Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#91 Потребителят е офлайн   gogdelb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 July 2005 - 11:14 AM

evgeni_
Добре дошъл във форума! Радвам се ,че отглеждаш ротвайлер!

Качена снимка
№16 - холка. Това е мястото до което се измерва височината на кучето. Примерно според FCI височината на женския ротвайлер трябва да е 56-63 см до холка

Качена снимка
B + C = височина на кучето(до холка)

Самец - екземпляр от полово зряло мъжко животно.

Самка - екземпляр от полово зряло женско животно.

#92 Потребителят е офлайн   gogdelb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2005 - 05:36 PM

Качена снимка

Качена снимка

Хайде бе хора, какво ви правят ротвайлерите?!

#93 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2005 - 12:17 AM

gogdelb,о4арователен е!Аз така си го крастих и мислиа,4е му подхожда:
"ку4ето с говоре6тите о4и". Толкова парви4на сила и устрем се вну6ава от позитсииата на тиалото и в са6тото време-такива о4и...тселииат те погла6та с тиах и-6те проговори!
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#94 Потребителят е офлайн   Totti Икона

Публикувано: 25 August 2005 - 06:27 PM

Първо се извинявам ако вапроса ми прозвучи глупаво но съм длъжен да попитам при положение че имам ротвайлер пък и това ми е първо куче..

Та..
Верно ли е че кучетата с отрязана опашка стават по агресивни от другите с не рязана?И нормално ли за кученце на 45 дена да гризе и хапе всичко..???
И последното нещо..
Давам му някой път гумена играчка и като я захапе му я дърпам..в смисъл играя си с него и той рамжи..това ще го направи ли по раздразнително след време или е добре да го занимавам по тоя начин?

На 45 дни време ли е да го уча на команди?
В момента знае само "Ела тук" и "Място"

#95 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2005 - 02:28 PM

Здравей!

1. До колкото знам уши и опашки се купират единствено, за да не бъдат кучетата уязвими попадайки в евентуална схватка (нито могат да им захапят опашките, нито ушите) и заради екстериорния вид. Т.е. логиката, че "кучето е много по-красиво с рязана опашка"... Това вече са отживелици обаче и все по-малко хора разсъждават по този начин, за което се радвам! Лично мое мнение е, че ротвайлера е много по-красив с опашка (там му е чара), защото във всеки един миг той изразява емоционалното си състояние, а те са доста страстни кучета!!! b)

2. Съвсем нормално е куче на 45 дена да хапе и гризе всичко! В момента му растат зъбки, които после ще падат и ще растат други на тяхно място и общо взето до 4-5 месеца кучето е неспокойно, раздразнено, пълно с енергия и любопитство относно заобикалящия го свят! И венците много го сърбят!

3. Относно гумената играчка... Внимание!!! Не позволявай на кучето си да те ръмжи... Научи го да ти дава това, с което си играете доброволно!( Как става? - Когато искаш да вземеш нещо от устата му, подай команда "дай", или "пусни" и в същия момент замести играчката в устата му с наградка за хапване. Нека свързва "даването" с положителна емоция, а не с "борба за надмощие")

И като заключение... За 45-дневно куче, кучето ти дори знае много! На тази възраст трябва да се учи да свиква с името си, гласа ти с обстановката... От каква възраст е при теб, че твърдиш, че знае тези команди? Моето куче е на година и три месеца и още не смея да го твърдя! Тези команди се научават и упражняват много дълго време и когато кучето се научи да ги спазва като хронометър, тогава можем да твърдим горепосоченото мнение! Не изисквай от него твърде много! Не бързай! В момента е раздразнен (от зъбите) и твърде нов е за него околния свят, за да бъде съсредоточен за обучение! Най-важното и единствено на което трябва да го научиш е "не"!!! Всичко останало следва от тази команда! Успех и сърдечни поздрави за избора!!! b) d)

#96 Потребителят е офлайн   diryni Икона

Публикувано: 27 August 2005 - 07:41 PM

Много исках да се в ключа в този форум защото и ние имаме 2 женски кучета ротвайлери.За съжаление отскоро се занимавам с компютър и още не съм много опитна,та днес попаднах на този форум и прочетох всичко с интерес.Много си обичаме кучетата но за съжаление с моя съпруг сме доста ангажирани и като че ли ни остава малко време за тях.Казват се АЛФА и БЕТА.Вече са на 1 г.и 4мес.Алфа вече си има и бебета на няколко дни.Видях във форума че трябва да станат майки на 20 мес. но от познати в града които се занимават с това ни казаха тази възраст Ако знаехме може би щяхме да отложим .Виждам че има и опитни хора между Вас ,затова ви моля да пишете как се купират опашките на кученцата.Знам че не трябва и сигурно няма да ги купираме на така за обща култура ни е интересно.Някой казват ,че трябвало да се връзват и после режат.Други само се връзвали и така не можем да разберем истината или не искат да ни я кажат .Благодаря ви и всичко хубаво желая на всички от клуба. d)

#97 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2005 - 11:08 AM

Mad_Max
имам само някои допълнения за дърпането на играчката-има разлика дали искаш да пусне -тогава НЕ ДЪРПАШ,хващаш неподвижно играчката от двете страни на устата,казваш ПУСНИ и даваш наградка вместо играчката.
Но дърпането е друго-това е подготовка за обучението по защита-тогава даваш на кучето с кеф да се бори с теб и да дърпа и накрая ВИНАГИ го оставяш да те победи и да си отнесе плячката.Тази игра обаче се прави обикновено с въже,парцал,хапалка и т.н,а не с топката или играчката,с която искаш да учиш апортиране.

diryni
Не купирайте опашките-какъв е смисъла?И най-добре не слушайте кварталните "разбирачи"...изобщо не ви е трябвало кучката да ражда мен ако питате,ама вие и сами ще го разберете d)
User's Signature

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2005 - 12:46 PM

Ако все пак решите да го направите - ПОМНЕТЕ, ЧЕ ТОВА Е СВЪРЗАНО С ВЕТЕРИНАРНАТА МЕДИЦИНА И ЗА ТОВА СА ЛЕКАРИТЕ!!! Консултирайте се с лекар! Опашката на кучето най-добре и най-правилно е да бъде отрязана с инструмент! Без никакви прищипвания и т.н. които първо, че могат да се отразят зле на животното, второ-че може да стане фал с хрущяла и трето, че така може да зарастне, че половината опашка на кучето ви да е вечно обезкосмена... Най добре е това да се извърши между 3 и 10 ден от раждането на кученцето. Още няколко дена по-късно също не са фатални!

Ротвайлера е много красив с опашка! Не мъчете допълнително животното! Оставете го да ви показва чувствата си!!!

benyb Благодаря за уточнението! Не е маловажно! b)

#99 Потребителят е офлайн   rottweilerka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 August 2005 - 01:35 PM

zdr,kak e?pi6a vi i se nadqvam nqkoi da moje da mi pomogne...kajete mi molq kakvi sa simptomite na hormonalnoto razstroistvo pri ky4etata?ima veroqtnost moita ky4ka da ima ne6to takova:ne moje da se razgoni,pada i kozinata...i tai natatyk.lekarite zasega ne sa i pomognali s ni6to i za tova pi6a,no imat symnenie za tova.opitahme s mn lekarstva,no bez rezultat.nadqvam se 4e nqkoi moje da mi pomogne...do skoro i pr den!

#100 Потребителят е офлайн   Totti Икона

Публикувано: 02 September 2005 - 09:20 AM

Здравейте отново!Благодаря ви първо че сте ми отговорили на предишния пост!Беше ми много от полза!Сега обаче ще трябва да ви задам още един от "глупавите" вапроси..

Понеже моят ротвайлер го гледаме в къща с много голям двор и е вече на 2 месеца и малко..нали няма да се отрази лошо на кученцето като е вързано до къщичката си на синджир като имате предвид че го разхождам 3 пъти на ден.. d) s)

#101 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 02 September 2005 - 09:27 AM

Аз лично си мисля, че не е много хубаво. Нямам опит с ротвайлери, но на синджир от 2месечна възраст...
Несъм сигурна какво може да стане, но според мен на тази възраст кученцето все още се нуждае от "родители" и от "близки", а синджирът ще го "отдели" от близките.
Може да съм абсолютно грешна, нека по-опитните да ме поправят ако е така.
r)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#102 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 02 September 2005 - 09:49 AM

Totti, ако мога да ти дам съвет - опитай се да му заградиш малко дворче около къщичката. Така той ще се чубства по добре и ще си има неговото място. По често го пускай да се разхожда из двора. Иначе рискуваш като порасне да имаш едно несоциализирано куче, което може да ти създаде проблем.

#103 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2005 - 07:27 PM

Цитат

Здравейте отново!Благодаря ви първо че сте ми отговорили на предишния пост!Беше ми много от полза!Сега обаче ще трябва да ви задам още един от "глупавите" вапроси..

Понеже моят ротвайлер го гледаме в къща с много голям двор и е вече на 2 месеца и малко..нали няма да се отрази лошо на кученцето като е вързано до къщичката си на синджир като имате предвид че го разхождам 3 пъти на ден.. d) s)

Абсолютно щЕ СЕ ОТРАЗИ.Ротвайлерът спокойно може да живее целогодишно на двор,но В НИКАКЪВ СЛУчАЙ вързан на верига.Ти знаеш ли какъв звяр става ротвайлер дето живее на верига n)
Абе теб ако някой те върже цял ден на верига как ще се чувстваш,а?Я,че се ядосах a)
Направете си му негово заградено място както Дог каза по-горе ако има някакъв проблем в двора,иначе защо да не си е пуснат на него и да си има къщичка,в която спи?какъв е проблема?

лелеее,добре,че случихме на стопани на бебетата и до сега не се е появил някой да ми зададе подобен въпрос... l)
User's Signature

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   gogdelb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2005 - 10:24 PM

Цитат

Ти знаеш ли какъв звяр става ротвайлер дето живее на верига n)

И да не е на верига пак ще стане звяр ако не се възпитава правилно. Може и да е на верига, и да си социализиран и кротък. Всичко зависи от подхода на стопанина. Ако го разхождаш три пъти на ден и го обучаваш правилно ,няма да имаш никакви проблеми, дори през останалото време да е вързан. Въпроса е ,че едва ли кучето ще се чувства комфортно по този начин. Повтарям останалите, но наистина е най-добре да му направиш някакво дворче до къщата. Но нужно ли е? Какъв е проблема? Копае, гризе, чупи, какво? Това са поправими неща така, че какъв е смисъла? Щом можеш да го отучиш, защо трябва да го ограничаваш в някакво пространство?

#105 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2005 - 11:01 PM

Преди седем години имахме ротвайлер ...красавеца Арес !!! Едър атлетичен невероятно красив и умен ! Живееше на вилата с немската ни овчарка ...добрата жива охрана ...макар че бяха по добри и от комарите във въздуха ! Дойде зимата и овчарката се разболя взехме я в апартамента ...а Арес остана да пази . Момчето беше като Аполон здрав и силен ....до деня в които гледача ни се обади и каза ....Арес е мъртъв!
Предната вечер си играл и радвал на живота ....спряла червена кола пред вилата и попитала гледача дали продава кучето ...той казал за нищо на света няма да го дадът ...и по типично български начин когато нещо не можеш да имаш доброволно по добре никой да го няма ...отровили го!!!
До ден днешен се питам защо не го направих злобен агресивен и безмилостен а го карах да уважава негово величество човека -звяр!!!
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#106 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2005 - 12:05 AM

r) d)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  SC_0096.jpg (28.23K)
    Брой сваляния: 188

#107 Потребителят е офлайн   Kingto Икона

Публикувано: 10 September 2005 - 01:42 PM

От скоро запо4нах да извеждам кучето си навън и бих искал да попитам как да го накарам да разбере да си свършва работите по време на разходка, защото веднага след като го прибера той се изхожда...

#108 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2005 - 02:00 PM

Аз ще споделя личния си опит:))Алма w) когато започнах да я извеждам на разходки в продължение на седмица, та дори и две неискаше да ходи на тоалетна вън:((Разхождали сме се по цял ден,едва устискваше милата:))и като се приберем първото нещо е да се изпишка и "Избуфка" l) Първо се притесних,но ми казаха, че това е нормално;)))И после започна по малко да опознава външния свят и да пишка:))Разбира се като пишка или ака следваше огромна радост,похвали,наградки,за да разбере,че това е много хубаво bravo И така:))Сега не прави бели в къщи, а само навън,но се иска търпение и много похвали:)))И най-вече дъъъъълги разходки навън angel Успех:)

#109 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2005 - 08:39 PM

Алма, брат и Али и Карго с купите в тревата b) От клуб Сириус bravo
Качена снимка

Алма на награждаването cheers
Качена снимка

Алма в стойка w) , аз също n)
Качена снимка

Алма в ринга d)
Качена снимка

#110 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2005 - 10:36 AM

Браво на вас ! Морти, разкажи повече ... колко кучета бяха, как премина изложбата, кой стана клубен шампион ? Твойте впечатления ... съжалявам, не успях да дойда. Трябваше да дойде един приятел при вас да снима, но нещо станало и той не успял ... така че разказвай r) d)

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни