Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#761 Потребителят е офлайн   KuKli4kaTa_DaRkY Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 November 2006 - 06:31 PM

Току-що се връщаме от ветеринаря b) Малкия имал застояла кръв и лимфа във вратлето, явно заради многото антибиотици...Вкараха го в амбулаторията и 5 минути му изстискваха кръвта. Така пищеше миличкия, че сърцето ми се сви на топка...Сега е мъничко уплашен, но е добре, реши че е гладен(ОТНОВО). Утре и вдругиден пак ще ходим за такава процедура, незнам как ще издържа да му чувам писъците s) Но важното е че ще се оправи, затова съм спокойна. Докторът ни каза че иначе е добре r)
Да се надявам че вече няма да имаме проблеми, защото малко повечко ми идва... Знам че не трябва толкова да треперя над него, но не мога другояче, нали ми е детенце w) w) w)

#762 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 November 2006 - 06:44 PM

Цитат

Малкия имал застояла кръв и лимфа във вратлето, явно заради многото антибиотици...

Доколкото знам, каквито и да е инжекции НЕ се бият във врата - именно за това се е получил този проблем.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#763 Потребителят е офлайн   KuKli4kaTa_DaRkY Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 12:00 AM

Аз не разбирам от инджекции и къде се бият, когато беше болен нямаше начин да не посетим ветеринаря. А ако той е направил грешка...жалко защото УЖ разчитаме на него a) Както и да е, за мен важното е, че Парис е вече без топче на врата l)

#764 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 16 November 2006 - 12:00 AM

Цитат

Цитат

Малкия имал застояла кръв и лимфа във вратлето, явно заради многото антибиотици...

Доколкото знам, каквито и да е инжекции НЕ се бият във врата - именно за това се е получил този проблем.

Хм, на моите пък никога не са им били другаде инжекции bl) освен във врата. Ама като не съм аз лекаря ,за да казва смятах го за правилно.

#765 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 10:19 AM

Хмм, за щастие аз със моя нямам такива проблеми. Ето стана на 8 месеца, а единственото му разборляване беше, че на втория ден след като го зехме малко му потече носа, но го подържах на топло и на следващия ден беше здрав b) . Не знам на какво се дължи, дали на това, че живее на вънка и малко или много се калява, но е едно наистина здраво куче.
Наскоро имахме проблем със една егзема(образува се нещо като коричка и много се хапеше), която се беше образувала в областаа около опашката над нея. Отидохме на лекар и той ни даде 6 хомеопатични хапчета, по 2 за всяка седмица и сега почти се оправи и има само една малка част малко по-нагоре по гърба, но ако не се оправи ще вземем още 2 хапчета и ще се излекува. Така, че пожелавам на мъниците да бъдат също толкова здрави и силни като батко си Неро. l) ;)

#766 Потребителят е офлайн   muki77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 12:27 AM

Здравейте на всички, ротвайлерчето ми е на 7 месеца и ме интересува колко килограма трябва да тежи на тази възраст.

#767 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 08:59 AM

Цитат

Здравейте на всички, ротвайлерчето ми е на 7 месеца и ме интересува колко килограма трябва да тежи на тази възраст.

Зависи от кучето.Всяко си е индивидуално!

#768 Потребителят е офлайн   muki77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2006 - 08:50 PM

Морти, твоето куче колко килограма беше на 7 месеца, не искам точни килограми, искам долу-горе да знам колко трябва да тежи, защото си мисля че е малък за месеците си s)

#769 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2006 - 02:08 PM

Спокойно и аз така смятах за моя, до четвъртия му месец. Изоставаше със 7-8 килограма спрямо данните в онази таблица. Но след това започна да расте с "чудовищни" темпове и сега е едно доста едро куче.

А искам да попитам, така като чета из форума и оставам с впечатлението че има и строги нашийници, които могат да се обръщат и с шиповете навън. Ако има такива наистина бих искал да взема такъв, защото да мога да го използвам и като отбранително средство срещу други кучета(напоследък почнаха много да му налитат, но той още разсъждава бебешки и трябва аз да го отдръпвам, той тръгва да си играе с тях, а те му ръмжат....). Вече е на 8 месеца, а още е с бебешките си каишка и повод, а повода е дълъг 1.20 метра, ако не се лъжа и не ми е много удобно. Също бих искал да знам, ако съществуват разбира се къде от Варна мога да си закупя такъв. ;)

#770 Потребителят е офлайн   muki77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2006 - 02:40 PM

jikata01[B], здравей, строг нашийник се продава в Кауфланд ( новият хипермаркет в Младост) там видях веднаж като ходих. Твоето куче какви команди знае, колко е високо, ако можеш покажи ми снимка на него да го видя, моето е показано по- горе- там е на 6 месеца.

#771 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 19 November 2006 - 09:39 PM

Цитат

Вече е на 8 месеца, а още е с бебешките си каишка и повод, а повода е дълъг 1.20 метра, ако не се лъжа и не ми е много удобно. Също бих искал да знам, ако съществуват разбира се къде от Варна мога да си закупя такъв. ;)

Къде живееш? До нас има една борсичка за аксесоари и храни- "Алиса 33". Намира се точно до кметство Приморско до Електрон, между детската градина и кметството в блока зад градината. Сега там в съседство има строеж( къде ли няма oleeee ) . Влока е срещу оградата на градината. Едно обяснение му дръпнах.... ouu Пиши ми на лични и ще ти обясня по точно. Там много неща са по-евтини и ако нямат нещо в момента може да почакаш и да си избереш друг път. Аз си взех кожен нашийник от там за дворното ни куче и мога само да го хваля bravoS .

#772 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2006 - 09:04 PM

Да, но аз попитах за такъв дето може да се обръща. Иначе аз знам от къде мога да си купя и обикновен. А това за Кауфланд изобщо не е вариант, защото там са в пакетчета и не можеш да го видиш какво представлява. Не мога да пусна снимки, защото нямам цифров фотоапарат за съжаление. Иначе благодаря за отговорите, но питах специално за такъв, който се обръща...

#773 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 20 November 2006 - 10:25 PM

Според мен всеки нашийник се обръща много лесно ,особено ако е метален, душащ и дори със зъби.

#774 Потребителят е офлайн   KuKli4kaTa_DaRkY Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 November 2006 - 01:20 AM

Не мога да разбера защо Парис толкова много си пази храната...Аз лично смятам че не е нормално. Е, разбирам ако взема да му бъркам в чинията да ми изръмжи, но при него нещата са много по-зле - само да го докосна по тялото с ръка и се обръща да хапе със злоба...УЖАС bash Вчера, когато се опитвах да го науча че е нормално да го закачам когато яде, той ме ухапа. Е, все още е малък - на 2 месеца и половина, но от доста време се опитвам да го науча, а той не възприема изооообщо s)
Има ли някакъв по-специален метод за приучаване, аз просто му говоря нежно и го галя, нооо НИКАКЪВ ефект вече доста време! (love)

#775 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 21 November 2006 - 01:42 PM

KuKli4kaTa_DaRkY, с нежно говорене и галене няма да стане. Ротвайлерът е сериозна порода и трябва да се отнасяте по-строго. Има със сигурност обяснено във форума как да се коригира това ръмжене, хапене и изобщо агресия, когато се бърка в чинията на кучето. Прочетете и за доминантното поведение на кучето, явно вашето е такова още от съвсем бебе.
Успех!
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#776 Потребителят е офлайн   притил Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2006 - 06:41 PM

KuKli4kaTa_DaRkY наистина ме се струва доменантно поведение!!ще трябва да се справиш с снего възможно най-бързо,защотот особенно с такова едро куче скоро...! 1super
виж тук за доминнатно поведение и изобщо за агресията 1super

пуснете някоя снимка на ротчетата!! s) w)
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ СТОПАНИ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ

#777 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2006 - 09:54 AM

Алма с любимата и топка на тренировки в клуб Сириус

Качена снимка

Искаш ли топка:)

Качена снимка

#778 Потребителят е офлайн   притил Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2006 - 02:01 PM

Алма е страхотно куче!!!много ми харесва!!!е и другите ме кефят!!!! wink w) w)
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ СТОПАНИ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ

#779 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2006 - 02:05 PM

Благодаря cheers

#780 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 22 November 2006 - 03:17 PM

Порастна нашата бебочка Алма! bravoS
Вече е голямо, страшно, но сладко роти w) l)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни