Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#461 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 July 2006 - 11:34 AM

Ехее тя ще е егати звяра. И като малка ли правеше така, не знам не разбирам много ама ми се струва че не е нормално. Каква клетка ще и правите. Ако и направите като на нашия ще и е добре. Той се чувства съвсем добре, даже му е по-добре там, защото известно време го гледахме вкъши и много често скимтеше и не спеше цяла нощ. А сега може да си говори с другите кучета и по цяла вечер си хърка на хладно в огромната си къщичка b) , все пак е бебенце все още. r)

Значи да пробвам с кожен повод и може по-лесно да свикне така ли? Ти отначалото на железен ли го пробва?

#462 Потребителят е офлайн   BOXER Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 July 2006 - 03:39 PM

Ами на всякакви го прабвахме не е звяр страхлива е но тя не стои на четири крака а само на задните се опава нз.каква 6те е клетката но така ште е наи добре

#463 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2006 - 04:34 PM

Само в клетката ли ще стои? bl)
Купете меки нашийници-кожа, а отвътре подплатено, Рик с такъв си е вкъщи.
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#464 Потребителят е офлайн   didoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2006 - 10:37 PM

Здравейте r) ,
Искам да попитам някой може ли да ме светне как стои въпроса с калция?Изчел съм всички постове във форума сварзани с този въпрос и не само.Все пак имам голямо колебание.Моят ветеринар ми каза че ако се предозира калция се получава обратен ефект и може да получи рахит.Така ли е?Ние скоро (на 18) ставаме на 4 месеца.Храним се само с гранулирана храна първо бяхме на Роял канин а сега ядем Нутра нагетс.На чувалите пише някъкво съдържание на калций който според моя вет е напълно достатъчен.А дали е така???Общо взето доктора ни съветва да не вземаме допълнително калций bl) за което аз лично се съмнявам дали е правилно.Доста бързо расте на килограми и смятам че имам основателна причина за безпокойство.А като капак на всичко днес срещнах един познат който се занимава с кучета от доста години и ми каза че кучето ми е доста едро тежко и леко с разкривени предни крака и че трябва незабавно да взема мерки да поотслабне за да не стане непоправимо в последствие.Питах и него за калция и .............отговора му беше че щом го храня с реномирани гранулирани храни да не му давам там си било сметнато на колко грама храна колко калций да има и че с хапчета мога много лесно и бързо да го предозирам което било по-опасно.НАПРАВО НЕЗНАМ как да постапя ouu .Този същият човек както и ветеринарят ме посъветваха да намаля дажбите на половина............Това също незнам дали е редно че то нали сега животинчето се развива и расте и има нужда от тези вещества ,да не говорим ,че аз и без това малко съм я намалил от това което го пише на чувала по моя преценка (виждаше ми се много)
Ако някой може да ме посъветва ще съм много благодарен за съдействието s)
Благодаря предварително и поздрави на всички

П.П. Кучето е на 4месеца без 10-тина дни високо е около 48см и тежи около 17-18 килограма (може и малко повече това са данни от преди седмица) r)

#465 Потребителят е офлайн   didoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2006 - 10:54 AM

Здравейте,
Вчера пак ходих до вет-а и той е категоричен че калций не бива да давам щом храня с Роял Канин.Направо незнам толкова много противоречиви мнения че незнам на кой да вярвам.В понеделник мисля да му пусна кравна картина да видим нивата на калция, но според моя доктор нямало да има нужда .Някой би ли ме посъветвал какво да предприема точно.Сега малко съм му намалил храната .Давам му по 270-300гр.,а по схемата на чувала трябжа на тази възраст и за тези килограми да яде около 500гр.Друго не се сещам какво да направя.

Поздрави на всички 1super

#466 Потребителят е офлайн   valmar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 July 2006 - 08:45 PM

Здравей Didoo,
моят стана на 4 месеца преди 3 дена,аз също го храних в началото с Канин,после преминах на Чикопи,давам му към храната витаминен комплекс на прах,обогатен с калций вече един месец,казва се Irish cal,малкият звяр се чувства много добре,расте и козината му е много лъскава,и аз не му давам дозата гранули по книжката,по-малко му давам,от повече повръща.Моят ветеринарен лекар ми е казал да не слушам чужди мнения,защото в тази възраст са много смешни,колкото пъти излезеш навън ,толкова мнения ще чуеш,че бил с криви крака,слабичък или дебел,4е трябва да му даваш това или онова...Гранули,калций и разходка,не му трябва друго.А за това колко калций има в храните-един господ знае.мисля 4е малко добавка няма да му навреди изобщо.Иначе и моят е към 20 килограма,с рязана опашка е,много е умен,див и игрив. 1super bravoS

#467 Потребителят е офлайн   didoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2006 - 03:56 PM

Здравейте,
5 дена мълчание .....никой ли не може да ми даде съвет? ОК .Ами и кръвната ми картина е готова калций-2,77 фосфор-2,37.Не е много добре .трябва да са 2,5 към 1,5 (съотношение).Ще трябва някакво лечение със сигурност.
Приятен ден на всички .

П.П.Извинявай valmar не ти видях поста мерси за отговора.Моят вет ми каза че в моя случай само с таблетки няма да мина защото границите на калций и фосфор са много приближени.Сега сме на инжекции калций,витамин Д и глюкоза.Дали е правилно или не незнам . 1super

#468 Потребителят е офлайн   de3demona Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 July 2006 - 10:44 PM

Didoo, аз съвет не мога да ти дам, тъй като не разбирам r) Но имам аз едно въпросче относно моята малка разбойничка. Забелязах я, че понякога си хапва акитата. Случвало ли ви се е? И какво да направя за да спре ... Мерси предвариелно

#469 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2006 - 10:09 AM

Ми и аз имам подобен проблем с моя r) , само че не неговите а чуждите. Понеже живеем в къща, която се намира в близост до едно дере, където едни хора от къщите по-нагоре си изкарват козите(това е във Варна!!!) и когато го изкарвам само да намери някоя барабонка и веднага я лапва дъвчи я и я изплюва. Затова вече съм свикнал да се оглеждам 1 метър напреде и ако видя нещо такова да го дърпан настрани. Сега почти отучи от този грозен навик b) .

Аз от около една седмица някъде започнах да го изкарвам извън двора, защото понеже къщата ни се намира до малка гора има много бездомни кучета и ме беше страх да не го нападнат. Но сега вече свикна навън да се разхожда. Отначалото излизаше на не повече от 20 метра от двора, но вече е голям смелчага 1super . Все още не го пускам от повода защото има много треволяци и не искам да му скимне нещо и да хукне та да трябва да го гоня... Иначе има едно нещо, което много ме ядосва. Когато види човек той започва да лае, но не много 1-2 бафкания. И когато го видят хората че драпа към тях всеки ме пита "Хапе ли?". Та как ще хапе!!! То само чака да му подадеш ръка, да види че си приятел, да развърти радостно опашка и да ти легне в краката да го галиш. Лигльо!!! r) Следващия път като ме попитат ще кажа "Да, хапе, хора яде!!!" Много се ядосвам на 4 месеца няма кученце ще хапе...

Иначе Дидоо какво стана с твоя красавец. Нормализираха ли му се стойностите на калций и фосфор?

#470 Потребителят е офлайн   didoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2006 - 09:55 PM

Здравейте всички r) ,
Относно акитата незнам какво да те посъветвам .Да чукам на дърво ама моя пич като види такова нещо го подушва и го заобикаля.Незнам дали и за напред ще е така ,но се надявам поне в това отношение да не бера ядове.Между другото там където се разхождаме всички имат този проблем с кучетата си,така че си мисля че и моят ще почне (пу пу пу.....дано да не стане все пак )
Относно моя проблем нямам какво да кажа още .Минаха 3-те инжекции и сега чакам 2 седмици за да може организма да абсорбира калция.Следващата кръвна картина ще е другия понеделник и тогава ще видим.Иначе като го гледам не виждам някъква разлика ама .........незнам аз все пак всеки ден го гледам и може и да не съм много адекватен. s)
Поздрави на всички и приятна вечер r)

#471 Потребителят е офлайн   de3demona Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 July 2006 - 01:30 PM

При мен ситуацията е такава. Още сме малки за разходки, на 2 месеца и 10 дни. Стоим си само в къщи, гледам Барса предимно на терасата, там съм й сложила вестници да пиша и ака на тях и понякога по вестниците има само остатъци от акита. Просто няма как да я следя и да чистя постоянно. Пък и ходя на работа...

#472 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 21 July 2006 - 01:33 PM

d)

#473 Потребителят е офлайн   julious Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 July 2006 - 02:44 PM

[span style='font-family:Arial'][span style='font-family:Geneva']Здравейте на всички!
Имам си родвайлер, мъжки, казва се Рони. Наскоро стана на две години и е страхотно куче - голям симпатяга. Скоро ще прикача няколко негови снимки.
В тази връзка бих искала да попитам дали някоя родвайлерка не си тръси приятел?
Много ще се радвам да се обадите.
[/span][/span]

#474 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2006 - 10:06 AM

Ахаха да го пуснеш в действие а ;) .

А аз отново имам малък проблем, хах. Значи аз от скоро го изкарвам извън двора на къщата и досега го разхождах на двете поляни,които са достатъчно големи, а и не са много далече. Но там няма много хора и още по-малко хора с кучета. И сега вече съм решил да го водя малко по-нататък към една друга поляна където има много хора и кучета. Но проблемът е че за да стигна до тая поляна трябва да мина през едни блокове, а между тези блокове има около 5-6 улични кучета, не на едно място де ама все пак... И когато минаваме и застанем някъде да си почине r) ,и чувам лай и след малко 2-3 кучета идват към нас. Та искам да ви попитам да ме е страх ли от тези кучета, тоест дали ще го нападнат или просто си пазят територията и ще ни оставят на мира. А и също дали това се дължи на това, че е малък няма 4 месеца още.

#475 Потребителят е офлайн   julious Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 July 2006 - 03:05 PM

Здравейте отново,
Ето го и Рони. На две години и четири месеца е, много добре развит и с много добър нрав и най-важното от всичко - ТЪРСИ СИ ПРИЯТЕЛКА.

#476 Потребителят е офлайн   direwolf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2006 - 03:11 PM

и къде е Рони?
User's Signature

blood tells.

#477 Потребителят е офлайн   julious Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 July 2006 - 03:16 PM

Рони

Прикачени файлове

#478 Потребителят е офлайн   julious Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 July 2006 - 03:24 PM

...

Прикачени файлове

#479 Потребителят е офлайн   julious Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 July 2006 - 03:29 PM

и пак Рони

RozaLiq: Moля, не публикувай снимки по-широки от 600 пиксела ! r)

Прикачени файлове

#480 Потребителят е офлайн   de3demona Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 July 2006 - 11:24 PM

Аз искам да попитам, нормално ли е по това време да пада козината на животното, че на моята Барса много й пада козината. А преди месец въобще не падаше. Мерси предварително r)

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни