Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#301 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 April 2006 - 08:08 AM

w) w) w) Миличкият, колко е сладък!!!! Добре изглежда, трябват повечко грижи, като за бебе. l) Чудесно е , че си се свързал с ветеринар, по-спокоен ще си , а и лекарят знае как да се процедира. Кучо ще укрепне бързо!! Сега не трябва да го водиш навън, вкъщи, в кашончето/кошницата, ..импровизираното кучешко панерче/, защото е съвсем мъничък.
Помня нашият го взехме на близо 2 месеца и лекарят забрани до 3-тия месеца да го водим навън.
Успех с грижите и да пишеш за малкия бебок! w)
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#302 Потребителят е офлайн   Striker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2006 - 02:14 PM

w) w) w) Бях забравил какви малки сладурчести топченца са като малки bravoS
User's Signature

<- Дрол vom Wolfert Turm Hjch е много готин :)[br]<-[br]Баща - Atila Azman[br]Майка - Boni vom Wolfert Turm Hjch

#303 Потребителят е офлайн   didoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2006 - 04:08 PM

Здравейте,отново сам аз и моето малко рот-че ,ходихме на ветиринар казаха ни че сме си добре за сега даде му доктора паста за ватрешно обезпаразитяване и сега сме с разтройство но маи е нормално.Може ли само едно въпросче на тая възраст то е ясно трява храната да е за мъничета ,но дали гранулките са по-добре от консервите или не ?
Благодаря ви предварително r)

#304 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2006 - 08:42 PM

Да,гранулите са по-добри от консервите.Само да не са някакъв "любимец" примерно.и задължително за малки кучета!
User's Signature

Качена снимка

#305 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 April 2006 - 12:07 PM

Цитат

Никой не ти се бърка в приоритетите и ти желая високи спортни постижения.Още повече за спортна дресура не се изискват високи породни качества и екстериор,за тази цел можеш да си вземеш и куче от улицата.Затова се постарай да не даваш квалификации за неща които не са ти ясни а си чула от някой друг дървен философ,кучетата които побеждават в България,побеждават и в чужбина, а и идея си нямаш за каква конкуренция става дума и колко е трудно.Кинологията в България може да не е на това ниво което ни се иска,но върви напред и става все по силна благодарение на такива като нас.След като те интересува спортната дресура надявам се ще участваш на някое състезание или само си обучаваш кучето да подскачка по полянките и да сяда.
от мене успех в спорта b)

Здравей Joroassassin. Ще подмина с мълчание и доста голямо пренебрежение "професионалните" ти изказвания по отношение на участието в изложби и породистите кучета. Не смятам да обсъждам въобще комплексарските ти излияния, които са признак на доста лош вкус!. Ще кажа само няколко неща. Освен развъждането на ротвайлери има и доста други начини за избиване на комплекси. Язък, че имаш такива хубави кучета! Ама така си е! Когато човек няма достатчъно качества и няма с какво друго да блесне, си търси начини да си навакса ниското самочувствие с нещо друго. Е, ти явно си решил това да бъде чрез развъждането на колкото се може по-големи и страшни кучета! Пък и някоя парица ще падне! А за твоите породисти кучета пет пари не давам! Ако ще да са най, та най! Само едно е сигурно! Твоите кучета може да са супер породисти и супер обучени, може да печелят конкурс след конкурс, ама собственика им хич не е породист! Май от пумиярската порода ще е!
Предполагам, че повечето участници в този форум са достатъчно умни и стойностни хора. А съм сигурна, че има и доста по-заможни от теб, които могат да си позволят много по-скъпи и породисти екземпляри от твоите! Така, че си запази грандоманските изказвания за кварталната кръчма! Не сме се включили в този форум за да четем комплексарските ти философии, а да споделим своите проблеми и опит при отглеждането, да пообщуваме за това, което най-много обичаме - ротвайлерите! И не забравяй! Винаги има и по-добри от теб! Въпросът е как ги възприемаш! Очевидно ти не си от хората, които умеят да ценят и с достойнство да приемат, че може пък и да има и по-добри от него!

#306 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2006 - 05:15 PM

Цитат

Здравей Joroassassin. Ще подмина с мълчание и доста голямо пренебрежение "професионалните" ти изказвания по отношение на участието в изложби и породистите кучета. Не смятам да обсъждам въобще комплексарските ти излияния, които са признак на доста лош вкус!. Ще кажа само няколко неща. Освен развъждането на ротвайлери има и доста други начини за избиване на комплекси. Язък, че имаш такива хубави кучета! Ама така си е! Когато човек няма достатчъно качества и няма с какво друго да блесне, си търси начини да си навакса ниското самочувствие с нещо друго. Е, ти явно си решил това да бъде чрез развъждането на колкото се може по-големи и страшни кучета! Пък и някоя парица ще падне! А за твоите породисти кучета пет пари не давам! Ако ще да са най, та най! Само едно е сигурно! Твоите кучета може да са супер породисти и супер обучени, може да печелят конкурс след конкурс, ама собственика им хич не е породист! Май от пумиярската порода ще е!
Предполагам, че повечето участници в този форум са достатъчно умни и стойностни хора. А съм сигурна, че има и доста по-заможни от теб, които могат да си позволят много по-скъпи и породисти екземпляри от твоите! Така, че си запази грандоманските изказвания за кварталната кръчма! Не сме се включили в този форум за да четем комплексарските ти философии, а да споделим своите проблеми и опит при отглеждането, да пообщуваме за това, което най-много обичаме - ротвайлерите! И не забравяй! Винаги има и по-добри от теб! Въпросът е как ги възприемаш! Очевидно ти не си от хората, които умеят да ценят и с достойнство да приемат, че може пък и да има и по-добри от него!

Никой не ви е искал мнението,такива сме ги слушали и друг път. b)Такива смешковци като вас,не ме впечатляват.Всичките дрънканици за комплекси и прочее си ги запазете за вас.Има много по добри от мен,но Вие не сте от тях.
My Webpage

айре със здраве

#307 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 April 2006 - 05:39 PM

Цитат

Никой не ви е искал мнението,такива сме ги слушали и друг път. b)Такива смешковци като вас,не ме  впечатляват.Всичките дрънканици за комплекси и прочее си ги запазете за вас.Има много по добри от мен,но Вие не сте от тях.
My Webpage

айре със здраве

Сед като сте ги слушали и друг път, очевидно не само аз съм на това мнение за комплексарската ти личност!
Ако смяташ, че пък с прекаленото си самочувствие (без покритие както забелязвам поради липсата на достатъчно умствен багаж) и нагло поведение ще впечатлиш някого, много се лъжеш! Дебелашката нахаканост не е никак добра реклама за човек, който се определя като производител! Освен това не знаеш коя съм и с какво се занимавам. Така, че съветът ми е да бъдеш малко по-внимателен по отношение квалификациите за това кой колко е добър и дали е по-добър от теб или не. Освен това семейството ми има достатъчно предишен опит с киноложки изложби , но с друга порода куче и аз самата имам доста добра представа за расовостта на кучетата. Два пъти сме били златни медалисти и то преди въобще да си чул за кинология в България! Така, че не давай квалификации за това кой какъв е без да си сигурен в това което твърдиш!
И ние знаем сложни думички като екстериор и т.н.
А как е интериора на твоите песове?

#308 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2006 - 06:11 PM

Много ти е сладко мъничето! Мисля, че е нормално да спи повече, та то си е бебе.
Прочети ето ТУК, дори не всичко, а мненията на Иглика. Мисля, че има какво да научиш.

Цитат

След навършване на 25-27 -дневна възраст на малките може да им се предлага по-малко и постепено друга храна, ако това се налага.Това са специални гранулирани храни или пастети, които в началото се размесват с млякото или с топла вода до получаване на рядка каша(малко по-гъста от боза) Малките на тази възраст все още нямат инстинкт за дъвчене - могат само да лочат.
- това по повод на храненето, но е много кратко, най-добре иди на линка. Успех и дано нямате проблеми с мъника! w) d)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#309 Потребителят е офлайн   didoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2006 - 06:29 PM

Благодаря ти за информацията,щте ми е полезна r) Мислех и да питам други неща ,но като видях кви спорове се водят ,реших да поизчакам ;) Имам едно чудене???Малкият вчера и днес има разстроиство и незнам кво да правя.Иначе яде само гранулки за малки бебета кученца и то с голямо настървение.Весел е и игрив ,но това разстроиство ме притеснява.Доста потарсих из форума нещо но немойах да намеря пък може и да не съм търсил правилно незнам s) Ако може някой да помогне щте сам много благодарен r) Питах един ветиринар ама иска да му го занеса пък аз не искам да го разнасям .........няма ваксини още,времето е кофти,пак и таман се поуспокои в кащи ......не искам да го травмирам пак.Когато ходихме първия път за пастичката за вътрещно обезпаразитяване пак искаще да го види и тогава го носих ,но беще много уплащен и скимтеше.Надявам се да ме разберете правилно хем искам да разбера кое е най-добро за него хем да не го разнасям напред назад докато няма ваксини пак и знам ли кви кучета са ходили в тоя кабинет.Сигурно някои от вас си мислят че много се шашкам ама като нямам опит и се тревожа да не объркам нешто.Благодаря ви за вниманието още един път. d)

#310 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 April 2006 - 07:49 PM

Poohi! Това е първото ти предупреждение в този форум.
Дръж се прилично, моля.
User's Signature

Качена снимка

#311 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2006 - 09:24 PM

пухи кво ви става b) нещо запецнахте b) умствения ми багаж си ми стига,както и всичко останало.нещо си противоречите,уж нямахте понятие за изложбите,пък сега златни медалисти - бравос b) и за сложните думички за вас, които знаете пак бравос b) и за далечните, отдавна изминали времена в които сте били връх в българската кинология - пак бравос. b)за да спите спокойно ще ви обясня,че срещу собственичката на Ланс,нямам нищо против,напротив много симпатично и нормално момиче,което си работи сериозно с кучето.което не може да се каже за морти или там както и да е,която с чужда пита помен прави.но и срещу нея нямам нищо против.в дънцето има едно гнусно човече което ще го ям докато диша и имам сериозна причина за това.имаме си закачка и това не ви влиза в работата.интериора на моите песове също е ОК,ако желаете мога да ви позволя някоя сутрин да съберете част от него. b) а коя сте и какво сте въобще не ме е еня. b)
искренно ваш Г.Ефтимов

#312 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2006 - 09:47 PM

Цитат

Благодаря ти за информацията,щте ми е полезна r) Мислех и да питам други неща ,но като видях кви спорове се водят ,реших да поизчакам ;) Имам едно чудене???Малкият вчера и днес има разстроиство и незнам кво да правя.Иначе яде само гранулки за малки бебета кученца и то с голямо настървение.Весел е и игрив ,но това разстроиство ме притеснява................ d)

Тревогите ти за кученцето са понятни на всеки, който обича и отглежда домашен любимец. Това, че има разстройство не е много добре. Трудно ми е да гадая какви са причините. Най-добре повикай лекар вкъщи, те ходят, за да не го разнасяш. Пък от друга страна, щом яде и е весел, може и да не е толкова сериозно, но най-добре е лекар да го види и да определи. d)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#313 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2006 - 10:51 PM

Цитат

Здравейте,отново сам аз и моето малко рот-че ,ходихме на ветиринар казаха ни че сме си добре за сега даде му доктора паста за ватрешно обезпаразитяване и сега сме с разтройство но маи е нормално.Може ли само едно въпросче на тая възраст то е ясно трява храната да е за мъничета ,но дали гранулките са по-добре от консервите или не ?
Благодаря ви предварително r)

Кученцето има ли опашка?Много малко си го взел a) Съветвам те да купиш поне един чувал Роял Канин - стартер и сухо мляко за кучета от Роял канин,малко е скъпичко но е много важно как ще го захраниш в началото.Стартера е 114лв.за 20кг. а сухото мляко е към 30лв. за 2кг.ще му забъркваш гранулите със сухото мляко и можеш да му даваш към храната витаминен комплекс - SA-37.За калций според мен е много рано.Ако храниш с качествени гранули Роял Канин,Юкануба или Проплан по принцип се внимава с калция.Можеш да му даваш и по малко пресна телешка кайма- след като навърши поне 60 дни.На 4 месеца те съветвам да направиш кръвна картина - калций - фосфор,за да знаеш какви количества да даваш.Аз лично на подрастващи кучета им правя пълна кръвна картина на 4,6 и 12мес.за да знам какво става с дзвера.Давай също сирене и извара.На кученцето му трябва и слънце за да усвои калция ,но умерено за да не го прегрееш.Винаги се отнасяй сериозно към разстройството защото много бързо обезводнява кучето.За консервите направо забравяй,има доста добри сухи храни на умерени цени.
И на тази възраст кучето повече на ръце и никакви стълби,пускане от високо и скачане,ще го следиш да не е дебел за да не изкриви ставите.
успех

#314 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2006 - 10:58 PM

Цитат

По нагоре четох нещо за подварено мляко,което е пълна тъпотия.Имай впредвит,че кучетата не могат да усвояват напълно краве мляко,и се разтройват задължитерно от него,може да се дава но разредено с вода.Както ти написах има сухо мляко за кучета,ако не можеш да го намериш ще ти изпратя от София,или ако идваш насам ще те заведя да си купиш всичко каквото ти трябва. b)

#315 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2006 - 11:35 PM

Лек нощ на всички ,които още не спят:)

#316 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2006 - 08:11 AM

Цитат

По нагоре четох нещо за подварено мляко,което е пълна тъпотия.Имай впредвит,че кучетата не могат да усвояват напълно краве мляко,и се разтройват задължитерно от него,може да се дава но разредено с вода.Както ти написах има сухо мляко за кучета,ако не можеш да го намериш ще ти изпратя от София,или ако идваш насам ще те заведя да си купиш всичко каквото ти трябва. b)

Да, и аз съм чувала преди време докато Рик беше подрастващ съвети-да му давам прясно мляко. bl) Разстройство е гарантирано!Да не говорим за попари с прясно мляко. a) В началото като лаик съм му давала веднъж-дваж, но като видях рядкото щастие-абсурд.
Комуникирайки с познати кучкари виждам, че митът за прясното мляко все още важи, за съжаление. s)
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#317 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 April 2006 - 08:56 AM

Цитат

Poohi! Това е първото ти предупреждение в този форум.
Дръж се прилично, моля.

Sorry ако съм попрекалила малко, но ме дразнят разни надути типове, които си мислят, че знаят всичко.
Имам питане към всички. Как чистите зъбите на вашите кучовци? За нашия взех четка и паста за зъби ама ми се струва доста трудно да му измия зъбите като на човек. Моля дайте съвет.

#318 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2006 - 08:59 AM

Цитат

Имам питане към всички. Как чистите зъбите на вашите кучовци? За нашия взех четка и паста за зъби ама ми се струва доста трудно да му измия зъбите като на човек. Моля дайте съвет.

Ми аз не мия зъбите на кучето си:))Давам и кокали ,а също така сега и купувам от тези кокалчета- кожените,който имат една дебела заелна,ментова линия:))Те са точно за това.Има ги в магазина на ул.Алабин,аз поне от там ги взимам,предполагам,че ги има навсякъде вече:)

#319 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 April 2006 - 09:11 AM

Цитат

Ми аз не мия зъбите на кучето си:))Давам и кокали ,а също така сега и купувам от тези кокалчета- кожените,който имат една дебела заелна,ментова линия:))Те са точно за това.Има ги в магазина на ул.Алабин,аз поне от там ги взимам,предполагам,че ги има навсякъде вече:)

Да, виждала съм ги по зоомагазините ама не знам дали имат добър ефект. А днес сутринта установих, че на наш лигльо горните зъби са много жълти. Та не знам дали с тези ментови кокалчета ще успея да ги изчистя. При вас как е? Добре ли се чистят зъбите с тези кокалчета?

#320 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2006 - 09:23 AM

Цитат

Ще си позволя да ви дам няколко съвета,без претенции,че знам всичко. b) Първо се намазват венците и зъбите с домат,изчаквате 10 мин.и почиствате всичко в устата със памук и сода за хляб,след това може да минете и с лимонов сок.Ако кучето има натрупан зъбен камък се почиства от ветеринар механично или най добре с машина за почистване на зъбен камък.Желателно е да не се приспива кучето за тази манипулация,особенно по възрастните.Поне моите песове дават да им се чистят зъбите от ветеринар без приспиване.Ако свикнете от малки кучетата си да им се бърка в устите,после нямате проблеми за най различни манипулации.
Извинявам Ви се предварително ако съм Ви засегнал с тези съвети. b)

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни