Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#51 Потребителят е офлайн   Striker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 May 2005 - 01:08 PM

Искам да питам много късно ли е да го обучавам за рингови упражнения(все пак е на 4 години почти) или да изчакам новото кученце, което най-вероятно скоро ще е на път да излезе от тарбуха на майка си ? :)
User's Signature

<- Дрол vom Wolfert Turm Hjch е много готин :)[br]<-[br]Баща - Atila Azman[br]Майка - Boni vom Wolfert Turm Hjch

#52 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2005 - 01:39 PM

Striker-кучето ти има ли родословие?От къде си го взел и кои са родителите му?Ако има документи можеш да го запишеш на изложба.А за ринг дресурата-никога не е късно за нищо,което искаш да го научиш b)
за съжаление не знам кой в Плевен може да ти помогне-дано другите тук имат повече информация за това.
според мен кучето е недостатъчно социализирано щом реагира така на чужди хора и деца.трябва да общува с много хора,да внимаваш как се държи и при всяко нежелано поведение да има сериозна корекция.той трябва да разбере,че ти не одобряваш такова поведение.
за взимането на кокала е същото-ако не ти го дава и ръмжи трябва да го сплашиш така,че да разбере,че ти си по-важния.знам че е много по-лесно да се каже,отколкото да се направи,затова е трябвало да работиш над това докато е бил малък.започни да му даваш храната само като изпълни някаква команда.
User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   Striker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2005 - 01:52 PM

Ми няма документ за родословие, но имам докуемнт, който е гарантиран от производителя и в него има нещо като родословно дърво до ПРАПРАПРАРОДИТЕЛИ ....Баща му се казва Атила Азман и има 1хВОВ, 1хСАС , 3хR.CAC, 4xОТЛИЧЕН ; Майка му се казва Бони ... Бащата е по-така в родословието... и майка му и баща му са много готини кучета срещали сме се, говорили сме и ми бяха казали да ходя с тях на разни семинари, но аз бях много малък други неща трябваше да правя тогава...Сега ми се отваря време и възможност за дълга работа и знам, че ще е по-трудно, но ще бъда по-упорит от кучето и ще се научи на четмо и писмо, ако трябва :)
Взел съм го от Веселка Цокова Цокова и Ангел Мойнов, като производител се води Ангел...Справката е издадена от клуб "Ротвайлер" гр. Плевен...мисля, че там ще се отбия:)
User's Signature

<- Дрол vom Wolfert Turm Hjch е много готин :)[br]<-[br]Баща - Atila Azman[br]Майка - Boni vom Wolfert Turm Hjch

#54 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2005 - 06:47 PM

Обади се в Плевен на Атанас Ангелов - 064 800 550 има ротвайлери и се справя добре.Това с кокала го забрави,хем е късно хем ти е не нужно. успех

#55 Потребителят е офлайн   gogdelb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2005 - 09:53 PM

Цитат

Това с кокала го забрави,хем е късно хем ти е не нужно.

Разочарован съм от некомпетентното ти изказване.

Не знам колко кучета имаш ,колко си имал, какъв ти е опита в обучението, а най-малко ме интересува колко награди са спечелили кучетата ти, но не си позволявай да коментираш нещо, което явно не разбираш!!!Не можеш да наречеш "ненужно" коригирането на една объркана психика.Точно тази "безобидна подробност" седи в основата на каквото и да било друго обучение.Куче, което пази храна, топка, пръчка... е така наречения тиранин.Това е много опасно поведение, което трябва да се поправи възможно най-скоро(дано Атанас Ангелов да помогне за това)А също така никога не е късно - може да е по-трудно, но не и невъзможно.

#56 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2005 - 11:22 PM

Здравей, Страйкър (надявам се съм уцелила как се произнася),
може да не ти харесва тона на gogdelb, но в думите му има само загриженост за теб и за ротвайлера ти. Ако стане "фал" кучето ще отнесе последствията.
Преди да ми се възпротивиш, помисли и си отговори - доколко си сигурен в кучето си не вкъщи, а навън. Сам ти пишеш "но стават доста фалове и вече ме е страх да го пускам от повода...Нещата не са само до други кучета...деца, които тичат покрай него докато е на повод просто го дразнят и той тръгва към тях - не знам, ако не е на повод дали би им направил нещо или просто би си играл с тях-страх ме е вече да го пусна.."
Не можеш да си позволиш да твърдиш "тя с нейния страх ми го разтрои", "дойде му в повече". При кучето не трябва да има оправдания и извинения от вида "той по принцип не прави така" или е овладян или не е.
Съдейки по твоите обяснения - НЕ Е!!!
Уф, и аз започнах много наставническата.... Извинявай.
Ти си на прав път щом питаш и се интересуваш, и си отговорен и явно и теб те гложди - "Какво куче отглеждам?"
Прости ми за емоционалния тон, не се връзвай, а работи за да се разхождаш спокойно из града си - горд и сигурен в твоето куче.
Успех!

#57 Потребителят е офлайн   Striker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2005 - 11:31 PM

Явно съм по-загрижен и по-притеснен отколкото трябва... днес го пуснах с много кучета и си играха доста радостно и нямаше никакви проблеми докадо не дойде някакъв пичага с някакъв наострен питбул ,дето беше супер злобен ... имаше и деца там и се стреснаха от него докато от Дрол просто им казах спокойно нищо няма да ви направи и си бяха там на катерушката и въобще не ги бъркаше ... Тогава оня питбул к'во се подкефи и тръгна да ги гони и аз извиках Дрол при мене и му казах да седне...Лаеше по оня ама му казвах фу фу няколко пъти и той престана...ама оня хич не престана и викнах на парцалът наречен негов собственик , че само да престане тая работа ще го пречукам и онзи кво се подкефи та го насъска...и понеже видях, че няма кво да се прави пуснах Дрол да си върши работата както си знае най-добре и направо онзи питбул си го получи ... оръфа го оръфа го... аз сритах оня будала дето не си държи кучето после си викнах мойто и си потеглихме към вкъщи... е какво друго можех да направя в подобна ситуация, в която просто няма алтернативен вариант?
User's Signature

#58 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 May 2005 - 11:46 PM

не се засягайте...ама като чета само речника и ми става зле.....

Striker
Би могъл да си тръгнеш. За да не стане това което стана. Ако наистина мислиш че пит-бул като наръфана жертва кой знае колко голяма чест прави на теб и кучето ти, жестоко се лъжеш. Имам чау-чау, доста пъти нападван от питбулите - никога не си е тръгвал без да "наръфа" (както ти се изразяваш) противника си. И какво от това? Къде е повода да се гордея? За мен е поважното да избегна едно сбиване, а не да го предизвикам. Ако видя един евентуален побойник, сменям си маршрута, избягвам сбиването, и така правят всички адекватни кучкари които познавам - ако някое куче се прави на ербап, не само че не седя по катерушките, но и не би ми хрумнало да остана в присътствието на деца: то ти си сигурен че кучето ти нищо няма да направи, но децата не са длъжни да ти вярват, още повече че при друг агресивен мъжкар ти няма как да гарантираш сто процента че никой няма да пострада случайно.

При най-малкото съмнение за сбиване ставам и си тръгвам. Това е единствен начин да се намалят тези неприятни инценденти. Не мислите ли?

пояснение - защо се бъркам във вашата порода... имам наблюдения върху няколко адекватни ротвайлера и съм възхитена от тях: жизнени, подвижни, красиви, адекватни, неагресивни без нужда, истинска мощ в случай на заплаха.... прекрасни кучета. При еднатакава ротвайлерка оставям Лео когато пътувам - великолепно куче, любвеобилно на вратата, посрещайки гостите, настръхнало когато мисли че нещо заплашва семейството....
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#59 Потребителят е офлайн   Striker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2005 - 11:57 PM

А ти защо си мислиш, че не съм искал да си тръгна не разбирам? Онова куче е пуснато и ме гони - какво искаш да направя - да си държа кучето и да бъде наръфано като краставица ли....!?!? А за децата - те не са участвали и не са били близо - те бяха там където Дрол си играеше с другите кучета...аз бях отстрани на пейката...когато го викнах той дойде при мен - това е доста надалеч ... можеше да не съм аз, а някой от другите кучета, но просто на мен се падна честта да трябва да се разправям с някакви кретени ... Ако можех просто да си тръгна - бих го направил, но бях поставен в безизходица - мисля, че бях конкретен, ясен и точен относно този въпрос.
Основното, което исках да кажа е не, че кучето ми се е сбило, а че ме послуша и ми се подчини без повод, от което се зарадвах... именно за това написах последния си пост и именно затова казах, че вероятно пресилвам нещата... Знам, че ми давате съвети, а аз ги търся и приемам, но моля ви - по-кротко - все пак не съм паднал от Марс ...
Мерси за телефона на Атанас Ангелов, но аз май го познавам,тъй като когато си взех кучето мисля, че бяха той и стопаните на майката и бащата ...
User's Signature

#60 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2005 - 12:10 PM

Цитат

Разочарован съм от некомпетентното ти изказване.

b) Това че приемаш един добронамерен съвет за некомпетентно изказване си е твоя работа.Не смятам да ти обяснявам колко съм напред с тази порода като ринг дресура,социализация, schutzhund и качество на кучета защото няма да ме разбереш.Ти си човека с проблемите,като ти чета постингите ми става ясно че са ти много малки знанията, а и не щеш да приемаш съвети.Кучето ти е на 4 години и вече има изграден характер и навици които ти тепърва искаш да променяш и това което ще направиш е че ще го объркаш още повече и ще го смажеш психически.Никога няма да успееш да научиш кучето си да ти дава с радост и желание нещата които пази,първо ти липсват знания и не знаеш как,нямаш подход и си испуснал времето,някои неща се правят в ранна възраст.Стига си мъчил животното,подсигури му много игра и разходки и нека си живее живота.В момента имам 8 ротвайлера които са обучени прекрасно и идея си нямаш колко.Награди се печелят с хубави кучета,знания и много труд, освен това и съм съдия на тази порода и още 45 породи.Не си прави труда да ми отговаряш защото аз няма да си хабя повече приказките тук. въпреки всичко ти пожелавам успех

#61 Потребителят е офлайн   gogdelb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2005 - 02:07 PM

joroassassin
Аз нямам никакви проблеми с кучето си .Не живея в Плевен.Не желая съвети ,а ротвайлера ми не е на 4 години и не се казва Дрол...направи си сам изводите.

#62 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2005 - 03:13 PM

С горното ви отговорих и на двамата, а сега само на тебе-аз имам кучета балкански шампиони,шампиони на три страни,мулти шампиони и единствения ротвайлер в България ИНТЕР ШАМПИОН. Имам и покрити работни испити с кучета - Schutzhund и ИРГ ако това ти говори нещо.Оставям те да си правиш изводите сам (ако можеш) b)

#63 Потребителят е офлайн   gogdelb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2005 - 03:45 PM

Аз ти казах ,че тези "шампиони" не ме интересуват, но ти с типично кучкарско самохвалство...

#64 Потребителят е офлайн   zapri Икона

Публикувано: 26 May 2005 - 03:46 PM

zdraveite na vsi4ki!! vijdam 4e mnogo sporite po temata za rotvaileri!! az sa6to imama rotvailer toi e na 10 meseca i e neveroqtno krasivo ky4e!! iteresyvame ot koga moga da go dam na oby4enie?? az sam si go nay4il na nqkoq i dryga komanga no iskam da si go oby4a!! pi6ete blagodarq na vsi4ki :)))))))))

#65 Потребителят е офлайн   gogdelb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2005 - 03:50 PM

Zapri, закъснял си с 7-8 месеца.
На какво по-точно искаш да го научиш?

#66 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 May 2005 - 04:25 PM

Цитат

Аз ти казах ,че тези "шампиони" не ме интересуват, но ти с типично кучкарско самохвалство...

Ти знаеш ли какъв контрол се изисква върху кучето, за да го изведеш на изложба???

#67 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2005 - 04:38 PM

Предполагам не те интересуват и работните испити,екстериора на кучето и какво по точно те интересува? b)
Добре да кажем че съм самохвалко фукам се тука с някакви титли b) хайде да направим следното,взимаме по един ротвайлер (аз поне имам избор)предполагам ти е един и правим демонстрации на работните качества на ротвайлера - ако не знаеш е работно куче.Послушание,защита и социализация между хора и животни. b)

#68 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2005 - 05:48 PM

Винаги има какво да се научи и от кой,аз например приемам съвети и винаги гледам да науча нещо ново.Претендирам че съм единствен с ротвайлери в България който пътува най много в чужбина и се срещам с най опитните ротвайлеристи и обменям знания и опит,както и следя най добрите кучета и нови линии.Имам и много добро сътрудничество с най големите производители на ротвайлери в Европа.Колегата ротвайлерист много компетентно се изказа че не го интересуват шампионите,браво на него,напълно ми е ясен.За това ще му кажа че това е единствения път по който може да се съхрани една порода от чистокръвни екземпляри,чрез производство на шампиони и много внимателна селекция.Иначе след време ще има черни кучета с кафяви петна,пълни с наследствени и придобити заболявания.Пожелавам на колегата да продължи своята работа върху психичното разтройство на ротвайлера и нови научни и творчески успехи. b)

#69 Потребителят е офлайн   Striker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2005 - 09:10 PM

joroassassin - Тъй като не пише в профила от къде си - да те питам? r) Освен това знам,че нито съм кучкар, нито нищо подовно, аз съм просто момче, което много е харесало породата и се е опитало само да научи кучето си на дисциплина и защита... Виждам и не мога да каже нищо повече от това, което ти каза...знам, че е твърде късно, знам че вече едва ли има смисъл - но едно куче живее много по-дълго от 4 години и затова мисля, че наистина ще е по-трудно, но ще се получи с труд и пот на челото ... Колкото до кучето - неговата психика е достатъчно стабилна, за да може да възприеме различно от това, което вече е научил... Ротвайлерите са изключително умни животни, находчиви, красиви, дисциплинирани.. това е в кръвта им.Знам, че съветите ти едва ли са напразно,чета постовете и ти се възхищавам, но трябва да знаеш, че аз също искам да постигна нещо... вярно - това куче сигурно ще си остане за родителите ми и следващото ще е за мен - ще мога да го дресирам много по-добре от сегашното,защото вече знам много повече отколкото преди...Благодаря за номера на Атанас. ;) Но моля те - недей да злорадстваш над мен като показваш колко повече знаеш за ротвайлерите и кучетата изобщо s).Трябва да знаеш, че в никакъв случай не искам да нараня психически кучето си-дори напротив - искам да му помогна... Все пак w) .
Колкото до gogdelb - твърде си самоуверен.. винаги може да се направи нещо повече, винаги може да се усъвършенстват нещата... да се каже "аз нямам проблеми с моето куче" е много самонадеяно ... Разбирам, че го мислиш за най-доброто куче в света, но едва ли е - може да не съм толкова навътре с материала за кучета, но гледам много зряло на нещата и виждам, че не си на прав път в становището си.Виждаш, че Жоро(нали може така да те наричам? l) е доста навътре и не бива да не те интересуват неща, които явно са значителни и доминират пред каквото и да е друго впечетление...Разбира се - нямам никакви лоши чувства, просто съм от типа хора, които преди да се опознаят с някой, казват първите си впечетления...
User's Signature

#70 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 26 May 2005 - 11:07 PM

Striker
Здрасти, дължа ти едно извинение за прибързаната си оценка относно вашата ситуация с питбула)
Относно Жоро - не мисля че той злорадства, напротив, може би не си го разчел правилно, никъде в неговите думи към теб не видях подигравка, сарказъм или злорадстване)

Цитат

Но моля те - недей да злорадстваш над мен като показваш колко повече знаеш за ротвайлерите и кучетата изобщо
ако някой показва че знае повече, това не е злорадстване, нали? Просто се посочва пътя, по който някой вече се връща, а ти или аз още не сме стъпили)
Успех във всичко)
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема