Цитат
здравитв гледам 4е няма голямо движение тука ,ю.та ре6их да ви питам някои мил ли е зъбите на ку4а си и мога ли да мия зъбките на моя рот с обикновена паста за зъби или има и специални
Здравей.
Не, не е хубаво да миеш зъбките на кучето с обикновенна паста за зъби. За целта, в голямите зоо магазини или интернет борсите, можеш да намериш пасти за зъби с вкус на дроб, телешко и разни други животински меса, не помня точно. Също така, моят съвет е да се сдобиеш с децка четка за зъби или с такава, която се слага на пръста. Второто можеш да намериш и в зоо магазин.
Зъбите на кучето е хубаво да се мият околко 2 пъти седмично, въпреки, че чувам, че не е вредно и всеки ден, всъщност не чувам, а чета.
Едит:
Не зная точно колко трябва да тежи един ротвайлер, аз съм просто фен на породата, но не съм се интересувала до толкова, НО внимавайте много с теглото. Редовно следете колко тежи вашият любимец и не допускайте качване на килограми, освен ако кучето тежи под стандарта.
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ИЗЛИШНИТЕ КИЛОГРАМИ СЪКРАЩАВАТ ЖИВОТА НА КУЧЕТАТА НИ С ОТ 2 ДО 3 ГОДИНИ. Ако забележете, че килограмите на кучето ви са над стандарта, незабавно минете на "диета". Слагайте му с 20-50 грама по-малко храна или минете на храна за кучета с наднормено тегло.
Кучето е "нормално", когято можете да напипате ребрата му с ЛЕКО натискане.
ЕДИТА НЕ Е ОТНЕСЕН КЪМ НИКОЙ СПЕЦИАЛНО, ПО СКОРО КЪМ ВСИЧКИ.