Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#721 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 November 2006 - 02:49 PM

Цитат

Морти ти е отговорила по-горе

"jani4ka - кучто е най-добре да започне да се учи (на училище)веднага ,след като може да излиза от къщи.А до тогава - у дома с наградки:) "

ааа не съм видяла. извинявам се r) а за пишкането ? как е най-добре да се процедира?
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#722 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 02:52 PM

Ако му е минала третата вакцина се започват дълги разходки и чакаш да направи нещо:))като направи много радост,много Браво,наградки.като го направи в къщи -караш се,да разбере,че не е хубаво.И така всеки ден с постоянство.

#723 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 03:23 PM

Цитат

Ако му е минала третата вакцина се започват дълги разходки и чакаш да направи нещо:))като направи много радост,много Браво,наградки.като го направи в къщи -караш се,да разбере,че не е хубаво.И така всеки ден с постоянство.

супер b) много ти благодаря. по принцип го усещам, че е доста умно куче. на втория - третия ден си знаеше вече името, така че мисля , че бързо ще се справи с нещата.
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#724 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:00 PM

[quote] [/QUOTE]
ЕЕ,ти пък:)))Аз с един подобен проблем се справих за около 10 мин:)))с помощта на строгия нашийник.от тогава нямам ядове.Така че,от теб зависи> [/quote]
добре де,Morti,при положение,че си се справила със своенравната кучка / 1г 8 м/ как така отново очакваш проявление на характера й?Зная,че природата на кучетата е такава - непрекъснато да се борят за място в глутницата, така че нормално е винаги да "очакваш неочакваното" от любимеца си.А сега пък ми казваш,че за 10 мин. си се справила с проблема с ръмженето...Объркваш ме така.Не го приемай като забележка, просто доста ме затруднява анализирането на реакциите на кучето и за това задавам може би тъпички въпроси.Но нали за такива като мен вие сте тук. bravoS

#725 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:12 PM

Цитат

23 килограма... bl) Защо ми се струва малко множко. Или кученцето е извънредно едро или е дебеличко b) , защото останах с впечатление, че е женско. Ето виж тук http://72.14.221.104...bg&ct=clnk&cd=1 , но не знам. cl)

Това е немски сайт - в западна европа ротвайлерите са доста по-малки от руските. Ще пратя нови снимки скоро и ще видиш, че за дебелина изобщо и дума не може да става - кучето е стройно и мускулесто

#726 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:17 PM

Да,и на мен като ми казваха ,не вярвах,но се оказа,че е така.Значи това,че съм се справила с ръмженето ,когато е била на 1.6г. не означава,че съм се справила тотално,завинаги.НЕ,кучето ще се пробва,усети ли слабост или аванта от твоя страна,за да се опита да обърне нещата- той господар,не ти:)))Първите прояви на доминантност при моето куче бяха още с влизането в къщи,хапеше,ръмжеше,когато правех нещо,което не и харесваше,опитвашесе да ме захапе n) Тогава точно в този форум прочетох какво се прави:))Корегции:)Не стана от първия път,но стана с упоритост:)След това си беше всичко ОК,докъто не влезе в така наречения кучешки пубертет на годинка и нещо:))И реши,че няма да ми даде кокала си.Тогава допуснах голяма грешка именно,защото бях решила,че кучето си знае кой кой е до края на жовота си- Да ама НЕ oo Когато реших да взема кокала(преди това съм го правила много пъти без да има реакция) тя ме изръмжа много силно,оголи зъби и отстъпи назад,а аз се СТЪПИСЪХ.Тогава кучето разбра,че съм слаба,а трабваше да реагирам на секундата .И ме чакаше нова борба:)Направих това със строгия нашийник,което посъветвах и теб.След 10 минути корегции ,взимане на кокала и пак връщане кучето спря да ръмжи.Сега се е случвало сама да ми го повери,ако има нещо вкусно в паничката и после да дойде да си го вземе пак:)
За това вече си знам-винаги очаквай кучето да те изпробва,и винаги реагирай на секундата.Иначе кофти.Аз се разминах лесно,но .......Да не говорим,че ежедневно с по-дребни неща си ме пробва,да види до къде може да стигне.:)))
Сега се сещам за още поне 2-3 случая сле дисторията с кокала,когато се е опитвала да ми се наложи с ръмжене, а единия път дори ме захапа,но като корегция към мен(не много силно).Реагирала съм веднага ии то доста бурно и тя веднага разбра,че трабва да спре до тук.
Оф,много зле обяснявам:)Сори:)Дано си ме разбрала и си извлечеш изводи.

#727 Потребителят е офлайн   direwolf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:24 PM

женска ли е?

при тях доминирането не е ли много по-слабо? изобщо има ли го?
User's Signature

blood tells.

#728 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:28 PM

Цитат

Да,и на мен като ми казваха ,не вярвах,но се оказа,че е така.Значи това,че съм се справила с ръмженето ,когато е била на 1.6г. не означава,че съм се справила тотално,завинаги.НЕ,кучето ще се пробва,усети ли слабост или аванта от твоя страна,за да се опита да обърне нещата- той господар,не ти:)))Първите прояви на доминантност при моето куче бяха още с влизането в къщи,хапеше,ръмжеше,когато правех нещо,което не и харесваше,опитвашесе да ме захапе n) Тогава точно в този форум прочетох какво се прави:))Корегции:)Не стана от първия път,но стана с упоритост:)След това си беше всичко ОК,докъто не влезе в така наречения кучешки пубертет на годинка и нещо:))И реши,че няма да ми даде кокала си.Тогава допуснах голяма грешка именно,защото бях решила,че кучето си знае кой кой е до края на жовота си- Да ама НЕ oo Когато реших да взема кокала(преди това съм го правила много пъти без да има реакция) тя ме изръмжа много силно,оголи зъби и отстъпи назад,а аз се СТЪПИСЪХ.Тогава кучето разбра,че съм слаба,а трабваше да реагирам на секундата .И ме чакаше нова борба:)Направих това със строгия нашийник,което посъветвах и теб.След 10 минути корегции ,взимане на кокала и пак връщане кучето спря да ръмжи.Сега се е случвало сама да ми го повери,ако има нещо вкусно в паничката и после да дойде да си го вземе пак:)
За това вече си знам-винаги очаквай кучето да те изпробва,и винаги реагирай на секундата.Иначе кофти.Аз се разминах лесно,но .......Да не говорим,че ежедневно с по-дребни неща си ме пробва,да види до къде може да стигне.:)))

[QUOTE]
малеее,Morti...страшна работа ще е тази,да знаеш ;)
аз не,че не вярвам в това, което казвате и пишете.Не ме разбирай погрешно,ама се оказва,че има отклонения от вашите преживявания и моите,което също е нормално-разни кучета, разни характери b)
Относно кокала - аз имах едно ухапване от негова страна.До тогава му вземах паничката, кокалите и каквото и да е от устата му.Но...веднъж докато си гризеше кокала / след като няколко пъти разиграх варианта да му го вземам и давам / посегнах да го помилвам по гърба.Той светкавично ме захапа и също толкова светкавично се сниши към земята.Предполагам, че е усетил, че е направил грешка.Аз също така бързичко го натиснах надолу, скарах му се и му взех кокала без да му го давам повече.Това - добре, но от тогава честно казано ме е страх да му бъркам в устата, докато е с кокал.Ако е захапал торбичка, салфетка или нещо друго, което не трябва - не се притеснявам да му я извадя, но кокал ли е - не правя опити или първо го карам да седне и тогава пристъпвам към вземане на кокала.Май ще трябва да си преодолея страха...

#729 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:31 PM

Цитат

женска ли е?

Аз дасега не съм виждал и чувал женско куче да се зъби и да опитва да доминира над мъж, но божа работа.

Ето малко нови снимки (последните три от преди малко): http://philipp.web.a...net/berry/0y4m/

#730 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:34 PM

Цитат

Цитат

женска ли е?

Аз дасега не съм виждал и чувал женско куче да се зъби и да опитва да доминира над мъж, но божа работа.

Ето малко нови снимки (последните три от преди малко): http://philipp.web.a...net/berry/0y4m/

става дума за куче на Morti,а тя е момиче wink

#731 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:35 PM

Не май,а ще трабва да си го преодолееш:))Кучето ти не е глупаво и ясно осъзнава,че те е страх.Това използва и моето куче в лучката с кокала.Да не мислиш,че аз не съм изпитвала страх:)За това реших,че със строг нашийник и повод имам най-голям контрол.Не съм и бъркала в устата,просто като исках да го взема и тя започваше да ръмжи я вдигаш на строгия,докъто не пусне кокала сама.След това го взимах ,погалвах и и и го връщах.И така през 5 мин,докъто не започна доброволно да го дава.И само аз имах този проблем.Приятелят ми,който изобщо не го е страх от нея и тя го знае си и го взимаше без проблем,но поискам ли аз-ела да видиш:)За това моя съвет е- никакви компромиси.Изправяй се срещу проблемите и ги решавай докъто е малък. 1super

#732 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:37 PM

Моя грешка - не обърнах внимание :)

#733 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:37 PM

Цитат

Цитат

женска ли е?

Всяко куче се опитва да се наложи на стопаните си,независимо от пола или породата.Какви зли пуделки има пред блока,моето куче бледнее,честно ви казвам:))))))))))))))))))))))))

#734 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:45 PM

Цитат

Не май,а ще трабва да си го преодолееш:))Кучето ти не е глупаво и ясно осъзнава,че те е страх.Това използва и моето куче в лучката с кокала.Да не мислиш,че аз не съм изпитвала страх:)За това реших,че със строг нашийник и повод имам най-голям контрол.Не съм и бъркала в устата,просто като исках да го взема и тя започваше да ръмжи я вдигаш на строгия,докъто не пусне кокала сама.След това го взимах ,погалвах и и и го връщах.И така през 5 мин,докъто не започна доброволно да го дава.И само аз имах този проблем.Приятелят ми,който изобщо не го е страх от нея и тя го знае си и го взимаше без проблем,но поискам ли аз-ела да видиш:)За това моя съвет е- никакви компромиси.Изправяй се срещу проблемите и ги решавай докъто е малък. 1super

още тази вечер ще го изпробвам с кокала 1super
ако утре не се включа във форума,значи съм нахапана b) шегичка де.
А нека питам и още нещо:от няколко седмици кучето има някакви корички по краката-това са като корички на стари,зараснали ранички.Наблюдават се в областта на предните му два крака.Водихме го на личния му ветиринарТой рече да го наблюдаваме две седмици и, ако се разрастват пак да отидем-най вероятно били гъбички?!Ние си ги наблюдаваме - не се разрастват, но и не намаляват. b)
Възможно ли е това да е от лежането на предните си два крака или наистина са гъбички?Имала ли си такъв проблем?

#735 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:49 PM

Не знам какво може да е.Защо не се консултирате с друг лекар,ако ви притеснява това.От лежане се образуват точно на "лактите"(ако мога така да ги нарека),когато се лежи на твърдо.И изобщо,защо не е направил някакви изследвания?За гъби?

#736 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:52 PM

ами точно там са...сега трябва да се притесня,че спи на твърдо ли?s)
И като споменах спане-той си имаше огроооомен кашон с балатум и постелка.За определено време всичко беше изпоядено.Сега си спи само на килимчето, но и него е взел да яде.Някакви идеи как да спре това унищожаване на мебелите?

#737 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 02:56 PM

И нашите постелки са на дупки:)Споко,ще му мине желанието с възрастта.Мъжките имат повече енергия и знам,че са по-големи рушители:)))А това,на лактите,ако е то твърдото,мажи ги с кремче някакво,здраве или вазелин,(такова ме бяха съветвали мен),но все пак трабва да знаеш дали не са гъбички!

#738 Потребителят е офлайн   Elha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 03:02 PM

Shery, по-добре се консултираи с още някой ветеринар. Ние имахме абсолютно същия проблем между двете предни лапи. Бях командировка, а мъжа ми не му обърнал достатъчно внимание. Ветеринаря му взе проби от коричката. Пи 10 дни антибиотик (за хора) - Линкомицин мисля, че беше. И отделно го мазах 10 дни с една паста. А ветеринаря ми каза, че тези "гъбки" не са съвсем безобидни и за хора. Снабдих се с много ръкавици за еднократна употреба за мазането и борбата започна. Сега нищо му няма. Но е гадно, че в листовката на антибиотика са описани силни отрицателни ефекти.

#739 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 03:05 PM

нашите постелки не са просто на дупкиb) той обича да ги прави от квадратни на овални - абсолютно всички си ги оформя по този начин.Куче със стил ще се окаже super best
другата му страст са торбички/ възможно най-мазни / , мокри кърпички и салфетки.голяма любов изпитва към тях.Караме се, НЕ-каме си....за сега не се вижда ефект.
днес отиваме на доктора за гъбичките.аз попитах, за да знам все пак - да не ни изпишат нещо за гъбички, а то да е просто мазолчета.Ти колко време маза твоето куче и изчезнаха ли му от вазелина?

#740 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 03:08 PM

Цитат

Shery, по-добре се консултираи с още някой ветеринар. Ние имахме абсолютно същия проблем между двете предни лапи. Бях командировка, а мъжа ми не му обърнал достатъчно внимание. Ветеринаря му взе проби от коричката. Пи 10 дни антибиотик (за хора) - Линкомицин мисля, че беше. И отделно го мазах 10 дни с една паста. А ветеринаря ми каза, че тези "гъбки" не са съвсем безобидни и за хора. Снабдих се с много ръкавици за еднократна употреба за мазането и борбата започна. Сега нищо му няма. Но е гадно, че в листовката на антибиотика са описани силни отрицателни ефекти.

благодаря Elha,ще го направя...
а за какви отрицателни ефекти става дума?

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни