Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#741 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 November 2006 - 03:09 PM

На моето изчезнаха,но си беше малко от лежане по плочките лятото:)Сега сме ок:)))Гледа да е меко и топло:)А ако успее да се добере до някои фотьоил без да я видя е най-щастлива:)Но за кратко l)

#742 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 03:25 PM

оооо,до фотьойла ли иска да се докопа?ние на нашия до сега не сме му позволили да се качва където и да е било от меката мебел...не, че не гледа с копнеж към дивана...
а как се преборихте с любовта към боклучките?

#743 Потребителят е офлайн   Elha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 03:50 PM

Антибиотика за гъбички е много силен и може да доведе до гастрит или колит (не помня), затова му го давахме с витамин C.
И нашия спеше на един фотьоил, но от постоянното му слизане и качване (със засилка) горкия фотьоил започна да се разглабя.
Ние лично още не сме се справили напълно с боклука. Но много помага ако в точния момент (когато налапва нещо, а е далече от теб) извикаш НЕ и го оцелваш с каишката. По този повод кучето ми вече има нова стратегия. Намира си нещо за хапване, подушва го и го подминава. Щом и аз подмина "плячката" то се връща малко назад и налапва "нещото" за секунди. n) Борбата е безмилостно жестока, няма да се отказвам, но за сега май и то не мисли да се откаже от дохранване по улиците... NNN

#744 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 03:53 PM

явно учат в едно училище wink и нашият използва тази стратегия.
Според мен това никога няма да бъде премахнато напълно...природа b)
а твоето куче колко е голямо?
колкото да приемането на хапчетата - в храната ли му ги слагахте?

#745 Потребителят е офлайн   Elha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 04:14 PM

Кучето от вчера е на 6 месеца. Той е невероятно лаком. Взимам хапчето с няколко гранулки в ръката си. Карам го да прави разни неща (седни, легни и т.н.) и му ги давам като награда. А той даже не ги дъвче, а направо ги засмуква. Това беше само с антибиотика, защото му делях капсулите и ги запушвах с хляб, ако ги сдъвче ще му загорчи и току виж ги изплюл. А витамин С и калция си ги дъвче като награда (пак седни, легни и др.). Сега само като чуе, че вадя хапче и тича. super best
А метода с хвърлянето не го видях от училище. Сама стигнах до него след много търчане по кучето. Ти къде водиш твоя разбойник?

#746 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 04:30 PM

охооо,че те са почти набори с нашия ....
а за училището имах предвид новата стратегия, която вашия е въвел /"Намира си нещо за хапване, подушва го и го подминава. Щом и аз подмина "плячката" то се връща малко назад и налапва "нещото" за секунди."/Пошегувах се,че са учили в едно училище.Иначе ние го караме на къщно обучение.В Сливен сме и се възпитаваме самостоятелно.Решихме,че така е по-добре.А вие къде ходите на училище.А как го научихте на команда "легни"?з когато му се карам и му давам команда "седни" той направо си ляга.Но това е само, когато разбере, че много съм ядосана.Иначе си изпълнява "седни" без проблем.

#747 Потребителят е офлайн   Rocco Икона

Публикувано: 10 November 2006 - 02:22 PM

Здравейте на всички!
Следя внимателно вашите съвети,мнения и преживявания с любимата ми порода!
Но нещо замлъкнахте от два дни.Имам въпрос:Как да разбера кога кучето ми ръмжи на игра и кога е сериозно?

#748 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 12:13 PM

Здравейте,
имам проблем и ще се радвам ако ме посаветвате нещо...
Имам женски рот и на 7ми роди 15 кученца. за съжаление от тях останаха само 5 - останалите умряха и някои от тях ги изяде. беше оставила едното настрани и аз го прибрах да го гледам. купихме специално мляко за бебета кученца, но ми се струва доста слабо не издава много звуци както останалите 4 които са при майката. Доста се притеснявам защото нямам опит в отглеждането на 4дневни кученца. ако някой може да ми даде съвет ще съм много благодарна.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  hera.jpg (5.05K)
    Брой сваляния: 89

#749 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 11 November 2006 - 12:41 PM

Хера , питай във ветеринарният форум тук http://dog.bg/f/index.php?act=SF&f=44. Кученцето трябва да го храните на всеки 1-2 ч и да е на много топло. Обезателно и да го изпишвате с мокричко памуче. Може да има проблем кученцето и вероятно да не оцелее.

#750 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 02:45 PM

Благодаря за съвета.
Аз го храня на 2 часа, но то само спи и се налага насила да му отварям устата за да захапи биберона... масажирам го преди и след хранене, а и вече няколко пъти се изака самичко. голямо мишленце е. Водих го на лекар, защото почна да диша през устата и се изплаших, но докторката ми каза, че нищо не може да се направи и може да не издържи много паленцето.

#751 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 11 November 2006 - 04:01 PM

Щом доктора не е направилнищо от теб зависи само да го храниш и това е . Това само можеш да направиш. Дано някой доктор те посъветва нещо. Аз имах кучка ,която абортира и всички кученца постепенно умряха ,а само едно оцеля и порасна.
Имаше ли мъртво родени кученца?

#752 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 05:24 PM

нямаше умрели - всички бяха живички, но явно майка им е решила 4е не може да ги изхрани. Незнам, тя за първи път ражда, а и аз нямам изобщо опит с малки паленца. сега остава само да се храним насила и да се надявам да уживее.

#753 Потребителят е офлайн   KuKli4kaTa_DaRkY Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 06:41 PM

Цитат

нямаше умрели - всички бяха живички, но явно майка им е решила 4е не може да ги изхрани. Незнам, тя за първи път ражда, а и аз нямам изобщо опит с малки паленца. сега остава само да се храним насила и да се надявам да уживее.

Много други не биха постъпили като теб - биха оставили кученцето да умре... Радвам се, че има хора на този свят, които не се отнасят към животните невежо, защото съм срещала много други, на които въобще не им пука... Моят красавец беше болен и за една седмица пръснах 50 лв само за лекарства, някои мои познати като разбраха и започнаха коментари като "Ти си луда" или пък "За едно куче никога не бих дала толкова пари" и т.н. Как да не дам пари като си го обичкам като детенце?! Хера - ти си доказателство, че има и грижовни и добри хора, продължавай така - малкото може и да не оцелее, но ти ще си направила всичко по силите си и няма да си виновна за нищо!!! Стискам ти палци!

#754 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 07:01 PM

Благодаря за добрите думи. и аз се чудя на тези хора, които с лека ръка биха прахосали един живот. имам познати, които с надсмешка се отнасят към моите грижи за кучето ми - майката. гледа ме я навън, но тя си има "двустаен апартамент с двор". Баща ми построи цяла къща с изолация отвън и отвътре, а на хората им се струва смешно да създадеш на кучето си такива удобства.
Бебешока все още се държи, сложила съм го на топло и се надявам, че правя всичко както трябва.

#755 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 07:09 PM

Хера,аз не съм лекар,но съм развъдчик макар и не на ротвайлери,но ще те посъветвам следното: инжектирай на кученцето 5% разтвор глюкоза,а също кучешкото мляко което му даваш вместо да го разтваряш във вода,го разтваряй в глюкоза.От глюкозата кученцето ще живне,но ако има вътрешни увреждания като проблеми в белия дроб,нищо няма да му помогне.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#756 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2006 - 08:38 PM

Благодаря ви много за отзивчивите съвети, но за съжаление не можах да спася кутрето, колкото и да ми е тъжно. да се надяваме поне, че четирите момиченца при майка си ще порастнат живи и здравички. Само да почнат да щъкат и ще им направя снимки, за да се похваля с тях.
до скоро...

#757 Потребителят е офлайн   muki77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2006 - 10:55 PM

Zdraveite, az imam rotvailer na 7 meseca, kazva se Roni, golqm e liglio i ne moga da go nau4a da idva kogato go vikam ili mu svirna, molq vsi4ki za savet a) Tova e toi:

МОД: Здравей! Като за първи път - редактирам ти снимката. По-нататък трием ако качиш нещо по-широко от 500 пиксела.
Относно възпитанието на симпатягата - разходи се из форума. Има огромен раздел за възпитание, където е отговорено на въпроса ти.
И пиши на кирилица.

Прикачени файлове

#758 Потребителят е офлайн   KuKli4kaTa_DaRkY Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 November 2006 - 10:23 PM

Здравейте! Този път ви моля за съвет.
Моето бебче беше болно. Ветеринаря му би два дена по две инджекции и Парис се оправи, живна и всичко си беше наред. Обаче от вчера има някакво топче на вратлето, което се увеличи днес двойно. Голяма подутина има мъничкият ми! Иначе е все така игрив и палав, няма признаци че е болен от нещо, но ако го пипна по подутината го боли.
Не знам защо стана така, много се притеснявам! Дали е от това че му биха инджекции във вратлето или от нещо друго?!
Днес не можах да го заведа на лекар, но утре ако цицината му не е спаднала ще трябва да ходим...
Притеснено ми е много, а и направо съм в шок, от известно време само проблеми с малкия, дано всичко да отмине по-бързо w)

#759 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 14 November 2006 - 10:40 PM

Твоят въпрос е повече за ветеринарите ,но мога да кажа как е било при мои кучета. НО ПЪРВО- УТРЕ НА ЛЕКАР!!!!! Случвало се е от инжекции с антибиотик ,който е много болезнен вратът на кучето да се схване и то направо се тресеше от болка. Дадоха ми една маз за мазане ,за да не се образуват твърди места и по-бързо да се разнесе оттока. Може и бучки да се получат, но отивай на лекар обезателно.

#760 Потребителят е офлайн   притил Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 03:08 PM

моята приятелка има е ше същия проблем-бучка и като го пипне-го боли(булмастиф е).но доктора и каза,че сама ще мине и нищо не му правихи и след 1 или 2 седмици се разкара!!!но отиди на лекар за по сигурно
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ СТОПАНИ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни