Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 15 August 2007 - 10:25 PM
или кучески консерви за бебета
с една дума трябва да яде качествено ,но да не се прекалява за да излезе нешто от него
Публикувано: 16 August 2007 - 07:04 AM
Публикувано: 16 August 2007 - 07:17 AM
Цитат
и го поудра малко и го рита от това може ли да го е намразил ве4е или още е рано за омраза
не разрешавай на детето си грубости с животните.те ще го запомнят.след това вариантите са два-или ще намрази децата или ще се страхува от тях.за ротвайлера е по вероятно първото.това са моите впечатления.моят дог израстна с братовчед ми.детето беше на 6год.играеха си като две дечица,но малкия винаги е внимавал да не нарани кучето.сега дога е 70кг-два пъти колкото детето и пак си играят като преди.много е добър с всички деца.като го видят по улицата всички му се хвърлят по врата,дърпат го,щипят го ,но той не ги закача.като види зор-бяга.още не късно да станат най-добрите приятели.обясни на малкия,че това е живо същество и че трябва да се отнася с кученцето така както иска да се отнасят със самия него.
това е моя съвет.ако искаш довери ми се. super best r)
Публикувано: 16 August 2007 - 08:39 AM
Цитат
drumi80,
За храненето - Между 2-4 месечна възраст малкото куче се храни 5 пъти на ден през интервал 3-3,5 часа, когато започне четвъртия месец - 4 пъти дневно, а в периода от 6 до 12 - 3 пъти. След навършване на 12 месечна възраст храненето се намалява на 2 пъти ( сутрин и вечер ). На 14-18 месечна възраст растежът и развитието на младото куче спират и е добре след този период животното да се привикне към еднократно хранене ( обикновено вечер ).
Количеството и качеството на храната е необходимо да се коригира съобразно общото състояние на кучето, което трябра да се поддържа винаги в добра кондиция.
Аз моето куче, което е на 4,5 г. храня и сутрин и вечер и задължително минимум 30 минути след разходка, защото може да получи превъртане на стомаха, което често се случва при едрите породи.
Щом на храната, която си му взел пише, че трябва да му даваш 200 гр. значи, че това му е дневната дажба и е добре да я разделиш на съответният брой хранения.
Друг съвет - не му давай кокали за ядене. Много е малък. Можеш от месарските магазини да потърсиш от свинските кокали, които ( незнам точно как им викат ) са дълги около 20 см и от двата края имат ябълки, по които има хрущяли. Точно тази част става за ядене, не за наяждане( без да се притесняваш ), а и в същото време си чеше зъбките. Голямо удоволствие е за всяко куче. Щом огризка хрущяла, вземи му кокала и го изхвърли.
Но всякакви други, особено пилешки - тръбни са опасни за неговата възраст, а дори и за зрели кучета.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 16 August 2007 - 08:57 AM
Цитат
drumi80,
Не го тупвай и не позволявай детето ти да му посяга. Ако продължавате така, това със сигурност ще доведе до големи проблеми и за тях ще си отговорен само ти.Не отричам боя, но той не решава проблемите. Така само ще го озлобите и ще стане с доста неуравновесен характер, а това в последствие може да ви донесе куп неприятни случки.
Когато кученцето направи нещо, което не трябва, с ясен и твърд тон му кажи НЕ. Ако не ти обърне внимание и продължи, повтори с НЕ. Ако пак не се получи, го хвани за мъртвата кожа на врата и го раздрусай. Използвай този метод всеки път, щом не спира при команда НЕ. Трябва да си много търпелив и настоятелен. По този начин много по лесно би те разбрало и без бой.
В по предишен мой пост ти бях обърнала внимание, че много неща вече са написани и много добре обяснени. Не е лошо да ги прегледаш.
Поздрави и успех!!!

Публикувано: 16 August 2007 - 09:44 AM
сега като видях по-добре снимките, изобщо не ми се струва , че на Троя и е нестандартно опашлето. Много е добре, а и тя е още малка.
Ако не се лъжа, беше писала, че е на 2 месеца, а виждам, че я разхождаш вече ?!?

Публикувано: 16 August 2007 - 11:23 AM
а drumi наистина трябва да обясни6 на сина си за ку4ето за6тото сега моя като види малки деца ги лае таикато на улицата която живея има малки деца и постояно го дразнят а те не осазнават какво то4но правят.а ина4е като ме видят с него на улицата не могат да сварят да се пребират в тях.и об6то взето заради тези ддеца сега моя рамо не може да понася де4урлигата s)
Публикувано: 16 August 2007 - 11:52 AM
Публикувано: 16 August 2007 - 11:57 AM
Цитат
Кога е "създадена" породата ?
Ротвайлерът спада към по-старите породи кучета, а неговите предци са живеели в Германия още по времето, когато тези земи са били в границите на Римската империя. По това време в тези региони широко били използвани бойни и пастирски кучета, които охранявали стадата добитък, прекарвани от едно място на друго. Въпросните животни били много сходни с молоските кучета, носещи името на знатната владетелска фамилия на Молосите от Епир.Родът на Молосите отглеждал отлични кучета, които заедно с римските легиони (които нахлували в днешните земи на Франция, Испания, Германия) в по-късни времена преминали Алпите, участвайки в прекарването на стада и обозите. И досега са известни някои от маршрутите на римските войски - един от тях минава през местата, където днес се намира немското градче Ротвайл - откъдето идва и името на породата. Отначало кучетата били използвани за всякаква работа, вкл. и за лов. Римските прадеди на ротвайлера в продължение на векове са се кръстосвали с местните постирски породи. Основните им задачи по това време били да защитават стопаните си, както и да прекарват на големи разстояния стадата добитък, като внимателно ги охранявали. В един момент от своето развитие, през Средновековието, ротвайлерът, обитаващ околностите на имперският град Ротвайл, получил популярното название " ротвайлерско месарско куче ". Защото през 17-18 век именно месарите и търговците на добитък от околностите на този град селекционирали породата, преследвайки една основна цел - да запазят нейните изключителни работни качества за една конкретна дейност - водене на едрия добитък. Независимо от това, кучетата все още били използвани и за придружители на пазачите из горите.
За тежката работа били необходими спокойни, мощни и издържливи кучета - с течение на времето местните жители успели да ги създадат. Симпатичният ротвайлер бил с много добри защитни качества, способен да участва в съпровождането на многобройните стада, както и да тегли количките с тежки товари. Благодарение на своите работни качества, ротвайлерът станал много популярен и скоро спечелил много поклонници навсякъде. Но по-късно, с промяната на икономическите условия, кучето било лишено от възможността да върши тази работа - все по-често добитъкът бил превозван с влакове, а използването на кучета в тази дейност било забранено от закона. И областта на разпространение на ротвайлерите била видимо ограничена, въпреки, че породата не можела да бъде забравена или пренебрегната поради изключителните си качества. Хората си спомнили за тази порода, когато в началото на 20 век се появила нуждата от "по-особено" куче, което да бъде обучавано за специална полицейска служба. Защото благодарение на целенасоченото предишно развъждане, ротвайлерът притежавал необходимите качества. Специалистите го изпробвали за целите на полицията и потвърдили голямата му стойност. Ротвайлерът демонстрирал уникална вярност, издържливост, прилежност и смелост, а при това бил лесно управляем. Още през 1907г. кучето било взето под опеката на множество ротвайлер-клубове, а през 1910г. породата получила официално признание от Първият германски съюз на полицейските кучета. Но както често става, разногласията между споменатите местни клубове ставали причина за разлики в изискванията към това куче. Едва през 1921г., след продължителни преговори, било постигнато съгласие и бил създаден Германският ротвайлер клуб. След това селекцията станала по-целенасочена, което довело до увеличаване на популярността на породата в по-ново време.
П.п.Това съм го цитирала от една енциклопедия

Публикувано: 16 August 2007 - 12:03 PM
Публикувано: 16 August 2007 - 12:27 PM
Публикувано: 16 August 2007 - 12:49 PM
Ние нямаме проблем с чичо доктор, защото още от малка много я гушкаха и даваха различни лакомства. Дори, когато отиваме на доктор и доближим мястото още от колата започва да се радва и няма търпение да отиде в кабинета. Веднъж дори изскочи през прозореца преди да беше спряла колата.
Ако познаваш докторите, помоли ги преди да я боцнат да я поглезят малко. Може да помогне. l)
Браво за решението ти относно опашлето. На твое място и аз така бих постъпила. bravoS

Публикувано: 16 August 2007 - 01:13 PM
А за децата - много са му интересни, говоря за малките, но не проявява агресия към тях. Единствено изключение прави едно момиченче от класа на брат ми 4 клас сега ще бъде, което като беше малко като дойдеше вкъщи и почваше да го тормози, да го ядосва и докато сваря да видя да й се скарам, тя му беше взела акъла и сега само да я види и се почва ръмжене, неспокойство и го дърпам настрана, какво мога да направя. С една дума кучетата помнят!!! a) особенно лошото, затова drumi80 кажи на сина си да престане, защото като порасне кучето у вас ще стана страшно... cl)
А за кокалите тези като ябълка дето са накрая стават, но също са ми казвали, а и аз съм му давал като беше малък агнешки ребра, от тези плоските. А пилешки кокали са забранени, защото са прекалено остри, особенно заешки... 1super