Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#61 Потребителят е офлайн   gogdelb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 May 2005 - 02:07 PM

joroassassin
Аз нямам никакви проблеми с кучето си .Не живея в Плевен.Не желая съвети ,а ротвайлера ми не е на 4 години и не се казва Дрол...направи си сам изводите.

#62 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2005 - 03:13 PM

С горното ви отговорих и на двамата, а сега само на тебе-аз имам кучета балкански шампиони,шампиони на три страни,мулти шампиони и единствения ротвайлер в България ИНТЕР ШАМПИОН. Имам и покрити работни испити с кучета - Schutzhund и ИРГ ако това ти говори нещо.Оставям те да си правиш изводите сам (ако можеш) b)

#63 Потребителят е офлайн   gogdelb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2005 - 03:45 PM

Аз ти казах ,че тези "шампиони" не ме интересуват, но ти с типично кучкарско самохвалство...

#64 Потребителят е офлайн   zapri Икона

Публикувано: 26 May 2005 - 03:46 PM

zdraveite na vsi4ki!! vijdam 4e mnogo sporite po temata za rotvaileri!! az sa6to imama rotvailer toi e na 10 meseca i e neveroqtno krasivo ky4e!! iteresyvame ot koga moga da go dam na oby4enie?? az sam si go nay4il na nqkoq i dryga komanga no iskam da si go oby4a!! pi6ete blagodarq na vsi4ki :)))))))))

#65 Потребителят е офлайн   gogdelb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2005 - 03:50 PM

Zapri, закъснял си с 7-8 месеца.
На какво по-точно искаш да го научиш?

#66 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 May 2005 - 04:25 PM

Цитат

Аз ти казах ,че тези "шампиони" не ме интересуват, но ти с типично кучкарско самохвалство...

Ти знаеш ли какъв контрол се изисква върху кучето, за да го изведеш на изложба???

#67 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2005 - 04:38 PM

Предполагам не те интересуват и работните испити,екстериора на кучето и какво по точно те интересува? b)
Добре да кажем че съм самохвалко фукам се тука с някакви титли b) хайде да направим следното,взимаме по един ротвайлер (аз поне имам избор)предполагам ти е един и правим демонстрации на работните качества на ротвайлера - ако не знаеш е работно куче.Послушание,защита и социализация между хора и животни. b)

#68 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2005 - 05:48 PM

Винаги има какво да се научи и от кой,аз например приемам съвети и винаги гледам да науча нещо ново.Претендирам че съм единствен с ротвайлери в България който пътува най много в чужбина и се срещам с най опитните ротвайлеристи и обменям знания и опит,както и следя най добрите кучета и нови линии.Имам и много добро сътрудничество с най големите производители на ротвайлери в Европа.Колегата ротвайлерист много компетентно се изказа че не го интересуват шампионите,браво на него,напълно ми е ясен.За това ще му кажа че това е единствения път по който може да се съхрани една порода от чистокръвни екземпляри,чрез производство на шампиони и много внимателна селекция.Иначе след време ще има черни кучета с кафяви петна,пълни с наследствени и придобити заболявания.Пожелавам на колегата да продължи своята работа върху психичното разтройство на ротвайлера и нови научни и творчески успехи. b)

#69 Потребителят е офлайн   Striker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2005 - 09:10 PM

joroassassin - Тъй като не пише в профила от къде си - да те питам? r) Освен това знам,че нито съм кучкар, нито нищо подовно, аз съм просто момче, което много е харесало породата и се е опитало само да научи кучето си на дисциплина и защита... Виждам и не мога да каже нищо повече от това, което ти каза...знам, че е твърде късно, знам че вече едва ли има смисъл - но едно куче живее много по-дълго от 4 години и затова мисля, че наистина ще е по-трудно, но ще се получи с труд и пот на челото ... Колкото до кучето - неговата психика е достатъчно стабилна, за да може да възприеме различно от това, което вече е научил... Ротвайлерите са изключително умни животни, находчиви, красиви, дисциплинирани.. това е в кръвта им.Знам, че съветите ти едва ли са напразно,чета постовете и ти се възхищавам, но трябва да знаеш, че аз също искам да постигна нещо... вярно - това куче сигурно ще си остане за родителите ми и следващото ще е за мен - ще мога да го дресирам много по-добре от сегашното,защото вече знам много повече отколкото преди...Благодаря за номера на Атанас. ;) Но моля те - недей да злорадстваш над мен като показваш колко повече знаеш за ротвайлерите и кучетата изобщо s).Трябва да знаеш, че в никакъв случай не искам да нараня психически кучето си-дори напротив - искам да му помогна... Все пак w) .
Колкото до gogdelb - твърде си самоуверен.. винаги може да се направи нещо повече, винаги може да се усъвършенстват нещата... да се каже "аз нямам проблеми с моето куче" е много самонадеяно ... Разбирам, че го мислиш за най-доброто куче в света, но едва ли е - може да не съм толкова навътре с материала за кучета, но гледам много зряло на нещата и виждам, че не си на прав път в становището си.Виждаш, че Жоро(нали може така да те наричам? l) е доста навътре и не бива да не те интересуват неща, които явно са значителни и доминират пред каквото и да е друго впечетление...Разбира се - нямам никакви лоши чувства, просто съм от типа хора, които преди да се опознаят с някой, казват първите си впечетления...
User's Signature

<- Дрол vom Wolfert Turm Hjch е много готин :)[br]<-[br]Баща - Atila Azman[br]Майка - Boni vom Wolfert Turm Hjch

#70 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 26 May 2005 - 11:07 PM

Striker
Здрасти, дължа ти едно извинение за прибързаната си оценка относно вашата ситуация с питбула)
Относно Жоро - не мисля че той злорадства, напротив, може би не си го разчел правилно, никъде в неговите думи към теб не видях подигравка, сарказъм или злорадстване)

Цитат

Но моля те - недей да злорадстваш над мен като показваш колко повече знаеш за ротвайлерите и кучетата изобщо
ако някой показва че знае повече, това не е злорадстване, нали? Просто се посочва пътя, по който някой вече се връща, а ти или аз още не сме стъпили)
Успех във всичко)
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#71 Потребителят е офлайн   Striker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2005 - 09:17 AM

Имах предвид "продължи своята работа върху психичното разтройство на ротвайлера" - не смятам, че това е моята крайна цел, просто искам да направя нещо по-добре за своето куче... Никога не е късно да се научи нещо - това се отнася не само за хората, както и за кучетата ... Сега ще се учим на няма да ядеш докато аз не ти кажа, защото явно съм забравил тази важна подробност в началоното му обучение.. ;) А кокалът - вярно може да е ненужно, но ще се чувствам много по-добре, ако кучето ми ми позволява да му взимам кокала от устата - вчера всъщност се получи много интересно - дъвчеше си той един кокал обаче знам ли от къде е дошъл тоя кокал... и му казвам Дрол ком.Той се споглежда така и знае кво ще последва..Оставя кокала и идва при мене.Казвам му стой и отивам да взема кокала...Така също става, а?:) Я да питам - по принцип когато той носи пръчка - или иска да си играем с нея и да си я дърпаме или ми я пуска в краката - никога не ми я дава от уста в ръка... ;) Тва лошо ли е?

Ако не е говорил на мен - съжалявам за недоразбирателството .. l) Скоро ще си имам отново малко ротвайлерче да е живот и здраве и ще го направя междугалактически рекордьор b) ;)
User's Signature

<- Дрол vom Wolfert Turm Hjch е много готин :)[br]<-[br]Баща - Atila Azman[br]Майка - Boni vom Wolfert Turm Hjch

#72 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 May 2005 - 04:47 PM

Цитат

Имам и покрити работни испити с кучета - Schutzhund и ИРГ ако това ти говори нещо.Оставям те да си правиш изводите сам (ако можеш) b)

Може ли да попитам, тъй като не съм наясно с ротвайлерските работи - къде и при кой съдия са държани изпитите и защо точно Schutzhund bl) Всъщност може ли да поясниш за отделни изпити ли говориш или за един, т.е. ИРГ на клуб ротвайлер по правилата на Schutzhund ли е?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#73 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2005 - 09:00 AM

Като се видиме ще ти отговоря.

#74 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2005 - 01:27 PM

Цитат

Толкова ли е трудно да ми повярваш, че имам истински ротвайлер или мислиш, че само ти имаш такъв?
И как така нямат връзка като Boni е дете на Beni , а Boni е майка на Дрол ?

Не че толкова ме вълнува какво имаш.Много хора имат ротвайлери по смисъла на стандарта и изискванията за породата.Ти твърдиш че имаш нещо, но нямаш доказателства-родословно свидетелство на Дрол Азман.
Атила Азман - баща - Коул,майка Роста Азман - произведено в Плевен.
Boni vom Wolfert Turm Hjch ПК SP 703869 RW 02.05.1999- даваш сръбски номер на родословие,мога да я проверя и нея без проблем.Я питай и да ми обясниш къде е майката и как е заплодена,и защо Дрол носи името на бащата?Запомни при кучетата всички твърдения се доказват с легални документи,иначе са празни приказки и фалшификации,нещо много често срещано.Пожелавам ти някай ден да имаш истински ротвайлер,със истинско родословие което не е празна прищявка а необходимост за произхода на дадено куче,за да могат да се избягват наследствени заболявания,пороци и други.Ако имаш желание можеш и да се научиш и тогава ще разбереш какво става дума. Успех с кокалите и си пази ръцете че ще ти трябват. b)

#75 Потребителят е офлайн   Striker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2005 - 07:11 PM

Ми не знам кво носи аз преписах документа кат искаш ще ти го сканирам b) Голяма работа като е баш ротвайлер ... мислиш ли, че ако не беше щях да го обичам по-малко ... от теб разбирам, че тази фамилия била известна и легендарна... Пък и той не е Азман, просто му викам така за по-пратко когато съм ядосан ... Дрол Азман ела веднага тук просто ме разбира за какво става на въпрос и припка при мене и ме гледа с влажни очи... Бе какво ме засяга какво мислиш ти ... кучето ми си ми харесва и ти тука претендираш, че твоите кучета например са най-хубави...няма такова понятие... на мен може да ми хареса някое пумярче повече от твое куче...(въпреки, че доста се съмнявам) ама кой знае ... r)
П.П - Точно гледах това куче да има хубаво и здраво родословие, за да не стане нещо и на него както с предното куче ! Не искам отново да се разделям с нещо толкова скъпо за мен и семейството ми ...
User's Signature

#76 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2005 - 09:01 AM

Не виждам някъде да съм написал и дума за мойте кучета,ама щом казваш.Качи да го видиме това родословие на Дрол че ми е интересно.Ясно е че не разбираш за какво става дума.За да претендираш че имаш куче от породата ротвайлер,трябва да докажеш това нещо с легални документи.За тази цел има достатъчно развъдчици в България които произвеждат ротвайлери,и клуб на породата - Национален Клуб Ротвайлер.Или да го купиш от чужбина произведено пак по този начин.Всичко останало е между-съседско развъждане на кучета които носят някои черти на породата ротвайлер.Никой не ти пречи да обичаш кучета мелези даже и да приличат на породата ротвайлер.

#77 Потребителят е офлайн   gogdelb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2005 - 11:04 AM

Цитат

има достатъчно развъдчици в България които произвеждат ротвайлери
... от чужбина произведено пак по този начин

Какви са тези производства - кучетата не са стока.

#78 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 31 May 2005 - 11:09 AM

Цитат

Цитат

има достатъчно развъдчици в България които произвеждат ротвайлери
... от чужбина произведено пак по този начин

Какви са тези производства - кучетата не са стока.

r) Не, така е думата, която се употребява в случея. Производство на даден развъдник, просто се е наложило в разговорния език. Иначе си прав - кучето не е стока и не трябва да бъде.

#79 Потребителят е офлайн   gogdelb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2005 - 11:17 AM

Не знаех, че така се казва - още по-лошо "нека свикнем с производството на кучета" - звучи ужасно. Дори да се е наложило в разговорния език - "дим без огън няма" ,защо забравяме какво означава думата "производство" и я приемаме за даденост.

#80 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 May 2005 - 11:28 AM

Не мисля, че става дума за разговорния език, а за киноложката терминология. Да, на пръв поглед не ми харесва. От друга страна дава представа за истинската сложност, отговорност, целенасоченост и необходимост от професионализъм на развъдната дейност.
Така или иначе това е термин и няма какво да се разсъждава по него.

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни