Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 26 May 2005 - 03:13 PM
Публикувано: 26 May 2005 - 03:46 PM
Публикувано: 26 May 2005 - 04:38 PM
Добре да кажем че съм самохвалко фукам се тука с някакви титли b) хайде да направим следното,взимаме по един ротвайлер (аз поне имам избор)предполагам ти е един и правим демонстрации на работните качества на ротвайлера - ако не знаеш е работно куче.Послушание,защита и социализация между хора и животни. b)
Публикувано: 26 May 2005 - 05:48 PM
Публикувано: 26 May 2005 - 09:10 PM
Колкото до gogdelb - твърде си самоуверен.. винаги може да се направи нещо повече, винаги може да се усъвършенстват нещата... да се каже "аз нямам проблеми с моето куче" е много самонадеяно ... Разбирам, че го мислиш за най-доброто куче в света, но едва ли е - може да не съм толкова навътре с материала за кучета, но гледам много зряло на нещата и виждам, че не си на прав път в становището си.Виждаш, че Жоро(нали може така да те наричам? l) е доста навътре и не бива да не те интересуват неща, които явно са значителни и доминират пред каквото и да е друго впечетление...Разбира се - нямам никакви лоши чувства, просто съм от типа хора, които преди да се опознаят с някой, казват първите си впечетления...

<- Дрол vom Wolfert Turm Hjch е много готин :)[br]<-[br]Баща - Atila Azman[br]Майка - Boni vom Wolfert Turm Hjch
Публикувано: 26 May 2005 - 11:07 PM
Здрасти, дължа ти едно извинение за прибързаната си оценка относно вашата ситуация с питбула)
Относно Жоро - не мисля че той злорадства, напротив, може би не си го разчел правилно, никъде в неговите думи към теб не видях подигравка, сарказъм или злорадстване)
Цитат
Успех във всичко)

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 27 May 2005 - 09:17 AM
Ако не е говорил на мен - съжалявам за недоразбирателството .. l) Скоро ще си имам отново малко ротвайлерче да е живот и здраве и ще го направя междугалактически рекордьор b) ;)

<- Дрол vom Wolfert Turm Hjch е много готин :)[br]<-[br]Баща - Atila Azman[br]Майка - Boni vom Wolfert Turm Hjch
Публикувано: 27 May 2005 - 04:47 PM
Цитат
Може ли да попитам, тъй като не съм наясно с ротвайлерските работи - къде и при кой съдия са държани изпитите и защо точно Schutzhund bl) Всъщност може ли да поясниш за отделни изпити ли говориш или за един, т.е. ИРГ на клуб ротвайлер по правилата на Schutzhund ли е?
Публикувано: 30 May 2005 - 01:27 PM
Цитат
И как така нямат връзка като Boni е дете на Beni , а Boni е майка на Дрол ?
Не че толкова ме вълнува какво имаш.Много хора имат ротвайлери по смисъла на стандарта и изискванията за породата.Ти твърдиш че имаш нещо, но нямаш доказателства-родословно свидетелство на Дрол Азман.
Атила Азман - баща - Коул,майка Роста Азман - произведено в Плевен.
Boni vom Wolfert Turm Hjch ПК SP 703869 RW 02.05.1999- даваш сръбски номер на родословие,мога да я проверя и нея без проблем.Я питай и да ми обясниш къде е майката и как е заплодена,и защо Дрол носи името на бащата?Запомни при кучетата всички твърдения се доказват с легални документи,иначе са празни приказки и фалшификации,нещо много често срещано.Пожелавам ти някай ден да имаш истински ротвайлер,със истинско родословие което не е празна прищявка а необходимост за произхода на дадено куче,за да могат да се избягват наследствени заболявания,пороци и други.Ако имаш желание можеш и да се научиш и тогава ще разбереш какво става дума. Успех с кокалите и си пази ръцете че ще ти трябват. b)
Публикувано: 30 May 2005 - 07:11 PM
П.П - Точно гледах това куче да има хубаво и здраво родословие, за да не стане нещо и на него както с предното куче ! Не искам отново да се разделям с нещо толкова скъпо за мен и семейството ми ...

Публикувано: 31 May 2005 - 09:01 AM
Публикувано: 31 May 2005 - 11:09 AM
Цитат
Цитат
... от чужбина произведено пак по този начин
Какви са тези производства - кучетата не са стока.
r) Не, така е думата, която се употребява в случея. Производство на даден развъдник, просто се е наложило в разговорния език. Иначе си прав - кучето не е стока и не трябва да бъде.
Публикувано: 31 May 2005 - 11:28 AM
Така или иначе това е термин и няма какво да се разсъждава по него.