Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 11 August 2007 - 11:00 AM
Винаги съм се кефила, когато такива бръмбазъци се завират между големите кучета. Това е похвално за собсвениците им, че не ги е страх да ги пускат при "дънгалаци" bravoS

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 11 August 2007 - 11:59 AM
Публикувано: 12 August 2007 - 10:10 PM
Цитат
Не съм много запознат,но от това което съм чел и са ми казвали знам че кучето може да се пусне на разплот след навършване на година и половина,без притеснения,а дали ще даде най-хубавите бебета след третата година може и да си прав но мойто мнение не е такова !
Публикувано: 13 August 2007 - 10:12 AM
Цитат
Здравей cherry_spa,
От теб зависи дали ще се ревнуват едно от друго. Не трябва да ги делиш в общуването си с тях, защото всяко куче иска внимание и любов, особено когато живеят заедно. Много е важно да я получат от теб по-равно и да им покажеш, че ги обичаш еднакво. Като пример - ако храниш едното трябва да храниш и другото, ако то гледа. Ако даваш на едното бисквитка трябва и на другото.
Ако ротчето ти е малко бързо ще свикнат едно с друго и даже кокерчето може да ревнува в началото. wink
Аз имам рот и първата му среща със себеподобно беше с кокерката на сестра ми. Много бързо свикнаха една с друга, мойта само я гонеше да си играе с нея, въпреки, че кокерката само и се караше. А сега са такъв тандем и се разбират прекрасно w)

Публикувано: 13 August 2007 - 09:18 PM
Публикувано: 13 August 2007 - 09:31 PM
Публикувано: 14 August 2007 - 08:34 AM
Цитат
ква е тая игра в потписа ти хахаха :) ся са регнах и "работя" в гробиштето ninja.gif
Админа е забранил да има в подписите линкове към подобни игри
Публикувано: 14 August 2007 - 11:33 AM
аз разбрах притеснението ти, че искаш ротче, което ще живее на двора, но може би не бях ясна в обяснението си.
Ако евентуално си вземеш ротвайлерче при всички положения първо ще живее у вас, докато му се сложат всички необходими ваксини. А в същото време то ще съжителства и с кокерчето ти и точно тогава започва нова социализацията между всички ви. Точно в началото се изгражда контакта между теб и двете кучета. На бебето всичко ще му е любопитно и ще търси игра с теб и с кокерчето ти, а "домакинът" може да ревнува в началото и да му ръмжи или да го лае, защото досега цялото ти внимание е било само за него. Затова казах, че не трябва да ги делиш. Едно бебе средно се храни около 5 пъти на ден. Докато го храниш, кокерчето ще гледа и ще се чуди защо не му даваш и на него. Може и да се обърка малко от присъствието на " конкурента ", но това е напълно нормално и трябва да му покажеш, че новодошлият няма да го измести.
А след като минат ваксините и можете да излизате навън, спокойно можеш да го оставиш в двора, на място където си му приготвила. В началото ще ти е доста трудно да го научиш, че там е неговото "ново" място, но с постоянство и търпение, ще се научи.
П.п. Много добре познавам характера на кокерите, но моят рот по отношение на привързаност към мен, искам да те уверя, че също ходи по мен и не ме оставя дори до тоалетната да отида сама.

Публикувано: 14 August 2007 - 03:09 PM
Публикувано: 14 August 2007 - 03:40 PM
Прикачени файлове
-
Tough6a.jpg (70.38K)
Брой сваляния: 32