Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 22 June 2006 - 08:24 AM
Връщам се 5 години назад, искам пак да е бебешок Рик и да го нося на ръце/сега само главата му се побира в скута ми/. r)

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 23 June 2006 - 01:06 AM
Цитат
Рик като беше малък слагах вестници, правеше си миризливите работи там, по вестниците. Но за първи път навън се изака като стана на 6 месеца/ бях много горда w) /.
За възпитанието-почнахме обучение като стана на 3 месеца.Малка сте я взели.Сега важни са ваксините и качествената храна.Намерете си ветеринар, които ще й е най-добрия приятел на Барса/след вас/ от тук нататък. b)
Не очаквам да я науча за няколко дни. Исках съвет от опитните да знам как да се държа с нея. Това е първото ми куче, и затова питам, който има инфо да каже. По-различно е да ти даде съвет човек, който гледа куче, особено от тази порода. r)
Публикувано: 23 June 2006 - 08:03 AM
Прочети първите страници на темата и темите за възпитание-то важи за всички кучета, макар че аз смятам, че ротовете са малко по-своенравни и искат твърда ръка.

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 24 June 2006 - 12:13 AM
Цитат
Връщам се 5 години назад, искам пак да е бебешок Рик и да го нося на ръце/сега само главата му се побира в скута ми/. r)
r) Не е мое,на една приятелка е малката Мекса!
Проблема е,че е много доминантна и активна и незнам как ще се справят с нея когато порастне:(
Роти-то не е за мен порода,гледала съм на един приятел женската,но не си допаднахме макар кучето да беше спокойно и кротко.
Публикувано: 24 June 2006 - 11:30 AM
Много ти благодаря за линка .Тази табличка ще ми е от полза и за напред.Точно сме в норма 47см и 15-16кг на 3 месеца.Не че ако не беше нещо щеше да се промени ама все пак.Ще сложа една снимчица с по-големите батковци nok
Прикачени файлове
-
IMG_0230.jpg (68.75K)
Брой сваляния: 104
Публикувано: 24 June 2006 - 11:37 AM
Цитат
Много ти благодаря за линка .Тази табличка ще ми е от полза и за напред.Точно сме в норма 47см и 15-16кг на 3 месеца.Не че ако не беше нещо щеше да се промени ама все пак.Ще сложа една снимчица с по-големите батковци nok
За нищо. b)
Инфото е полезно, особено за стопани като мене, които все мислят, че куч е слаб и треперят да не остане без манджа. l)
Не, че кг са водещата линия у нас, от която да се съобразя с храната, но за 5 години храненето при наш ротко е вече рутина.
Бях много объркана като беше малък, все не знаех дали съм дала достатъчно за ядене. b)
Снимката w) е супер-налага ли се на големите батковци? r)

Публикувано: 24 June 2006 - 11:44 AM
http://community.web...085063862gPxljY

Публикувано: 24 June 2006 - 12:01 PM
незнам дали нее малко оffтопик,но поглеждали ли сте скоро обявите продавам?Как намирате ротито там,на мен ми се струва,че трябва да е по скоро в"подарявам?Попитах продавача няколко въпроса,но нямам отговор,а животинката не ми се вижда да е ок,нещо кльощавка!Мнения?Все пак е рот
Публикувано: 24 June 2006 - 12:09 PM
Цитат
незнам дали нее малко оffтопик,но поглеждали ли сте скоро обявите продавам?Как намирате ротито там,на мен ми се струва,че трябва да е по скоро в"подарявам?Попитах продавача няколко въпроса,но нямам отговор,а животинката не ми се вижда да е ок,нещо кльощавка!Мнения?Все пак е рот
Барнет,
нали това-http://dog.bg/index.php?ac=post_view&postcatid=2&catid=3&postid=7678.
Много е слабо това животинче. s) Собственикът какво отговори, за колко пари става въпрос?Явно иска пари от рота да изкара, кученцето не е гледано добре. s)

Публикувано: 24 June 2006 - 12:14 PM
Барнет, ти искаш да го вземеш ли?

Публикувано: 24 June 2006 - 12:19 PM
Мъчно ми е за кучето... s)

Публикувано: 24 June 2006 - 02:52 PM
--------------------------------------------------------------------------------
QUOTE (didoo @ Jun 24 2006, 11:30 AM)
danissa
Много ти благодаря за линка .Тази табличка ще ми е от полза и за напред.Точно сме в норма 47см и 15-16кг на 3 месеца.Не че ако не беше нещо щеше да се промени ама все пак.Ще сложа една снимчица с по-големите батковци
За нищо.
Инфото е полезно, особено за стопани като мене, които все мислят, че куч е слаб и треперят да не остане без манджа.
Не, че кг са водещата линия у нас, от която да се съобразя с храната, но за 5 години храненето при наш ротко е вече рутина.
Бях много объркана като беше малък, все не знаех дали съм дала достатъчно за ядене.
Снимката е супер-налага ли се на големите батковци?
Еее.....хеееее голям симпатяга с тоя фас bravoS
Ами не ,не се налага ,даже го е страх малко.Пробва да се зеиграе от време на време но когато някое по-голямо куче се обарне по рязко към него и тои се свива.Обаче аз го водя всеки ден на полянката за да свиква с тях и с хората като цяло че да нямам проблем след време r)
Публикувано: 29 June 2006 - 06:32 PM
Иначе и аз си имам един малък сладур - Неро се казва ;) . Малко дребничък около 10 килограма на 3 месеца преди една седмица ги навърши. Ама това може би се дължи на това, че имаше много проблеми в началото. Ту не ядеше или пък имаше разтройство. А и ме съмнява, че като го взехме не беше на 40 дена както ни каза развъждащия а на по-малко(според мен около 30-35), но вече започна редовно до яде и да расте. Но нали по принцип на тази възраст трябва да яде по 4 пъти на ден. Той обаче не иска яде сутрин, наобед малко и вечер много, не знам защо. Преди ядеше по 4 пъти, но сега започна по 3. От вчера сме му купили каишка и сега е даже с нея. Почти свикна и утре даже ще се опитам малко да го водя на повод. Да видим какво ще стане b) . Иначе аз не мисля да е с каишката постоянно. То е не се налага като ние го гледаме на вън в оградено място с хубава огромна къщичка 80/90 сантиметра. Сега го тренирам често му слагам и свалям каишката за да свикне. И наистина вече не се търкаля за да се оттърве от нея, а я приема съврсем нормално. Сега когато започна да го изкарвам и започнем да бягаме се надявам да започне да се развива по-бързо и "дай боже" r) да настигнем килцата на дидовия сладур.
Публикувано: 29 June 2006 - 10:52 PM
Абе моя хубавец и той малко по малко постепенно започна сам да си намалява храната.Незнам дали е от жегите ама сега яде на половината на това което ядеше преди седмица две.Иначе е жизнен играе ,скача и т.н. само дето не щте да яде .Даже видимо започна да отслабва .Преди седмица беше като една топка ,а сега му се виждат последните 2-3 ребра.Незнам не сам специалист ама нашият доктор каза че най вероятно е от жегите. Вие какво мислите........някой нещо да ме посъветва?
Благодаря ви d)
Публикувано: 30 June 2006 - 09:56 AM
А и нали не трябва ротчетата ни да са като топки b) , угояването хич не е добро. s)