Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#391 Потребителят е офлайн   kiro Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 May 2006 - 10:15 AM

Цитат

как сте?имам нужда от млако хелп и савети!моята малка е на 5 месеца и нещо но ми се струва дребничка когато я купувахме видяхме бащата и маиката те си бяха савсем в нормите даже маиката беше по едричка но собствениците ни казаха че нашето кученце е изтарсаче родило се е последно та затова питам има ли значение че е последно и как да развия по добре растежа му!Давам и калции по 1 таблетка на 10 кг 10дена давам 10 почивам а в почивките даваме витамини!е верно нямам време сега да ходим по 3-4 пъти на разходка но ... когато имам време правим дълги разходки бягаме скачаме но?нещо не иска да расте в момента е около 25-27 кг!как да я накарам да порасне?и на височина и на ширина!Жоро ти си по активен ако знаеш някои трик каваи 1super worthy

Здрасти мисля че е нормално на 5 месеца да е 25 - 27кг моя е на 6месеца и тежи 33кг
Не съм голям специалист но според мене е нормално все пак има да расте доста още.
Но нека да каже някой по запознат с породата
1super

#392 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 25 May 2006 - 10:16 AM

d)

#393 Потребителят е офлайн   Hipo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 May 2006 - 01:55 PM

Имам питане дали е нормално ротвайлера да е плах и да не изпитва никаква агресивност когато е на 15 месеца s)

#394 Потребителят е офлайн   NadqampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2006 - 04:46 PM

Цитат

Имам питане дали е нормално ротвайлера да е плах и да не изпитва никаква агресивност когато е на 15 месеца s)

В какви ситуации искаш да изпитва агресивност?Не е добре кучето да е много агресивно. хората ще ти създават проблеми!
User's Signature

[br]_____________www.virtualtown.forumup.com_______________

#395 Потребителят е офлайн   direwolf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2006 - 04:51 PM

извинявам се, че се меся в неща, дето съм бос, ама все пак не е ли факт, че плахостта при ротовете се санкционира => не трябва да я има. никой не говори за агресия в случая, но плахост за един рот според мен е недостатък.
User's Signature

blood tells.

#396 Потребителят е офлайн   NadqampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2006 - 05:01 PM

Цитат

извинявам се, че се меся в неща, дето съм бос, ама все пак не е ли факт, че плахостта при ротовете се санкционира => не трябва да я има. никой не говори за агресия в случая, но плахост за един рот според мен е недостатък.

Да, според мен плахостта не трябва да е черта от характера на един рот.

Ниро: При какви ситуации точно се появява плахостта и липсата на гресивност?Моля те изясни какви са ти очакванията, а каква е реакцията на кучето ти.Благодаря.
User's Signature

[br]_____________www.virtualtown.forumup.com_______________

#397 Потребителят е офлайн   Hipo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 May 2006 - 09:04 AM

По принцип кучето е много дружелюбно , но понякога когато срещне друго куче било мъжко или жинско подвива опашка , осбено ако другото куче е по-напористо .На моя винаги му се играе и досега никога не е хапал , някои от мъжкарите го катерят, а той седи смирено.Дали това отношение на моето куче към другите кучета ще се промени с времето ? Не искам да го правя някакъв звяр, просто да е малко по-сомоуверен.Въпреки,че съм забелязал, че като срещне друг рот става доста по-агресивен.Благодаря.

#398 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2006 - 02:12 PM

Моето скромно мнение е,че това не е никак нормално за 15 месечен Ротвайлер.Моят е на толкова и като съдя по нея и братята и -изобщо дори не са плашливи,напротив.Но само това мога да кажа,не съм много компетентна,това е от наблюдение.

#399 Потребителят е офлайн   valmar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 May 2006 - 09:21 PM

Здравейте,
радвам се че има форум като вашия.От 2 седмици имам ротвайлерче,казва се Бруно.Много е див,красив и умен,на 6 юни ще стане на 3 месеца.Купих го от зоомагазин,знам че не се препоръчва,но като го видях там и се влюбих в него и си го купих.Още от първият ден имаше разстройство,мина на антибиотици,мина му,храних го с роял канин,после минах на чикопи и сега пак има разстройство.Доктора каза че няма проблем,защото е мн игрив,няма никакви симптоми да е болен,няма температута.Явно проблема е и в това че яде всичко,ама всичко,много е лаком,пускам го и на двора,който е затворен.Надявам се това разстройство да премине,давам му сулфагванедин,танинови таблетки,оризова вода,смесвам храната с ориз.Иначе вече е научил команди като,"не,ела тук,седни,мирен,вземи,дръж,дай,"ходи си сам по нужда в градината(е понякога се изпуска вкъщи oleeee ,много си играе и все хапе),понякога се улива и захапва по-силничко,ама все като си играе и все трябва да хапе dribble .

#400 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 May 2006 - 10:06 AM

valmar, здравей.
Игрив или не - разстройството не е нормално състояние на храносмилателния тракт. Съветвам те да отидеш при друг лекар за второ мнение. Възможни причини са - вирус, непоносимост към храната, паразити... и какво ли още не. Кутрето ти е твърде малко, за да рискуваш да се обезводнява постоянно.

По-добре не му давай тази каша от средства, а го излекувай. Ако си от София ти препоръчвам нашия лекар - д-р Стоев, ул.Бигла №15А (0888 744 726). Иначе, ако нямаш възможност, дръж го гладен един ден, дай му по едно пакетче Smecta сутринта и вечерта, а на следващия ден захранвай по мъничко от сутринта - 4 хранения в нарастващо количество (от много малко до нормално). Разбира се, моментално трябва да спреш да даваш каквото и да е друго освен гранула - никакви странични хапвания, рискуваш с тях да му докараш проблем.

Hipo, не е нормално и говори за слаба социализация. Лошото на това състояние на духа е, че може в даден момент да избие на агресия. Прочети това и изобщо се запознай с темите за социалиацията в подфорум Възпитание, обучение, етология. Имаш сериозно куче, по-добре коригирай този проблем докато е време.

vorros, малко са нещата, които можеш да направиш с 5-месечно кутре, за да го "накараш да порасте". Общо взето изчерпват се с добра храна, игри и обич. Малка е още за големи натоварвания. Всяко куче е различно - възможно е твоята да е по-дребна, а е възможно и да се развива по-бавно от другите. Най-добре виж как изглеждат другите в кучилото, за да знаеш дали само тя е такава и да свериш часовника си със стопаните на кутретата, които ти допадат като развитие и размер.
User's Signature

Качена снимка

#401 Потребителят е офлайн   valmar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 May 2006 - 10:50 AM

Здравей,кутрето явно е яло нещо,защото днес е добре.Държах го миналата седмица един ден гладно.От Балчик съм между другото. d) Благодаря все пак за съвета. 1super

#402 Потребителят е офлайн   sqnkov Икона

Публикувано: 31 May 2006 - 12:30 PM

Здрасти на всички! Абе искам да попитам колко горе долу е цената на един ротвайлер и какви грижи изисква , ваксини това онова... Мерси предварително!
nok

#403 Потребителят е офлайн   vorros Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 June 2006 - 10:58 PM

Сянков брат ми!Ако нямаш намерение да си го гледаш не се хващаи по добре!За цената на кучето много зависи но за първите 3 месеца след това си приготви между 250-300лв само за основните работи!Пък и грижи ще има и то доста!А пък е тъпо да си вземеш куче да му се радваш там месец 2 и после да го занимариш и само да го храниш!Трябва да имаш и време да се занимаваш разходки туй онуй:)!Наистина си помисли добре щото после кофти за кучето! bash
User's Signature

Ротвайлерът е много добър пазач,но лъвът е по добър!(animal planet)

#404 Потребителят е офлайн   valmar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 June 2006 - 01:55 PM

Здравейте на всички!
Моят Бруно направи 3 месеца,оправи се разстройството.Мина 3 та ваксина преди седмица и сега го извеждам на разходка,къпахме се в морето,ринахме се в пясъка,живо чудо worthy ,изри целят пясък на плажа d) ,плува в морето.Искам да ви питам какво е мнението ви за тези канадски храни chicopee,храня го с тези гранулки,доставят ги дори по домовете http://www.chicopeebg.com/ .Сега тежи 11 кг,храня го схемата както е описано на чувала.

#405 Потребителят е офлайн   ghostdoom1 Икона

Публикувано: 09 June 2006 - 10:21 PM

Здравейте вси4ки!
Радвам се 4е има форум за любимата ми порода ку4ета :) Имам един вапрос ?Имам мъжки на 1 г. 8 м. ку4ето сам го обу4ил и слу6а, но у6ите ме притесняват смисал постават им не падата така както трябва?Ето и снимка :

Прикачени файлове

#406 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 June 2006 - 10:28 PM

Цитат

Здравейте вси4ки!
Радвам се 4е има форум за любимата ми порода ку4ета :) Имам един вапрос ?Имам мъжки на 1 г. 8 м. ку4ето сам го обу4ил и слу6а, но у6ите ме притесняват смисал постават им не падата така както трябва?Ето и снимка :

Объркал си аватара - той вече се ползва от друг потребител n)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#407 Потребителят е офлайн   valmar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 June 2006 - 07:08 AM

Здравейте,
моля ви за съвет,моят ротвайлер е на 3 месеца и една седмица и отняколко дена проявява неподчинение.Преди се отзоваваше на всичики команди,а сега му викам ела тук и той само стои и ме гледа и не изпълнява,и това е след като се е нахранил.И като не му позволим нещо и прави напук,днес като му забранихме да се кача на леглото например и се изака на килима в спалнята при условие ,че е акал преди това.Но ме притеснява ,че като го повикам не винаги идва.Да не би да е влязал в пубертета и какво трябва да направя в случая ,много е лаком и командите,които ги асоциира с тези свързани с храна ги изпълнява,ама защо не идва като го извикам.
Благодаря

#408 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2006 - 01:44 PM

Обърнете се към специалист,който да ви помогне в обучението.Като начало пробвай да го викаш когато е на повод и ако сам не дойде придърпваш повода така,че да дойде пред теб след което ВИНАГИ даваш награда.В началото всеки път ЗАДЪЛЖИТЕЛНО награждавай като дойде при теб-хапка,игра,каквото го кефи най-много.Бъди достатъчно съобразителен и не го викай тогава когато си сигурен,че няма да дойде-например в момента играе или яде-когато се е нахранил едва ли е най-подходящия момент за обучение също.Гледай да му привлечеш вниманието,да няма никакви разсейващи фактори,които да ви пречат и винаги да свързва обучението с нещо приятно-това да бъде времето,в което ще се кефите заедно двамата и ще му е интересно.
User's Signature

Качена снимка

#409 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2006 - 01:51 PM

Представяне на младите кучета на НКР-10.06.2006
Снимки на нашите кучета,които се явиха-на 15 месеца

AARON ALLEGRO DIVACE

Качена снимка

Качена снимка