Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#1781 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 August 2007 - 04:11 PM

Догмастър, Тайгър си кара живота в дворче, нали? Щастливец. b) Колко кг е , вратлето му е колкото талията ми сигурно. b) w)
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#1782 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2007 - 10:19 PM

Вие май не четете много к`во пише,човека ви каза че незнае колко килограма е ....!!

#1783 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2007 - 07:10 PM

здравеите хора
да ви питам дали някои е имал са6тия проблем като мене и дали някои 6те ми намери ре6ение.та рамо постояно си грезе дражките на поводите които са от кожа.днес го оставих на една приятелка да го даржи докато вляза в един магазин а тои като взел да ска4а да грезе дражката .4е тя се опла6ила викала ми ама аз не я увам и об6то взето направихме сеира на улицата oleeee .и така де от малък си гризе дражките и о6те продалжава да го прави и знам 4е някои 6те ми каже 4е трябва да му казвам НЕ но тои о6те е голям главо4 и не разбира мно мно като побеснее трябва да го цапна 4е да се укроти а това знам 4е никак не е хъбаво bl)
User's Signature

Качена снимка

#1784 Потребителят е офлайн   Ariel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 09:54 AM

Здравейте, одавна следя всичко което пишете за ротвайлерите ,защото много харесвам тази порода.Искам да си взема такова куче,но имам един проблем.Според повечето хора ,които познавам ,това куче било лошо,агресивно, опасно и неконтролируемо, а имам две дечица. Дайте ми съвет какво да правя.Моля ви. d)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1785 Потребителят е офлайн   hera-reia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 10:07 AM

Здравей Ariel Аз има две такива кучета(майка и дъщеря) лично моите не са лоши нито злобни малко са диви но кое ли куче не е b) Аз мисля,че всичко зависи как ще обучиш кучето. а избора е твой b)

#1786 Потребителят е офлайн   hera-reia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 10:10 AM

galla и моите си хапят каишката дори майката като беше по малка си скаса едната и досега не мога да я отуча и с не сам пробвала и с леко шамарчеза малко спира но пак почва

#1787 Потребителят е офлайн   hera-reia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 10:13 AM

и за искам един савет от вчера имам малко коте но имам малсо проблем с кучето все го закача s) а котето го е страх. Кажете ми как да ги накарам да свикнат едно с друго

#1788 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 10:15 AM

Цитат

Здравейте, одавна следя всичко което пишете за ротвайлерите ,защото много харесвам тази порода.Искам да си взема такова куче,но имам един проблем.Според повечето хора ,които познавам ,това куче било лошо,агресивно, опасно и неконтролируемо, а имам две дечица. Дайте ми съвет какво да правя.Моля ви. d)

Явно хората който познаваш не разбират достатъчно от кучкарство,аз мога да си взема и един пумяр от улицата и да го направя 2-пъти по-агресивно от един домашно отгледан ротвайлер,както каза hera-reia всичко зависи от това как ще го социализираш,отгледаш и възпиташ !! Според мен щом ти харесват не му мисли много,стига обаче ДА ИМАШ ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ ЗА НЕГО,а не да го вземеш и по цял ден да го оставиш на дечицата ти да го мачкат докато е малко!! Трябва да се занимаваш с него много-особено докато е пале..... Това беше моето мнение!!

Поздрави и успех !!! cheers

#1789 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 10:21 AM

Здравейте galla , hera-reia,

Аз мойто куче го отучих да ми гризе ръцете и синджира за повода като ги намазах с черен пипер или люта чушка -но по малко де не да ги зарините целите b) b) Незнам може и да не много правилен този начин но аз мойто го отучих като бяхме още на първите си разходки :) А за малкото коте...... в нас имаме сиамка на 3 год. и рота ми,според мен ще свикнат ама няма да е от първия ден-бъди търпелива,мойте домашни любимци се примириха че ще живеят заедно може би чак на 2-рата седмица b)

#1790 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 10:23 AM

cheers

#1791 Потребителят е офлайн   hera-reia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 10:48 AM

Цитат

Здравейте galla , hera-reia,

Аз мойто куче го отучих да ми гризе ръцете и синджира за повода като ги намазах с черен пипер или люта чушка -но по малко де не да ги зарините целите b) b) Незнам може и да не много правилен този начин но аз мойто го отучих като бяхме още на първите си разходки :) А за малкото коте...... в нас имаме сиамка на 3 год. и рота ми,според мен ще свикнат ама няма да е от първия ден-бъди търпелива,мойте домашни любимци се примириха че ще живеят заедно може би чак на 2-рата седмица b)

Благодаря b)

#1792 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 11:09 AM

hera-reia нес се беспокои и аз имам много котки и вси4ките си свикнаха с ку4етат ми .когато голямата ми котка я сабрах са рамо парво малко се стресна и се дарпа6е но сега ела я виж.рамон си я ма4ка и на нея не и е 4ак такав проблем .така бяха и 4арли(рин4ер4ето ми)и пепе(малкото ми коте)парво пепе се дарпа6е от 4арли но след една седмица по4на да му се тарка и да марка b) wink
User's Signature

Качена снимка

#1793 Потребителят е офлайн   hera-reia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 12:04 PM

Цитат

hera-reia нес се беспокои и аз имам много котки и вси4ките си свикнаха с ку4етат ми .когато голямата ми котка я сабрах са рамо парво малко се стресна и се дарпа6е но сега ела я виж.рамон си я ма4ка и на нея не и е 4ак такав проблем .така бяха и 4арли(рин4ер4ето ми)и пепе(малкото ми коте)парво пепе се дарпа6е от 4арли но след една седмица по4на да му се тарка и да марка b) wink

Благодаря и на теб.Наистина се надявам по скоро да свикнат,че сега не смея и за минута да ги оставя сами в стаята

#1794 Потребителят е офлайн   Svetli0 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 12:51 PM

Здравейте на всички. Имам женски ротвайлер на 2 години. Живеем в къща и през повечето време е пусната на двора. Има си клетка с къща в която се затваря когато идват чужди хора. Обаче просто е неконтролируема и което повече ме притеснява е ужасна лигла. Няма човек които тя да залае освен когато минават от чистота за кофите. Човек който никога не е виждала няма проблем да си влезе в двора дори да е през нощта (ако не се смята за проблем че може да го поизцапа защото веднага ще му се хвърли да си играят). Яде абсолютно ама наистина АБСОЛЮТНО всичко. Вадил съм й от устата тел, камани, хартии (пръчките и растенията по двора не ги броя защото са органични) и не просто ги дъвче опитва се да ги гълта. Веднъж изяде цяло руло бинт. Но с това вече се спарихме горе долу внимаваме по двора да няма опасни неща и така. Белите са и в кръвта- постоянно влачи неща по двора, яде цветя и което е най-странно на наказание не реагира сериозно (когато я напляскам по леко го приема за игра но ако е по-сериозно след точно 5 секунди тя е забравила и ме гони да си играем) и всъщност правилно ли е да я бия??? Най-вече ме интересува проблема с пазенето на територията? Може ли това да се поправи по някакъв начин и да не се радва толкова на хората. Знам че е малко късно на 2 години но... Познавам лично майката ( куче убиец). Нищо ли не е наследила от нея или е просто малка и иска да играе? Или ще се промени след като роди веднъж. Благодаря предварително на всички.

#1795 Потребителят е офлайн   Ariel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 01:35 PM

Искам да благодаря на Yanko pld и hera-reia за това , че ми отговориха и се надявам в най- скоро време и аз като вас да имам малко и сладко ротвайлерче, което със сигурност ще обичам много . r)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1796 Потребителят е офлайн   rottweiler92 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 02:21 PM

Здравейте скоро не сма писал но като видях снимката на тайгър и неже да не се похваля че моето куче тайгър му е баща w) w) w) аз сам направо щастливец какав огромен и красив баща има мойто куче victoryVVV victoryVVV bravoS bravoS w) w)

#1797 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 August 2007 - 02:22 PM

Цитат

..... и се надявам в най- скоро време и аз като вас да имам малко и сладко ротвайлерче, което със сигурност ще обичам много . r)

И това като стане да не забравиш да ни се похвалиш b)
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1798 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 07 August 2007 - 02:55 PM

Цитат

........ Нищо ли не е наследила от нея или е просто малка и иска да играе? Или ще се промени след като роди веднъж.

Svetli0,

Първо добре дошъл при нас!!!

За твоя рот - не е малка, а игрива. Това, че е дружелюбна не е толкова лошо. Може би, хората които идват у вас не ги смята за заплаха - нито за вас, нито за нея. Бъди сигурен, че ще ви защити, ако нещо недай си боже се случи. wink
Все пак това е ротвайлер!!!
За това, че яде абсолютно всичко трябва да се притесняваш. Добре е, че досега си я хващал, но внимавай занапред, защото това може да доведе до невъзвратими ситуации. При гълтане на такива неща, които описваш, може да се стигне до операция, а ако не я хванеш навреме може да има и фатален край. Също така за камъните - ако можеш махни всички, до които има достъп. Виждала съм рот, които само си играе с камъни (не ги яде) и кучешките му зъби са се изпилили - изравнили са се с останалите, а кучето ти е младо. Тези зъби ще и трябват още дълги години.

Успех!!!
User's Signature

#1799 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 07 August 2007 - 02:58 PM

Цитат

...... направо щастливец какав огромен и красив баща има мойто куче victoryVVV victoryVVV bravoS bravoS w) w)

cheers
User's Signature

#1800 Потребителят е офлайн   Svetli0 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 03:19 PM

Това с каманите ще е трудно но тя вече поспря да налапва каквото види. Мене ме притеснява игривостта и това че не слуша (това означава ли че се опитва да доминира) защото както четох на няколко места ако кучето не ти обръща внимание и продължава да си прави каквото прави (в моят случай докато не се развикам силно -тогава вече ме забелязва) това означава че се опитва да доминира. Пример за това е храна- когато се доближа до нея да и взема кокала ме ръмжи (не вярвам че ще ме охапе но не съм пробвал изглежда ми доста сериозна в предупреждението си). В този случай се отдръпвам на 2-3 метра и с висок тон я викам 2-3 пъти. Интересно е че оставя кокала и идва и си личи че гледа виновно. Трябва ли да я набия или просто да взема кокала и да не и го дам повече? ( още от малка всеки път когато и давах храна, изчаквах да започне да яде и й взимах храната за да свикне че за командвам) но тя е адски недисциплинирана. Влиза в къщи аз я изгонвам, затварям вратата и тя отново влиза ( научи се да си отваря). Предполагам не съм бил достатъчно строг но незнам дали е редно да я бия или има друг начин на наказание? И последно за пазенето на територия - тя е страхлива- ако чужд човек и се скара силно или тропне тя се стряска (пробвал съм с приятел). Моя ли е грешката за това - винаги съм гледал да няма мн. непознати хора около нея. Иначе съм изумен колко е хитра и умна но искам да я направя куче на място.

Благодаря за отговора:)))) r)

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема