Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#1061 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 March 2007 - 08:42 PM

Аз имам по-истеричен случай.Май съм казвал ама кучето ми е пуснато и вижда едно Хъски и отива да си играе ама другото куче я охапа и тя побесня и тя го олигави само.Ама стопакната е с пристъпи на изтерия и се развика "Не не ох боже мой това куче.Земето го бе"Ако я колят няма да вика така.

#1062 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 12 March 2007 - 08:42 AM

Абе изобщо всякакви ги има...да не говоря за 85% от собствениците на хъскита в Младост (София) какви са... Вчера се разхождахме ние на полето с трите кучета и срещу нас идваше някакъв с хъски, при което ние веднага вързахме кучетата си като го видяхме. Човека продължи да ни приближава с пуснатото си куче, което също не беше от най-дружелюбните. Аз го помолих да го върже, а той взе да ми обяснява, че щели да се "сджафкат" ако го хване...Ами кучето се беше запътило право към нас добре, че все пак реши да си хване кучето. И всичките са такива. Говоря, говоря да ги връзват, те не вдяват. Дано не се получи някой ден някоя по-страшна засечка, защото става ужас s) n)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#1063 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2007 - 01:04 PM

Аз имах случка вчера...разхождах си двете чихуахуачета и ротвайлера в Южния парк...По едно време дойдоха три кучета при нас, вълчак, бигъл и едно едро смесено. Всичките бяха на хора. Жена с овчарката ми каза да внимавам, защото това смесеното (между другото страшно красиво куче) е доста злобничко. В един момент се скараха нещо с моя Бруно(ротвайлера) и аз се изместих, тъй като Бруно е толкова дружелюбен, че няма накъде повече и не съм сигурна до колко може да се защити. Доста голям е, но е на 7 месеца и не е свикнал да се разправя с "гадняри". Та отивам аз да си говоря с една жена с йоркширче. И както си говоря вече сигурно 15 минути оня злобня пристига при нас и без нищо ми напрадна едното чихи. Така го връхлетя и почна да го хапе, че миличкото ми кученце почна да пищи все едно го колят. Аз скочих да го оттървавам, въобще и не се замислих дали нещо на мен ще ми направи тая гад, а в същото време Бруно който беше доста далече и си душеше в тревичката се спусна да ни помага. Оня се стресна и от мен и от Бруно и избяга. Като се разкрещях на собственика той се стъписа и отговора му беше: Ами аз се заприказвах , извинявайте! Попитах го аз как може да е толкова безотговорен и в случай , че си познава кучето въобще да си позволи лукса да го пуска без каишка, а той ме гледаше просто ококорено, извиняваше ми се, завърза го и изчезна. На моя кучо слава богу заради бързата ми реакция нищо му нямаше освен страхотна уплаха, доста след това пищя горкия, но се питам аз защо ние с добрите и/ или малки кученца които и на мравките път правят трябва да ходим вързани с каишки в парка , а тези със злобните кучета си ги пускат наволя да си търчат никакъв надзор ??? bl)
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#1064 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2007 - 03:28 PM

Аз също искам да ви споделя едно доста неприятно преживяване.Излизам от входа на блока и ме вижда комшия от съседния вход.Казва ми да отида да си разхождам ротвайлера някъда по-далеч ,защото кокера му бил пуснат а бил и доста заядлив.Аз тръгнах в другата посока за да се отдалеча от тях,но в този момент кокера ни видя и се спусна към нас .Моето куче си беше на каишка но без намордник,защото не е агресивен.Кокера дойде и започна да го лае и хапе по краката.Арес му изръмжа и той си тръгна,но след секундси се върна още по-настървен.Тогава вече не можах да реагирам,защото бях с гръб и Арес го хвана за муцуната и я разкъса.През това време господина на когото няколко пъто извиках да дойде ида хване кучето си за да мога да се отдалеча просто си седеше и си приказваше с други хора.Дойде чак като кученцето му се разквича.Не мога да ви опиша как се изплаших и какъв ужас изживях.Не знам защо хората с по-малки кучета си мислят че за тях законите не важат,че не са длъжни да си разхождат с каишки и ние едва ли не трябва да ги заобикаляме от далеко за да не предизвикваме домашните им любимци.Защото познайте какъв панаир стана в блока след тази случка и кой беше виновния.

#1065 Потребителят е офлайн   Kalina22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2007 - 07:44 PM

здравейте отново, има един проблем с моя Рот, който ме притеснява- почти постоянно седи приведен, главата надолу и опшката също. айде за опшката сякаш е нормално, но защо си привежда така главата? все едно постоянно го бия, а няма такова нещо. удрям го много рядко, като повечето пъти е по дупето, а когато посегне да яде нещо от земята навън с каишка по муцуната. но в никакъв случай не го пребивам или нещо такова, а той така се държи. не е нападан от кучета, грижа се за това n) , не е плашен и е обграден само с внимание. в момента е на 5 месеца и няколко дни, забелязвам и особенна промяна в поведението му- изведнъж стана много послушен, много смирен. чудя се дали тези му стоики не са резултат просто от някакъв период в развитието му. благодаря на всеки отговорил

#1066 Потребителят е офлайн   Kalina22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2007 - 06:44 AM

Цитат

здравейте отново, има един проблем с моя Рот, който ме притеснява- почти постоянно седи приведен, главата надолу и опшката също. айде за опшката сякаш е нормално, но защо си привежда така главата? все едно постоянно го бия, а няма такова нещо. удрям го много рядко, като повечето пъти е по дупето, а когато посегне да яде нещо от земята навън с каишка по муцуната. но в никакъв случай не го пребивам или нещо такова, а той така се държи. не е нападан от кучета, грижа се за това n) , не е плашен и е обграден само с внимание. в момента е на 5 месеца и няколко дни, забелязвам и особенна промяна в поведението му- изведнъж стана много послушен, много смирен. чудя се дали тези му стоики не са резултат просто от някакъв период в развитието му. благодаря на всеки отговорил

d)

#1067 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2007 - 10:06 AM

Цитат

може ли линк към сайт на някой български развъдник  d)

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ 'ТИШЕВИЦА'

#1068 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 13 March 2007 - 11:38 AM

Трудно е с голямо, трудно е и с малко куче. За съжаление има прекалено много безотговорни хора с всякакви породи или не породи кучета. А за безотговорността...аз не знам какъв е лека. То не става да се шамарят стопаните, кучетата още по-малко. За това, просто можем да се ядосваме, когато се получи някоя такава ситуация и да правим всичко възможно да ги избягваме. На мен лично ми е жал за кучетата на безотговорните стопани. Тук-в нашата градинка те са 50%, което е много. Големи, малки, средни...всякакви. Има го и моментът, в който хората си връзват кучетата, само когато знаят че могат да бъдат наранени, а когато те могат да наранят...дреме им. Такива случки имах безброй докато нашите кучета бяха още малки, слаби, игриви и страхливи. Тогава си пролича и кой какъв е. Обяснявахме ние хиляди пъти да си връзват кучетата, защото не ни е приятно да дойдат и да мачкат и да бият наще. А понякога по-възрастните кучета в квартала, които вече се познават нападаха и на глутница. А 50% от стопаните им стояха и ни разправяха как нямало страшно, че им всяват респект и ги възпитават...други се смееха. Когато видяха, че нашите кучета вече не се страхуват и могат да наранят сериозно останалите-вече изпадат в истерии да викат по кучетата си. Изведнъж всички намериха поводи, намериха команди...брей и послушанието се появи изведнъж. Просто няма какво да се прави.
Kalina22, нямам представа защо може да се е получила тази промяна в характера (все пак кученцето сега расте и се променя постоянно), но радвайте се, че слуша кучето ;)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#1069 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 09:07 AM

Аз отдавна преживях и доста по-брутабен случай, който беше с фатален край за едно куче. Беше много отдавна - руския ми териер беше на 8-9 месеца. Бяхме на градинката до блока и той си играеше с уличните кучета пуснат. В един момент някакъв изрод (спокойно употребявам тази дума за такъв човек) явно от тези, които се занимават с бой на кучета, пусна тигров боксер и само чух как казва "Дръж пудела! Дръж!". Онзи директно се затича и се хвърли към териера ми. За късмет (тоест за нещастие на боксера) нашия както беше с гръб се завъртя и точно в последния момент щракна със зъби и захапа боксера за муцуната. Онова куче изквича и побягна. Моя териер май дори не разбра какво става, защото въртеше опашка. Цялата му муцуна беше в кръв...

След три дена комшии ми казаха, че въпросния собственик на боксера живеел наблизо и кучето му било починало (бил му отхапан носа).

Та на темата - не само има безотговорни собственици, които водят зли кучета без каишки и намордници, но има и такива, които нарочно ги насъскват

#1070 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 09:28 AM

П.С. И сега малко извън темата. Тъпча мойта ротвайлерка с храна много яко (никакви норми не спазвам - готвя и миксове от фенери, дробчета, воденички, зеленчуци и ориз, понякога свинско и телешко, много рядко риба). Въпреки това обаче все ми се вижда, че слабее, в сравнение с други ротвайлерки връстнички. Ето снимки http://philipp.web.a...net/berry/0y8m/

Едни го обясняват с това, че ние много тичаме, скачаме и играем с други кучета (средно по 3 часа на ден), често катерим по цял ден на Витоша и тн. натоварвания. Други пък ми казват, че е защото ни и давам да яде хляб (каквото всъщност също съм забелязвал, че е главното в менюто на доста кучета, но аз почти не и давам), а трети пък ми казват, че кучето било супер и да продължавам в същия дух...

Иначе мерих тегло и височина - стандартите са покрити, та може би и отгоре за 8 (вече 9) месечно женско ротче... Въпреки това на външен вид като чели нещо и липсва пред другите ротвайлери.

Е може би и вие ще ми кажете по-компетентно мнение :)

#1071 Потребителят е офлайн   blondy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 10:57 AM

Имам малък проблем като се разминаваме с др кучета Кари направо откача ама откача в буквалния смисал на думата ходиме на два крака по принципне е агресивна към кучета ама вобще винаги си играем с тях всякакви породи домашни бездомни няма значение .Незнам дали това е агресия или радост защото това става само като сме на повод.Някакви предположения? r) r)

#1072 Потребителят е офлайн   blondy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 10:58 AM

опс Исках да кажа не е агресивна SORRY

#1073 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 11:17 AM

Прилича на радост... Трябва да правиш корекции в такива моменти. Предполагам, че ще ти трябва строг нашийник

#1074 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 11:34 AM

Цитат

Едни го обясняват с това, че ние много тичаме, скачаме и играем с други кучета (средно по 3 часа на ден), често катерим по цял ден на Витоша и тн. натоварвания. Други пък ми казват, че е защото ни и давам да яде хляб (каквото всъщност също съм забелязвал, че е главното в менюто на доста кучета, но аз почти не и давам), а трети пък ми казват, че кучето било супер и да продължавам в същия дух...

Аз мисля,че кучето ти е в прекрасна спортна форма:))А и е още малко, има време да се поразшири я оформи.А за хляб- не си и помисляй да му даваш:)))Това е моя съвет.Основно гранули и месо:)
Не е добре,че кучето няма режим на хранене.Трябва да храниш само сутрин и вечер ,по едно и също време.Кучето трябва да си знае !Можеш да й даваш извара към гранулите:)Аз така правех когата моето куче беше малко и слабо 1super

#1075 Потребителят е офлайн   kitaeca_1970 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 11:59 AM

моля пишете за теглото на ротитата _от 2м до 1,5г

#1076 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 12:12 PM

Цитат

Цитат

Аз мисля,че кучето ти е в прекрасна спортна форма:))А и е още малко, има време да се поразшири я оформи.А за хляб- не си и помисляй да му даваш:)))Това е моя съвет.Основно гранули и месо:)
Не е добре,че кучето няма режим на хранене.Трябва да храниш само сутрин и вечер ,по едно и също време.Кучето трябва да си знае !Можеш да й даваш извара към гранулите:)Аз така правех когата моето куче беше малко и слабо 1super

Благодаря :) Най-вече трябва да надебелее в главата може би.

За режима - връзват му се 3 до 4 яденета на ден. Попринцип режима ни е следния:
1. Кратка разходка за свършване на нуждите в 6 сутринта, след която голямо ядене и спане
2. Приятелката я извежда за час, час и половина преди обяд и като се прибере пак и дава да яде
3. Връщам се от работа и директно я изкарвам в 16 часа за двучасова разходка. След като се прибере - пак яде основно
4. Като бонус понякога дояжда вечерята ни към 21 :)

Пак обаче казвам, че количествата ни като грамажи са над всякакви норми за хранене - въпреки това тя не дебелее като другите ротове ами по-скоро става едра

До самото хранене - давах гранули Royal Kanin преди, но по лично мое виждане кучето не ги приемаше добре - много повече ходеше по голяма нужда, ядеше ги бавно и дори ги оставяше за по половин час преди да ги дояде (а моето е много лакомо - досега не съм открил нищо растително, което да откаже да глътне!). После купих голям чувал Nutravit (мисля, че така се казваха - американски), но и при него имах сходен ефект. Затова спрях да купувам и почнах само да му готвя. Гледам да има доста разнообразие в тенджерата, за да може да приема всичко необходимо... Дано не бъркам все пак

#1077 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 01:34 PM

здравеите пак сам аз и аз имама са6тия проблем като blondy и е малко трудно да го ударжам даже вчера и на човек скочи и сащо как мога да го науча като му кажа да лае и тои да изпълнява
User's Signature

Качена снимка

#1078 Потребителят е офлайн   vinsmlad Икона

Публикувано: 17 March 2007 - 12:02 PM

аз с гранула не храня,ползвам е като лакумство.

Прикачени файлове

#1079 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 09:52 AM

Доколкото знам и съм проучвал - гранулите са главно костно брашно + хранителни остатъци (боклука от производтвото на месокомбинатите).

В почти всички пише, че са пълни с витамини и хранителни добавки, но аз съм доста склонен да не го вярвам, защото както скоро разбрахме от Нова ТВ - дори човешките витамини продавани в аптеките са ментета... кой ще му пука за кучетата - тяй кучета ги яли както се казва

#1080 Потребителят е офлайн   Youppie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 08:50 PM

Според мен не е вярно, защото съм хранил кучето ми с евтина храна известно време и след това с Роял Канин и определено след 2-рата седмица имаше повече от видим резултат. А и невярвам храни с вече водещи имена в света да продават боклуци. Това е моето мнение, ама знам ли... bl)

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни