Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#1591 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 July 2007 - 08:42 PM

yanko определено това 4е е малак играе голяма роля не се тревожи 6те свикне но трябва малко да порасне и моя когато живеех в апартамент и го оставях даре4ем да се испи6ка на терасата веднага по4ва6е да скимти а кото се приместихме в ка6тата като го оставихме ванка скимте6е но си свикна така 4е не мога да ти кажа как то4но да го нау4и6 но мога да те оспокоя с това 4е 6те може6 да го гледа6 на терасата но се иска време и тарпение
muki ами то хубо сме от един град ама моя кам мажки е доста злобен незнам твоя сабирала ли си го с мажки но рамон се сре6на с един родезииски риджбек само на 5 метра и ако ги бяхме пуснали 6тяха да се изядат но сега се надявам 4рез пин4ер4ето(което е мажко)да запо4не да се разбира с ку4овци от неговия пол b) .та ако все пак иска6 пи6и ми на едно ли4но каде живее6 и как да се сваржем.
аде поздрави на вси4ки cheers
User's Signature

Качена снимка

#1592 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2007 - 09:15 PM

Цитат

охххх хора появи ми се нов проблем,започнах лека полека да го оставям за по един-два часа на терасата,обаче той поседи 10 минути ,поиграй си с играчките и след това пристига на вратата и почва едно зверско скимтене и драскане по остъклената врата,а аз искам да го науча да седи на терасата,тези дни ще му правя и колиба (къщичка) там но незнам какво да правя за да го науча че един вит-там му е мястото ??
забравих да спомена,че и храната и водата вече съм му преместил на терасата,и от 2 дни се храни  там,дали това че още е мъничък играе роля ??

човече недеи го свиква на тераста...по добре си го свикни у вас ,...там даму е мястото...моито е било няколко години на терасата и доста се озлоби...поцял ден е на таз тераса само, няма каде да варви, няма кои да го гали да е сред хора и т.н....на тясно е сйшто и ште са озлоби..поне така стана с моито..ако мога да вйна времето назад няма да я свикна на терасата..но тогава бях на дванаисет години и как ме виждаш да гледам и расйждавам разумно с такова куче...такаче го свикваи в апартамента няма да сажеляваш и ште му избегнеш студените зими и самустоятелния живот

galla ти неможеш ли да дадеш снимка ти и мамуна заедно да ви са порадвам w)

#1593 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2007 - 09:23 PM

darkyx,той така или иначе ще си е в нас през ЦЯЛАТА зима и ще спи вътре :) ,но къщичката ще му е на терасата защото просто няма къде,немога да го оставям на някои от диваните или на моито легло щото после като порасне и немога да го дигна от там хахах :P ина4е благодаря за съвета ,май наистина ще си го оставя в нас през деня и през ноща но докато порасне,сега е по често на терасата за да се научи че поне там трябва да си облекчава нуждите :P а за скимнете дано с възраста да спре :)

#1594 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 July 2007 - 09:28 PM

Да Yanko_pld, още е малък, но това не трябва да те спира да правиш " домашен курс на обучение". Още с влизането на кученцето в новият си дом, трябва да се започне обучение. До колкото си спомням 4 са основните неща на които трябва да го научиш, докато не сте почнали с разходките:
1. Място за спане
2. Място за хранене
3. Привикване с името и повикване
4. Ходене по малка и голяма нужда.
Място за спане- Смяната на обстановката е стресов фактор за кученцето. Когато го оставиш на тераса (ако там си решил да му е мястото), то ще скимти и ще "моли" да го вземеш при себе си. Много е важно точно тогава да се заредиш с търпение. Стани, вземи го внимателно и го отнеси на определеното му място ( имам предвид ако е пред балконската вратата , да го сложиш на постелката му), като павтаряш " на място". Ако 1,2,3-та нощ проявиш малодушие и съжаление, ще загубиш позиции, то ще разбере, че му се връзваш на акъла и ще започне да настоява, да лае, да скимти и тогава ще ти е по-трудно да го накараш да спи на определеното място. В никакъв случай не трябва да проявяваш съжаление и да отстъпваш.По- добре е кученцето да " поплаче", да полае и скимти 1-2нощи, но след това ще се примири и винаги ще знае определеното му място. super best
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1595 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 16 July 2007 - 09:37 PM

Ето ти идея за къщичка в къщата. На снимката, за да добиеш представа от габаритите, кучето в къщата е голдън ретривър.

Прикачени файлове

User's Signature

#1596 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2007 - 09:38 PM

dmm на теб не спирам да ти благодаря !! :) worthy cheers

#1597 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2007 - 09:40 PM

Цитат

darkyx,той така или иначе ще си е в нас през ЦЯЛАТА зима  и ще спи вътре :) ,но къщичката ще му е на терасата защото просто няма къде,немога да го оставям на някои от диваните или на моито легло щото после като порасне и немога да го дигна от там хахах :P ина4е благодаря за съвета ,май наистина ще си го оставя в нас през деня и през ноща но докато порасне,сега е по често на терасата за да се научи че поне там трябва да си облекчава нуждите :P а за скимнете дано с възраста да спре :)

няма да го учиш да спи на дивана е :) ше го учиш с тарпение става..по горе та посаветветвах аз само ти казвам, че свикне ли на тераста после много трудно ште свикне увас (както стана с моито..сега си е добре ама трябваше два три месеа преиод да свикне...наи добре не го учи на терасата ште е изулирано и ште имаш проблеми..наи хубо в кйшти..питаи ма мене за тва и аз ти казвам наи доброто

не ти трябват такива къщи...туи са екстри ....ако си в къща ще е добре ама в апартамент....най добре на земята или на някви парцали или дюшек...трябва ти пространство за такива екстри...

#1598 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2007 - 09:44 PM

ами ще си направя нещо като това на снимката,за негово и мое добро (надявам се ) , ще си го свикна в мойта стая,сега там има една акумулираща печка която не се ползва и е перфекното място ;) Благодаря ви за съветите !!!

#1599 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 16 July 2007 - 09:46 PM

Цитат

dmm на теб не спирам да ти благодаря !! :) worthy cheers

Yanko_pld 1super
Ще помагам с каквото мога r)
User's Signature

#1600 Потребителят е офлайн   rottweiler92 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 July 2007 - 10:42 PM

здр на всички скоро не бях писал ама...ОБращам се кам шемет ти като гледаш кучето си в двор каде точно живее вав колиба или е пуснато из двора или пак има място заобградено с мрежа и там си ходи свободно.И как е хубаво се глда в двор защото мойто ше го гледам ванка :)

#1601 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2007 - 11:32 PM

Здрасти.
Моето куче го гледам в голям двор. Има сенчести места и неплодородно дърво. То не е наше, на съседа е, ама покрива определен очастък от нашия двор. Важно е да има сенчесто място. Освен това е важно кучето да си има и свое място, било то колиба или ограден участък.
"Къщичката" на моето куче е една клетка. Това място е горе-долу колкото 2 нормални стаи (ех ама и аз се изразих "много точно"). Ще пусна снимки утре да видиш. В това място има едно старо легло в което кучето ми спи често. Клетката почти никога не е затворена, това просто си е неговото местенце... Други условия са да има на двора поне малък нециментиран участак, тъй като в случай на топлинен удар (Недайси Боже!) кучето трябва да се зарива в пясък, а не да се залива с вода! Освен това, трябва постоянно да има чиста вода, която не е достъпна до съседи и недоброжелатели. Тоест не близо до вратата, тъй като хора има всякакъви и си е опасно...
Научи кученцето си да взима храна само от теб!
User's Signature

В приятелството няма породи!

#1602 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2007 - 11:35 PM

Забравих да спомена, да не си връзваш кученцето, защото така се озлобява, знаеш...
Това е общо взето. Ще му бъде по-хубаво на вънка, защото все пак, друго си е- свобода = ).
Ако се сетя за нещо друго ще добавя.
User's Signature

В приятелството няма породи!

#1603 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2007 - 01:18 PM

Като малък ядеше ръбовете на стените,сега се вре да спи в ъглите... l)

Прикачени файлове

User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#1604 Потребителят е офлайн   hera-reia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2007 - 01:45 PM

ето малко снимки и от мен

Прикачени файлове

#1605 Потребителят е офлайн   hera-reia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2007 - 01:48 PM

тук са майка и дъщеря

Прикачени файлове

#1606 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 July 2007 - 03:14 PM

Цитат

Тази сутрин около 9 часа на светофара на Хладилника намерих ротвайлерка. Ако някой е загубил такова куче да се обади на 0899141512

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1607 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 17 July 2007 - 04:18 PM

Ау, дано бързо да се намерят стопаните на ротвайлерката worthy , а не да се окаже, че е прогонена (love)

Горкото кученце - сигурно в момента е в такъв стрес...., че не ми се мисли?
Аз съм далече от този квартал, но ще поразпитам. Може да не помогне, но няма да навреди!
User's Signature

#1608 Потребителят е офлайн   muki77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2007 - 04:49 PM

bash Леле, милото кученце дано да не е изоставено нарочно, ако е така направо се чудя как може да има такива стопани, които да изгонят такова куче cry2 , дано да не е нарочно и скоро да ти се обадят worthy

#1609 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2007 - 10:29 PM

bushkata моля те дръж ни в течение какво става с женския ротвайлер и дали някой се е обадил да си го търси nok

#1610 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2007 - 04:57 PM

здравеите хора отново имам нет и гледам 4е докато нямах се е слу4ила неприятност и дано рот4ето което е изгубено да си намери дома s)
а вав ка6ти се справяме за сега сас новия ни 4лен двамката с рамко маи се разбират ето някоя друга сним4ица w)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема