Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 21 February 2006 - 10:51 AM
Публикувано: 22 February 2006 - 01:34 PM

Вчера е история, утре е мистерия, днес е подарък
Публикувано: 23 February 2006 - 03:44 AM
Публикувано: 23 February 2006 - 08:39 AM
Качи една снимка на бебока да го видим на какво прилича:)Но кафяви ротвайлери ,които потъмняват по късно -няма,аз поне не съм чувала oleeee
Ето как изглеждат бебета Ротчета w) : тук:)))
А за миризмата - с мокри кърпички или влажна кърпа можеш да го забърсваш, но в никакъв случай да го къпеш-прекалено макък е! n)
Публикувано: 23 February 2006 - 01:22 PM
Публикувано: 24 February 2006 - 09:32 PM
Публикувано: 01 March 2006 - 12:00 AM
1. Кучето от много ранна възраст е отделено от майката - добре поправимо, смятам по някакъв начин.
2. Не е породата, за която е платила - е, рекламацията ще кажат по време на покупката. Колкото и грубо да звучи, никой няма да и върне парите, за това разчитаме на нейните грижи. Щом като го е взела, няма да го хвърли, я ???
3. Остава само тя да се прояви като добър стопанин, но УВИ..... Колегите си правят труда да селектират породи, да ги отглеждат, да създават развъдници в тези тежки времена и на всичко отгоре да пишат статии за нас невежите, поведени от мисълта да гледаме куче, ами и на всичко отгоре като ни се каже нещо и ние да не го чуем, си е пълна ...................... Няма да коментирам, но искам да призова всички, недобросъвестни стопани или кандидат стопани : Помислете!!! Това не е - днес го искам, утре не. Аз винаги ги сравнявам с децата. Ами същите са в действията си. Нека ги обичаме, защото в тези дни те са едни от най - добрите ни приятели. Нека се грижим по-добре за тях. Нека се вслушаме в съветите на специалистите в тази област. НЕКА ! Не забравяйте, че доброто възпитание и здраве на кучето са дотолкова важни, че ние носим отговорност за тях, дори и пред закона. За това се изискват и родословие, и паспорт на кучето, а не за да ни напомня кога да отидем да ни сложат годишната ваксина или, за да не забравим името на майката и на бащата на нашето куче. Дано бъда разбрана правилно, но се начетох на неграмотни изявления на дечица, нетърпеливи да измъчат някое беззащитно куче.
Публикувано: 01 March 2006 - 08:14 PM
Публикувано: 01 March 2006 - 10:57 PM
Другото, на което искам да обърна внимание, че родословията не се правят за удовлетворение и успокоение на стопанина, а за доказателство, че кучето е здраво, с гарантиран произход. Това ще рече, че се вписва в средата, че реагира благоприятно, че не е опасно за околните, семейството ти и за себеподоните и, че е годно за успешно продължение на поколението. Моето куче също не е от развъдник, не е с родословие и е с негарнтиран произход, но съм достатъчно съвестна, за да не го пусна на съседа мъжкар. Няма да ти ставам съдница, за това как си гледаш кучето, просто искам да наблегна на това, да пренебрегнеш малко собствените си интереси и да помислиш за това какво иска и какво му харесва на най-добрия ти приятел, а не на теб самата!
Публикувано: 01 March 2006 - 11:51 PM
Публикувано: 01 March 2006 - 11:59 PM
Публикувано: 02 March 2006 - 09:28 AM
Ако знаехте само колко са крехки на тази възраст кутретата и колко лесно може да си останете без него щяхте да сте значително по-внимателна с къпане и прочие процедури.
И му създайте някакъв режим на хранене-не може да го храните когато ви скимне през денонощието...
Публикувано: 02 March 2006 - 09:36 AM
Цитат
fasta4ka bash Ще ти дам един съвет- ако не си си взела това куче с цел да го тормозиш и да го превърнеш в една трудно ходеща ТАБУРЕТКА oleeee с хиляда болести, то вземи прочети темите за хранене и грижи за кучето-написани са много добре и ще ти стане ясно,че в момента не правиш нищо хубаво за твоя най-добър приятел,а напротив.И не мисли,че се заяждам!!!Просто ми е жал за бедното създание,което мъчиш. bl) Ако обичаш кучето си- грижи се наистина за него,а не само да си мислиш,че се грижиш ouu .Ако прочетеш дори само тази тема отначало,ще разбереш как се храни едно куче- не и денонощно NNN .А за къпането- нямам думи oleeee .
Публикувано: 02 March 2006 - 10:33 PM
Публикувано: 05 March 2006 - 11:47 PM
от доста време вече не бях активен на този форум за което съжалявам, имах бая работа по чужбина и рядко намирах по минутка свободно време.
Преди почти една година, Албена от Allegro Divace ми подари едно женско ротвайлерче, наречено "Аврора" (което м/д на старо-латински беше името на жената на дявола в гръцките легенди ;) )
Аврора се разболя много лошо на третия месец, докторите казаха, че боледува от Парвовироза и и даваха 5% шанс да остане жива.
Но със много любов и грижи Аврора се излекува и порастна, и вече е "истински ротвайлер" :)
Искам още веднъж да благодаря на Албена за съветите и най-вече за тогава малкото кутре, както и за доверието.
Поздрави,
Георги
Публикувано: 09 March 2006 - 04:09 PM
Прикачени файлове
-
_____.jpg (31.94K)
Брой сваляния: 156
Публикувано: 15 March 2006 - 03:09 PM
От вчера имам като подарък един страхотен красавец,мъжкарче на 40 дена.И тои стана причината да ви открия и вас.Прочетох доста работи и смятам че ще са ми от полза,за което и ви благодаря.Казва се Арес а снимки ще пусна по късно.А името ми допадна по време на едно от предаванията на Вот на доверие.Арес беше верния отговор и така ми се наби в мозъка.А бях решил да си вземам ротваилер от 2 години и ето че сега е реалност angelpik
Умирам от кеф.....
Публикувано: 16 March 2006 - 12:55 PM
Цитат
Това е нормално за тази възраст.И ние бяхме така,но не помня точно кога спря да прави бели, бе около 6 м. n) Има време,не преставай с наградките и се въоръжи с търпение:)
Публикувано: 16 March 2006 - 05:02 PM
Значи храня го с гранули.Предполагам трябва да му давам и друга храна r)
Бихте ли ми казали колко пъти на ден е добре да се храни и с какво количество гранули?И нещо по особенно ако има за храната и времето по което да се храни r)
Публикувано: 16 March 2006 - 05:40 PM