Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#151 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 December 2005 - 09:50 PM

Ново попълнение в развъдник " GERIAT`S MERRY DOGS". bravo
На 28.11.2005г. се родиха 5 момчета и 6 момичета! super best Всички живи и здрави! Дай Боже - бъдещи шампиони! victoryVVV Мама е добре, татко е щастлив!

Повече инфо за родителите и резервации на 0896/ 809 667 или 9755 449 Г. Атанасова
тук

geriat@abv.bg

#152 Потребителят е офлайн   anto_meiat Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 December 2005 - 02:22 PM

Абе хора кво ви става бе, вие сте си взели кучета които са едни от най ценените по качества в света? Ми не се сърдете ама аз вече взимам да се чудя на такива като вас ,как може да си вземете куче което е супер гордо, силно, смело и интелигентно и да се държите с него все едно е някоя болонка. Най мразя да видя някой с красиво и голямо куче и то да е като някой пумияр. Одеялца и тем подобни умалителни. Моят Борис е на 5 месеца яде само качествени храни има къща като за човек, но пак не говоря за него като за куче играчка. Лично мойто куче не обича да го галиш въпреки чее малък, на него му дай да се бори да скача па дърпа нещо. Писна ми да чета само простотий от някой които искат да се правят на интересни, как можеш да говориш така за едно куче което преди векове е било куче за войни, куче убиец. В римската империя е имало хиляди, на всеки човек са се падали по четири кучета, тези животни са всявали ужас сред противниците им, а вие говорите за тях като за някакви сетери, на които всеки им е приател. Кучето от векове е най преданниат приател на човека би дало живота си за своя стопанин както и той за него. За него най важно е да служи на стопанина си и е доволно и на едно потупване по гърба, такива лигочи които незнаят за какво са си взели такова куче за мен са пълни тупани без да обиждам никой ама кучето е живо същество а не пухена играчка.?

#153 Потребителят е офлайн   Rally_sport Икона

Публикувано: 25 December 2005 - 07:19 PM

...Започнах да чета темата от начало,но в момента не разполагам с достатъчно време,за да я довърша
.... все пак ще изкажа мнението си за тази порода.
Ротвайлерът е куче с себелюбив характер,което не би трябвало да е слуга.
Изисква отношение като към равн,но трябва да умееш да си строг и студен на моненти,както и да показваш привъразността си.
Затова смятам,че тази порода е за хора със "СИЛНИ" характери,които владеят и себе си и ситуацията създала се наоколо

#154 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2005 - 03:46 PM

Цитат

Ротвайлерът е куче с себелюбив характер,което не би трябвало да е слуга.
Изисква отношение като към равн,но трябва да умееш да си строг и студен на моненти,както и да показваш привъразността си.
Затова смятам,че тази порода е за хора със "СИЛНИ" характери,които владеят и себе си и ситуацията създала се наоколо

Ротвайлера е работно куче, което значи,че за него е удоволствие да прави нещо,което ти искаш.Подлежи много лесно на дресура.Аз лично с моето куче ходя на спорт в клуб Сириус:)като характер е невероятно куче- адски любвеобилно,привързано към стопаните си,пазач е,но това започва да се проявява като порасне,когато е бебе е като плюшено мече.Колкото за твърдата ръка-това важи за всяка една порода,доти и за един пудел:))Всяко куче се опитва да се наложи на стопаните си и от нас зависи дали ще му мине номера.
Много хора ми казваха,че Ртвайлер не е за първо куче,но ако има човек който да те съветва,как се възпитава едно куче-без значение породата му,няма никакъв проблем:)Аз си всех и пак бих си взела,защото са неверояни кучета;)) w)

#155 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2006 - 12:56 PM

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ ПРИТЕЖАТЕЛИ И ОБОЖАТЕЛИ НА РОТВАЙЛЕРА!
ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО УСПЕХИ НА ВАС И ВАШИТЕ ЛЮБИМЦИ!

НК Ротвайлер

Ето ни и нас

Братя и сестри на Младия Евро Шампион`2005!

#156 Потребителят е офлайн   tarchi Икона

Публикувано: 12 January 2006 - 10:51 AM

Здравейте на всички на този форум.Имам ротвайлер на 5 месеца казва се тара голяма калпазанка е надямам се да ме приемете при вас
тука тя е на 45 дни 1 час след като я взех и това е първата и баня bravoS
Качена снимка
а тази снимка е след банята изсушена и с панделка b)
Качена снимка
а сега ще ви я покажа на 4 месеца на аязното със бекита w)
Качена снимка
а сега тара е на 5 месеца още несъм я снимала но обещавам да я снимам голяма калпазанка е w)

#157 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 13 January 2006 - 12:22 PM

tarchi,
Това, което описвате е потресаващо ... нарича се търговия с живи същества !!!

Съжалявам, но ако не сте разбрали, тук се опитваме да се борим именно срещу тези неща.

Куче се купува от РАЗВЪДНИК, РЕГИСТРИРАН В FCI !!!

Не от задния двор на съседа, където като стадо живеят кучета ... n)

#158 Потребителят е офлайн   s_i_d Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 January 2006 - 05:00 PM

По колко има давате да ядат на ва6ите ротваилер4ета.Моето сутрин изяжда към 500г суха храна и ве4ер пак толкова.Много лаком и все е гладен.Много ли е това или малко.

#159 Потребителят е офлайн   gogdelb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2006 - 06:14 PM

Зависи от храната, но по принцип около 500 грама е дневната порция за ротвайлер. 500 и 500, едно кило гранули... Ти ще го пръснеш... Не пише ли на чувала колко трябва да се дава? Обикновенно си има таблици, килограми на кучето и съответно колко грама храна. Той твоя верно е едър... Колко тежи?

#160 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2006 - 12:35 PM

Даа, на храната задължително(ако е на чувал де) си пише колко трябва да се дава,но според мен е важно и как изглежда кучето- в никакъв случай не трябва да е дебело.Моето например е женско и е на 11 месеца.Тя ядеше по 200 гр. сутрин и толкова вечер на Нутра Нъгет-Даймънд.Явно й е било множко,защото се наложи да мине на диета:))А брат й яде по 500 гр. сутрин и вечер и то на Роял Кънинг и е в перфектна форма:))За това аз те съветвам да прецениш по кучето си:)))

#161 Потребителят е офлайн   s_i_d Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 January 2006 - 08:33 PM

Не нее много едър към 55 кг.е последния път като го мерих бе6е толкоз.И в никъв слу4аи нее дебел е като преяде издува корема и заспива моментално b) ,но не е неква табуретка просто все е гладен и на мен ми жал и му давам.

#162 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2006 - 10:52 AM

На гости при Тарчи.
Качена снимка

#163 Потребителят е офлайн   ANDY Икона

Публикувано: 25 January 2006 - 09:12 PM

imam edin vapros kam vsi4ki koito razbirat ot rotvaileri.zna4i ku4eto mi e na 8 meseca i kato mu dam da qde ne moje6 da mu dobliji6 panicata.opitval sam kakvo li ne ,no ni6to ne pomoga.tova ozna4avali 4e trqbva da hodi na u4ili6te ili ima i drug na4in?mersi predvaritelno

#164 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 25 January 2006 - 10:40 PM

Във форума имаше още някой с такъв проблем, но непомня кой. Това си е проблем, защото трябва да позволява да му бъркаш в паницата докато яде. Подробното обяснение обаче как да пречупиш кучо трябва да намериш из форума или някой да ти го даде, защото аз хал хабер си нямам къде беше.
Поздрави!
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#165 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2006 - 10:07 AM

непременно се обърни към специалист,който да ти помогне-кучето ти расте и започва да проявява доминантност-ако не реагираш навреме може да стане много лошо положението.но да го оставяш на училище не е най-добрата идея-добре е да се намери човек,който да ви обучава двамата,за да се научиш ТИ какво да правиш.
User's Signature

Качена снимка

#166 Потребителят е офлайн   ANDY Икона

Публикувано: 26 January 2006 - 10:23 AM

mersi mnogo na vsi4ki koito si iskazaha mnenieto.interesnoto e 4e kato be6e malak ne prave6e taka.a i da si kaja 4estno kato go vzehme be6e na 4 meseca.ne be6e savsem malak,no tova ne e izvinenie.da vi pitam vse pak nqkoi ako znae kolko vzimat za u4ili6te i kolko vreme sedi ku4eto tam?

#167 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2006 - 11:14 AM

къде живееш?поразпитай добре за треньорите в твоя град-този,който се заеме трябва да има много добра представа какво върши.и търси такъв,който ще ви обучава двамата,а не да го оставяш!иначе-съвсем нормално е като малък да не е проявявал такъв характер-сега навлиза в пубертета и започва да се пробва.и ако не му покажеш къде му е мястото ще пробва да се наложи по принцип за лидер-така че ще имате много сериозни проблеми ако не обърнеш внимание на това.
User's Signature

Качена снимка

#168 Потребителят е офлайн   vorros Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2006 - 02:30 AM

Здравейте на всички на 31.01.06 аз и приятелката ми станахме собственици на женско ротвайлерче на около 50 дена(Ная е родена на 8.12.05)не ми се смяташе точно! r) Ние сме от Варна знам че кучето трябва да се обучи от професионалист аз постояно чета форуми и тем подобни за да се образовам до сега съм нямал куче но пук съм много ентусиазиран!Ще съм много благодарен на всеки които сподели за начало как да я накараме да не пишка и ака вътре а на терасата!още не са и били ваксините че да я разхождаме!купих и пеленки ама не деиства b)четах предишните страници е не всички ама там само спорите карате се и жсеки разказва за кучето си това е хубаво видях и още няколко като мене начинаещи затова които с каквото може да помогне пук ако сте от варна и ще почеря!просто много иска да направя от кучето едно вазпитано и контролируемо 50кг черно кафяво зверче!а за учител наи рано кък края на лятото затова питам само за момента такива обикновени команди седни,редом и как да си върши работата на терсата!благодаря предварително!!!

Прикачени файлове

• Прикачен файл  NAQ.jpg (9.47K)
    Брой сваляния: 148

User's Signature

Ротвайлерът е много добър пазач,но лъвът е по добър!(animal planet)

#169 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2006 - 10:38 AM

Привет r) Бебето е много симпатично-да ти е живо и здраво.Разгледай старите теми в раздела за възпитание и обучение-там много пъти е писано как да се отнасяш с малкото кученце в началото и да го учиш да пази чисто и да те слуша.
Здравейте на всички на този форум.Имам ротвайлер на 5 месеца казва се тара голяма калпазанка е надямам се да ме приемете при вас
успех! b)
User's Signature

Качена снимка

#170 Потребителят е офлайн   mamka_my Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 February 2006 - 12:25 PM

Преди 5 г. имах РОТВАЙЛЕРКА беше на 3.5 г. но 4-патрона ми я отнеха за винаги и до сега си живях със спомена за нея и до сега неможех да се реша да си взема друг маник защото споредмен няма да има нейния характер и комедиантски изпълнения.Както и да е сега пак съм се навил да си взема но навсякаде кадето и да разглеждам обяви или нямат снимки или цена питам си аз за цената ама никои не ми отговаря такаче някои ако има някаква подобна информация да пише ако може на e-mail-a защото нещо трудничо намирам този форум. Благодаря за вниманието

Прикачени файлове

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема