Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#111 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 September 2005 - 11:21 AM

ланс от тишевица - перспективен 1 място с купа
алма алегро диваче - перспективна 1 място с купа
ая алегро диваче - перспективна 2 място
али алегро диваче - перспективен 2 място
карго от тишевица - отличен 1 място с купа
джоко от тишевица - отличен 3 място
дива ф. хаус жижаков - отличен 3 място
cheers
Това са от наща "тайфа",за това ги помним:))Другите се надявам да ги видя от НКР:))
Иначе много добре беше организирана изложбата:))Имаше страхотни кучета:))А съдията специално похвали класа , в който се яви дива- женските :))И четерите били страхотни представителки на породата:))Браво на Дива bravo :))и всички победители cheers

#112 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2005 - 08:14 AM

Поздравления и от мен за Алма и Рени
Много сме горди с тях!Също така благодарности на всички приятели от клуб Сириус,които ни помагаха и викаха за нас!Видя се,че който тренира там се представи чудесно в ринга- и кучетата,и стопаните им бяха в супер кондиция!
Ето още снимки

Пълните резултати можете да прочетете
тук

w) angel w)
User's Signature

Качена снимка

#113 Потребителят е офлайн   ARON Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 October 2005 - 04:31 PM

Искам да си закупя малко мъжко кученце ротвайлер, предлагат ми с родословие за 400 евро, и без родословие за 270 лева. Посаветвайте ме първо норамално ли е 400 евро за чистокръвен!!! ротвайлер и риска ако си закупя такъв от 270 лева, какво ще отгледам?

#114 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2005 - 04:44 PM

Здравейте! Мога да Ви кажа че 400 евро е нещо съвсем човешко... Има ротвайлери които струват 2000 евро например... Всичко зависи от стриктно подбраното родословие!!! Важно е да знаете какви са били родителите му, техните родители, с какво са допринесли на породата и да сте спокоен, че при правилно отглеждане и развитие можете да имате поколения - още повече да допринесете за породата в България! Въобще няма какво да му мислите!... Проучете родословието на кучето си и ще знаете че имате ротвайлер! Сигурна съм че тук има хора които ако им кажете имената от родословието ще ви кажат какво куче си вземате, а и снимки могат да ви публикуват!

Ако вземете този от 270 лв който е без родословие, колкото и да ви прилича на ротвайлер, като порасне, може да се, че сте гледали куче което само прилича на ротвайлер. И е напълно вероятно или структурата да му е кофти, или краката къси, или главата несъразмерна! Рискувате много!!! Аз самата имам куче което уж трябваше да бъде доберман... Уви, само прилича на такъв по структура но няма нищо общо!

От вас зависи! Зависи от това какво искате! Помислете! Не бързайте! Все пак парите се дават еднократно и от вас зависи дали ще имат възвращаемост! Не пренебрегвайте това!!! Желая успех!

#115 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2005 - 05:18 PM

Цената на едно куче зависи от много неща -родители,потенциал на кучилото и на самото кученце и се определя единствено от развъдчика.При всички положения ако искате да си вземете ротвайлер,а не някакво куче приличащо на тази порода трябва да търсите куче с родословие.Нормално е то да бъде по-скъпо от това,чиито произход не е доказан.Разходите на един развъдчик са много по-големи-като започнем от подбирането на подходящ мъжкар,заплождане,раждане,отглеждане на кученцата(изобщо не слагам даже разходите по изложби,изпити и т.н. преди това)Ако цената от 400 евро ви се струва висока,потърсете друг развъдник,проучете,помислете,разговаряйте с развъдчика-ако не търсите куче шоу-класа,може да ви предложат по-евтина цена за не толкова перспективно куче,но също ротвайлер.цените в България варират,но при всички случаи са от 200 евро нагоре.А за куче от чужбина-наистина Mad_Max има право колко струват d)
Пожелавам ви успех в намирането на ротвайлерче!
User's Signature

Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   irina51 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 October 2005 - 11:27 AM

Здравейте любители и приятели на породата Ротвайлер!
Нова съм във форума и с интерес чета всички публикации. Интересът ми е провокиран от това, че съм стопанка на 6-годишен Ротвайлер, мъжки с име Рот. Действително породата е уникална и който е имал удоволствието да стане стопанин на такова куче се е убедил в това. Още на 45 дни, когато го купих, се прояви като спокойно и уравновесено кученце. На тези, които сега започват да отглеждат куче от тази порода, искам да кажа, че колкото сте по-любвеобилни към кучето си, толкова по-добър характер ще има. Спокойната среда във вашия дом ще се отрази и върху спокойствието на вашето куче. Съжалявам само, че не отделих достатъчно време за дресировка на моето куче и не знам сега дали вече не е късно, а и аз нямам достатъчно опит. r)
User's Signature

Вчера е история, утре е мистерия, днес е подарък

#117 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2005 - 11:46 AM

Цитат

Здравейте любители и приятели на породата Ротвайлер!
Нова съм във форума и с интерес чета всички публикации. Интересът ми е провокиран от това, че съм стопанка на 6-годишен Ротвайлер, мъжки с име Рот. Действително породата е уникална и който е имал удоволствието да стане стопанин на такова куче се е убедил в това. Още на 45 дни, когато го купих, се прояви като спокойно и уравновесено кученце. На тези, които сега започват да отглеждат куче от тази порода, искам да кажа, че колкото сте по-любвеобилни към кучето си, толкова по-добър характер ще има. Спокойната среда във вашия дом ще се отрази и върху спокойствието на вашето куче. Съжалявам само, че не отделих достатъчно време за дресировка на моето куче и не знам сега дали вече не е късно, а и аз нямам достатъчно опит. r)

Здравейте Ирина и добре дошла! b) Минавам към въпроса Ви... Жоел Дьоас, човек посветил живота си на етологията и възпитанието на кучетата казва, че за да бъде дресирано и обучено едно куче клетките му запаметяващи команди и работещи с тях (командите) трябва да бъдат стимулирани между третия и петия месец от живота на кучето. Причината е, че тогава светкавично се изграждат връзки между работещите клетки и се полага основа на по нататъшното обучение. Неработещите клетки и тези клетки, на които не им е било "загатнато" в тази възраст, че трябва да работят по някакъв начин - умират в петия месец... След като шест години не е работено с кучето, ако сега започнете да изграждате тези клетки ще стане много много трудно (според него не е невъзможно това да стане в по-късен етап, но процеса става много по-дълъг и сложен)... А и щом нямате нужните знания при вас ще е още по-трудно и още по-сложно! Не искам да ви обизсърчавам и да губите надежда, но ако решите ще трябва да имате много много търпение и ще става много по-бавно : не очаквайте перфектни резултати в никакъв случай! Наистина съжалявам ако това ви наранява, но просто така е устроен организма на клетъчно ниво за възприятието на заобикалящия го свят и нещата които трябва да научи и които може да научи... Въпреки всичко не се обезсърчавайте! Поне опитайте! Желая много много успех!

#118 Потребителят е офлайн   irina51 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 October 2005 - 12:20 PM

Благодаря за бързата отзивчивост! Допусках, че ще бъде трудно да се започне дресировка на куче на такава възраст, но аз все пак се опитвам понякога да събудя интереса на моето куче към някои неща и ще продължавам да го правя. Не се обезсърчавам напълно, защото виждам, че понякога има интерес.
Ще продължа да следя форума с интерес.
User's Signature

#119 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2005 - 03:07 PM

Ирина, тъй като вашият успех, за който всички стискаме палци, може да се окаже много важен за историята на породата, ще споделяте ли с нас как върви и какво е поведението на Рот - как реагира, добре ли се държи, в какво се изразява интереса му, давате ли му наградки... Изобщо ще се радвам много ако споделяте всичко по начина по който го правите, а и евентуално можем да помогнем със съвети, или с каквото можем!!! Стискам палци и се прекланям пред подвиза Ви!!! super best

#120 Потребителят е офлайн   irina51 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 October 2005 - 06:24 PM

Разбира се! Дори ще ми бъде много приятно, защото всеки, който има домашен любимец обича да говори за него. А пък аз с голям интерес чета побликуваното във форума.
Ето накратко някои подробности за моя Рот: Подариха ми го моите деца за един мой рожден ден, но аз отидох с тях да го избера. Много ми е скъп този момент, тъй като бях изпаднала в депресия поради смъртта на баща ми и брат ми едновременно и това куче ми помогна да преодолея стреса. Но както и да е, това е едно малко тъжно отклонение и все пак е много показателно за положителното влияние на домашните любимци върху здравето на човека.
У дома аз и двете ми деца (които вече са големи) много обичаме животни и най-вече кучета, а в последствие и съпругът ми също много се привърза към кучето. Отделяхме му много време и искам да споделя, че още през първия ден, прекаран у дома се прояви като много спокойно кученце. И така продължи като растеше. Основно аз се занимавам с възпитанието му и мога да кажа, че много бързо възприе основните команди (без да съм специалист в областта,бях чела за някои възпитателни методи) да не влиза там, където не му е позволено, да не досажда с подскачане на хората и на нас. Малко по-трудно беше с ходенето редом, но сега вече няма проблем. Но навън по улицата не го пускам от каишката, тъй като много често някои хора се страхуват от него. Без каишка го пускам в двора на блока, в който живея (голям вътрешен двор) и там съседите го познават и той е дружелюбен към тях. Но съм имала случаи, когато някой тръгва да бяга при вида на пуснатото куче и то се спуска след него. Не мисля, че ще го ухапе, но аз винаги съм наблизо и предотватявам контакт с такива хора. Мисля, че хората постъпват пограшно като бягат.
Искам още нещо да споделя с вас, относно имунизациите. На 6-месечна възраст, една седмица след поредната му имунизация, Рот се разболя много тежко от паровироза. Изживяхме, ние и кучето, много тежки дни. Упорито се борихме и успяхме да го спасим, най-вече с помоща на една лекарка от ветеринарна клиника близо до нас. Носихме го цяла седмица на системи при нея. Тогава лекарите ми казаха, че е възможно болестта да е от имунизацията, ако не е била качествена. Възможно ли е да е така? Това изживяване ни сближи още повече с Рот, пък и аз научих доста неща по отношение грижите за болно животно. Сего дори давам съвети на мои приятели.
Аз мисля пък и от собствени наблюдения виждам, че когато кучето се отглежда с любов, без агресия към него, то възприема всяка среща с хората с любопитство, не е настроено агресивно и съм забелязала, че ако аз имам приятелско отношение към хората и Рот започва да върти опашка със задоволство. Но пък не обича да се изнасят едри предмети от къщи, дори аз да ги изнасям, усещам недоволството му. Сигурно това е вроденият му инстинкт за пазач.
За сега толкова за да не ви отегчавам, но имам доста неща, които бих могла да споделя.
User's Signature

#121 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2005 - 10:40 AM

От начина по който разказвате наистина личи, че държите на Рот и той е много важен за вас и че го обичате много! Това е прекрасно!

"Но съм имала случаи, когато някой тръгва да бяга при вида на пуснатото куче и то се спуска след него." - това е нещо съвсем нормално. Кучетата са хищници и когато живо същество е с гръб и тръгне да бяга в тях се пробужда инстинкта за преследване на плячката! "Не мисля, че ще го ухапе," - а трабва! Това е инстинкт, като нашия за самосъхранение и колкото и да е добър и послушен и любвеобилен, няма куче което да няма този инстинкт... За това има команди "Стоп", "Място", "Не", които трябва да бъдат научени в ранна възраст... Ако искате опитвайте да го викате и да пляскате с ръце например за да привличате вниманието му докато преследва някой или нещо, ако това се случи отново! После го похвалете, ако се откаже от преследването и дойде при вас докато го викате!"Мисля, че хората постъпват пограшно като бягат."- абсолютно сте права!!! Елементарната култура изисква при идването на куче към човек, който не познава, този човек да замръзне на място с ръце, свободно пуснати до тялото! За съжаление, повечето хора правят точно обратното и иди че им обяснявай!... Можете да опитате да ги вразумите, обяснявайки им, или да сложите намордник на Рот, ако ви правят проблеми, но това също ще е трудно, тъй като кучето трябва да свикне в ранна възраст с намордника!
"На 6-месечна възраст, една седмица след поредната му имунизация, Рот се разболя много тежко от паровироза." - причините за това могат да бъдат много и различни, като започнем от тази, че на 6 месечна възраст организма на кучето е доста слаб и то е предразположено към всякакви болести. Една лека настинка преди имунизация може да е играла важна роля за следимунизационният процес. Имунизацията всъщност представлява инжектиране на вируса, болестта, заразата в количество, в което организма, при положение, че не е затормозен от други болести и условия БИ ТРЯБВАЛО да се справи сам и да изгради имунитет към тази болест, която му е била инжектирана. Моя съвет е да се радвате, че Рот сега е жив и здрав и да не търсите причината, защото тя наистина може да бъде най- различна! А и 5 години след това трудно можем да разберем коя е точно вярната!
За любовта и търпението е природен закон, че винаги остават възнаградени!!! Не мога да ви опиша колко се радвам за вас и семейството ви че живеете във взаимна обич с кучо!!! Желая всичко добро! super

#122 Потребителят е офлайн   irina51 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 October 2005 - 12:38 PM

Здравейте отново!
С нетърпение очаквах да се освободя от ангажименти за да мога отново да чета и пиша във форума. Радвам се, че всички тук са грижовни и отговорни към кучетата хора и са готови да помагат във всяка ситуация.
От прочетеното във форума разбирам, че не винаги съм постъпвала правилно. Например, когато усетих по поведението му, че има нужда от партньорка, аз пуснах обява в dog.bg, защото смятам, че природата на всяко живо същество изисква то да преминава нормално и естествено през всички фази на развитието си. За това исках Рот да намери партньорка от породата. Наистина, когато купихме кучето, постъпихме неразумно като не поисках от стопаните му родословие и сега се опитвам да ги открия за да ми кажат, защото знам, че така ще ми бъде по-лесно да му намеря партньорка и да създадат качествено поколение. Рот е един много хубав, едър ротвайлер, но смятам, че има малко по-дълга козина от нормалната за ратайлери. До сега само веднъж е имал среща с женска ротвайлерка, но не се получи заплождане, тъй като се оказа, че женската имала проблем с половите органи. Не знам до колко годишна възраст е нормално кучето-мъжкар да се размножава? Не съм привърженик на стерилитета.
Въобще не съм много наясно по този въпрос.
Продължавам да се опитвам да обучавам Рот и понеже е доста послушен, успявам да постигна макар и малко напредък. Например, когато сме сами в двора, където обикновено го извеждам, му поставям препятствия (обръщам две градински пейки) и той по команда ги прескача. В началото не разбираше какво точно се иска от него, но след като му показах и едновременно с това му подавах команда "хоп", той прескача пейката. И естествено - наградка. Това се получи от третия опит. Много съм горда!!! Обича много да играе и с топка. Имаме си малки топки за кучета с големината на топки за тенис на корт и обича да му хвърлям, но не иска да ми я донесе. С повече упоритост и наградки мисля, че ще успея, надявам се. Всички тези неща, обаче задъражт вниманието му за кратко време, не повече от 5-6 пъти. Може би защото е по-голям на години.
А за това, че някои хора се плашат от Рот когато не е вързан, аз понякога му слагам намордник и макар, че не му харесва го понася, но това го правя само когато има много хора около мен и не заради Рот, а заради хората, за съжаление.
Ееееее, стига толкова, май се увлякох, но когато говориш за любимо същество е така.
Разгледах някои снимки, поместени във форума - всички са прекрасни

d)
User's Signature

#123 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2005 - 04:00 PM

Пратете ми снимки на krismateva@abv.bg , за да ги публикувам тук във форума, ако желаете!!! r) d)

Нормално е интересът му да не е толкова голям. По принцип за това при бебетата обучението става по-лесно защото нещата се учат на игра, а след пубертета се работи върху това всичко да бъде изпълнявано стриктно!...

Други какви команди освен "хоп", "не", "ела тук" знае? r)

#124 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2005 - 06:49 PM

Ето го и Рот - irina51 !!! super best d)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   irina51 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 October 2005 - 07:45 PM

Е, много, много се радвам, че харесвате моя Рот! r)
Днес нямах възможност да се занимавам с него, но ще наваксвам утре.
А що се отнася до командите, знае и някои други. Например като му кажа "долу" ляга. Не му е много приятно лягането, защото е тежичък, но го прави ако съм по-настойчива. Знае още "дай лапа" - това прави с удоволствие, защото след това има наградка и "дай целувка"- близва ме.
Има определени значими за кучето думи или изрази, които то разбира или свързва с нещо, което следва след думата, например "гладен ли си" събужда веднага интерес у Рот или "хайде на разходка" - още по-голям интерес. d)
Ще продължавам да опитвам.
User's Signature

#126 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2005 - 02:21 PM

Да, това е нормално. Те се приобщават към езика ни и свикват с дадени думи, изрази, дори изречения! Някъде бях чела, че могат да разбират над две хиляди думи и то в различен контекст, но влагат в тях първоначалният смисъл - този, който стопанина е изградил в кучето.

#127 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2005 - 08:45 PM

Моля за кратка информация за разгонването при женски ротвайлер - колко дена трае, кога трябва да се пази кучето, кога може да се заплоди.Моя приятелка има женско ротвайлерче на 8 месеца, което от 3 дена не играе с нас /мъжки лабрадор и самоед/поради тези причини. w) d)
Или линк към подобен материал.
User's Signature

прочети правилата за подписите

#128 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2005 - 02:21 PM

разгонването при женския ротвайлер по нищо не се различава от разгонването при което и да е друго куче.моят съвет е 25 дни кучето да се разхожда само на повод и да избягва срещи с други кучета.
Морти имаха първо разгонване наскоро-може да разкаже подробности.
User's Signature

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2005 - 04:59 PM

Аз никога не съм имала женско куче и познанията ми в това отношение са съвсем бегли. Жалко, че почти цял месец ще се лишим от най-добрата ни партньорка за игри. Но иначе явно има опасност да се получат някакви лабро-ротове! r) w) d)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#130 Потребителят е офлайн   geriats Икона

Публикувано: 17 October 2005 - 04:49 AM

На 26.09.2005 - IZZI GERIAT`S MERRY DOGS - HD-frei, ED-frei, BH, ZTP, BG.CH.
NKR-0595 р.22.03.2002г.

19.04.03 CACIB`03-ASENOVGRAD V 1-BOB-JUNIOR

17.05.03 CACIB`03-Sofia V 1-BOB-JUNIOR

06.09.2003 CAC`2003-Plovdiv V 1,CAC

14.09.2003 CAC LESKOVAC`2003 V

ROMANIA ROTTWEILER CLUB SHOW BUCUREST`2003

SG 1 in klasse 12-18m. and JUNIOR WINNER

27.09.2003 CACIB DOBRICH`2003 CAC CACIB

11.10.2003 BULGARIA ROTTWEILER CLUB SHOW`2003 SOFIA-YOUNG WINNER KJS`2003
18.10.2003 CACIB PLOVDIV`2003 CAC, CACIB, BOB

22.05.2004 CACIB BALKAN SIEGER SOFIA`2004 R-CAC, R-CACIB

29.05.2004 MACEDONIA CACIB BITOLA`2004 R-CAC

13.06.2004 SERBIA and CRNA GORA CACIB KRAGUEVAC`2004 R-CAC

28.11.2004 CAC VARNA R-CAC

11.09.2005 BULGARIA ROTTWEILER CLUB SHOW`2005 SOFIA -CLUB WINNER,CAC, BOB
бе заплодена с

BATHOR "CRNI LOTOS" род. 30.07.2002 HD-free , ED -free, IPO 1 -син на

CHAN VON DER BLEICHSTRASSE - ADRK 101541 род. 16.03.1999, DT/VDH-CHAMP. SChHIII, IPO-III ZTP, BH, AD, HD-frei, D-frei
и татко на на Lukas "Crni Lotos" FCI-EJS'05
Повече подробности за Lukas в Google
http://www.google.co...+Crni+Lotos&lr=

http://www.munanisro...neluxshow05.htm

Snimki na:

rottweilers

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8