв начин да разбера дали наистина кучето ми е чиста порода, взех го без никакви документи. Това ми е първото куче, с което се занимавам и ми е доста трудно. Чета доста книги и в интернет непрекъснато разглеждам и се осведомявам, но не можах да намеря отговор на въпроса си. s)
Предварително благодаря!

#137 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2005 - 07:16 PM

Резултати при ротвайлерите на изложбата днес:

клас млади мъжки:
Amar Allegro Divace-отличен ,best Junior,BOB
Lans v.Tishevitsa-отличен
Ali Allegro Divace-отличен
Kargo v.Tishevitsa-отличен

клас млади женски:
Alma Allegro Divace-отличен

клас интермедия:
Jakomo Geriat's Merry Dogs-отличен, САС

клас открит:
Azra Crna Cizmica-отличен,САС

клас шампиони:
Diva v.Haus Zizakov-отличен,САС

ВОВ: Amar Allegro Divace

Честито на всички! bravo cheers
User's Signature

Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2005 - 05:56 PM

Цитат

kak da nau4a rodvailera si kato mu izvikam da doide pri men kupih si i svirka za taq rabota kazahami mnogo na4ini ama ne stava to se gleda da se zaka4a s nqkoi na 3-meseca e

Опитай като за начало да имаш в себе си винаги парченце кремвирш или друго лакомство,което да му дадеш ВЕДНАГА щом дойде.Пробвай първо това докато кучето е на дълъг повод-извикваш го,ако не дойде сам го дръпваш,за да дойде -страшно много му се радваш и даваш наградата.
От къде си-ако си в София най-добре да отидеш в неделя на поляната зад музея Земята и хората,където да погледаш кучешкото училище-там ще ти дадат отговор на всички въпроси и нагледно ще ти покажат какво да правиш.
User's Signature

Качена снимка

#139 Потребителят е офлайн   yasen Икона

Публикувано: 22 November 2005 - 07:34 PM

benyb от Варна съм и за сажаление не мога да отида 6те го направя този номер които ми каза с сенджира така може и да стане nok

#140 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2005 - 07:37 PM

Къде казах "синджир" n) Трябва ти дълъг повод от някаква лека материя-метална верижка,синджир или както там искаш не е подходящо за обучение.Започни да го учиш в къщи първо-викаш и винаги даваш наградка.
User's Signature

Качена снимка

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена