Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 26 October 2006 - 10:05 AM
Публикувано: 26 October 2006 - 11:24 AM
сега ще се впуснем да му търсим наморник,защото в мазето въобще не му харесва.Ще ви моля да ме насочите към място във Варна,където мога да си закупя?Знам за 2 зоо магазина до колхозният пазар,но ако някой знае и за други по-добри места нека да сподели с мен.
Благодарско още веднъж. 1super
Публикувано: 26 October 2006 - 11:28 AM
Цитат
Аз водих моите чихи-та преди седмица в Холандия. трябват им паспорти, задължително трябва да имат ваксина против бяс направена минимално 20 дена преди патуването, микрочип и декларация от здравната ветеринарна служба, 4е кученцето е здраво. Това е всичко. Много лесна процедура. За 1 час и си готова b)

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 26 October 2006 - 11:30 AM
Цитат
Цитат
Защо 20 дена след ваксината ще ви е първата разходка:)Наааай-много 10 дена след това се излиза- за максимална сигурност.Иначе може и след седмица.на кучето му трябват доколкото знам 3-4 дни максимум,за да преболедува. Но 20 дена е адски много:))
Иначе,да ти е живо и здраво бебето:)))А как се разбира с тези малки Чихуинца,дето си имаш oleeee
Така ми казаха от Бай Вет b) Иначе с удоволствие бих го извела и по-рано b)

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 26 October 2006 - 11:57 AM
Публикувано: 26 October 2006 - 01:16 PM
Цитат
Е няма начин обаче - ах или даф както се вика. Можеш да го научиш да напада по команда, но след това винаги ще трябва да си нащрек, защото не знаеш кога в главата му командите ще се объркат. Ако кучето е обучено да напада рано или късно става фал, затова трябва да сте подготвени
Публикувано: 26 October 2006 - 01:23 PM
Цитат
моят Бруно ве4е е на 7 месеца,много е умен див и красив,имаме само един проблем.Когато ни няма вкъщи повече от 4 часа,като се върнем има нещо изядено,вчера това беше солидна част от дивана,просто закъснях малко и като се върнах бях ужасена от гледката едното крило на дивана беше напълно обезкостено,лятото се беше случила подобна случка и на леглата,матраците бяха изядени.Днес повръща частиците плат дето е наял,но му няма нищо де,не му е за първи път,миналата седмица си изяде част от играчките и пак повръща няколко дена,сега вече има само каучукови играчки oleeee .Незнам какво да правя с него,как може да се отучи да прави бели като ни няма,отднес вече като излизаме на работа и го затваряме в една стая в мазето,иначе не виждам как ще си опазим имуществото.Някой ако има подобен проблем,моля да сподели или някакво решение worthy
Аз този проблем го разреших с две стъпки
1. Нарочно водих кучето до определени места в апартамента, оставях го да тръгне да захапва и в този момент ПЛЯС с вестника + думата НЕ.
2. В същия момент на всяко масто в жилището трябва да се търкалят свински (за по-малко) или телешки (за голямо куче) кокали и играчки, за да има с какво да се занимава.
По този начин със сигурност "статичните" предмети като мебели, врати и стени ще бъдат спасени. За обувките обаще няма спасение. Докато не му писне ще яде :)
Публикувано: 26 October 2006 - 01:55 PM
Публикувано: 26 October 2006 - 04:33 PM
Факт от миналата седмица-крадци са влезли в стълбището и избата на къщата,в която живеем докато сме били на работа.Вратата към жилището не се заключва,но кучето си беше в къщи:)-познай дали са влязли вътре...
Ако отидете да погледате тренировка на клуб Сириус ще видите как се учат кучетата на защита,която е част от спортната дресура-но това е мноого различно от реална ситуация-ротвайлерите задържат фигуранта с голямо удоволствие и изобщо това им е любимата част от всяка тренировка,но това в никакъв случай не е агресия насочена срещу човека.И е само една малка част от цялостното обучеие,.където послушанието поне за мен е много по-важно.
Публикувано: 26 October 2006 - 05:17 PM
Публикувано: 26 October 2006 - 06:29 PM
Цитат
Че защо да не разчиташ на кучето си?Те някои хора си взимат кучета точно с тази цел. b) А пък и ротовете са много добри лични пазачи. ;)
Така и така пиша да питам каква е цената на един 2 месечен рот?

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.
Публикувано: 26 October 2006 - 08:07 PM
Цитат
Мерси, успокои ме ного bravoS
Публикувано: 28 October 2006 - 01:58 PM
Публикувано: 28 October 2006 - 02:57 PM
сега само са ти нахапали ку4ето,еми някои друг път ако некой мастиф се покаже нали ще ти глътне направо рота
недеи обивал ку4етата,ако найстина е станало така пове4е няма да ти зака4ат рота.
Имал сам такива слу4ки и моето ку4е като здави някое ули4но ку4е и пове4е няма проблеми с него,трябва като го видят ве4е да бегат,поне така е при мен
Публикувано: 28 October 2006 - 08:29 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.
Публикувано: 28 October 2006 - 08:48 PM
Цитат
Четка с мек косъм, ротовете са късокосмести, така че едноразово е приличния вариант на поддържане на космената покривка.
При нас е ритуал, аз като взема четката и той тича веднага, ама и масаж му правя, кеффффффффффф. l)

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 28 October 2006 - 09:27 PM
Цитат
За ротове , догове , пинчери, и други късокосмести са удобни гумените чесалки или тези ,които са като ръкавица (тях не съм пробвала) И ако всеки ден си го четкаш , особенно сега като сменя бебешкият косъм, ще е напълно достатъчно.
s_i_d , гадно наистина s) имала съм подобен случей ,но налетяха на мен ,а кучето ми (пинчерка) като ги видя , дотича и се хвърли да се бие да ме спасява. Аз направо се чудих кого да спасявам по напред и добре ,че случайно мина един мъж и с един кол ги изгони. Разминаха се само с шутове от мен и нямам идея пинчерката как успяваше да ги хапе ,а нея никой не я докопа.
Публикувано: 29 October 2006 - 12:11 AM
Качих си снимчици на Парис от първия ден, когато го взехме. Тук сме уплашени и доста по-мънички но пак сме си сладки w) w) w)
Прикачени файлове
-
Picture_103.jpg (395.55K)
Брой сваляния: 102