Ние с Алма растем и щуреем:))Поздрави на всички любители на тази порода от нас:)
Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 15 May 2005 - 06:28 PM
можеш ли да сложиш тук снимки да я видим?
тези дни открих в нета снимки на един брат на моето куче-2 г по-голям,но от същите родители
Kondor von haus Zizakov
Публикувано: 22 May 2005 - 05:26 PM
Публикувано: 22 May 2005 - 08:12 PM
но за 1 седмица няма как да стане.защо се захващате да гледате кучета като след това ги "махате от къщи".що за безотговорен народ a)
това,че прави бели като е оставена сама не е от възрастта-вероятно има сериозен проблем-страхува се да стои сама.може да е стресирана от смяната на стопаните...а може и никога да не е можела да стои сама и затова да не са я искали предишните стопани...вероятно кучето не е много психически стабилно-не е лесно да те подхвърлят наляво-надясно-това не е плюшена играчка,а живо същество,което много се привързва към стопаните си
опитайте докато сте в къщи да я оставяте сама в друга стая-на опитите да плаче не резгирате,ако прави бели се карате В МОМЕНТА,в който прави белята-след това е вече безпредметно.ако стои кротко сама-после много се радвате и я награждавате.
преди да излезете от къщи я разхождаш достатъчно дълго,за да потича и поиграе-да си изразходи енергията и после да стои по- кротко в къщи.оставяш и играчки,с които може да се забавлява и да си дъвче.и я оставяш някъде,където да не може да направи особено големи поразии...общо взето това са вариантите...
и ако се наложи да я "махнете от къщи" да не вземете да я зарежете на улицата-потърсете и стопани,но такива,които РАЗБИРАТ какво правят като взимат отраснало куче с проблем.
ужасно ме е яд на подобни неща,честно a) n)
Публикувано: 23 May 2005 - 01:42 PM
Публикувано: 23 May 2005 - 01:48 PM
ясно ми е,че в подобна ситуация родителите са тези,от които зависи.
тук във форума влизат и опитни хора от Русе-попитай Мартен не би ли могъл да ти помогне.с възпитанието на кучето трябва да се занимавате-всеки ден,по малко,с търпение и обич...
напиши все пак какви бели точно прави...
Публикувано: 24 May 2005 - 01:45 AM
А... пропуснах да кажа и за най-големия си страх - някой да не отрови или нещо друго да направи на кучето ... все пак до е една порта , всеки може да му даде нещо и не знам дали би го изял или не би го изял ... Или пък да го гръмне някой идиот ненормален..това просто са ми най-големите страхове ....
Ще пускам още постове, интересно ми е да си пиша с хора, които също имат ротвайлери...
Най-добри пожелания... :)

<- Дрол vom Wolfert Turm Hjch е много готин :)[br]<-[br]Баща - Atila Azman[br]Майка - Boni vom Wolfert Turm Hjch
Публикувано: 24 May 2005 - 09:57 AM
Публикувано: 24 May 2005 - 02:21 PM
От каква болест ти умря първия ротвайлер?
Нормално е да се държи агресивно към малките деца - възприема ги като плячка, която тича покрай него и той (все пак е хищник) иска да я залови.Това трябва да се поправи - при ротвайлерите става трудно ,а още повече в твоя случай - голямо куче(4 г.), което се мисли за по-силно от теб.В никакъв случай не го пускай без повод(на този етап) защото колкото добронамерен да ти изглежда щом напада деца с повод, ще ги нападне и без (това не се отнася за възрастни хора и други кучета).
Много лошо е това ,че не ти дава кокала - има реална опастност да те ухапе или нападне.С други думи "стъпил ти е на врата" и прави каквото си иска като мисли, че няма по-силни от него или такива, които да го заставят какво да прави.
Децата не са "идиотчета" - родителите им са такива ,защото ги оставят без надзор.Майката, която е извикала детето си е била много права - защо я обвиняваш?
Дрол се е опитал да ухапи момичето, защото е усещал страха й - щом се страхува има нещо нередно. Не трябва да му позволяваш да прави така.Наказва се много строго и на момента(каквото и да кажат приятелите ти - не им обръщай внимание)Лошото е ,че ако се опиташ да му се наложиш може да ти се нахвърли.Не трябва да отстъпваш ,за да разбере кой е по-силен ,но ако те е захапал - никакво мърдане, защото ще стане по-лошо - просто се отпускаш и не се съпротивляваш - той ще те пусне.Трябва да го водиш задължително с намордник докато го подчиниш.Не забравя ,че ти командваш, а не той!!!
От кой град си?
Най-добре е да се посаветваш със специалисти, защото аз така мога да ти говоря много, но трябва да се приложи на практика .
Това, че се страхува от косачката показва, че не е много смел.Има съсвсем малка вероятност да е нападнал момичето от страх, което не е типично за ротвайлерите.Каква е косачката ти - бензинова или електрическа.Аз също имам косачка - електрическа която не е толкова шумна и в началото моя ротвайлер я лаеше , нападаше и хапеше - в последствие го отучиш от това и сега не й обръща внимание.
Аз също съм много притеснен за евентуално отравяне.Трябва да го научиш да не взима храна без твое разрешение.Знаеш ли как става това? За застрелването - едва ли можеш да го предпазиш.
Публикувано: 24 May 2005 - 03:04 PM
Мен никога не ме е хапал и даже докато е ядосан съм си слагал ръката в устата му и просто в яростта си уш леко я захапва, но на момента спира и почва да я лиже и да ме гледа с умиление...Косачката е много шумна и доста големичка...е и той я лае ама кат тръгна към него и той бау бау и изтича на няква друга посока :) нене .. много си е забавно даже ама и на него вече не му прави кой знае кво впечетление ... лошото е, че не обича особено много водата и не се дава да го къпя с маркуча...
Другото куче умря от лептоспироза към 5тия 6тия си месец...
Къде в Плевен мога да намеря специалист, с който заедно да оправим проблемите си....
А за това с храната - не знам дали ще се получи... аз като му сипя и той си я яде и не съм и пробвал някой приятелк като му даде нещо дали ще го изяде...

<- Дрол vom Wolfert Turm Hjch е много готин :)[br]<-[br]Баща - Atila Azman[br]Майка - Boni vom Wolfert Turm Hjch
Публикувано: 24 May 2005 - 06:43 PM
Честно казано не ми изглеждаш отговорен човек - аз ти говоря сериозни работи - ти пак за къпането.Това ти е най-малкия проблем.Ти усъзнаваш ли ,че до теб седи едно куче,което не можеш да контролираш???
Не знам къде в Плевен има специалисти ,но непременно трябва да се посъветваш възможно най-скоро-за твое добро е.
Публикувано: 25 May 2005 - 12:41 AM

Публикувано: 25 May 2005 - 08:21 AM
или пък е без повод и напада друго куче - можеш ли да го извикаш при теб със свирване...
Конкретните случай, които ти посочи в другата тема (разтегнатата)
много ясно показват, че не можеш да контролираш Дрол.
А това,че не ти дава кокала...бъди готов и ти да имаш зъбки от ротвайлер щом си мислиш ,че кучето ти те слуша.
Публикувано: 25 May 2005 - 10:35 AM
Така имам един въпрос...който може да отговори-да отговори, моля
Къде в Плевен мога да намеря специалист, с който да се консултирам за някои пречки.(основно това с кокала-това вече мен наистина ме притеснява, защото "храни куче да те лае" не ми харесва като опция...), преодоляването на проблемът с водата и да ми каже дали има необходимите качества за явяване на някаква изложба, защото си знам кучилото и знам, че би трябвало да се справи добре l)
Искам да питам също
gogdelb - Съжалявам, но с теб май не се разбираме както трябва...аз исках няколко съвета, а ти ми казваш, че не мога да си контролирам кучето...недей да мислиш, че си прав, защото съм ходил при специалист и развъдник и той ми е казал, че кучето се държи изключително добре за непрофесионално обучено куче ... вярно, че не ми дава кокала и това е нещото, което колкото и време да ми отнеме ще поправя...

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +