Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#2621 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 October 2007 - 10:52 AM

Цитат

малки бурсуци :meche: ;D ;D да са ти живи и здрави  ;D

ееее благодаря ти, да си ми жива и здрава:):):) и двете остават в КЛУБА и ще бъдат извеждани на изложби и готвени за изпити ... пък ОЛГА от ТИШЕВИЦА още от другия месец ще е на полигона и ще учи едни ей такива скромни и досадни неща....верно...не е като да не гризе калобрани ... да ...

Прикачени файлове

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2622 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2007 - 11:09 AM

вижте господин миланов..........
паднахте ми в очетата не като развъдчик......... не ме интересува какви са ви кутретата
какви награди са имали
какви ще пожънат
паднахте ми в очите като човек
нямам желание да имам какъвто и да е диалог с вас повече
без значение от какво естество би бил
както аз няма да го търся така разчитам и вие да не го правите

пределно ми е ясно, че сърказвът и иронизирането  е част от вашия репертоар - имах възможност да се уверя сама в  това
вече няма нужда да ги ползвате
просто не е необходимо
вие си запазихте кутретата, доволен, че няма да се умерзят  и принизят с охраняването на обекти
за ще намеря търсеното от нас и нашите колеги  рано или късно

и нека пак да повторя молбата си за прекратяване на всякакъв диалог

искрено ви пожелавам успех в заниманието

и... не........ аз казах приятен ден!!!
User's Signature

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!

#2623 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2007 - 11:13 AM

инека повторя въпроса си, на който мисля, че не видях отговор - кой е най-близкитя родственик на рот-а???
User's Signature

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!

#2624 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 12:46 PM

Цитат

никое от тези кучета няма да бъде учено да не гризе калобрани и да не взема храна от непознати хора...

Бебетата са СТРАХОТНИ!Да са живи и здрави и да ги виждаме като пораснат и ние! :->)
User's Signature

Качена снимка

#2625 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 12:52 PM

Цитат

и пък ОЛГА от ТИШЕВИЦА още от другия месец ще е на полигона

Ееее,супер,Олга,Ная:)Пак завзехме полигона с бебета  ротита:->) :->) :->) :yahoo:

#2626 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 October 2007 - 01:03 PM

Цитат

значи оп тая логика хората не си обичат собствените деца, щом ги ращат ан училище а нямат време сами да ги учат така ли???
...
да не взимат храна от непознати
да се подчинява само и единствено на стопанина
за не дъвче калобраните на товарните автомобили и да не препикава гумите
поведение при различни ситуации на евентуална кражба или вандалство (чупене на стъкла и т.н.)
за откриване на взривни в-ва (преди време се учеха на това. сега незнам)
общо взето обичайните неща, на които трябвада се научи кучето

1-обичайните неща, на които трябва да се научи кучето са социализация, социализация и социализация, а не да напада непознати;
2-сравнението между кучешко и човешко училище не върви - трябва да сравниш кучешкото училище с ясла от първия ден до седмата година на бебето;
3-не мога да си представя кои са тия специалисти по дресура, които успяват да научат кучетата да не пикаят по гумите и останалите изброени - при кого се обучавате?
4-това, че има пари за едно куче, далеч не значи, че то ще се гледа добре;
5-кучето е било идеално средство за охрана преди около 3-4 века, днес има десетки по-добри начини да решите въпроса с технологии и хора.
User's Signature

Качена снимка

#2627 Потребителят е офлайн   lub4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 01:07 PM

относно изложбите водете ги два пъти колкото да вземат нужните отценки за развъждането после иначе няма кой да ви отцени кучето тука в БГ едни и същи кучета печелят независимо как изглеждат изпитах го на собствен гръб подиграха се с кучето ми въпреки че два дена преди изложбата ми казаха че е доста по-хубава от това което стана първо и то разбирач които е съдя ми го каза но нали не съм развъдник няма как да стана първи затова се махнах и от клубът няма смисъл да им плащам а те да се подиграват с кучето ми за второ или трето място ли е ?????????????????????????? не мисля

Прикачени файлове

#2628 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 01:39 PM

Цитат

.. нали не съм развъдник няма как да стана първи ..

Това май не е точно така:)))Сигурно говориш за последната специалка,нали? Ако си спомняш мъжкия,който обра доста награди- е човека не е с развъдник:)
Всички кучета бяха много хубави (поне за мен,а аз не съм спец).

#2629 Потребителят е офлайн   lub4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 01:57 PM

когато атина е била по-хубава съм си признавал но този път Палма беше доста по добре а както казах и човек от клубът който е и съдя ми го каза два дена преди това но сурбина тъп направи атина първа онова шареното защото е Crni Lotos второ а Палма трета значи един от двамата не разбира от кучета Българскя съдя от клубът или тъпия сърбин

Прикачени файлове

#2630 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 02:02 PM

Не мога да коментирам съдиите,исках само да кажа,че не е задължително да имаш развъдник,за да стане кучето ти първо :->)
И на моето куче са му давани както отлични така и Добър оценки- всеки съдия си съди различно.

#2631 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2007 - 02:08 PM

lub4o, не иксам да звуча нравоучително, а само да ти обясня някои неща:

Всеки съдия има свой поглед. И не е работа на изложителите да коментират начина му на съдене. Ако не ти харесва този съдия - отиди при друг. Ясно е например, че ти не си съдия, но смяташ, че можеш да даваш каквито решиш оценки на другите кучета. Право, което отказваш на "тъпия сърбин".

Забелязах и по-горе, че си писал как членувайки в клуба "им плащаш" и т.н. - клубът е направен от и за любители на ротвайлера като теб. Ръководствата на киноложките клубове не получават никакви пари в замяна на многото работа, която вършат, за да може хора като теб да имат хубави, здрави и уравновесени кучета. Част от тази работа е да правят специалки и да викат на тях за съдии хора, които разбират от породата.

Фактът, че ти не си склонен да чуеш мнение за твоето куче, отличаващо се от твоето, означава, че просто не си разбрал как се развъжда и какво е кинология. (Доколкото разбирам кучето ти все пак е получило оценка "отличен", което би трябвало да ти говори нещо).

За да бъде твоето куче именно ротвайлер (физически и психически) много хора са жертвали време, енергия и пари, разбирали са, че не трябва да развъждат дадени кучета, преглъщали са лоши здравословни показатели, които са изключвали други кучета от разплод, прекарвали са дни и дни в дресура, полагане на изпити и избор на подходящ партньор. Но не - ти смяташ, че всичко ти е ясно. Кучето ти не е станало първо на една-едничка изложба и ти вече плюеш на всичко това...

Какво да ти кажа, надявам се, че написано така разбираш защо звучиш несериозно?
User's Signature

Качена снимка

#2632 Потребителят е офлайн   lub4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 02:20 PM

не можеш да ме обедиш не на една изложба съм бил какви ли не глупости съм чул не само за моето куче а и за други които неса от развъдници само и само да не вземат първо място а на тая ми казаха че му били червени очите и затова не е станало първо а атина че е дебела а онова шарено не е проблем живи и здрави щом имате желание да се подигреват с кучетата ви ходете на изложби но това не е в интерес на породата защото на такива победи се радват само развъдниците защото така си продават кучетата по-скъпо и в родословието пише че е печелило победи и стига с това 'нали хората я виждат че е хубава' както ми казват всеки път хората ще си вземат куче от това което е станало първо за да казват после че родителите на малкото им са първенци а не втори или трети имаме си футбол за корубция там се правят пари направете така и обикновенните кучета да печелят стига да са хубави нищо че неса на еди кои си собственик или от еди кои си развъдник

#2633 Потребителят е офлайн   lub4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 02:35 PM

не е една излижба а са няколко не ми дадоха отценка на една на която секретар беше иво асассин или нещо такова за да не стане за трети път и да вземе най-красива на БГ или там както се казва и знаеш ли какво ми каза тогава че била с слаба костна система а аз имам снимки за дисплазия на това куче и бетринар ми е казвал че костите са перфектни но това влиза в отценката а един в пловдив ми каза че е дълга а там друг човек от клубът с негово куче се яви за отценка и тои ми каза че кучето му е с криви зъби и не би трябвало да му  дадът отценка а то взе първо място  и утре ще е годно за разплод нормално ли е това да си кажеш че кучето ти не е добре но при тоя садя можеш да вземеш отценка и затова си отишъл както каза един приятел гъзъ е свързан с веждите

#2634 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2007 - 02:41 PM

Няма да си кривя душата - да, има корупция и в кинологията. Да, раздават се титли. За конкретния случай нищо не мога да ти кажа, освен, че по мои наблюдения на специализираните изложби, където се канят авторитетни съдии от чужбина не се случват такива неща.

Относно това, че за кучето ти е било казано, че е с червени очи, а ти обвиняваш конкуренцията, че е дебела. Казано лаишки - кучето може да отслабне, но не и да си смени цвета на очите. Т.е. - нейната дебелина няма да се предава на поколенията и, докато /ако/ твоето куче има червени очи, това е генетично. А цветът на очите е свързан с цялата пигментация на кучето. Конкретно при ротвайлера това е много важен показател, който се следи внимателно, така че би било разбираемо поставянето на твоето куче на трето място.

Още едно нещо - в случаите, когато дадена изложба е "честна", т.е. резултатът не е "нагласен" и печелят развъдници, тези развъдници печелят, защото се ръководят от хора, които познават породата и знаят какво куче да купят/изведат на изложба.

Костната система и зравите тазобедрени стави нямат нищо общо - куче със слаба костна система може да има идеални стави. Да речеч една здрава хрътка или сетер... Така че, научи се да гледаш генерално, а не само през призмата "това е моето куче, следователно то е най-хубаво"...

А за "нали хората я виждат, че е хубава" ще ти кажа така - не слушай хората, слушай съдиите. Защото всеки компромис с развъждане на куче с проблеми /не казвам, че твоето е такова, не съм го виждала/ води до влошаване на качеството на любимата ти порода. А ти си си взел именно ротвайлер благодарение на тъкмо тези хора, които сега оплюваш, развъдчиците - създатали, развили и запазили породата.

И накрая - кой е човекът, който толкова е похвалил кучето ти? Проблемът лесно може да се реши - не е рядкост за дадено куче различни съдии да дадат противоречиви оценки. Казваш кой го е "оплюл", казваш кой го е похвалил и хората сами си правят изводи за това на кого да вярват - зависи от авторитета.

Сори ако не ти харесва, но фактите са си факти, колкото и обидни да ти звучат.
Преглътни го това конкретно куче, проумей какви са му недостатъците /няма идеално куче, надявам се, че поне с това си съгласен/, ако е възможно ги корегирай - ако не е възможно, обичай го каквото си е. Но ако искаш да се занимаваш с развъждане - намери най-доброто куче, което можеш да си позволиш и не прави компромиси с качеството, всичко друго са залъгалки.

Ето, прочети: http://dog.bg/forum/...opic,801.0.html
User's Signature

Качена снимка

#2635 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 02:49 PM

Абе аз не мога да разбера какъв ви е толкоз зора за тия първи места.Отиваш на изложба да ти оценят кучето.Особено на специалка.Да видиш много кучета от тази порода.Други хора пък да видят твоето.Да се видиш с приятели и съмишленици,с които да си поговорите за кучета.Ей такива неща.Така решил съдията.Освен всичко той съди в дадения ден и момент как изглежда кучето.Какво значение има дали ще си първи,или втори,или трети.Няма арменска зала само с първи ред. B)
И стига с тия глупости че кучетата от развъдниците трябвало да са първи-твоето да не би да не е от развъдник
User's Signature

Качена снимка

#2636 Потребителят е офлайн   lub4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 02:59 PM

очите са и точно каквито трябва тъмни а не червени не аз казвам че е хубава  а съдя от него го чух човека от които съм я взел ми е казвал че е по-хубава от тази която си е оставила за нея но все едно явно няма да се оправят нещата

#2637 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2007 - 03:04 PM

Без да се засягаш - но не ти ли се струва логично човекът, от когото си взел кучето да ти казва, че то е прекрасно?
User's Signature

Качена снимка

#2638 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 06:53 PM

Айде малко снимчици и от нас от тазвечершната ни разходка  :blink:

Прикачени файлове

#2639 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 25 October 2007 - 07:03 PM

jikata na kolko godinki e ku4o>?

#2640 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 25 October 2007 - 07:06 PM

kak si prili4at sas moito ku4e

Прикачени файлове

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема