Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 10 March 2007 - 08:42 PM
Публикувано: 12 March 2007 - 08:42 AM

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 12 March 2007 - 01:04 PM

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 12 March 2007 - 03:28 PM
Публикувано: 12 March 2007 - 07:44 PM
Публикувано: 13 March 2007 - 06:44 AM
Цитат
d)
Публикувано: 13 March 2007 - 10:06 AM
Публикувано: 13 March 2007 - 11:38 AM
Kalina22, нямам представа защо може да се е получила тази промяна в характера (все пак кученцето сега расте и се променя постоянно), но радвайте се, че слуша кучето ;)

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 15 March 2007 - 09:07 AM
След три дена комшии ми казаха, че въпросния собственик на боксера живеел наблизо и кучето му било починало (бил му отхапан носа).
Та на темата - не само има безотговорни собственици, които водят зли кучета без каишки и намордници, но има и такива, които нарочно ги насъскват
Публикувано: 15 March 2007 - 09:28 AM
Едни го обясняват с това, че ние много тичаме, скачаме и играем с други кучета (средно по 3 часа на ден), често катерим по цял ден на Витоша и тн. натоварвания. Други пък ми казват, че е защото ни и давам да яде хляб (каквото всъщност също съм забелязвал, че е главното в менюто на доста кучета, но аз почти не и давам), а трети пък ми казват, че кучето било супер и да продължавам в същия дух...
Иначе мерих тегло и височина - стандартите са покрити, та може би и отгоре за 8 (вече 9) месечно женско ротче... Въпреки това на външен вид като чели нещо и липсва пред другите ротвайлери.
Е може би и вие ще ми кажете по-компетентно мнение :)
Публикувано: 15 March 2007 - 10:57 AM
Публикувано: 15 March 2007 - 11:34 AM
Цитат
Аз мисля,че кучето ти е в прекрасна спортна форма:))А и е още малко, има време да се поразшири я оформи.А за хляб- не си и помисляй да му даваш:)))Това е моя съвет.Основно гранули и месо:)
Не е добре,че кучето няма режим на хранене.Трябва да храниш само сутрин и вечер ,по едно и също време.Кучето трябва да си знае !Можеш да й даваш извара към гранулите:)Аз така правех когата моето куче беше малко и слабо 1super
Публикувано: 15 March 2007 - 12:12 PM
Цитат
Цитат
Аз мисля,че кучето ти е в прекрасна спортна форма:))А и е още малко, има време да се поразшири я оформи.А за хляб- не си и помисляй да му даваш:)))Това е моя съвет.Основно гранули и месо:)
Не е добре,че кучето няма режим на хранене.Трябва да храниш само сутрин и вечер ,по едно и също време.Кучето трябва да си знае !Можеш да й даваш извара към гранулите:)Аз така правех когата моето куче беше малко и слабо 1super
Благодаря :) Най-вече трябва да надебелее в главата може би.
За режима - връзват му се 3 до 4 яденета на ден. Попринцип режима ни е следния:
1. Кратка разходка за свършване на нуждите в 6 сутринта, след която голямо ядене и спане
2. Приятелката я извежда за час, час и половина преди обяд и като се прибере пак и дава да яде
3. Връщам се от работа и директно я изкарвам в 16 часа за двучасова разходка. След като се прибере - пак яде основно
4. Като бонус понякога дояжда вечерята ни към 21 :)
Пак обаче казвам, че количествата ни като грамажи са над всякакви норми за хранене - въпреки това тя не дебелее като другите ротове ами по-скоро става едра
До самото хранене - давах гранули Royal Kanin преди, но по лично мое виждане кучето не ги приемаше добре - много повече ходеше по голяма нужда, ядеше ги бавно и дори ги оставяше за по половин час преди да ги дояде (а моето е много лакомо - досега не съм открил нищо растително, което да откаже да глътне!). После купих голям чувал Nutravit (мисля, че така се казваха - американски), но и при него имах сходен ефект. Затова спрях да купувам и почнах само да му готвя. Гледам да има доста разнообразие в тенджерата, за да може да приема всичко необходимо... Дано не бъркам все пак
Публикувано: 17 March 2007 - 12:02 PM
Прикачени файлове
-
PIC_0121.JPG (226.51K)
Брой сваляния: 52
Публикувано: 18 March 2007 - 09:52 AM
В почти всички пише, че са пълни с витамини и хранителни добавки, но аз съм доста склонен да не го вярвам, защото както скоро разбрахме от Нова ТВ - дори човешките витамини продавани в аптеките са ментета... кой ще му пука за кучетата - тяй кучета ги яли както се казва
Публикувано: 18 March 2007 - 08:50 PM