Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 07 August 2007 - 03:56 PM
Svetli0,
Ами тя не те приема като "шеф", а като равен и затова си прави каквото иска. Не искам да те огорчавам, но маааалко си изпуснал момента. Това с вземането на кокал от устата се учи още докато кучето е пале. Храната е първото нещо след сексуалният инстинкт при кучетата, който бранят и защитават със зъби и нокти. Ти си и господар и трябва да ти позволява да правиш каквото си искаш с нея, в случая свободно да и взимаш кокала. А и както разбирам, май и ти не си сигурен дали няма да ти скочи, ако се опиташ да и го вземеш.
Започни с обучение, все още не е късно, но трябва да си много търпелив и настоятелен, защото всичко трябва да градиш наново. По добре и за двама ви ще е да потърсиш специалист, който да ти покаже елементарните неща и как да и задаващ команди. Също така ще ти покаже как да правиш корекции при неизпълнение на поставените от теб команди. Боят не е единственото решение. Така на теб ще ти е много по ясно къде грешиш и как да постъпваш.
Ако искаш решение на всичките ти притеснения, това е единственото вярно такова, според мен.
Успех!!!
Ами тя не те приема като "шеф", а като равен и затова си прави каквото иска. Не искам да те огорчавам, но маааалко си изпуснал момента. Това с вземането на кокал от устата се учи още докато кучето е пале. Храната е първото нещо след сексуалният инстинкт при кучетата, който бранят и защитават със зъби и нокти. Ти си и господар и трябва да ти позволява да правиш каквото си искаш с нея, в случая свободно да и взимаш кокала. А и както разбирам, май и ти не си сигурен дали няма да ти скочи, ако се опиташ да и го вземеш.
Започни с обучение, все още не е късно, но трябва да си много търпелив и настоятелен, защото всичко трябва да градиш наново. По добре и за двама ви ще е да потърсиш специалист, който да ти покаже елементарните неща и как да и задаващ команди. Също така ще ти покаже как да правиш корекции при неизпълнение на поставените от теб команди. Боят не е единственото решение. Така на теб ще ти е много по ясно къде грешиш и как да постъпваш.
Ако искаш решение на всичките ти притеснения, това е единственото вярно такова, според мен.
Успех!!!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 07 August 2007 - 04:47 PM
Да мисля че ще те послушам и ще се обърна към специалист поне да ми мобясни какво да правя. За кокала да права си- несъм сигурен защото не съм пробвал ( от както ръмжи като малка нямаше проблеми и често й взимах храната но явно не е било достатъчно често:( Няма как ще трябва да се преборим с това иначе ще стане по-лошо сигурно като порасне съвсем и се утвърди като "лидер".
Публикувано: 08 August 2007 - 11:43 AM
Вижте какво намерих в нета за истинският характер на РОТВАЙЛЕРА ето
тук:http://www.youtube.c...related&search=

Публикувано: 08 August 2007 - 12:59 PM
Цитат
Вижте какво намерих в нета за истинският характер на РОТВАЙЛЕРА ето
има много готини клипове b)
Публикувано: 08 August 2007 - 10:00 PM
Нормално ли е моя мъник (близо на 3 месеца) да ме ръмжи като си играем и така да хапе,че чак следи ми остава по кожата ???
П.П знам че ще кажете да му купя играчки,но това беше първата ми покупка за него и по принцип тои си играе с тях но чат-пат и с мен се занимава :)
П.П знам че ще кажете да му купя играчки,но това беше първата ми покупка за него и по принцип тои си играе с тях но чат-пат и с мен се занимава :)
Публикувано: 08 August 2007 - 10:09 PM
За любовта между породите w)
Прикачени файлове
-
___________4.jpg (136.55K)
Брой сваляния: 34

www.infidance.com
Публикувано: 08 August 2007 - 11:23 PM
shnorhi, ама тези двамата са големи бонбони w)
Yanko_pld, мойта глезана ( на 4.5 г.) и до ден днешен ръмжи, когато си играе с мен или с друго куче, а ти се притесняваш за твойто 3 мес. ротче. Това е съвсем нормално при игра. Само не трябва да и позволяваш да те хапе така зверски. Точно в такива моменти - в играта трябва да и показваш къде и е мястото и кой е шефа. Много по- лесно ще възприеме в такъв момент. wink
Yanko_pld, мойта глезана ( на 4.5 г.) и до ден днешен ръмжи, когато си играе с мен или с друго куче, а ти се притесняваш за твойто 3 мес. ротче. Това е съвсем нормално при игра. Само не трябва да и позволяваш да те хапе така зверски. Точно в такива моменти - в играта трябва да и показваш къде и е мястото и кой е шефа. Много по- лесно ще възприеме в такъв момент. wink

Публикувано: 10 August 2007 - 08:28 PM
sa6ik и аз скоро трябва да пусна една такава снимка с двата ми ку4а само дето моите мажлета са о6те непослу6ни и няма да мога да ги накарам да застанат така мирно nok d) .svetlio бонбоната ти е много сладка b) особено там кадето спите .как се е рзплиокала b) super best