Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 19 July 2007 - 11:53 AM
Публикувано: 19 July 2007 - 04:47 PM
Публикувано: 19 July 2007 - 04:54 PM
Публикувано: 19 July 2007 - 04:58 PM
Цитат
НЕ! трябва да я коригираш на МИГА,по-късно няма никакъв смисъл от каквото и да е!Най малко ще разбере защо я затваряш в банята.А защо в банята???Там е влажно bl)
Щом я раздрусваш и няма ефект,значи раздрусването е неефективно и не и пука!!!
Публикувано: 19 July 2007 - 05:04 PM
Цитат
като я хванеш за врата я раздрусай силно и я залепи за земята докато спре да се съпротивлява( преди това,ако се дърпа или се опитва да се измъкне държиш и не я пускаш). Трябва да разбере 'кой е шефа",а това е подчинителна поза.Взимаш ли и кокала от устата?Има ли си команда за ядене?Тези неща са много важни и са като А и Б във възпитанието на кучето!Не ги пренебрегвайте.Научете кучето,че вие сте водача,не то,за да нямате проблеми като порасне!
Публикувано: 19 July 2007 - 08:53 PM
Публикувано: 20 July 2007 - 07:56 AM
"QUOTE (Mini @ Dec 6 2004, 11:11 PM)
Ритуалът "хранене" действа. Веднага след като Таря научи командата "Седни", започнахме да я използваме при ядене - "Седни" и докато не седне и задържи седнала (без приклякане и подскачане) купичката не се слага на земята. След около 10 дни (по 4 пъти ядене дневно) Таря отива до мястото за хранене сяда и чака да й сервираш.
Не ми хрумва как да я науча да чака да й дам команда "Яж" и след това да зарови муцуна - сега само да се допре купичката до земята и прахосмукачката вече е включила на турбо. Е не се блъска тъй като се провира успешно:)!
Отлично.сега доразширяваме ритуала "хранене".Ще се научи на "въздържание" и какво значи "Не".как става:
(1)при слагане на купичката на земята с-предупредителен звук "Внимание"Например "Тара" казано като въпрос в интонацията.Тя усеща че нещо ще се промени.След това казваме "на място"/остани/ каквото там сме си измислили за звук при който кучето да не променя позицията си.
(2)Слагаме много бавно купичката и наблюдаваме момента в който тя ще се опита да се надигне от земята,както е седнала.При първия опит за надигане казваме "не"/Фу/....каквото си знаем за отрицание. и едновременно с това повдигаме купичката пак от земята.В първия такъв за нея случай,сигурно ще промени стойка,ще се размести, ще се опита да се придвижи напред...
(3)Спокойно отново повтаряме ритуала хранене- първо седни,после "Тара?","Място" и пак поставяме бавно купичката.Тук вече при първото леко надигане казваме "Яж".И "пускаме прахосмукачката"....
Следващото ядене - отново, и отново,като постепенно увеличаваме момента на "Място".В резултат кучето трябва да седи пред купичката и да не посяга към храната докато не получи команда "Яж".
Это как за 1 минута на хранене можем да отработим поне 5 много важни команди.При затвърждаване на ритуала,започваме да използуваме малкото време когато мъникът е готов да се концентрира като избираме друг обект,а не храна и отново го учим на същото ,за да не свързва петте упражнения само с хранене,а когато сте навън не ги разбира и си прави каквото иска.разбира се - не в такава последователност, а поотделно и заедно на някои от тях.Например затвърждаване на "седни" и стой си на "мястото" ,докато се наредя на опашка за кафе....
И още нещо- да опитаме при правилното изпълнение да не изразяваме бурна радост, а да сме спокойни и търпеливи.Бурна радост да изразяваме,след като сме и казали "хайде да си играем....".С това вкарваме още един важен елемент в обучението- да различава кога сме сериозни и просто няма начин да не направи това което искаме(работа) и кога искаме да лудуваме(игра). Повтарям- при работа- никакво стимулиране,никаква радост, а само съсредоточеност върху упражненията( важи и за двамата). Това например ще е много полезно когато я къпем- ще си стои спокойно.
По повод къпане- надали ще съм полезен.Имам особено отношение.Считам че редовно четкане и леко обърсване с влажна кърпа е предостатъчно,като разбира се с вода(без препарати) се измиват лапите до лактите..Тук много могат да не се съгласят,но надали ще променят убеждението ми за вредата от препаратите,каквито и да са те върху козината на едно здраво куче.За мен козината е един индикатор за здравето му."
ВАЖНО ЗА ОБУЧЕНИЕТО!!!
Публикувано: 22 July 2007 - 11:59 AM
поздрави на вси4ки b)
Публикувано: 22 July 2007 - 12:50 PM
Поздрави на всички !! drink cheers
Публикувано: 22 July 2007 - 12:56 PM
Публикувано: 22 July 2007 - 02:34 PM
Публикувано: 22 July 2007 - 09:03 PM
имам две ротита - момичета, които се родиха на 1 юни
Искам да ги дам на хора, които със сигурност ще се грижат добре за тях, защото повярвайте ми те са ми като дечица. Реших да пиша във форума, тъй като приятелите и познатите които ги искат ми се струват не много надеждни и не ми се иска да става както с предишното ни куче /бог да го прости умря от рак/ като се окучи ги дадохме се на наши приятели, които уж много ги искаха и много щяха да се грижат за тях, а сего от 5-те само 1 знам, че е добре.
Както и да е, ако има някой желаещ да гледа роти /повярвайте ми хич не е лесно :)))/ нека звънне на брат ми на телефона: 0885534313 - Филип - все пак кучето се води негово wink

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +