Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#181 Потребителят е офлайн   mamka_my Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 February 2006 - 10:51 AM

Така е бе Кире прав си бе човек ама просто ти казвам че не е естествено да е рошав /мъх бебешки козинки забрави ги тез работи/ храни си го пои си го пък като се изглади Ура като несе изглади майната му нямаго трепеш я пък кой квот ще да ти говори Копой, Барак и т.н. няма да им се вразваш и толкоз :)

#182 Потребителят е офлайн   irina51 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 February 2006 - 01:34 PM

nok При Ротвайлера възпитанието е много важно.Когато му давате храната може да опитате взимане от паницата и даване от ръка.Така ще има повече доверие в стопанина.Но ръмженето е инстинктивно и мисля,че няма да ви ухапе.Поне при моя Ротвайлер е така - обикновено аз го храня и нямам проблем да му взема дори кокал от устата.Но ако има друг човек близо до храната му, дори да не е гладен, отива и започва да яде.Нормално е да си пази храната. Кучето трябва да знае кой е господаря у дома!
User's Signature

Вчера е история, утре е мистерия, днес е подарък

#183 Потребителят е офлайн   fasta4ka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 03:44 AM

Здр и аз съм нова,от тази вечер,та вашия форум е доста голям и се наложи да остана до сега - 03:33ч. Интересно зашо всички хора си кръщават ротвайлерите Ерос ли беше Арос ли беше хехе .... форума е много поучителен,но си представям на конкурсите дето ходите като се каже "Ерос" и кво става хихик , та моя въпрос(голяма мъка с тази кирилица) имам ротвайлер от сигурно 10 часа , изчетох целия ви форум и започнах да се съмнявам нещо тук-кучето което се мотае около мен не е черно с кафяви петна а по-точно кафяво с черни петна:)) ,то е може би на 2-3 седмици и това кво трябва да значи?!Козината се сменя,това яснуууу ами ако не е ротвайлеррррррррррр Helppppp сега няма да заспя...днес видях бащата и колкото и да съм неграмотна и неразбираща-лол голям красавец,та утре човека който ми даде кучето просто ще го изкормяяяяя , ето защо(спомних си) днес-вече вчера той каза -"не се безпокой то ще потъмнява с времето" и аз се почудих защо ми го казва това...ех ще е мн жалко ако ме е излъгал ,НО утре истината ще излезе на яве:) и ще ви уведомя...мн готини и мили хорица изглеждаде...дано да поддържаме връзка(тоест аз де) пък и съм голям пс фен-ка :) но не и фенка на кирилица-хехе подробности измъчих сееееее а и друго на 2-3 седмици е и е малко смрадльо купих му всичко + shampoo ,та мога ли сега да го изкъпя макар да ме е малко страх а и ми казаха в магазина че още е малък?!?!?!Е май това исках да ви питам дано ми обърнете внимание,до скоро и всичко най на вас и кучетата ви:) (не се мазня еиииииииии)

#184 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 08:39 AM

bash НЕ ГО КЪПИ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ worthy
Качи една снимка на бебока да го видим на какво прилича:)Но кафяви ротвайлери ,които потъмняват по късно -няма,аз поне не съм чувала oleeee
Ето как изглеждат бебета Ротчета w) : тук:)))

А за миризмата - с мокри кърпички или влажна кърпа можеш да го забърсваш, но в никакъв случай да го къпеш-прекалено макък е! n)

#185 Потребителят е офлайн   mamka_my Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 01:22 PM

Здр fasta4ka.Кафеви рот... няма и няма и да има и какви са тези 2/3 седмици и ако е на толкова каквото и куче да е то трябва да е още при майкаси и майче на тази възраст още трябва да са слепички кво ти е продал тоз /Амсалак/ незнам но каквото и да е е мноого малко за да е отделено от МАМА

#186 Потребителят е офлайн   fasta4ka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 09:32 PM

Здр-те :) Благодаря , че ми обърнахте внимание...Бебока се оказа на месец и 4 дни още няма име , спряла съм се на Титан(Тито) или Цезар,но май нито едно от двете няма да бъде,засега му казваме Мурджо:))) снимка ще кача тези дни , че сега нямам апарат в мен , а камерата ми гледа лошоооо....карах го на ветеринар и той малко се усъмни за чистокравието му:)) но няма значение вече....гледах майката няколко пъти както и бащата,който е направо ротвайлер - МЕЧКА и най-красивото и грамадно куче в Петрич, и точно в него се съмнявам,а мама си е чистокръвна-личи й от километри,но както и да е аз си го заобичах дори за 3 дни и ще си го гледам дори да има сивичко по него...то не е точно кафяво , ами тъмно сиво ,което се надявам да се изчисти и колкото и да ми казваха всички да не го къпя хихи днес му беше първата баня и сега спи от часове точно както се казва като къпан:)) миришка сладко и е супааааа , само главичката му още намирисва де хухуху , но след месец и нея ще оправим:)) гриза на ляво и на дясно квото докопа:)) само още се мъчим с тойлет-навиците,но всичко с времето си :)) голям кеф ви казвам,е и голяма грижа де:)) малко не си доспивам тези дни щото ядеме през 2 часа:)) повече прилича на тате има мечешка главичка и от сега е дебеличко и пуфкафко и голямо и меко като тате:))))) повече прилича на бебе-мече отколкото на ротвайлер , но голям зор:)) след седмица ще си има късичка опашка и първата ваксина:)) малко ме е страх с тази операция и още обмислям идеята дали да не си го оставя с опашка...щото пък и вече е на месец,а нали се правело до 10-тия ден ,но ще видим...до скоро мили маниаци и весело живуркане:))

#187 Потребителят е офлайн   caramelcha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 12:00 AM

Здравейте, извинявам се, че пиша в порода ротвайлер, но ми харесва страшно много. Поздравления на всички собственици на ротвайлери, да са ви живи и здрави. Това, че не трябва да купуваме от борси, смятам че всички го разбрахме. Само едно не ми е ясно, как хора като Фъстъчка, може да измъчва така животинката. Колегите от форума казват, че не трябва да се къпе, ти вземи го изкъпи, защото миришело. Ами аз на такива деца не се сърдя ( предполагам от стила на писане, че е дете ) аз съм крайно възмутена от техните постъпки и от родителите , които най-вероятно не осъществяват нужният контрол. Кучето е купено, доколкот разбрах от борса, но дори и да е така на всяка клетка е написано : Покупката на което и да е било животно е свързана с поемането на много грижи и отговорност!
1. Кучето от много ранна възраст е отделено от майката - добре поправимо, смятам по някакъв начин.
2. Не е породата, за която е платила - е, рекламацията ще кажат по време на покупката. Колкото и грубо да звучи, никой няма да и върне парите, за това разчитаме на нейните грижи. Щом като го е взела, няма да го хвърли, я ???
3. Остава само тя да се прояви като добър стопанин, но УВИ..... Колегите си правят труда да селектират породи, да ги отглеждат, да създават развъдници в тези тежки времена и на всичко отгоре да пишат статии за нас невежите, поведени от мисълта да гледаме куче, ами и на всичко отгоре като ни се каже нещо и ние да не го чуем, си е пълна ...................... Няма да коментирам, но искам да призова всички, недобросъвестни стопани или кандидат стопани : Помислете!!! Това не е - днес го искам, утре не. Аз винаги ги сравнявам с децата. Ами същите са в действията си. Нека ги обичаме, защото в тези дни те са едни от най - добрите ни приятели. Нека се грижим по-добре за тях. Нека се вслушаме в съветите на специалистите в тази област. НЕКА ! Не забравяйте, че доброто възпитание и здраве на кучето са дотолкова важни, че ние носим отговорност за тях, дори и пред закона. За това се изискват и родословие, и паспорт на кучето, а не за да ни напомня кога да отидем да ни сложат годишната ваксина или, за да не забравим името на майката и на бащата на нашето куче. Дано бъда разбрана правилно, но се начетох на неграмотни изявления на дечица, нетърпеливи да измъчат някое беззащитно куче.

#188 Потребителят е офлайн   fasta4ka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 08:14 PM

Caramelcha самУ на 23 годинки съм:) , но си се объркала от нет - езика ми хихих няма проблеми....thz за това,което си писала,може и да си права за къпането ,но всеки човек си има мнение по въпроса за чистотата:) и смраднята,както и да е....права си щото сега малко кихаме колкото и топло да е вкъщи и колкото и грижи и внимание положихме при къпането,но ще се оправим....Не мисля ,че чак толкова трябва да се вманиачаваме и упрекваме...моя пух се гледа с много любов и внимание и все си мисля и съм убедена ,че е в добри ръце,пък и има доста по важни неща в живота ,поне за мен-така че ще си живуркаме мирно и славно:) за това,че са като децата си права и че е голяма отговорност -на мен ли го казваш....от седмица нямам сън-ставам през 2-3 часа през нощта хухух но и това ще мине ....Не съм го взела от борса ,а от близък човек и не съм давала пари за него:) за родословието сама се погрижих,пък и това родословие го правя само за себе си - за никой друг...за ранната възсраст не знам ,но тук прочетох и други хора,които са взели пухчетата си на месец ,така че и за това np :) Утре ставаме на 40 дни и ще имаме операция :(( и 1-вата ваксина .... сега ще се опитам да кача малко снимчици .... ади до скоро маниаци:)) r) 1super

#189 Потребителят е офлайн   caramelcha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 10:57 PM

Фъстъчка, тук не говорим за лична хигиена и за това кой как я разбира и поддържа. Тук се говорят за интересите на кучето, и как то приема и реагира на всичко това. Сигурна съм, че всеки съвестен стопанин не би си изкъпал кучето на такава възраст (след съвет на колеги с далеч по-голям опита от теб), защото миришело кофти. Първо се интересувай от това, какво чувства, изпитва и иска твоя четириног приятел. Не разбирам защо е нужно да ставаш в малките часове, с изключение на това, ако е болно кучето разбира се. А за резултата от къпането - ти сама си се сблъскала с него.
Другото, на което искам да обърна внимание, че родословията не се правят за удовлетворение и успокоение на стопанина, а за доказателство, че кучето е здраво, с гарантиран произход. Това ще рече, че се вписва в средата, че реагира благоприятно, че не е опасно за околните, семейството ти и за себеподоните и, че е годно за успешно продължение на поколението. Моето куче също не е от развъдник, не е с родословие и е с негарнтиран произход, но съм достатъчно съвестна, за да не го пусна на съседа мъжкар. Няма да ти ставам съдница, за това как си гледаш кучето, просто искам да наблегна на това, да пренебрегнеш малко собствените си интереси и да помислиш за това какво иска и какво му харесва на най-добрия ти приятел, а не на теб самата!

#190 Потребителят е офлайн   fasta4ka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 11:51 PM

Дрън дрън та пляс..моя най-добър приятел си е добре , не е болен , а само киха чат-пат , ставането вечер е заради това,че папкаме по-много и повече приличаме на бебе-мече,отколкото на бебе-ротвайлер....ко да се прави-глад:)) и другата причина е,че след като още не сме ориентирани къде е тойлет-а и не ходим където трябва....то тогава тойлет-а отива при кучето:)) Благодаря за съветите - от сега нататък ще слушам бебока си-кото каже то,тва ще бъде:)) Имаш право... до скоро super best

#191 Потребителят е офлайн   caramelcha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2006 - 11:59 PM

Моят съвет е не го прехранвай - НИКОГА. Виж програмите със съветите за възпитанието на малките кучета. Прочети по колко пъти на ден се хранят ( на ден, не на нощ) и за тоалетната бъди по търпелива, ще свикне. Обикновено и аз ходех с тоалетната (вестника) след моето куче, разбира се през деня, след ядене и след сън, а не вечер. Успех и много търпение ти желая!

#192 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2006 - 09:28 AM

Ако кучето киха или проявява каквито и да било признаци за не добро здравословно състояние НЕ ГО ВАКСИНИРАЙТЕ В НИКАКЪВ СЛУчАЙ ДОКАТО НЕ Е НАПЪЛНО ОЗДРАВЯЛО.
Ако знаехте само колко са крехки на тази възраст кутретата и колко лесно може да си останете без него щяхте да сте значително по-внимателна с къпане и прочие процедури.
И му създайте някакъв режим на хранене-не може да го храните когато ви скимне през денонощието...
User's Signature

Качена снимка

#193 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2006 - 09:36 AM

Цитат

Дрън дрън та пляс..моя най-добър приятел си е добре , не  е болен , а само киха чат-пат , ставането вечер е заради това,че папкаме по-много и повече приличаме на бебе-мече,отколкото на бебе-ротвайлер....ко да се прави-глад:))

fasta4ka bash Ще ти дам един съвет- ако не си си взела това куче с цел да го тормозиш и да го превърнеш в една трудно ходеща ТАБУРЕТКА oleeee с хиляда болести, то вземи прочети темите за хранене и грижи за кучето-написани са много добре и ще ти стане ясно,че в момента не правиш нищо хубаво за твоя най-добър приятел,а напротив.И не мисли,че се заяждам!!!Просто ми е жал за бедното създание,което мъчиш. bl) Ако обичаш кучето си- грижи се наистина за него,а не само да си мислиш,че се грижиш ouu .Ако прочетеш дори само тази тема отначало,ще разбереш как се храни едно куче- не и денонощно NNN .А за къпането- нямам думи oleeee .

#194 Потребителят е офлайн   fasta4ka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 March 2006 - 10:33 PM

Благодаря за съветите и упреците ви,найстина ми помагате,явну съм лоша мама,от сега нататък ще внимавам повече...thz benyb за съвета и ветеринара днес каза същото,че малко ще изчакаме с ваксината докато се стопли и кихането спре....:)) а вече си имаме и режим на хранене-ура ще се спи:) до скоро...

#195 Потребителят е офлайн   georgi22 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 March 2006 - 11:47 PM

Здравейте,

от доста време вече не бях активен на този форум за което съжалявам, имах бая работа по чужбина и рядко намирах по минутка свободно време.

Преди почти една година, Албена от Allegro Divace ми подари едно женско ротвайлерче, наречено "Аврора" (което м/д на старо-латински беше името на жената на дявола в гръцките легенди ;) )

Аврора се разболя много лошо на третия месец, докторите казаха, че боледува от Парвовироза и и даваха 5% шанс да остане жива.

Но със много любов и грижи Аврора се излекува и порастна, и вече е "истински ротвайлер" :)

Искам още веднъж да благодаря на Албена за съветите и най-вече за тогава малкото кутре, както и за доверието.
Поздрави,

Георги

#196 Потребителят е офлайн   anto_meiat Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 March 2006 - 04:09 PM

Да ви попитам по знаещите какво разбирате под правилно хранене, аз имам ротвайлер и го храня както си пише по книгите сега е на 8 месеца и тежи 55 килограма, изобщо нее дебел физиката му е еднаква с куче на година и половина, само че аз не го храня с готови храни а с кайма, месо и кокали. Давам му редовно калций и витамини, сега му давам по два пъти на ден ама май трябва да мина на един. Виждал съм развити мъжкари 60-65 килограма, а моя е на 8 месеца и тежи 55 това нормално ли е? Ето и снимка тук е на 6 месеца, съжалявам че нямам с по-добро качество.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  _____.jpg (31.94K)
    Брой сваляния: 156

#197 Потребителят е офлайн   Aleks Икона

Публикувано: 15 March 2006 - 03:09 PM

Здравеите на всички 1super
От вчера имам като подарък един страхотен красавец,мъжкарче на 40 дена.И тои стана причината да ви открия и вас.Прочетох доста работи и смятам че ще са ми от полза,за което и ви благодаря.Казва се Арес а снимки ще пусна по късно.А името ми допадна по време на едно от предаванията на Вот на доверие.Арес беше верния отговор и така ми се наби в мозъка.А бях решил да си вземам ротваилер от 2 години и ето че сега е реалност angelpik
Умирам от кеф.....

#198 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 12:55 PM

Цитат

Моля даите някакъв съвет как мойта бесотия да я накарам да пиша и ака на терасата! worthy worthy worthy някои път отива там някои път хем сме в стаята нарочно ли какво не знам точно на средата на кухнята като я видя я шляпвам по дупето и се карам а като отиде на терасата и се радвам и някои път има награда ама на!тя е на 3 месеца на 23 ще и е първата разходка!дано да се научи навън че вече приятелката ми е царица на стирката! b) който е компетентен моля за помощ!"тенк иу"

Това е нормално за тази възраст.И ние бяхме така,но не помня точно кога спря да прави бели, бе около 6 м. n) Има време,не преставай с наградките и се въоръжи с търпение:)

#199 Потребителят е офлайн   Aleks Икона

Публикувано: 16 March 2006 - 05:02 PM

Имам една молба!
Значи храня го с гранули.Предполагам трябва да му давам и друга храна r)
Бихте ли ми казали колко пъти на ден е добре да се храни и с какво количество гранули?И нещо по особенно ако има за храната и времето по което да се храни r)

#200 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 05:40 PM

Не е необходимо да даваш друго,освен гранули и КАЛЦИЙ!А количеството храна зависи от самата храна.Напримен аз храня кучето си с Даймънд.Когато беше бебе я хранех с около 300 гр. на ден, разделено на 5 порции.Но ако нямаш възможност 5 пъти,то поне 3 пъти на ден трябва да се храни и задължително Калций,за да не израстне добре.Аз продължавам да давам калций всеки ден,а сме на годинка и 1 месец:)Чак след седмия месец се храни по 2 пъти на ден:)Хубаво е да го храниш след игра и разходка,за да не превърти стомах:)Не трябва да скача и играе ,когато му е пълно стомахчето.

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни