Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#621 Потребителят е офлайн   Lora-Preta Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 26 October 2006 - 09:16 AM

Бих ви помолила ако имате номер на някой добър учител да ми пишете,искам да дам Лора на училище.Предварително благодаря!

#622 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 26 October 2006 - 10:05 AM

bib , виж в тази тема
http://dog.bg/f/inde...f=38&t=5281&hl=
питай там ако имаш още въпроси.

#623 Потребителят е офлайн   valmar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 October 2006 - 11:24 AM

Благодаря ви за съветите,
сега ще се впуснем да му търсим наморник,защото в мазето въобще не му харесва.Ще ви моля да ме насочите към място във Варна,където мога да си закупя?Знам за 2 зоо магазина до колхозният пазар,но ако някой знае и за други по-добри места нека да сподели с мен.
Благодарско още веднъж. 1super

#624 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2006 - 11:28 AM

Цитат

Искам да задам един въпрос, ако може, скоро ще си ходя в Лондон и ме интересува какво трябва да направя, за да взема Зара с мен, има ли някой, минал тази процедура, ще съм много благодарна !!!

Аз водих моите чихи-та преди седмица в Холандия. трябват им паспорти, задължително трябва да имат ваксина против бяс направена минимално 20 дена преди патуването, микрочип и декларация от здравната ветеринарна служба, 4е кученцето е здраво. Това е всичко. Много лесна процедура. За 1 час и си готова b)
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#625 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2006 - 11:30 AM

Цитат

Цитат

..Сега в събота ще му слагам третата ваксина и нямам търпение 20 дена след това да го водя на разходка!

Защо 20 дена след ваксината ще ви е първата разходка:)Наааай-много 10 дена след това се излиза- за максимална сигурност.Иначе може и след седмица.на кучето му трябват доколкото знам 3-4 дни максимум,за да преболедува. Но 20 дена е адски много:))
Иначе,да ти е живо и здраво бебето:)))А как се разбира с тези малки Чихуинца,дето си имаш oleeee

Така ми казаха от Бай Вет b) Иначе с удоволствие бих го извела и по-рано b)
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#626 Потребителят е офлайн   Elha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2006 - 11:57 AM

Въпрос: Имам ротвайлерче на 5 месеца. До сега се оправяхме криво-ляво с възпитанието му. Кученцето е социално (поне според мен), без да е досадно. В смисъл, че не ходи да се моли на всеки да му се радва, най-много да подуши някой и си продължава заниманието. Искаме да го научим да пази при команда. Тоест когато го разхождам рано сутрин и късно вечер да мога да разчитам на него при евентуален проблем. Бях готова да имам най-лигавото куче на света, което да се радва на всички, но няколко не дотам приятни инцидента ме убедиха, че ще трябва да направя нещо по въпроса. Най-сложното е, че не искам кучето ми да се превърне в кръвожаден звяр, а само да ме защити, ако се наложи. Съпругът ми е обучавал овчарка, но е разполагал с безкрайно много свободно време, а и овчарката не е ротвайлер. Не искам да експериментирам с кучето, а да се обърна направо към специалист. Ако може някои да ме насочи. По принцип изключвах намесата на учители във възпитанието на кучето, но сега не смея да пробвам сама защото тук грешката може да е фатална. Другият ми страх при специалистите е да не го озлобят прекалено... Затова ви моля ако някой е давал кучето си за подобно обучение да пише, за да не попадна на псевдо учители. Благодаря предварително. r)

#627 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2006 - 01:16 PM

Цитат

Въпрос: Имам ротвайлерче на 5 месеца. До сега се оправяхме криво-ляво с възпитанието му. Кученцето е социално (поне според мен), без да е досадно. В смисъл, че не ходи да се моли на всеки да му се радва, най-много да подуши някой и си продължава заниманието. Искаме да го научим да пази при команда. Тоест когато го разхождам рано сутрин и късно вечер да мога да разчитам на него при евентуален проблем. Бях готова да имам най-лигавото куче на света, което да се радва на всички, но няколко не дотам приятни инцидента ме убедиха, че ще трябва да направя нещо по въпроса. Най-сложното е, че не искам кучето ми да се превърне в кръвожаден звяр, а само да ме защити, ако се наложи. Съпругът ми е обучавал овчарка, но е разполагал с безкрайно много свободно време, а и овчарката не е ротвайлер. Не искам да експериментирам с кучето, а да се обърна направо към специалист. Ако може някои да ме насочи. По принцип изключвах намесата на учители във възпитанието на кучето, но сега не смея да пробвам сама защото тук грешката може да е фатална. Другият ми страх при специалистите е да не го озлобят прекалено... Затова ви моля ако някой е давал кучето си за подобно обучение да пише, за да не попадна на псевдо учители. Благодаря предварително. r)

Е няма начин обаче - ах или даф както се вика. Можеш да го научиш да напада по команда, но след това винаги ще трябва да си нащрек, защото не знаеш кога в главата му командите ще се объркат. Ако кучето е обучено да напада рано или късно става фал, затова трябва да сте подготвени

#628 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2006 - 01:23 PM

Цитат

Здравейте,
моят Бруно ве4е е на 7 месеца,много е умен див и красив,имаме само един проблем.Когато ни няма вкъщи повече от 4 часа,като се върнем има нещо изядено,вчера това беше солидна част от дивана,просто закъснях малко и като се върнах бях ужасена от гледката едното крило на дивана беше напълно обезкостено,лятото се беше случила подобна случка и на леглата,матраците бяха изядени.Днес повръща частиците плат дето е наял,но му няма нищо де,не му е за първи път,миналата седмица си изяде част от играчките и пак повръща няколко дена,сега вече има само каучукови играчки oleeee .Незнам какво да правя с него,как може да се отучи да прави бели като ни няма,отднес вече като излизаме на работа и го затваряме в една стая в мазето,иначе не виждам как ще си опазим имуществото.Някой ако има подобен проблем,моля да сподели или някакво решение worthy

Аз този проблем го разреших с две стъпки

1. Нарочно водих кучето до определени места в апартамента, оставях го да тръгне да захапва и в този момент ПЛЯС с вестника + думата НЕ.
2. В същия момент на всяко масто в жилището трябва да се търкалят свински (за по-малко) или телешки (за голямо куче) кокали и играчки, за да има с какво да се занимава.

По този начин със сигурност "статичните" предмети като мебели, врати и стени ще бъдат спасени. За обувките обаще няма спасение. Докато не му писне ще яде :)

#629 Потребителят е офлайн   Elha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2006 - 01:55 PM

Даааа, wattie и на мен ми се струва, че си напълно прав/а. Но не мога да спра да го разхождам, нито мога да убедя всички психопати, наркомани и сие да си стоят вкъщи докато ние се разхождаме. Лоша и шантава работа. В интернет намерих доста обяви на хора, които обучават кучета, но как да разбера кой наистина го прави... Дано някой който се е сблъсквал с подобен проблем пише. bl)

#630 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2006 - 04:33 PM

За обучението на ротвайлер за реална защита...аз лично не бих рискувала да си правя сама опити-нито с помощта на човек,който някога бил обучавал овчарка...по-скоро ви съветвам да наблегнете на послушанието-ротвайлерът е сериозно куче и си помислете какво ще стане,ако учен-недоучен реши,че нещо ви заплашва,а не можете да го спрете-а ситуации,които биха могли да го объркат-дал Господ-от тичащ човек край вас в тъмното до изплашено дете,което размахва пръчка и вика и т.н.Така че лично аз винаги съм си мислела,че е много по-важно такова куче да е максимално социализирано и свикнало с нещата,които се случват по улиците в града-а що се отнася до защитата-то в повечето случаи смятам,че присъствието му до вас ще е напълно достатъчно да откаже лошите хора от намеренията им.
Факт от миналата седмица-крадци са влезли в стълбището и избата на къщата,в която живеем докато сме били на работа.Вратата към жилището не се заключва,но кучето си беше в къщи:)-познай дали са влязли вътре...

Ако отидете да погледате тренировка на клуб Сириус ще видите как се учат кучетата на защита,която е част от спортната дресура-но това е мноого различно от реална ситуация-ротвайлерите задържат фигуранта с голямо удоволствие и изобщо това им е любимата част от всяка тренировка,но това в никакъв случай не е агресия насочена срещу човека.И е само една малка част от цялостното обучеие,.където послушанието поне за мен е много по-важно.
User's Signature

Качена снимка

#631 Потребителят е офлайн   Elha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2006 - 05:17 PM

Наистина не мисля да опитвам сама, но вече не искам и да разчитам на това, че някой евентуално ще се уплаши от кучето ми и ще ме подмине... Аз съм последния човек, който би искал да има зло куче, но обстоятелствата го налагат. Знам, че сама само ще озлобя кучето и ще стане беля. Затова така упорито разпитвам за някой добър специалист. Когато често минава по един и същ маршрут човек опознава всичко - сгради, хора, кучета... Така беше и в моя случай. Въпреки, че бяхме няколко човека и моето 28 килограмово кученце беше най-малко, не се поколебаха да ни направят проблем. Не ми се мисли какво би станало ако бях сама. Не пожелавам на никой да изпада в подобна ситуация, но се оказа, че и никой не е застрахован. Дано никога не ми се налага да разчитам на кучето ми да ме пази, но... Затова съм решена да намеря накой да помогне с обучението и да имам до себе си сигурен защитник. d)

#632 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2006 - 06:29 PM

Цитат

Наистина не мисля да опитвам сама, но вече не искам и да разчитам на това, че някой евентуално ще се уплаши от кучето ми и ще ме подмине... Аз съм последния човек, който би искал да има зло куче, но обстоятелствата го налагат. Знам, че сама само ще озлобя кучето и ще стане беля. Затова така упорито разпитвам за някой добър специалист. Когато често минава по един и същ маршрут човек опознава всичко - сгради, хора, кучета... Така беше и в моя случай. Въпреки, че бяхме няколко човека и моето 28 килограмово кученце беше най-малко, не се поколебаха да ни направят проблем. Не ми се мисли какво би станало ако бях сама. Не пожелавам на никой да изпада в подобна ситуация, но се оказа, че и никой не е застрахован. Дано никога не ми се налага да разчитам на кучето ми да ме пази, но... Затова съм решена да намеря накой да помогне с обучението и да имам до себе си сигурен защитник. d)

Че защо да не разчиташ на кучето си?Те някои хора си взимат кучета точно с тази цел. b) А пък и ротовете са много добри лични пазачи. ;)

Така и така пиша да питам каква е цената на един 2 месечен рот?
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.

#633 Потребителят е офлайн   bib Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 October 2006 - 08:07 PM

Цитат

Аз водих моите чихи-та преди седмица в Холандия. трябват им паспорти, задължително трябва да имат ваксина против бяс направена минимално 20 дена преди патуването, микрочип и декларация от здравната ветеринарна служба, 4е кученцето е здраво. Това е всичко. Много лесна процедура. За 1 час и си готова b)

Мерси, успокои ме ного bravoS

#634 Потребителят е офлайн   s_i_d Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 01:58 PM

Снощи излизаме на разходка и изведнъж от тъмнината изка4ат 4 - 5 помяра и запо4ват неква свирепа атака, просто ей така без при4ина.Добре 4е е яки4ък и смел и бях му обърнал строгия нашииник навън с бодлите ,ина4е не ми се мисли кво щеше да ни се слу4и.. Най якия от помярите беше моментално захапан за муцуната и не искам да ви обснявам какви писъци се разнесоха из кватрала ,не го пусна поне 2 минути ,откъсна му полвината нос и 4аст от устата.Останалите копеленца оба4е го нахапаха доста ,докато го държеше.Засилих 2 яки павета и едното издрън4а на щупен 4ереп някъде в кълбото от побеснели ку4та.Цялата работа беше не пове4е от 5 минути ,но после се 4уствах так се едно съм се бил с хора а не с некви песове.Равномсетката - множество ухапвани по ку4енцето ми ,по краката и по дупето ,яка рана на главата и рани по муцуната.На мен нищо.На помярите ,само на шефа много поражения, и едно като си тръгваше залиташе и падаше и едвам се изправяше (сигурно от камъка ,беше бая голям).Ветеринаря каза 4е нищо му няма на моето ку4е само повърхносни рани ,проми го ,би му няква инжекция и му залепи главата 4е яко те4еше кръв.Просто съм адски щастлив 4е имам ротвайлер ,адски смели, адски силни,адски умни животни ,сега се убедих 100% просто го видях в действие.Дори за секунда не се уплаши ,дори за секунда не се разколеба ,направо влезе в боя,истински бодигард.Дове4ера ще спретна една доста мащабна акция с у4астието на доста мои приятели ,в резултат на която доста помяри ще бъдат изтребени.Колкото и да оби4ам животните ,дове4ера ще убивам с удоволствие.Може да ме намразите сега и да ме обвините в бездушие или в квото там искате, но не ми дреме.Просто исках да ви разкажа тази история ,защото никога не беше ми се слу4вало такова нещо и доста се нервирах .Представям си ако нямах ротвайлер ами някой дородушен голдън или някое мопс4е или кокер ,сега ку4енцето ми щеше да е мъртво.Дове4ера ще има разплата на всяка цена ,никаква милост пове4е. a)

#635 Потребителят е офлайн   CoRso_Man Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 02:57 PM

ротвайлерите са смели
сега само са ти нахапали ку4ето,еми някои друг път ако некой мастиф се покаже нали ще ти глътне направо рота
недеи обивал ку4етата,ако найстина е станало така пове4е няма да ти зака4ат рота.
Имал сам такива слу4ки и моето ку4е като здави някое ули4но ку4е и пове4е няма проблеми с него,трябва като го видят ве4е да бегат,поне така е при мен
User's Signature

Cane Corso - Italian Mastiff[br]Качена снимка

#636 Потребителят е офлайн   bib Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 05:38 PM

Искам да попитам, трябва ли да реша малкия звяр и каква точно четка е подходяща за нейния къс косъм? Колко често трябва да го правя?

#637 Потребителят е офлайн   superfly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 08:29 PM

s_i_d егати ужаса .. много гадно е станало дано да скоро да се оправи смелия.И пред нашия блок има много улични помияри и много ще ме е страх като извеждам малкия какви неща могат да станат .. s)
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят.

#638 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 08:48 PM

Цитат

Искам да попитам, трябва ли да реша малкия звяр и каква точно четка е подходяща за нейния къс косъм? Колко често трябва да го правя?

Четка с мек косъм, ротовете са късокосмести, така че едноразово е приличния вариант на поддържане на космената покривка.
При нас е ритуал, аз като взема четката и той тича веднага, ама и масаж му правя, кеффффффффффф. l)
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#639 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 28 October 2006 - 09:27 PM

Цитат

За ротове , догове , пинчери, и други късокосмести са удобни гумените чесалки или тези ,които са като ръкавица (тях не съм пробвала) И ако всеки ден си го четкаш , особенно сега като сменя бебешкият косъм, ще е напълно достатъчно.

s_i_d , гадно наистина s) имала съм подобен случей ,но налетяха на мен ,а кучето ми (пинчерка) като ги видя , дотича и се хвърли да се бие да ме спасява. Аз направо се чудих кого да спасявам по напред и добре ,че случайно мина един мъж и с един кол ги изгони. Разминаха се само с шутове от мен и нямам идея пинчерката как успяваше да ги хапе ,а нея никой не я докопа.

#640 Потребителят е офлайн   KuKli4kaTa_DaRkY Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 October 2006 - 12:11 AM

Здравейте отново!
Качих си снимчици на Парис от първия ден, когато го взехме. Тук сме уплашени и доста по-мънички но пак сме си сладки w) w) w)

Прикачени файлове

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема